X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie wrzesień 2021❤️
Odpowiedz

Mamusie wrzesień 2021❤️

Oceń ten wątek:
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2021, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pierwszej ciąży miałam depresję poporodowa i teraz się boję, że i w tej będę miała.

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • Etoilka Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2021, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opóźniona, dobrze, że się nic nie dzieje. Trzymajcie się razem jak najdłużej :)

Ja w pierwszej ciąży nie miałam żadnego wypływu mleka (teraz też nie mam). Po porodzie mleko było, karmiłam bez problemów 1,5 roku.

Miała któraś z Was kosz Shnuggle? Jest trochę większy od standardowych koszy Mojżesza, dlatego rozważam jego kupno. Jeśli macie jakieś opinie, to będę wdzięczna :)

opóźniona lubi tę wiadomość

h84f3e5e7aigw4hm.png
    mhsvcwa15qvcnn0c.png
  • Magu Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2021, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opóźniona trzymaj się i nie puszczaj. ;) Niestety weekendy w szpitalu to takie przeczekanie zazwyczaj. A tak w ogóle to gdzie jesteś? Coś wspominałaś chyba wcześniej, że chciałaś na Starynkiewicza?

3jgxvfxmmo60rzi2.png
  • Magu Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2021, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Etoilka wrote:
    Miała któraś z Was kosz Shnuggle? Jest trochę większy od standardowych koszy Mojżesza, dlatego rozważam jego kupno. Jeśli macie jakieś opinie, to będę wdzięczna :)
    Chyba nie jest jakoś dużo większy, bo z tego co widziałam to do ich stojaka pasuje kosz Mojżesza z wyprawki Warszawiaka. Zastanawiam się właśnie nad kupnem stojaka. Chyba, że paski ma regulowane ten stojak.

3jgxvfxmmo60rzi2.png
  • Etoilka Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2021, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magu wrote:
    Chyba nie jest jakoś dużo większy, bo z tego co widziałam to do ich stojaka pasuje kosz Mojżesza z wyprawki Warszawiaka. Zastanawiam się właśnie nad kupnem stojaka. Chyba, że paski ma regulowane ten stojak.

To pewnie tylko kilka centymetrów ;) ja właśnie szukam czegoś na stojaku-płozach do kołysania.

h84f3e5e7aigw4hm.png
    mhsvcwa15qvcnn0c.png
  • Magu Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2021, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja właśnie ten ich stojak z płozami mam na oku. Tylko nigdzie nie ma podanych jego wymiarów. :)

3jgxvfxmmo60rzi2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2021, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka20 wrote:
    Ja w pierwszej ciąży miałam depresję poporodowa i teraz się boję, że i w tej będę miała.

Ja po pierwszym porodzie też miałam depresję poporodową, ale po drugim porodzie już nie. Także się nie martw na zapas ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2021, 19:15

majóweczka83 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2021, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedwczoraj odkryłam bardzo brzydkie znamię za uchem, bo niechcący rozdrapałam :( Ja mam tendencję do brzydkich znamion, które zwłaszcza w ciąży rosną, ale tak brzydkiego to jeszcze nie miałam. Z pół centymetra, różne ubarwienie. W poniedziałek idę do dermatologa to pokazać. Oby to nie był czerniak. :(

• opóźniona Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2021, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcia86 wrote:
    Pewnie tak, przez weekend zawsze trzeba przetrwać ;) trzymajcie się tak dalej!
    A możesz w ogóle się poruszać czy tylko leżysz ?
    Mogę normalnie wszystko robić. Nie mam nakazu leżenia.

Alicja 40 tc. 2007
    Aniołek 6 tc. 2012 (*)
    Antonina 35 tc. 2016
    Anastazja 30 tc. 2021

• opóźniona Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2021, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magu wrote:
    Opóźniona trzymaj się i nie puszczaj. ;) Niestety weekendy w szpitalu to takie przeczekanie zazwyczaj. A tak w ogóle to gdzie jesteś? Coś wspominałaś chyba wcześniej, że chciałaś na Starynkiewicza?
    Tak jestem na Starynkiewicza. Karetka mnie tu przywiozła i bardzo się z tego cieszę 🙂

Magu lubi tę wiadomość

Alicja 40 tc. 2007
    Aniołek 6 tc. 2012 (*)
    Antonina 35 tc. 2016
    Anastazja 30 tc. 2021

• ami_ami Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2021, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opóźniona, to super że dobrze się macie.

Dziewczyny leżąc na łóżku i gdy się przekręcam się z boku na wznak to mam chwilowy ból w brzuchu. Tzn jakby ktoś mi coś rzucił na jakiś tam narząd. To normalne? Czy już tak coraz będzie ciężej? 🤔

zi13flw1zpqm8v3r.png

27.12.2020 - II 🍀
    28.12.2020 - HCG total 197,98 mUl/ml 😍
    30.12.2020 - HCG total 529,92 mUl/ml 😍
    15.01.2021 💗

* 28 lat
    * starania od 04.2019
    ON: 250 MLN całość, morfologia 1%, reszta parametrów ok.
  • Marghe Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2021, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki oby dalej w dwupaku 🙌🏻🥰

Co do karmienia to dla mnie to obojętne przyjmę co będzie chociaż mam olbrzymie piersi wiec dla mojego męża to oczywiste ze będą pełne mleka 🤣ci mężczyźni
    Siary nie mam miałam ja po poronieniu w pierwszej ciąży lata lata temu. Teraz nic🤷🏻‍♀️

