X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie wrzesień 2021❤️
Odpowiedz

Mamusie wrzesień 2021❤️

Oceń ten wątek:
  • Kaja95 Nowa

Wysłany: 31 lipca 2021, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, ja właśnie zaczynam 32 tc i synek jest bardzo ruchliwy a teraz w nocy najbardziej szaleje. Dzisiaj już druga noc nie przespana z bólu. Już nie wiem jak się ułożyć do spania. Zazwyczaj co godzinę zmieniam bok, ale gdy spie na prawej stronie rano odczuwam bol brzucha po prawej stronie, promieniujący do nogi. A za to na lewym boku boli mnie kręgosłup. Myślę że to dzidziuś naciska mi na narządy. Czy wy też tak macie? Czujecie " ból wnętrzności"? Boję się że tak zostanie juz do porodu 

• Marghe Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2021, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej my juz po wizycie( ostatniej)🥰 jak to szybko zleciało
    Mały ma 2.600 i 49 cm bardzo długi cała cześć dolna jest na 39 tydz😱
    We stores czekamy nas zalozenie kartoteki w szpitalu oraz wizyta z kardiologiem i anestezjologiem🙌🏻
    Środa pierwsze ktg

Ślemy buziaki
    U nas dzisiaj 49 stopni😵‍💫

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2021, 19:44

Apple Lady, Tusianka, Ulaa, Nalia, nat87, majóweczka83 lubią tę wiadomość

1-sza ciąża ♥️ Hashimoto
    8p3oe6hhswxf04ql.png
  • Magu Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2021, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marghe wrote:
    Hej hej my juz po wizycie( ostatniej)🥰 jak to szybko zleciało
    Mały ma 2.600 i 49 cm bardzo długi cała cześć dolna jest na 39 tydz😱
    We stores czekamy nas zalozenie kartoteki w szpitalu oraz wizyta z kardiologiem i anestezjologiem🙌🏻
    Środa pierwsze ktg

Ślemy buziaki
    U nas dzisiaj 49 stopni😵‍💫
    Jak 49? :o To się w ogóle da jakoś wytrzymać? W szpitalach jest klimatyzacja?

3jgxvfxmmo60rzi2.png
  • Marghe Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2021, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magu wrote:
    Jak 49? :o To się w ogóle da jakoś wytrzymać? W szpitalach jest klimatyzacja?

No niestety mamy tutaj jedno z najgorętszych wakacji od lat😱
    W szpitalach jest klimatyzacja a w domu zyje przyklejona do wentylatora.
    Mówiąc o 49 stopniach mówimy tutaj w cieniu bo w słońcu zwyczajnie dzisiaj paliło 😱😱jak zeszłam do lekarza na 9 rano ledwo dawało się oddychać.
    Powiem szczerze ze jest bardzo ciężko albo leżeć nad morzem pod parasolka albo w domu.
    W szpitalu kazali przynieść nam z długim rękawem pajace bo klimatyzacja ale na wyjście coś czuje ze założę tylko body i pieluszkę bo przecież zagrzeje go w 2 min🥺

1-sza ciąża ♥️ Hashimoto
    8p3oe6hhswxf04ql.png
  • Apple Lady Ekspertka

Wysłany: 31 lipca 2021, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loo woooow że już wszystko masz? Nieźle 😁. Zaawansowana dzidzia. Super, trzymam kciuki w takim razie i oby się trochę ochłodziło u Ciebie.

Marghe lubi tę wiadomość

• Marghe Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2021, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apple Lady wrote:
    Loo woooow że już wszystko masz? Nieźle 😁. Zaawansowana dzidzia. Super, trzymam kciuki w takim razie i oby się trochę ochłodziło u Ciebie.
    ♥️
    Tak wszystko to nie bo dzisiaj na ostatniej wizycie okazało się ze moje nocne swędzenie stop i rak może coś oznaczać i na wizycie w szpitalu mam im to powiedzieć i zleca mi dodatkowe badania.
    Ale z ginekologiem już więcej widzieć się nie będę 🤷🏻‍♀️

Aż w szoku jestem ze to tak szybko zleciało i ze bobas aż tak urósł 🥰

Apple Lady lubi tę wiadomość

1-sza ciąża ♥️ Hashimoto
    8p3oe6hhswxf04ql.png
  • Kania85 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2021, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marghe wrote:
    ♥️
    Tak wszystko to nie bo dzisiaj na ostatniej wizycie okazało się ze moje nocne swędzenie stop i rak może coś oznaczać i na wizycie w szpitalu mam im to powiedzieć i zleca mi dodatkowe badania.
    Ale z ginekologiem już więcej widzieć się nie będę 🤷🏻‍♀️

