Mamusie wrzesień 2021❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDo smarowania ciała świetne jest masło After Sun z Purite. Prosty skład i pachnie pięknie, tak czekoladowo. Córcia mi podbiera
Kosystencja masła, przy smarowaniu zamienia się w oliwkę, ale szybko się wchłania. Przed tym miałam oliwkę Mustela z Rossmana. Fajny skład, ale za tłusta.
-
omii wrote:Hej hej
mnie bardzo często przepuszczaja w kolejce i jest mi trochę głupio, nie lubię być w centrum uwagi
Co do szyjki to zbadala ponad tydzień temu i stwierdziła że się skraca bo z 3,1 (prywatnie) na 2,7 (W szpitalu, nie widziałam na monitorze)
Na drugi dzień pobrala wymaz i stwierdziła że jest ok i że zakładamy pessar. Na pytanie czy zbadamy szyjke przed założeniem to mówiła że tak. Mamy zakładać w środę i powiedziała że ona to nie będzie już szyjki badac tylko zakłada pessar.. co mnie bardzo dziwi 😯
Wolala bym skontrolować i jak jest w miejscu to nie rozumiem po co od razu zakladać. Co o tym myślicie?Maja 5.06.2015
Aniela 27.08.2021
-
Oo Ulaa, nie wiedziałam że to Wasza restauracja. Zrozumiałam że Wasza ulubiona
moi rodzice często tam przychodzą na zupę rybna. Na pewno miejsce do polecenia
gratuluję
musimy Was tam w takim razie odwiedzić
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2021, 14:03
Maja 5.06.2015
Aniela 27.08.2021
-
Marcia86 wrote:Jak już jest założony pessar to się nie mierzy długości szyjki tylko lekarz na kontroli sprawdza czy jesn na swoim miejscu i czy nie robi się wewnętrzne rozwarcie.
Tzn ja nie mam jeszcze założonego. Dziwi mnie że lekarka nie chce nawet skontrolować szyjki przed założeniem pomimo że tydzień temu nie była aż tak krótkaOliwier ♥
22.07.2017 pierwszy kopniak
Lilianna ❤
16.04.2021 pierwszy kopniak -
omii wrote:Tzn ja nie mam jeszcze założonego. Dziwi mnie że lekarka nie chce nawet skontrolować szyjki przed założeniem pomimo że tydzień temu nie była aż tak krótkaMaja 5.06.2015
Aniela 27.08.2021
-
nick nieaktualny
-
A ja dziś idę na kontrolę do okulisty. Dawno nie byłam, a że w ciąży szybko się można dostać na NFZ to wykorzystałam. Mamy tu dobra klinikę. ☺️
27.12.2020 - II 🍀
28.12.2020 - HCG total 197,98 mUl/ml 😍
30.12.2020 - HCG total 529,92 mUl/ml 😍
15.01.2021 💗
* 28 lat
* starania od 04.2019
ON: 250 MLN całość, morfologia 1%, reszta parametrów ok. -
Brzydka choroba na k mnie zaraz strzeli. Dostałam zlecenie na test na covid i nic poza tym. Jakby była gorączka powyżej 38 to ibuprofen albo pyralgina. Osluchowo czysto i gardło też podobno ładne. Nie wiem czy nie poszukam sobie na jutro jakiegoś laryngologa prywatnie.
-
Ja jestem po wizycie. Mała jest dalej Mała. 23 percentyl, waży 941 gram. Wody w prawidłowej ilości i jest ruchliwa. Kolejna wizyta 15 lipca, usg 3 trymestru 20 lipca ( to będzie 31t5d). Chyba 5 lipca pójdę na usg gdzieś indziej jeszcze.
Na wodniste upławy dostałam Fluomizin co drugi dzień. Przytyłam 0,5 kg od wagi startowej.
Nie wiem czy moja prawie 5 latka nie ma Covid. Od środy biegunka, pierwsze 3 dni gorączka do 38,2. W sobotę gorączka spadła, ból brzucha cały czas się utrzymuje,biegunka też by była gdyby nie smecta i enterol, a od dziś doszedł kaszel. Jutro kolejny raz pediatra. Chyba już 5 wizyta w ciągu miesiąca. Mam nadzieję, że ten kaszel to od alergii, bo przez pierwsze dni biegunki nie dawałam jej leków. Coś czuje, że skierowanie na test dostanie.
Alicja 40 tc. 2007
Aniołek 6 tc. 2012 (*)
Antonina 35 tc. 2016
Anastazja 30 tc. 2021
-
opóźniona wrote:Ja jestem po wizycie. Mała jest dalej Mała. 23 percentyl, waży 941 gram. Wody w prawidłowej ilości i jest ruchliwa. Kolejna wizyta 15 lipca, usg 3 trymestru 20 lipca ( to będzie 31t5d). Chyba 5 lipca pójdę na usg gdzieś indziej jeszcze.
Na wodniste upławy dostałam Fluomizin co drugi dzień. Przytyłam 0,5 kg od wagi startowej.
