Mamusie wrzesień 2021❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczyny, ja właśnie zaczynam 32 tc i synek jest bardzo ruchliwy a teraz w nocy najbardziej szaleje. Dzisiaj już druga noc nie przespana z bólu. Już nie wiem jak się ułożyć do spania. Zazwyczaj co godzinę zmieniam bok, ale gdy spie na prawej stronie rano odczuwam bol brzucha po prawej stronie, promieniujący do nogi. A za to na lewym boku boli mnie kręgosłup. Myślę że to dzidziuś naciska mi na narządy. Czy wy też tak macie? Czujecie " ból wnętrzności"? Boję się że tak zostanie juz do porodu
-
Hej hej my juz po wizycie( ostatniej)🥰 jak to szybko zleciało
Mały ma 2.600 i 49 cm bardzo długi cała cześć dolna jest na 39 tydz😱
We stores czekamy nas zalozenie kartoteki w szpitalu oraz wizyta z kardiologiem i anestezjologiem🙌🏻
Środa pierwsze ktg
Ślemy buziaki
U nas dzisiaj 49 stopni😵💫Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2021, 19:44
Apple Lady, Tusianka, Ulaa, Nalia, nat87, majóweczka83 lubią tę wiadomość
1-sza ciąża ♥️ Hashimoto
-
Marghe wrote:Hej hej my juz po wizycie( ostatniej)🥰 jak to szybko zleciało
Mały ma 2.600 i 49 cm bardzo długi cała cześć dolna jest na 39 tydz😱
We stores czekamy nas zalozenie kartoteki w szpitalu oraz wizyta z kardiologiem i anestezjologiem🙌🏻
Środa pierwsze ktg
Ślemy buziaki
U nas dzisiaj 49 stopni😵💫 -
Magu wrote:Jak 49? :o To się w ogóle da jakoś wytrzymać? W szpitalach jest klimatyzacja?
No niestety mamy tutaj jedno z najgorętszych wakacji od lat😱
W szpitalach jest klimatyzacja a w domu zyje przyklejona do wentylatora.
Mówiąc o 49 stopniach mówimy tutaj w cieniu bo w słońcu zwyczajnie dzisiaj paliło 😱😱jak zeszłam do lekarza na 9 rano ledwo dawało się oddychać.
Powiem szczerze ze jest bardzo ciężko albo leżeć nad morzem pod parasolka albo w domu.
W szpitalu kazali przynieść nam z długim rękawem pajace bo klimatyzacja ale na wyjście coś czuje ze założę tylko body i pieluszkę bo przecież zagrzeje go w 2 min🥺
1-sza ciąża ♥️ Hashimoto
-
Apple Lady wrote:Loo woooow że już wszystko masz? Nieźle 😁. Zaawansowana dzidzia. Super, trzymam kciuki w takim razie i oby się trochę ochłodziło u Ciebie.
Tak wszystko to nie bo dzisiaj na ostatniej wizycie okazało się ze moje nocne swędzenie stop i rak może coś oznaczać i na wizycie w szpitalu mam im to powiedzieć i zleca mi dodatkowe badania.
Ale z ginekologiem już więcej widzieć się nie będę 🤷🏻♀️
Aż w szoku jestem ze to tak szybko zleciało i ze bobas aż tak urósł 🥰Apple Lady lubi tę wiadomość
1-sza ciąża ♥️ Hashimoto
-
Marghe wrote:♥️
Tak wszystko to nie bo dzisiaj na ostatniej wizycie okazało się ze moje nocne swędzenie stop i rak może coś oznaczać i na wizycie w szpitalu mam im to powiedzieć i zleca mi dodatkowe badania.
Ale z ginekologiem już więcej widzieć się nie będę 🤷🏻♀️
Aż w szoku jestem ze to tak szybko zleciało i ze bobas aż tak urósł 🥰
Oby nie cholestaza 😞
Co do upałów to całe południe Europy smaży się ,Siostra na Majorce tez narzeka.Natomiast my dziś pojechaliśmy nad jezioro z dziećmi i zmarzliśmy,specjalnie wyszukałam najczystsze jezioro wcokolixy,półtora godz w samochodzie a tu wiatr,chmury i w rezultacie nikt się nie kąpał.
Ula jak dobrze,że Julcio się jeszcze nie wykopuje,trzymam za Was kciuki,każdy dzień ważny a Ty oszczędzaj się jak najwiecej (tak wiem,łatwo mówić przy dzieciach)kciuki!
Opóźniona dawaj jakies newsy,obstawiam że wszystko dobrze u Nastki i CiebieUlaa lubi tę wiadomość
-
Kania85 wrote:Oby nie cholestaza 😞
Co do upałów to całe południe Europy smaży się ,Siostra na Majorce tez narzeka.Natomiast my dziś pojechaliśmy nad jezioro z dziećmi i zmarzliśmy,specjalnie wyszukałam najczystsze jezioro wcokolixy,półtora godz w samochodzie a tu wiatr,chmury i w rezultacie nikt się nie kąpał.