Dziewczyny tutaj (we Włoszech ) wszyscy rodzą przez cesarkę i wszyscy mnie di niej namawiają.
    Co o tym sądzicie? Ja nie mam o tym wyobrażenia. Nie piszcie mi tylko ze to operacja bo tyle to i ja wiem.
    Ale co myślicie wy które to przeszliście ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2021, 01:01

1-sza ciąża ♥️ Hashimoto
    8p3oe6hhswxf04ql.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2021, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marghe wrote:

Co do karmienia to dla mnie to obojętne przyjmę co będzie chociaż mam olbrzymie piersi wiec dla mojego męża to oczywiste ze będą pełne mleka 🤣ci mężczyźni
    Siary nie mam miałam ja po poronieniu w pierwszej ciąży lata lata temu. Teraz nic🤷🏻‍♀️

Dziewczyny tutaj wszyscy rodzą przez cesarkę i wszyscy mnie di niej namawiają.
    Co o tym sądzicie? Ja nie mam o tym wyobrażenia. Nie piszcie mi tylko ze to operacja bo tyle to i ja wiem.

Tutaj wszyscy? W jakim sensie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2021, 23:46

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2021, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    opóźniona wrote:
    Mogę normalnie wszystko robić. Nie mam nakazu leżenia.

To wspaniale. Trzymam za Was kciuki, oby jak najdłużej w dwupaku! :)

• Marghe Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2021, 01:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama Trójki wrote:
    Tutaj wszyscy? W jakim sensie?
    Tutaj we Włoszech

1-sza ciąża ♥️ Hashimoto
    8p3oe6hhswxf04ql.png
  • Mum2b Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2021, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi juz siara leci z piersi, ale co ciekawe tylko z lewej, tak jak w 1 ciazy. A najwiecej pokarmu mialam w prawej, lewa byla kiepska zawsze

Corka - 2018
    Syn - 2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2021, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marghe wrote:
    Tutaj we Włoszech

Ciekawe, czym to jest spowodowane. Lekarze i położne też tak uważają? Jest cc na życzenie?

Ja nigdy nie miałam cc i nigdy nie chciałabym mieć. Oczywiście jakby była nagła potrzeba wykonania cc, czy jakieś bezwzględne wskazania medyczne to tak, ale na własne życzenie to nie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2021, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marghe wrote:

Dziewczyny tutaj (we Włoszech ) wszyscy rodzą przez cesarkę i wszyscy mnie di niej namawiają.

Hej, mnie teraz czeka druga cesarka, tym razem na zimno ale boje sie strasznie.
    Ja bym nikomu nie polecala, zeby z wlasnej woli, bez wskazan wybierac cc. Mloda byłam, zdrowa a dochodzilam do siebie mega dlugo. Pierwszy porod przeszlam prawie 2 w 1,bo cc robine w ostatniej fazie porodu dla ratowania zycia dziecka. Bolu "zwykłego" porodu nie pamietalam a rana dawała w tylek. Nie ma oczywiście reguly, bo moja szwagierka po 2giej swojej cc pisala, ze moze isc na wesele :)

• Marianka@87 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2021, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama Trójki wrote:
    Ciekawe, czym to jest spowodowane. Lekarze i położne też tak uważają? Jest cc na życzenie?

Ja nigdy nie miałam cc i nigdy nie chciałabym mieć. Oczywiście jakby była nagła potrzeba wykonania cc, czy jakieś bezwzględne wskazania medyczne to tak, ale na własne życzenie to nie.
    Ja tez, ale absolutnie nie neguje decyzji innych.

lprkqps6ca147zr2.png

Starania od 2016 r.
    Decyzja o IVF grudzień 2018.
    I podejście: kwiecień 2019
    30/4 transfer, 8/5 dwie kreski! 10/6 pierwsze USG i jest ❤
    Wrzesień 2020- zaczynamy starania o drugie dziecko!
    15/1 dwie kreski!!!
  • Marianka@87 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2021, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magu wrote:
    Moja córka już ma 6 lat prawie i właśnie teraz kupując fotelik dla młodszej kupiłam dla niej już taki 15-36kg, montowany przodem, na isofix, ale pasami już będzie dorosłymi zapięta. Jeszcze pół roku temu jeździła tyłem, w montowanym na pasach foteliku do 25kg (jako RWF do 18kg), ale jak obróciliśmy przodem to jakoś nie możemy go porządnie zakotwiczyć i cały lata. Ja nie wiem czy ja się tam pomiędzy tymi fotelikami zmieszczę. :D
    No wlasnie 6 latke to tez bym dala do przodu, ale jak bede miec 2 latka i noworodka to właśnie nie wiem jak to zorganizować... jak wezme dwa na isofix z tylu to sama się nie zmieszczę i że wsiadaniem problem. A jak 2 latek pójdzie do przodu to przodem czy tylem...

lprkqps6ca147zr2.png

Starania od 2016 r.
    Decyzja o IVF grudzień 2018.
    I podejście: kwiecień 2019
    30/4 transfer, 8/5 dwie kreski! 10/6 pierwsze USG i jest ❤
    Wrzesień 2020- zaczynamy starania o drugie dziecko!
    15/1 dwie kreski!!!
‹‹ 466 467 468 469 470 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