X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie wrzesień 2021❤️
Odpowiedz

Mamusie wrzesień 2021❤️

Oceń ten wątek:
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2021, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas była taka ulewa i grad duży ale pół godziny popadało.

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2021, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czekam na deszcz i burzę. Ugotuję się zaraz :P A po burzy jest takie fajne powietrze :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2021, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do smarowania ciała świetne jest masło After Sun z Purite. Prosty skład i pachnie pięknie, tak czekoladowo. Córcia mi podbiera :D Kosystencja masła, przy smarowaniu zamienia się w oliwkę, ale szybko się wchłania. Przed tym miałam oliwkę Mustela z Rossmana. Fajny skład, ale za tłusta.

• Marcia86 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2021, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    omii wrote:
    Hej hej :) mnie bardzo często przepuszczaja w kolejce i jest mi trochę głupio, nie lubię być w centrum uwagi :O

Co do szyjki to zbadala ponad tydzień temu i stwierdziła że się skraca bo z 3,1 (prywatnie) na 2,7 (W szpitalu, nie widziałam na monitorze)
    Na drugi dzień pobrala wymaz i stwierdziła że jest ok i że zakładamy pessar. Na pytanie czy zbadamy szyjke przed założeniem to mówiła że tak. Mamy zakładać w środę i powiedziała że ona to nie będzie już szyjki badac tylko zakłada pessar.. co mnie bardzo dziwi 😯
    Wolala bym skontrolować i jak jest w miejscu to nie rozumiem po co od razu zakladać. Co o tym myślicie?
    Jak już jest założony pessar to się nie mierzy długości szyjki tylko lekarz na kontroli sprawdza czy jesn na swoim miejscu i czy nie robi się wewnętrzne rozwarcie.

Maja 5.06.2015
    Aniela 27.08.2021
    lprkmg7yq9lzv97b.png
  • Marcia86 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2021, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oo Ulaa, nie wiedziałam że to Wasza restauracja. Zrozumiałam że Wasza ulubiona ;) moi rodzice często tam przychodzą na zupę rybna. Na pewno miejsce do polecenia :) gratuluję :) musimy Was tam w takim razie odwiedzić ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2021, 14:03

Maja 5.06.2015
    Aniela 27.08.2021
    lprkmg7yq9lzv97b.png
  • omii Ekspertka

Wysłany: 21 czerwca 2021, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcia86 wrote:
    Jak już jest założony pessar to się nie mierzy długości szyjki tylko lekarz na kontroli sprawdza czy jesn na swoim miejscu i czy nie robi się wewnętrzne rozwarcie.

Tzn ja nie mam jeszcze założonego. Dziwi mnie że lekarka nie chce nawet skontrolować szyjki przed założeniem pomimo że tydzień temu nie była aż tak krótka

Oliwier ♥
    22.07.2017 pierwszy kopniak

Lilianna ❤
    16.04.2021 pierwszy kopniak
  • omii Ekspertka

Wysłany: 21 czerwca 2021, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama Trójki wrote:
    Ja czekam na deszcz i burzę. Ugotuję się zaraz :P A po burzy jest takie fajne powietrze :)

U nas ni widu ni slychu burzy, podobno taki skwar do środy..

Oliwier ♥
    22.07.2017 pierwszy kopniak

Lilianna ❤
    16.04.2021 pierwszy kopniak
  • Marcia86 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2021, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    omii wrote:
    Tzn ja nie mam jeszcze założonego. Dziwi mnie że lekarka nie chce nawet skontrolować szyjki przed założeniem pomimo że tydzień temu nie była aż tak krótka
    Aaaa, no to dziwne, powinna zmierzyć przed założeniem. Myślisz że w środę nie sprawdzi? Co to szkodzi.

Maja 5.06.2015
    Aniela 27.08.2021
    lprkmg7yq9lzv97b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2021, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    omii wrote:
    U nas ni widu ni slychu burzy, podobno taki skwar do środy..

U nas na razie też nie, chociaż zapowiadają na dzisiaj.

