Mamusie wrzesień 2021❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Opóźniona, dobrze, że się nic nie dzieje. Trzymajcie się razem jak najdłużej
Ja w pierwszej ciąży nie miałam żadnego wypływu mleka (teraz też nie mam). Po porodzie mleko było, karmiłam bez problemów 1,5 roku.
Miała któraś z Was kosz Shnuggle? Jest trochę większy od standardowych koszy Mojżesza, dlatego rozważam jego kupno. Jeśli macie jakieś opinie, to będę wdzięczna
opóźniona lubi tę wiadomość
-
Etoilka wrote:Miała któraś z Was kosz Shnuggle? Jest trochę większy od standardowych koszy Mojżesza, dlatego rozważam jego kupno. Jeśli macie jakieś opinie, to będę wdzięczna
-
Magu wrote:Chyba nie jest jakoś dużo większy, bo z tego co widziałam to do ich stojaka pasuje kosz Mojżesza z wyprawki Warszawiaka. Zastanawiam się właśnie nad kupnem stojaka. Chyba, że paski ma regulowane ten stojak.
To pewnie tylko kilka centymetrówja właśnie szukam czegoś na stojaku-płozach do kołysania.
-
nick nieaktualnyanulka20 wrote:Ja w pierwszej ciąży miałam depresję poporodowa i teraz się boję, że i w tej będę miała.
Ja po pierwszym porodzie też miałam depresję poporodową, ale po drugim porodzie już nie. Także się nie martw na zapasWiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2021, 19:15
majóweczka83 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPrzedwczoraj odkryłam bardzo brzydkie znamię za uchem, bo niechcący rozdrapałam
Ja mam tendencję do brzydkich znamion, które zwłaszcza w ciąży rosną, ale tak brzydkiego to jeszcze nie miałam. Z pół centymetra, różne ubarwienie. W poniedziałek idę do dermatologa to pokazać. Oby to nie był czerniak.
-
Marcia86 wrote:Pewnie tak, przez weekend zawsze trzeba przetrwać
trzymajcie się tak dalej!
A możesz w ogóle się poruszać czy tylko leżysz ?
Alicja 40 tc. 2007
Aniołek 6 tc. 2012 (*)
Antonina 35 tc. 2016
Anastazja 30 tc. 2021
-
Magu wrote:Opóźniona trzymaj się i nie puszczaj.
Niestety weekendy w szpitalu to takie przeczekanie zazwyczaj. A tak w ogóle to gdzie jesteś? Coś wspominałaś chyba wcześniej, że chciałaś na Starynkiewicza?
Magu lubi tę wiadomość
Alicja 40 tc. 2007
Aniołek 6 tc. 2012 (*)
Antonina 35 tc. 2016
Anastazja 30 tc. 2021
-
Opóźniona, to super że dobrze się macie.
Dziewczyny leżąc na łóżku i gdy się przekręcam się z boku na wznak to mam chwilowy ból w brzuchu. Tzn jakby ktoś mi coś rzucił na jakiś tam narząd. To normalne? Czy już tak coraz będzie ciężej? 🤔opóźniona lubi tę wiadomość
27.12.2020 - II 🍀
28.12.2020 - HCG total 197,98 mUl/ml 😍
30.12.2020 - HCG total 529,92 mUl/ml 😍
15.01.2021 💗
* 28 lat
* starania od 04.2019
ON: 250 MLN całość, morfologia 1%, reszta parametrów ok. -
Trzymam kciuki oby dalej w dwupaku 🙌🏻🥰
Co do karmienia to dla mnie to obojętne przyjmę co będzie chociaż mam olbrzymie piersi wiec dla mojego męża to oczywiste ze będą pełne mleka 🤣ci mężczyźni
Siary nie mam miałam ja po poronieniu w pierwszej ciąży lata lata temu. Teraz nic🤷🏻♀️
Dziewczyny tutaj (we Włoszech ) wszyscy rodzą przez cesarkę i wszyscy mnie di niej namawiają.
