Mamusie wrzesień 2021❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Magu wrote:Dziewczyny czy zdarza Wam się jakby kłucie w pochwie, gdzieś głęboko, jakby w okolicach szyjki macicy? Ja tak mam od dwóch dni, to jest takie chwilowe, ale przed chwilą to zakłuło dość mocno, aż się trochę przestraszyłam. Nie wiem czy to dziecko tam gmera czy jakoś naciska... Wizytę miałam 6 dni temu szyjka była długa i zamknięta.
Też tak mialam tydzień temu jak więcej chodziłam i mały też był wtedy bardziej ruchliwy. 2 dni i przeszło.
Wczoraj przyjęłam drugą dawkę pfeizera i znowu bez gorączki. Za to moje kości już ledwo daja radę. Szczególnie krocze.. Ale na szczęście po całym 2 tygodniowym armagedonie mam w końcu więcej luzu. Teraz czekam tylko na Komode, żeby w końcu zrobić porządek z ubrankami. Dostałam też od koleżanki laktator Medela swing. Czy znacie jakiś sklep gdzie można dostać wszystkie części zamienne? Szukałam trochę i wszędzie są pojedyncze elementy. -
Cześć wszystkim, właśnie wróciłam od mojej położnej (tu w Szwecji) i gdy zaczęłyśmy ustalać plan porodu i wspomniałam co polski lekarz powiedział o mojej anatomii i szybkim porodzie, zaproponowała mi a wręcz doradza bym ustaliła datę wywoływania porodu, by zdarzyć urodzić w szpitalu a przede wszystkim zdarzyć oddać synka komuś pod opiekę i powiem Wam, że się mocno zastanawiam nad raka opcją... urodziłam szybko i jak na moje oczekiwania łatwo pierwsze dziecko I jedyne co mnie martwi to czy wywolywany poród sztucznie też pójdzie tak łatwo jak 100% naturalny🤔 w zasadzie to i tak nie wiem jaki będzie ten poród...
Starania od 2016 r.
Decyzja o IVF grudzień 2018.
I podejście: kwiecień 2019
30/4 transfer, 8/5 dwie kreski! 10/6 pierwsze USG i jest ❤
Wrzesień 2020- zaczynamy starania o drugie dziecko!
15/1 dwie kreski!!! -
Ja robię porządki dalej. To co ja nagromadziłam latami to jest jakie dramat.
Z rzeczy niemowlęcych to mogłabym rodzic pięcioraczki. Już rozumiem dlaczego każdy tak chętnie wypycha rzeczy po dzieciach. Ja właśnie pakuje do oddania dziesiątki śpiochów u bodziakow. Czapeczek dla noworodka mam chyba 15 a u syna nie używałam wcale. Każdy ciuch z innej parafi. W rożnym stanie. A moje ciuchy to już w ogóle. Chodzę w kilku rzeczach a szafy się nie zamykają. Chyba należy przemyśleć kwestie rozsądnych zakupów. A wyprzedaże tak kuszą -
Dreamer, my też lada moment się przeprowadzamy i zaczęłam robić przesiew w szafie. W ilu ja rzeczach nie chodzę... I to tak wisi "bo się założy"... Ehe... Nie założy się.
Ja nic nienkupuje teraz na wyprzedażach, bo ciąża, a poza tym ten dom i wszystka kasa idzie na to. 😒
27.12.2020 - II 🍀
28.12.2020 - HCG total 197,98 mUl/ml 😍
30.12.2020 - HCG total 529,92 mUl/ml 😍
15.01.2021 💗
* 28 lat
* starania od 04.2019
ON: 250 MLN całość, morfologia 1%, reszta parametrów ok. -
Czy wasze dzieciaczki też mają tak często czkawke? Mój potrafi mieć 4 razy dziennie i się zastanawiam czy to normalne.
AMH - 1.18 ng/ml
NK 29%
05.01.2021 r. - transfer 8A
8 dpt - beta hcg 2.31
10 dpt - beta hcg 22.92
13 dpt - beta hcg 88.17
15 dpt - beta hcg 233.90
17 dpt - beta hcg 629.40
22 dpt pecherzyk ciążowy
27 dpt zarodek z ❤
16.02 - całe 1.63 cm szczęścia 💗
4.03 - 3.79 cm 💗
13.03 - 4.80 cm 💗 rośnie kruszynka
16.03 - prenatalne, zdrowy chłopczyk ❤ -
Swatka wrote:Czy wasze dzieciaczki też mają tak często czkawke? Mój potrafi mieć 4 razy dziennie i się zastanawiam czy to normalne.
moj synek miewał czkawki non stop, po urodzeniu rzadziej ale jednak dość często. Wydaje mi się ze to nawet dobrze, ze maluszek ćwiczy połykanie. Nie mieliśmy problemów z ulewaniem, krztuszeniem się czy przełykaniem śliny. Czy to dzięki temu to nie wiem
Starania od 2016 r.