• Nalia Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2021, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z Was ma niskie FT3 w ciąży?
    Właśnie dostałam wyniki tarczycowe i mimo, że biorę wyższą dawkę hormonów, to Ft3 spadło A TSH troszkę wzrosło. :/ Endo mam w czwartek

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • ami_ami Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2021, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś idę na kontrolę do okulisty. Dawno nie byłam, a że w ciąży szybko się można dostać na NFZ to wykorzystałam. Mamy tu dobra klinikę. ☺️

zi13flw1zpqm8v3r.png

27.12.2020 - II 🍀
    28.12.2020 - HCG total 197,98 mUl/ml 😍
    30.12.2020 - HCG total 529,92 mUl/ml 😍
    15.01.2021 💗

* 28 lat
    * starania od 04.2019
    ON: 250 MLN całość, morfologia 1%, reszta parametrów ok.
  • Magu Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2021, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brzydka choroba na k mnie zaraz strzeli. Dostałam zlecenie na test na covid i nic poza tym. Jakby była gorączka powyżej 38 to ibuprofen albo pyralgina. Osluchowo czysto i gardło też podobno ładne. Nie wiem czy nie poszukam sobie na jutro jakiegoś laryngologa prywatnie.

3jgxvfxmmo60rzi2.png
  • opóźniona Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2021, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem po wizycie. Mała jest dalej Mała. 23 percentyl, waży 941 gram. Wody w prawidłowej ilości i jest ruchliwa. Kolejna wizyta 15 lipca, usg 3 trymestru 20 lipca ( to będzie 31t5d). Chyba 5 lipca pójdę na usg gdzieś indziej jeszcze.
    Na wodniste upławy dostałam Fluomizin co drugi dzień. Przytyłam 0,5 kg od wagi startowej.

Nie wiem czy moja prawie 5 latka nie ma Covid. Od środy biegunka, pierwsze 3 dni gorączka do 38,2. W sobotę gorączka spadła, ból brzucha cały czas się utrzymuje,biegunka też by była gdyby nie smecta i enterol, a od dziś doszedł kaszel. Jutro kolejny raz pediatra. Chyba już 5 wizyta w ciągu miesiąca. Mam nadzieję, że ten kaszel to od alergii, bo przez pierwsze dni biegunki nie dawałam jej leków. Coś czuje, że skierowanie na test dostanie.

Alicja 40 tc. 2007
    Aniołek 6 tc. 2012 (*)
    Antonina 35 tc. 2016
    Anastazja 30 tc. 2021

• Gosiaaak Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2021, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    opóźniona wrote:
    Ja jestem po wizycie. Mała jest dalej Mała. 23 percentyl, waży 941 gram. Wody w prawidłowej ilości i jest ruchliwa. Kolejna wizyta 15 lipca, usg 3 trymestru 20 lipca ( to będzie 31t5d). Chyba 5 lipca pójdę na usg gdzieś indziej jeszcze.
    Na wodniste upławy dostałam Fluomizin co drugi dzień. Przytyłam 0,5 kg od wagi startowej.

Nie wiem czy moja prawie 5 latka nie ma Covid. Od środy biegunka, pierwsze 3 dni gorączka do 38,2. W sobotę gorączka spadła, ból brzucha cały czas się utrzymuje,biegunka też by była gdyby nie smecta i enterol, a od dziś doszedł kaszel. Jutro kolejny raz pediatra. Chyba już 5 wizyta w ciągu miesiąca. Mam nadzieję, że ten kaszel to od alergii, bo przez pierwsze dni biegunki nie dawałam jej leków. Coś czuje, że skierowanie na test dostanie.

Jak trzeba to trzeba. Ale możne coś innego ja zaatakowało. Bądź dobrej mysli 😊

opóźniona lubi tę wiadomość

31.12.2020 pozytywny test, beta HCG 53,4 mUl/ml (26dc)
    04.01.2021 beta HCG 417 mUl/ml , progesteron 34,5 ng/ml
    11.01.2021 beta HCG 6572 mUl/ml
    12.01.2021 pęcherzyk ciążowy 0.82 cm + pęcherzyk żółtkowy 0.27 cm
    15.01.2021 beta HCG 26 361 mIU/ml
    30.02.2021 Mały człowiek - 200 g
  • Dreamer Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2021, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magu wrote:
    Brzydka choroba na k mnie zaraz strzeli. Dostałam zlecenie na test na covid i nic poza tym. Jakby była gorączka powyżej 38 to ibuprofen albo pyralgina. Osluchowo czysto i gardło też podobno ładne. Nie wiem czy nie poszukam sobie na jutro jakiegoś laryngologa prywatnie.

