Mamusie wrzesień 2021❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
U obu lekarzy ciśnienie idealne, mam mierzyć i zapisywać, gdyby się coś działo to wtedy lekarz mi włączy leki.
Młoda siedzi dupką w dół, pozwijana tak że nie dało się buźki w żadne ładne zdjęcie uchwycić. Wagowo około 1500g, typowy średniak. Szyjka ma 3 cm, więc super. Jestem już poumawiana na ktg, jutro jeszcze jadę się zaszczepić na krztusiec, bo w żadnej aptece nie mieli szczepionki.Magu, Etoilka, Kama91, nat87, majóweczka83 lubią tę wiadomość
04/04/2018 3:22
3990g, 56cm -
Gosiak bardzo dobra wiadomość! Cieszę się, bo chcę rodzić na Zaspie 💪
Co do seksów, to mój by chciał najlepiej codziennie 😄
Ale narazie nie możemy ze względu na tą moją szyjkę 🤷♀️
Za każdym razem na wizycie pyta się lekarza czy już można coś podziałać 🤣 lekarze mają z niego niezłą polewkę 😄
Dzisiaj na wizycie u lekarza prowadzącego młody wg pomiarów dobił już do 2 kg 💪
Kurcze, to już kawał dzidziusia 🤭Nalia, Magu, Marcia86, Marcia86, Etoilka, Mum2b, Kama91, majóweczka83 lubią tę wiadomość
-
Ulaa wrote:Gosiak bardzo dobra wiadomość! Cieszę się, bo chcę rodzić na Zaspie 💪
Co do seksów, to mój by chciał najlepiej codziennie 😄
Ale narazie nie możemy ze względu na tą moją szyjkę 🤷♀️
Za każdym razem na wizycie pyta się lekarza czy już można coś podziałać 🤣 lekarze mają z niego niezłą polewkę 😄
Dzisiaj na wizycie u lekarza prowadzącego młody wg pomiarów dobił już do 2 kg 💪
Kurcze, to już kawał dzidziusia 🤭Pamiętam jak jakoś w połowie połogu już mi się chciało, a mój mąż nie, bo jeszcze 6 tygodni nie minęło i jeszcze nie można.
-
Powiem Wam, że u nas seksu dawno nie było. Mąż to chyba myślał, że już nie można. 🤷🤪 Jednak hmm jak to ująć, ja jakoś ochoty wgl nie mam. Krocze jest opuchnięte i tak, i mnie pobolewa jak się podcieram i boję się, że to pogorsze. Zresztą z tym brzuchem to tak dziwnie 😜 czy ja jestem taka dziwna aby?
27.12.2020 - II 🍀
28.12.2020 - HCG total 197,98 mUl/ml 😍
30.12.2020 - HCG total 529,92 mUl/ml 😍
15.01.2021 💗
* 28 lat
* starania od 04.2019
ON: 250 MLN całość, morfologia 1%, reszta parametrów ok. -
Pochwalę się, że w końcu posegregowałam ciuszki, które dostałam od siostry. Pralka podłączona, więc jutro mam zamiar prać. Wielki krok do przodu u mnie. 🙆😁😊
Magu, Marcia86 lubią tę wiadomość
27.12.2020 - II 🍀
15.01.2021 💗
* 28 lat
* starania od 04.2019
ami_ami wrote:Powiem Wam, że u nas seksu dawno nie było. Mąż to chyba myślał, że już nie można. 🤷🤪 Jednak hmm jak to ująć, ja jakoś ochoty wgl nie mam. Krocze jest opuchnięte i tak, i mnie pobolewa jak się podcieram i boję się, że to pogorsze. Zresztą z tym brzuchem to tak dziwnie 😜 czy ja jestem taka dziwna aby?