Decyzja o IVF grudzień 2018.
I podejście: kwiecień 2019
30/4 transfer, 8/5 dwie kreski! 10/6 pierwsze USG i jest ❤
Wrzesień 2020- zaczynamy starania o drugie dziecko!
15/1 dwie kreski!!! -
Swatka wrote:Czy wasze dzieciaczki też mają tak często czkawke? Mój potrafi mieć 4 razy dziennie i się zastanawiam czy to normalne.Corka - 2018
Syn - 2021 -
Dzięki za odpowiedzi, czyli nic groźnego
AMH - 1.18 ng/ml
NK 29%
05.01.2021 r. - transfer 8A
8 dpt - beta hcg 2.31
10 dpt - beta hcg 22.92
13 dpt - beta hcg 88.17
15 dpt - beta hcg 233.90
17 dpt - beta hcg 629.40
22 dpt pecherzyk ciążowy
27 dpt zarodek z ❤
16.02 - całe 1.63 cm szczęścia 💗
4.03 - 3.79 cm 💗
13.03 - 4.80 cm 💗 rośnie kruszynka
16.03 - prenatalne, zdrowy chłopczyk ❤ -
Ja czekam właśnie na wizytę u kardiologa. Ciekawe co się tam na tym holterze zapisało. Niby przez jakieś 7-8h mierzył normalnie. Ginekolog prowadzący chciałby wprowadzić dopegyt na stałe, a nie tylko doraźnie. Zobaczymy co na to kardiolog. Niby ciśnienia troszkę wzrosły, ale nadal nie przekraczają 125/85 i to tylko czasami takie wyższe pomiary.
Co do ciuchów to w sumie nie wiem czy więcej ma mąż czy córka. Ja się staram w miarę na bieżąco pozbywać jeśli coś jest za małe /niewygodne /zniszczone/po prostu nie lubię w tym chodzić.Jedynie ciuchy jakieś bardziej wizytowe trzymam, no ale jakiś żakiet czy coś to trzeba mieć na różne okazje. Z niemowlęcych dużo wyniosłam, jeszcze jesienią oddawałam znajomemu, któremu się córka urodziła, a i tak mam sporo.
-
nick nieaktualny
-
Mój mały chyba jeszcze nie miał czkawki albo nie wyczułam ☺️ dziewczyny odebrałam wyniki badań i nie należą do rewelacyjnych.. tsh ft3 w porządku, ft4 poniżej normy .. -poczatkiem ciąży robiłam, było ok. Białko w moczu 30mg, trochę się podłamałam. Było już chyba za pięknie.
Gosiaaak lubi tę wiadomość
-
blama wrote:Mój mały chyba jeszcze nie miał czkawki albo nie wyczułam ☺️ dziewczyny odebrałam wyniki badań i nie należą do rewelacyjnych.. tsh ft3 w porządku, ft4 poniżej normy .. -poczatkiem ciąży robiłam, było ok. Białko w moczu 30mg, trochę się podłamałam. Było już chyba za pięknie.❤Ada&Pola❤
-
blama wrote:Mój mały chyba jeszcze nie miał czkawki albo nie wyczułam ☺️ dziewczyny odebrałam wyniki badań i nie należą do rewelacyjnych.. tsh ft3 w porządku, ft4 poniżej normy .. -poczatkiem ciąży robiłam, było ok. Białko w moczu 30mg, trochę się podłamałam. Było już chyba za pięknie.
-
Jak masz ft4 poniżej normy to trzeba podnieść dawkę hormonu. Wtedy Ci wzrośnie. Skonsultuj się z endokrynologiem albo rodzinnym jak jest kumaty31.12.2020 pozytywny test, beta HCG 53,4 mUl/ml (26dc)
04.01.2021 beta HCG 417 mUl/ml , progesteron 34,5 ng/ml
11.01.2021 beta HCG 6572 mUl/ml
12.01.2021 pęcherzyk ciążowy 0.82 cm + pęcherzyk żółtkowy 0.27 cm
15.01.2021 beta HCG 26 361 mIU/ml
30.02.2021 Mały człowiek - 200 g