Aż w szoku jestem ze to tak szybko zleciało i ze bobas aż tak urósł 🥰

Oby nie cholestaza 😞
    Co do upałów to całe południe Europy smaży się ,Siostra na Majorce tez narzeka.Natomiast my dziś pojechaliśmy nad jezioro z dziećmi i zmarzliśmy,specjalnie wyszukałam najczystsze jezioro wcokolixy,półtora godz w samochodzie a tu wiatr,chmury i w rezultacie nikt się nie kąpał.

Ula jak dobrze,że Julcio się jeszcze nie wykopuje,trzymam za Was kciuki,każdy dzień ważny a Ty oszczędzaj się jak najwiecej (tak wiem,łatwo mówić przy dzieciach)kciuki!

Opóźniona dawaj jakies newsy,obstawiam że wszystko dobrze u Nastki i Ciebie

Ulaa lubi tę wiadomość

uwo9csqvv3qfgq4g.png
    12.03.2009 Córcia <3
    19.02.2018 (*)9tydz
    11.02.2019 Synek 34 <3
    07.2020 (*)7tydz
    12.2020(*)CB
    18.02. CRL 3,5 cm <3 176u/min
    03.03. 46,XX 🎀

Jezu oddaję się Tobie, troszcz się Ty...
  • Marghe Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2021, 00:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kania85 wrote:
    Oby nie cholestaza 😞
    Co do upałów to całe południe Europy smaży się ,Siostra na Majorce tez narzeka.Natomiast my dziś pojechaliśmy nad jezioro z dziećmi i zmarzliśmy,specjalnie wyszukałam najczystsze jezioro wcokolixy,półtora godz w samochodzie a tu wiatr,chmury i w rezultacie nikt się nie kąpał.

Ula jak dobrze,że Julcio się jeszcze nie wykopuje,trzymam za Was kciuki,każdy dzień ważny a Ty oszczędzaj się jak najwiecej (tak wiem,łatwo mówić przy dzieciach)kciuki!

Opóźniona dawaj jakies newsy,obstawiam że wszystko dobrze u Nastki i Ciebie
    A ci to jest? Czy jest grozne? Czy to sie leczy? Czy to tylko coś ciążowego?🥺😱

1-sza ciąża ♥️ Hashimoto
    8p3oe6hhswxf04ql.png
  • Apple Lady Ekspertka

Wysłany: 1 sierpnia 2021, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To nie jest tylko ciążowe. Przez to możesz np. wcześniej urodzić. Mozesz poczytać o tym w necie by sprawdzić czy masz podobne objawy i najlepiej skonsultować się dodatkowo z lekarzem. Poza tym po badaniach będzie wszystko jasne🙂 Nie denerwuj się. Sprawdź sobie na spokojnie i pogadaj z lekarzem na wizycie.

• Kania85 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2021, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marghe przede wszystkim jak najszybciej zbadaj stężęnie kwasów żółciowych i enzymy wątrobowe, możesz przy okazji zrobić CRP które przy cholestazie często rośnie i może spowodować przedwczesny poród.Ale to na spokojnie, zrób to aby wykluczyć chorobę a nie nabrać pewności że ją masz.

Magda - mbc lubi tę wiadomość

uwo9csqvv3qfgq4g.png
    12.03.2009 Córcia <3
    19.02.2018 (*)9tydz
    11.02.2019 Synek 34 <3
    07.2020 (*)7tydz
    12.2020(*)CB
    18.02. CRL 3,5 cm <3 176u/min
    03.03. 46,XX 🎀

Jezu oddaję się Tobie, troszcz się Ty...
  • Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2021, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    A ja mam jakieś zdarte gardło i lekki kaszel. :/ Jak na razie biorę pastylki Isla. Co można jeszcze brać?

