Mamusie wrzesień 2021❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
U mnie można z mężem. Nawet ostatnio cała rodzina weszła do gabinetu. Razem z dziećmi. No prywatnie więcej można generalnie. Ale praktycznie na ten moment w Polsce nie ma covida wiec już by dali spokój.
Podziwiam za możliwość wypicia 4 litrów wody. Gdzie Ty to mieścisz ? A masz jakieś problemy z cukrem czy po prostu ?
Ja do kranówki przekonania niestety nie mam. Boli mnie bardzo ilość butelek plastikowych ale jakoś nie daje rady przełknąć wody z kranu nawet filtrowanej. Ale pamietam jak byłam w stanach to tam wszyscy chodzą z butelkami wielorazowymi. I kraniki w miejscach turystycznych są szeroko dostępne.
Dziewczyny na diecie cukrzycowej. Czy Wasze dzieci ładnie przybierają na wadze ? Bo ja odkąd przeszłam na dietę straciłam już drugi kilogram. A wizytę miałam miesiąc temu i trochę się martwię czy dziecko rośnie jak należy ? -
nick nieaktualny
-
Benus191 wrote:U nas dopiero po 36 godzinach byla herbata i sucharki ale to pewnie zależy jakie znieczulenie było itp, bo ja mialam narkoze całkiem, może po blokadzie mogły dziewczyny cos wczesniej zjesc.
Wczoraj wypatrzyłam, że diagnostyka wprowdziła badania przesiewowe na SMA, w moim laboratorium koszt 155 zł. W 10 dobie życia Młody będzie musiał mieć pewnie TSH zbadane z racji mojej niedoczynności to od razu mu pobierzemy też to badanie.
Na usg gentyczne u nas bez osób towarzyszących, u mojego lekarza prowadzącego jeszcze by pewnie przeszło gdybym chciała z mężem i z córka ale nie próbowałam.Corka - 2018
Syn - 2021 -
nick nieaktualnyCzyli wychodzi na to,że co kraj to obyczaj.
Dreamer nie mam problemów z cukrem generalnie, czasami na upale mam spadki ciśnienia i cukru ale w ciąży nie, tylko ogólnie.
Wydaje mi się, że mój organizm się szybko odwadnia, bo jak długo nie pije to zaraz ból głowy, słabo mi się robi i tego typu inne.
Też nie mam przekonania do kranówki ale wezmę te butelkę filtrującą ze sobą gdyby faktycznie jakieś wielkie restrykcje miały być we wrześniu. -
Ja też nie mam przekonania do kranówki. Tym bardziej, że moja siostra to spec od wody i wiem, że ta kranówka się nie umywa do butelkowanych.
Ale w Stanach to faktycznie wszędzie w knajpach itp dają wodę prosto z kranu, dodatkowo ona tak śmierdzi chlorem że szok. Plus taki, że u nich taka woda jest za darmoszke w restauracjach, a u nas trzeba kupować. Byłam w USA i wiem jak to tam u nich działa.
Wzięłam się za prasowanie ubranek w końcu. Długo postać nie mogę, ale na raty to wyprasuje w końcu.
Jak ja się cieszę, że się wyprowadzamy niedługo. Nie wiem czy to ciąża, ale mam dość juz mieszkania z innymi.
27.12.2020 - II 🍀
28.12.2020 - HCG total 197,98 mUl/ml 😍
30.12.2020 - HCG total 529,92 mUl/ml 😍
15.01.2021 💗
* 28 lat
* starania od 04.2019
ON: 250 MLN całość, morfologia 1%, reszta parametrów ok. -
My właśnie zrobiłyśmy z córką zakupy do szkoły. I ona zmęczona i ja, a i tak jeszcze 1 czy 2 rzeczy brakuje. Dość wymagająca ta lista jak na zerówkę muszę powiedzieć - np. pastele olejne i suche.
Będą arcydzieła takie powstawać, że klękajcie narody.
Marcia86 lubi tę wiadomość
-
Mama Trójki wrote:Pojutrze mam USG 3 trymestru. Chciałam, aby byli obecni i mąż i nasza córcia. Właśnie dostałam sms, że tylko 1 osoba dorosła bez dzieci
A u Was jak jest?