-
ami_ami wrote:Pochwalę się, że w końcu posegregowałam ciuszki, które dostałam od siostry. Pralka podłączona, więc jutro mam zamiar prać. Wielki krok do przodu u mnie. 🙆😁😊
-
Tutaj harmonogram wdrożenia testów na Sma u noworodków
https://www.fsma.pl/rdzeniowy-zanik-miesni/badania-przesiewowe/harmonogram/
Ja też jednak chce rodzic na zaspietakże to bardzo dobra wiadomość.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2021, 22:16
Maja 5.06.2015
Aniela 27.08.2021
-
Magu wrote:Jak poczytałam to stawiam na to, że robi się to u Was po to, żeby wykryć ewentualne infekcje. Szczegółowo się nie wczytywałam, ale coś było napisane, że coś może być podwyższone a coś obniżone przy ciąży. Będziesz miała jeszcze wizytę u lekarza prowadzącego?1-sza ciąża ♥️ Hashimoto
-
Magu wrote:Jeśli Cię to pocieszy to ja miałam badaną albuminę i chyba którąś globulinę. Ale tak pojedynczo, nie całościowo. Zlecała mi to hematolog na pierwszej wizycie.
Ja mam cała ciąża prowadzona idealnie w sensie tak jak wam pisałam wszystko wychodziło idealnie martwiłam się ze wy się martwicie a ja nie🤣No i mam ostatnie badania i wyszło coś złe 🙌🏻1-sza ciąża ♥️ Hashimoto
-
Co do SMA to u mnie. W lubelskich szpitalach robią badania przesiewowe.
27.12.2020 - II 🍀
15.01.2021 💗
* 28 lat
* starania od 04.2019
lestaa wrote:Dzisiaj i upał u mnie - 33 stopnie.
Idealny dzień na zabieg okulistyczny - miałam fotokoagulację, czyli zabezpieczono laserem wszystkie zmiany na siatkówce i jak kontrola będzie OK za 4 tygodnie, to mogłabym rodzić naturalnie, ale okaże się.
Pan doktor wprost powiedział, ze te zmiany odrywania się siatkówki, w trakcie porodu (ale też przeciążenia, wypadku np. na rowerze) mogłyby doprowadzić do odklejania się siatkówki, co może powodować ślepotę.
Dobrze, że poszłam sama za namową gin prowadzącej do okulisty na wizytę i sprawdzenie. Co prawda nadal nie widzę wyraźnie, ale do jutra ma przejść.
A czy miałaś jakieś objawy ? Coś się działo niepokojącego ? Ja czuje ze słabiej widzę. I mety mi latają przed oczami. I sama nie wiem co z tym zrobić. Byłam u okulisty ale to jakiś paprok na NFZ wiec nic się nie dowiedziałam. -
Dreamer wrote:A czy miałaś jakieś objawy ? Coś się działo niepokojącego ? Ja czuje ze słabiej widzę. I mety mi latają przed oczami. I sama nie wiem co z tym zrobić. Byłam u okulisty ale to jakiś paprok na NFZ wiec nic się nie dowiedziałam.
Nic się nie działo takiego właśnie. Jestem krótkowzroczna i noszę okulary. Rozmawiałam z moją panią gin a propos pleców około 24 tygodnia, bo mam dyskopatię, więc zasugerowała wizytę u ortopedy i jak zobaczyła, że mam okulary, to żeby też pójść do okulisty. W ramach mojego pakietu Luxmed poszłam do okulistki, zleciła badanie dna oka, na którym wyszły zmiany degeneracyjne siatkówki i skierowała dalej do w Luxmedzie już płatnie na konsultacje. Stwierdziłam, że pójdę na NFZ do okulisty po skierowaniu od POZ, bo ile można chodzić prywatnie (całą ciążę prowadzę prywatnie). Okulistka NFZ na podstawie opisu z Luxmedu od razu skierowała mnie na fotokoagulację. Finalnie cieszę się, że poszłam na NFZ, bo miałam zabieg. Jak się leczyć w Polsce sprawnie to tylko w ciąży.
Także nic takiego wielkiego się nie działo. +5 punktów dla mojej doktor prowadzącej za wysłanie mnie do okulisty.09/09/21 - urodziny długo oczekiwanego synka -
Mum2b wrote:A skad zamawiacie testy na SMA? U nas niestety nie ma jeszcze badan przesiewowych
https://www.medgen.pl/pl/sma-przesiew-noworodkowy
Dziewczyny zamawiają z tej strony ☺️Elena26 lubi tę wiadomość
31.12.2020 pozytywny test, beta HCG 53,4 mUl/ml (26dc)
04.01.2021 beta HCG 417 mUl/ml , progesteron 34,5 ng/ml
11.01.2021 beta HCG 6572 mUl/ml
12.01.2021 pęcherzyk ciążowy 0.82 cm + pęcherzyk żółtkowy 0.27 cm
15.01.2021 beta HCG 26 361 mIU/ml
30.02.2021 Mały człowiek - 200 g
-
Hej
mi wczoraj stuknela 3 z przodu i w związku z tym była mała imprezka dla rodziny. Za to w sobotę będzie dla znajomych. Wszyscy się dziwią, że jeszcze mi się chce. Też sama sie zastanawiam, ale jeszcze daje rade. Tym bardziej, że to już poważna okazja
poza tym jak nie teraz to później na pewno będzie gorzej gdy mały się urodzi. U nas upały znowu wróciły. Palce dalej puchna. Jeszcze od tygodnia mamy w domu pod opieką teścia który wyszedł ze szpitala.