Nie wiem czy moja prawie 5 latka nie ma Covid. Od środy biegunka, pierwsze 3 dni gorączka do 38,2. W sobotę gorączka spadła, ból brzucha cały czas się utrzymuje,biegunka też by była gdyby nie smecta i enterol, a od dziś doszedł kaszel. Jutro kolejny raz pediatra. Chyba już 5 wizyta w ciągu miesiąca. Mam nadzieję, że ten kaszel to od alergii, bo przez pierwsze dni biegunki nie dawałam jej leków. Coś czuje, że skierowanie na test dostanie.
Jak trzeba to trzeba. Ale możne coś innego ja zaatakowało. Bądź dobrej mysli 😊opóźniona lubi tę wiadomość
31.12.2020 pozytywny test, beta HCG 53,4 mUl/ml (26dc)
04.01.2021 beta HCG 417 mUl/ml , progesteron 34,5 ng/ml
11.01.2021 beta HCG 6572 mUl/ml
12.01.2021 pęcherzyk ciążowy 0.82 cm + pęcherzyk żółtkowy 0.27 cm
15.01.2021 beta HCG 26 361 mIU/ml
30.02.2021 Mały człowiek - 200 g
-
Magu wrote:Brzydka choroba na k mnie zaraz strzeli. Dostałam zlecenie na test na covid i nic poza tym. Jakby była gorączka powyżej 38 to ibuprofen albo pyralgina. Osluchowo czysto i gardło też podobno ładne. Nie wiem czy nie poszukam sobie na jutro jakiegoś laryngologa prywatnie.
No to faktycznie lekarz się wykazał. Żadnych leków nie zalecił, nic ?
Ja nie bardzo w tego covida wierze teraz. Jest po 200 zachorowań dziennie to co to jest. No ale zobaczysz po teście. Kurde trochę tak jest teraz ze nie ma innej choroby tylko covid. Chociaz tyle ze lekarze się już nie boja przyjmować pacjentów. Ale w zdrowienia Ci test nie pomoże. A boli Cię gardło ? Bo mnie mega. Kataru prawie nie mam ale nos cały nabrzmiały i obolały. -
opóźniona wrote:Ja jestem po wizycie. Mała jest dalej Mała. 23 percentyl, waży 941 gram. Wody w prawidłowej ilości i jest ruchliwa. Kolejna wizyta 15 lipca, usg 3 trymestru 20 lipca ( to będzie 31t5d). Chyba 5 lipca pójdę na usg gdzieś indziej jeszcze.
Zdrówka dla córki:* może lepiej zrobić test dla świętego spokoju.opóźniona lubi tę wiadomość
❤Ada&Pola❤
-
Dreamer wrote:No to faktycznie lekarz się wykazał. Żadnych leków nie zalecił, nic ?
Ja nie bardzo w tego covida wierze teraz. Jest po 200 zachorowań dziennie to co to jest. No ale zobaczysz po teście. Kurde trochę tak jest teraz ze nie ma innej choroby tylko covid. Chociaz tyle ze lekarze się już nie boja przyjmować pacjentów. Ale w zdrowienia Ci test nie pomoże. A boli Cię gardło ? Bo mnie mega. Kataru prawie nie mam ale nos cały nabrzmiały i obolały.
No i teraz po tym skierowaniu na test jestem na kwarantannie do czasu otrzymania wyniku i nawet nie mogę pójść do innego lekarza. A jak wpisuje kod z karteczki, którą dostałam, żeby sprawdzić wynik to mi pokazuje, że taki kod kreskowy nie istnieje. Zaraz jeszcze psychiatra będzie mi potrzebny, bo zwariuje. -
Magu wrote:Gardło boli mnie już mniej, ale jeszcze pobolewa. Najgorzej było w nocy z soboty na niedzielę. Natomiast praktycznie nie mogę mówić. W krótkim zdaniu daje się usłyszeć kilka głosek, a tak to szept tylko. W ciągu dnia kataru mam trochę tylko, ale w nocy nie mogę spać, bo nie mam jak oddychać.
No i teraz po tym skierowaniu na test jestem na kwarantannie do czasu otrzymania wyniku i nawet nie mogę pójść do innego lekarza. A jak wpisuje kod z karteczki, którą dostałam, żeby sprawdzić wynik to mi pokazuje, że taki kod kreskowy nie istnieje. Zaraz jeszcze psychiatra będzie mi potrzebny, bo zwariuje.
Pewnie póki nie ma wyniku w systemie to informacja będzie że brak w bazie danych. Ja tak mam w brussie gdy robię badania.31.12.2020 pozytywny test, beta HCG 53,4 mUl/ml (26dc)
04.01.2021 beta HCG 417 mUl/ml , progesteron 34,5 ng/ml
11.01.2021 beta HCG 6572 mUl/ml
12.01.2021 pęcherzyk ciążowy 0.82 cm + pęcherzyk żółtkowy 0.27 cm
15.01.2021 beta HCG 26 361 mIU/ml
30.02.2021 Mały człowiek - 200 g