O to mamy w tym samym dniu, czwartek.Ja zabieram tylko męża, zabieramy pen-drive-a i będziemy później oglądać w domu z dziećmi. O ile Liwia postanowi coś pokazać, z tym już gorzej, ostatnio uwielbia zalegać plecami do przodu brzucha i wtedy nic niestety nie widać.Mama Trójki lubi tę wiadomość
-
My ostatnio pijemy tylko wodę z filtra ale teraz się zastanawiam, czy nie za bardzo jest jałowa przez ten filtr jonowy i chyba przez jakiś czas będziemy pili jakieś mineralki.
-
Magu wrote:My właśnie zrobiłyśmy z córką zakupy do szkoły. I ona zmęczona i ja, a i tak jeszcze 1 czy 2 rzeczy brakuje. Dość wymagająca ta lista jak na zerówkę muszę powiedzieć - np. pastele olejne i suche.
Będą arcydzieła takie powstawać, że klękajcie narody.
Maja 5.06.2015
Aniela 27.08.2021
-
Kania85 wrote:O to mamy w tym samym dniu, czwartek.Ja zabieram tylko męża, zabieramy pen-drive-a i będziemy później oglądać w domu z dziećmi. O ile Liwia postanowi coś pokazać, z tym już gorzej, ostatnio uwielbia zalegać plecami do przodu brzucha i wtedy nic niestety nie widać.
No to jeszcze ja do was dołączam 😁 my mamy usg 3trym na 12😁 jestem bardzo ciekawa ile malutka waży...Kania85 lubi tę wiadomość
-
Marcia86 wrote:O ja czekam na taką listę, ale jeszcze nic nie dostaliśmy. Wyjdzie że na ostatnią chwilę będziemy szukać wyprawki..
-
Często wyprawki ustala się na ostatniej radzie pedagogicznej czyli w sierpniu 😛 także może niektóre z Was będą musiały poczekać. Co do ilości... Nauczyciele w końcu mogą coś innego porobić niż kolorowanie z dziećmi, bo rodzice dostaja przecież kasę specjalnie na wyprawkę. Także nie powinno być problemu 😊
31.12.2020 pozytywny test, beta HCG 53,4 mUl/ml (26dc)
04.01.2021 beta HCG 417 mUl/ml , progesteron 34,5 ng/ml
11.01.2021 beta HCG 6572 mUl/ml
12.01.2021 pęcherzyk ciążowy 0.82 cm + pęcherzyk żółtkowy 0.27 cm
15.01.2021 beta HCG 26 361 mIU/ml
30.02.2021 Mały człowiek - 200 g
-
A co do picia wody. No to jest naturalne że powinno się pić baaaaaedzo dużo wody. I większość ludzi w Polsce tego nie robi. W ciągu dnia 3 kawki i myślą że wypili nie wiadomo ile. A to jednak chodzi o wodę... Dlatego ja na bank zabieram britke.
31.12.2020 pozytywny test, beta HCG 53,4 mUl/ml (26dc)
-
Dreamer ja jestem na diecie cukrzycowej. Od początku ciąży przytyłam 4 kg a mała ponoć jest naprawde spora. Cukry mam uregulowane. Syn był mniejszy na tym etapie. Nie wiem czy to akurat wina cukrzycy, diabetolog mówi że raczej nie, że raczej geny. Myślę że dziecko sobie zabierze co trzeba nawet jak ciut schudłaś
-
Gosiaaak wrote:Często wyprawki ustala się na ostatniej radzie pedagogicznej czyli w sierpniu 😛 także może niektóre z Was będą musiały poczekać. Co do ilości... Nauczyciele w końcu mogą coś innego porobić niż kolorowanie z dziećmi, bo rodzice dostaja przecież kasę specjalnie na wyprawkę. Także nie powinno być problemu 😊
Ulaa lubi tę wiadomość
-
Ja pije wodę z filtra i zamierzam do szpitala zabrać butelkę filtrujące.
Pije ok 2l wody dziennie, choć staram się 2.5. Muszę się bardzo pilnować, bo mogłabym nie pić cały dzień. Wód też nie mam mega dużo (ostatnio AFI 11) więc staram się pić więcej, ciężko idzie, ale mam aplikację w telefonie i sobie notuję❤Ada&Pola❤
-
Magu a to nie wiedziałam że zerówka nie ma, bo mnie ten temat nie dotyczy. Za to 500 plus jest na bank także tego 😛31.12.2020 pozytywny test, beta HCG 53,4 mUl/ml (26dc)