Ula jak dobrze,że Julcio się jeszcze nie wykopuje,trzymam za Was kciuki,każdy dzień ważny a Ty oszczędzaj się jak najwiecej (tak wiem,łatwo mówić przy dzieciach)kciuki!
Opóźniona dawaj jakies newsy,obstawiam że wszystko dobrze u Nastki i Ciebie1-sza ciąża ♥️ Hashimoto
-
To nie jest tylko ciążowe. Przez to możesz np. wcześniej urodzić. Mozesz poczytać o tym w necie by sprawdzić czy masz podobne objawy i najlepiej skonsultować się dodatkowo z lekarzem. Poza tym po badaniach będzie wszystko jasne🙂 Nie denerwuj się. Sprawdź sobie na spokojnie i pogadaj z lekarzem na wizycie.
-
Marghe przede wszystkim jak najszybciej zbadaj stężęnie kwasów żółciowych i enzymy wątrobowe, możesz przy okazji zrobić CRP które przy cholestazie często rośnie i może spowodować przedwczesny poród.Ale to na spokojnie, zrób to aby wykluczyć chorobę a nie nabrać pewności że ją masz.
Magda - mbc lubi tę wiadomość
-
Marghe wrote:No niestety mamy tutaj jedno z najgorętszych wakacji od lat😱
W szpitalach jest klimatyzacja a w domu zyje przyklejona do wentylatora.
Mówiąc o 49 stopniach mówimy tutaj w cieniu bo w słońcu zwyczajnie dzisiaj paliło 😱😱jak zeszłam do lekarza na 9 rano ledwo dawało się oddychać.
Powiem szczerze ze jest bardzo ciężko albo leżeć nad morzem pod parasolka albo w domu.
W szpitalu kazali przynieść nam z długim rękawem pajace bo klimatyzacja ale na wyjście coś czuje ze założę tylko body i pieluszkę bo przecież zagrzeje go w 2 min🥺
ja w czerwcu w 2019 na wyjście ubrałam malucha tylko w body z krótkim, było 35stooni na dworze.
W szpitalu też go ubierałam w same bodziaki z krótkim rękawem, mimo że inne dzieci leżały w pajacach 🤷🏻♀️Marghe lubi tę wiadomość
💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
Jestem, jestem.
Anastazja dobrze. Zjada 8x31 ml, wczoraj ważyła 1624 gramy. Jak ją biorę do kangurowania to szuka cyca
Ze mną było gorzej. Gorączkowałam od poprzedniej środy, w sobotę tydzień temu pojechałam na ip, stwierdzili, że mam jakiś zbiornik płynu pod skórą, wycisnęli, dali antybiotyk bo crp 101 było i do domu. Na kontroli w poniedziałek lekarz złapał się za głowę i od razu przyjęcie na oddział. We wtorek miałam operację. Znaleźli dwa ropnie na powięzi. Jeden miał 10x3 cm, a drugi 3x3 cm. Na odprawach lekarskich było o mnie głośno podobno. Lekarze z izby z soboty dostali niezłą burę, że mnie wypuścili do domu. Po zabiegu wypisali mnie w piatek z dwoma antybiotykami i kontrolę mam we wtorek. Mam nadzieję, że to już koniec moich przygód. Laktacja trochę ucierpiała, ale rozkręcę ją na nowo.
Pozdrawiam, Was Kochane i udanych i szybkich porodów życzęWiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2021, 09:42
Nalia, Swatka, Tusianka, Kania85, lestaa, majóweczka83, Marianka@87, Mum2b, Mimi__, Kama91 lubią tę wiadomość
Alicja 40 tc. 2007
Aniołek 6 tc. 2012 (*)
Antonina 35 tc. 2016
Anastazja 30 tc. 2021
-
Ej ale wiecie co żeby lekarz przy podejrzeniu cholestazy nie zlecił badań kontrolnych ? Wszystkiego trzeba samemu pilnować
Moja siostra tez zlekceważyła cholestaze pod koniec ciąży. W ogóle nie zgłosiła lekarzowi. Wszystko się dobrze skończyło. Ale i tak dla spokoju ducha te badania lepiej wykonać.Magda - mbc lubi tę wiadomość
-
Co oprócz liści z malin może pomóc? Wiadomo masaż krocza, seks, coś jeszcze? I od którego tygodnia ☺️31.12.2020 pozytywny test, beta HCG 53,4 mUl/ml (26dc)
04.01.2021 beta HCG 417 mUl/ml , progesteron 34,5 ng/ml
11.01.2021 beta HCG 6572 mUl/ml
12.01.2021 pęcherzyk ciążowy 0.82 cm + pęcherzyk żółtkowy 0.27 cm
15.01.2021 beta HCG 26 361 mIU/ml
30.02.2021 Mały człowiek - 200 g
-
Gosiaaak wrote:Co oprócz liści z malin może pomóc? Wiadomo masaż krocza, seks, coś jeszcze? I od którego tygodnia ☺️
), mówią, że sprzątanie, spacery, chodzenie po schodach, zwłaszcza w dół, olejek z wiesiołka. To tyle wiem.
majóweczka83 lubi tę wiadomość