No to faktycznie lekarz się wykazał. Żadnych leków nie zalecił, nic ?
    Ja nie bardzo w tego covida wierze teraz. Jest po 200 zachorowań dziennie to co to jest. No ale zobaczysz po teście. Kurde trochę tak jest teraz ze nie ma innej choroby tylko covid. Chociaz tyle ze lekarze się już nie boja przyjmować pacjentów. Ale w zdrowienia Ci test nie pomoże. A boli Cię gardło ? Bo mnie mega. Kataru prawie nie mam ale nos cały nabrzmiały i obolały.

• Nalia Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2021, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    opóźniona wrote:

Moja mała też nie za duża, 38 centyl. Rosną takie calineczki. ;)

Zdrówka dla córki:* może lepiej zrobić test dla świętego spokoju.

opóźniona lubi tę wiadomość

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Magu Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2021, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dreamer wrote:
    No to faktycznie lekarz się wykazał. Żadnych leków nie zalecił, nic ?
    Ja nie bardzo w tego covida wierze teraz. Jest po 200 zachorowań dziennie to co to jest. No ale zobaczysz po teście. Kurde trochę tak jest teraz ze nie ma innej choroby tylko covid. Chociaz tyle ze lekarze się już nie boja przyjmować pacjentów. Ale w zdrowienia Ci test nie pomoże. A boli Cię gardło ? Bo mnie mega. Kataru prawie nie mam ale nos cały nabrzmiały i obolały.
    Gardło boli mnie już mniej, ale jeszcze pobolewa. Najgorzej było w nocy z soboty na niedzielę. Natomiast praktycznie nie mogę mówić. W krótkim zdaniu daje się usłyszeć kilka głosek, a tak to szept tylko. W ciągu dnia kataru mam trochę tylko, ale w nocy nie mogę spać, bo nie mam jak oddychać.
    No i teraz po tym skierowaniu na test jestem na kwarantannie do czasu otrzymania wyniku i nawet nie mogę pójść do innego lekarza. A jak wpisuje kod z karteczki, którą dostałam, żeby sprawdzić wynik to mi pokazuje, że taki kod kreskowy nie istnieje. Zaraz jeszcze psychiatra będzie mi potrzebny, bo zwariuje.

3jgxvfxmmo60rzi2.png
  • Dreamer Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2021, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli już zrobiłaś wymaz ? To dobrze. Jak negatywny to kwarantanna odwołana

• Gosiaaak Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2021, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magu wrote:
    Gardło boli mnie już mniej, ale jeszcze pobolewa. Najgorzej było w nocy z soboty na niedzielę. Natomiast praktycznie nie mogę mówić. W krótkim zdaniu daje się usłyszeć kilka głosek, a tak to szept tylko. W ciągu dnia kataru mam trochę tylko, ale w nocy nie mogę spać, bo nie mam jak oddychać.
    No i teraz po tym skierowaniu na test jestem na kwarantannie do czasu otrzymania wyniku i nawet nie mogę pójść do innego lekarza. A jak wpisuje kod z karteczki, którą dostałam, żeby sprawdzić wynik to mi pokazuje, że taki kod kreskowy nie istnieje. Zaraz jeszcze psychiatra będzie mi potrzebny, bo zwariuje.

Pewnie póki nie ma wyniku w systemie to informacja będzie że brak w bazie danych. Ja tak mam w brussie gdy robię badania.

31.12.2020 pozytywny test, beta HCG 53,4 mUl/ml (26dc)
    04.01.2021 beta HCG 417 mUl/ml , progesteron 34,5 ng/ml
    11.01.2021 beta HCG 6572 mUl/ml
    12.01.2021 pęcherzyk ciążowy 0.82 cm + pęcherzyk żółtkowy 0.27 cm
    15.01.2021 beta HCG 26 361 mIU/ml
    30.02.2021 Mały człowiek - 200 g
  • Magu Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2021, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dreamer wrote:
    Czyli już zrobiłaś wymaz ? To dobrze. Jak negatywny to kwarantanna odwołana
    Zrobiłam od razu, bo punkt wymazowy 200 metrów od przychodni. Liczę na to, że jutro koło południa może będę już miała wynik.

3jgxvfxmmo60rzi2.png
‹‹ 447 448 449 450 451 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