Co o tym sądzicie? Ja nie mam o tym wyobrażenia. Nie piszcie mi tylko ze to operacja bo tyle to i ja wiem.
Ale co myślicie wy które to przeszliście ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2021, 01:01
opóźniona lubi tę wiadomość
1-sza ciąża ♥️ Hashimoto
-
nick nieaktualnyMarghe wrote:Trzymam kciuki oby dalej w dwupaku 🙌🏻🥰
Co do karmienia to dla mnie to obojętne przyjmę co będzie chociaż mam olbrzymie piersi wiec dla mojego męża to oczywiste ze będą pełne mleka 🤣ci mężczyźni
Siary nie mam miałam ja po poronieniu w pierwszej ciąży lata lata temu. Teraz nic🤷🏻♀️
Dziewczyny tutaj wszyscy rodzą przez cesarkę i wszyscy mnie di niej namawiają.
Co o tym sądzicie? Ja nie mam o tym wyobrażenia. Nie piszcie mi tylko ze to operacja bo tyle to i ja wiem.
Ale co myślicie wy które to przeszliście ?
Tutaj wszyscy? W jakim sensie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2021, 23:46
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMarghe wrote:Tutaj we Włoszech
Ciekawe, czym to jest spowodowane. Lekarze i położne też tak uważają? Jest cc na życzenie?
Ja nigdy nie miałam cc i nigdy nie chciałabym mieć. Oczywiście jakby była nagła potrzeba wykonania cc, czy jakieś bezwzględne wskazania medyczne to tak, ale na własne życzenie to nie. -
nick nieaktualnyMarghe wrote:Trzymam kciuki oby dalej w dwupaku 🙌🏻🥰
Dziewczyny tutaj (we Włoszech ) wszyscy rodzą przez cesarkę i wszyscy mnie di niej namawiają.
Ale co myślicie wy które to przeszliście ?
Hej, mnie teraz czeka druga cesarka, tym razem na zimno ale boje sie strasznie.
Ja bym nikomu nie polecala, zeby z wlasnej woli, bez wskazan wybierac cc. Mloda byłam, zdrowa a dochodzilam do siebie mega dlugo. Pierwszy porod przeszlam prawie 2 w 1,bo cc robine w ostatniej fazie porodu dla ratowania zycia dziecka. Bolu "zwykłego" porodu nie pamietalam a rana dawała w tylek. Nie ma oczywiście reguly, bo moja szwagierka po 2giej swojej cc pisala, ze moze isc na wesele -
Mama Trójki wrote:Ciekawe, czym to jest spowodowane. Lekarze i położne też tak uważają? Jest cc na życzenie?
Ja nigdy nie miałam cc i nigdy nie chciałabym mieć. Oczywiście jakby była nagła potrzeba wykonania cc, czy jakieś bezwzględne wskazania medyczne to tak, ale na własne życzenie to nie.
Starania od 2016 r.
Decyzja o IVF grudzień 2018.
I podejście: kwiecień 2019
30/4 transfer, 8/5 dwie kreski! 10/6 pierwsze USG i jest ❤
Wrzesień 2020- zaczynamy starania o drugie dziecko!
15/1 dwie kreski!!! -
Magu wrote:Moja córka już ma 6 lat prawie i właśnie teraz kupując fotelik dla młodszej kupiłam dla niej już taki 15-36kg, montowany przodem, na isofix, ale pasami już będzie dorosłymi zapięta. Jeszcze pół roku temu jeździła tyłem, w montowanym na pasach foteliku do 25kg (jako RWF do 18kg), ale jak obróciliśmy przodem to jakoś nie możemy go porządnie zakotwiczyć i cały lata. Ja nie wiem czy ja się tam pomiędzy tymi fotelikami zmieszczę.
Starania od 2016 r.
Decyzja o IVF grudzień 2018.
I podejście: kwiecień 2019
30/4 transfer, 8/5 dwie kreski! 10/6 pierwsze USG i jest ❤
Wrzesień 2020- zaczynamy starania o drugie dziecko!
15/1 dwie kreski!!!