Z dzieciowych spraw to kupiliśmy fotelik avionaut pixel. Cześć ubranek już wyprasowana, tylko na Komode czekam.Ulaa, Etoilka, Tusianka, majóweczka83 lubią tę wiadomość
-
Gosiaaak wrote:https://www.medgen.pl/pl/sma-przesiew-noworodkowy
Dziewczyny zamawiają z tej strony ☺️
Widzę, że u mnie te badania będą dopiero we wrześniu 2022.
Powiedzcie proszę jeśli się orientujecie, czy wygląda to tak, że zamawiam taki test a później w szpitalu pobierają potrzebna krew do niego? I ja wysyłam ten test do laboratorium?
Bardzo zainteresował mnie ten temat. -
nick nieaktualnyMarcia86 wrote:Tutaj harmonogram wdrożenia testów na Sma u noworodków
https://www.fsma.pl/rdzeniowy-zanik-miesni/badania-przesiewowe/harmonogram/
Ja też jednak chce rodzic na zaspietakże to bardzo dobra wiadomość.
Marcia, a powiesz czemu Zaspa a nie UCK? Ja właśnie się zastanawiam czy tu czy tu i nie mogę się zdecydowaćUCK wydaje mi się lepsze bo zrobią wszystkie badania na miejscu i są po remoncie, ale podobno zszywają brzydko. I tak mam 60 km i z tą cukrzycą mogę tylko w tych dwóch rodzić.
-
nick nieaktualnyHej
u nas się narobiło zamieszania, mam nadzieję, że niepotrzebnego.
We wtorek miałam usg III trymestru i Młody wyszedł z wagą 1400 g.
Poprzednie usg u prowadzącego lekarza miesiąc wcześniej było na 1200 g - więc bardzo mało by przybrał przez miesiąc.
Wczoraj byłam u profesora prowadzącego i jemu na usg wyszedł 1700 g i tu przyrost byłby ok, jeszcze na tym samym aparacie usg robione badania. 300 g różnicy w ciągu 1 dnia na różnych aparatach - skad moze wynikać taka różnica?
zaczęłam oczywiście panikować, bo córka miała hipotrofię. Ja nie przytyłam nic od ostatniej wizyty, ani grama.
Profesor uważa, że nic złego się nie dzieje, bo na jego sprzęcie przyrost jest ok, powiedział, że mogę zapobiegawczo aspirynę brać i za 3 tygodnie do kontroli.
Gdyby wtedy był mały przyrost to będzie cc wcześniej.
Martwie się okropnie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2021, 09:32
-
Benus191 wrote:Hej
u nas się narobiło zamieszania, mam nadzieję, że niepotrzebnego.
We wtorek miałam usg III trymestru i Młody wyszedł z wagą 1400 g.
Poprzednie usg u prowadzącego lekarza miesiąc wcześniej było na 1200 g - więc bardzo mało by przybrał przez miesiąc.
Wczoraj byłam u profesora prowadzącego i jemu na usg wyszedł 1700 g i tu przyrost byłby ok, jeszcze na tym samym aparacie usg robione badania. 300 g różnicy w ciągu 1 dnia na różnych aparatach - skad moze wynikać taka różnica?
zaczęłam oczywiście panikować, bo córka miała hipotrofię. Ja nie przytyłam nic od ostatniej wizyty, ani grama.
Profesor uważa, że nic złego się nie dzieje, bo na jego sprzęcie przyrost jest ok, powiedział, że mogę zapobiegawczo aspirynę brać i za 3 tygodnie do kontroli.
Gdyby wtedy był mały przyrost to będzie cc wcześniej.
Martwie się okropnie.