goldisept można w ciąży

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2021, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marghe wrote:
    No niestety mamy tutaj jedno z najgorętszych wakacji od lat😱
    W szpitalach jest klimatyzacja a w domu zyje przyklejona do wentylatora.
    Mówiąc o 49 stopniach mówimy tutaj w cieniu bo w słońcu zwyczajnie dzisiaj paliło 😱😱jak zeszłam do lekarza na 9 rano ledwo dawało się oddychać.
    Powiem szczerze ze jest bardzo ciężko albo leżeć nad morzem pod parasolka albo w domu.
    W szpitalu kazali przynieść nam z długim rękawem pajace bo klimatyzacja ale na wyjście coś czuje ze założę tylko body i pieluszkę bo przecież zagrzeje go w 2 min🥺

ja w czerwcu w 2019 na wyjście ubrałam malucha tylko w body z krótkim, było 35stooni na dworze.
    W szpitalu też go ubierałam w same bodziaki z krótkim rękawem, mimo że inne dzieci leżały w pajacach 🤷🏻‍♀️

Marghe lubi tę wiadomość

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • opóźniona Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2021, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem, jestem.
    Anastazja dobrze. Zjada 8x31 ml, wczoraj ważyła 1624 gramy. Jak ją biorę do kangurowania to szuka cyca :)

Ze mną było gorzej. Gorączkowałam od poprzedniej środy, w sobotę tydzień temu pojechałam na ip, stwierdzili, że mam jakiś zbiornik płynu pod skórą, wycisnęli, dali antybiotyk bo crp 101 było i do domu. Na kontroli w poniedziałek lekarz złapał się za głowę i od razu przyjęcie na oddział. We wtorek miałam operację. Znaleźli dwa ropnie na powięzi. Jeden miał 10x3 cm, a drugi 3x3 cm. Na odprawach lekarskich było o mnie głośno podobno. Lekarze z izby z soboty dostali niezłą burę, że mnie wypuścili do domu. Po zabiegu wypisali mnie w piatek z dwoma antybiotykami i kontrolę mam we wtorek. Mam nadzieję, że to już koniec moich przygód. Laktacja trochę ucierpiała, ale rozkręcę ją na nowo.

Pozdrawiam, Was Kochane i udanych i szybkich porodów życzę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2021, 09:42

Nalia, Swatka, Tusianka, Kania85, lestaa, majóweczka83, Marianka@87, Mum2b, Mimi__, Kama91 lubią tę wiadomość

Alicja 40 tc. 2007
    Aniołek 6 tc. 2012 (*)
    Antonina 35 tc. 2016
    Anastazja 30 tc. 2021

• Dreamer Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2021, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej ale wiecie co żeby lekarz przy podejrzeniu cholestazy nie zlecił badań kontrolnych ? Wszystkiego trzeba samemu pilnować :(
    Moja siostra tez zlekceważyła cholestaze pod koniec ciąży. W ogóle nie zgłosiła lekarzowi. Wszystko się dobrze skończyło. Ale i tak dla spokoju ducha te badania lepiej wykonać.

Magda - mbc lubi tę wiadomość

• Nalia Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2021, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opóźniona mam nadzieję, że będziesz u Ciebie już tylko lepiej!!!

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Magu Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2021, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opóźniona współczuję przeżyć, oby już było tylko lepiej u Was!
    Zaczynam dzisiaj pić herbatę z liści malin. Ciekawe czy coś pomoże.

3jgxvfxmmo60rzi2.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2021, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opóźniona współczuję przeżyć oby już było lepiej.

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • Gosiaaak Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2021, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co oprócz liści z malin może pomóc? Wiadomo masaż krocza, seks, coś jeszcze? I od którego tygodnia ☺️

31.12.2020 pozytywny test, beta HCG 53,4 mUl/ml (26dc)
    04.01.2021 beta HCG 417 mUl/ml , progesteron 34,5 ng/ml
    11.01.2021 beta HCG 6572 mUl/ml
    12.01.2021 pęcherzyk ciążowy 0.82 cm + pęcherzyk żółtkowy 0.27 cm
    15.01.2021 beta HCG 26 361 mIU/ml
    30.02.2021 Mały człowiek - 200 g
  • Magu Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2021, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiaaak wrote:
    Co oprócz liści z malin może pomóc? Wiadomo masaż krocza, seks, coś jeszcze? I od którego tygodnia ☺️
    Ananas, daktyle, orgazm (do tego seks nie jest potrzebny :p ;)), mówią, że sprzątanie, spacery, chodzenie po schodach, zwłaszcza w dół, olejek z wiesiołka. To tyle wiem. :)

majóweczka83 lubi tę wiadomość

3jgxvfxmmo60rzi2.png
  • Magu Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2021, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A od którego tygodnia to też różnie mówią, ale najczęściej mówią o 36 tygodniu.

3jgxvfxmmo60rzi2.png
‹‹ 526 527 528 529 530 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