Mamusie wrzesień 2021❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Marcia86 wrote:Ulaa , a kiedy zamierzasz wypić ten olejek? Ja może zacznę jak się nic nie będzie działo po zdjęciu pessara. A zdjęcie mam dopiero w skończonym 38 tyg. Póki co biorę olej z wiesiołka , może poprawi mi elastyczność skóry❤Ada&Pola❤
-
Ulaa wrote:Ja piłam ten
https://allegro.pl/oferta/olej-rycynowy-bio-nierafinowany-50-ml-etja-7405277898
Dziękuję!
Stosowałas jedna łyżkę stołowa dziennie? Na czczo? Rano/wieczorem? Czy podziałała u Ciebie pojedyncza dawka oleju?
Pierwszy poród miałam wywoływany dwie doby, podziękuje już za takie atrakcje i spróbuje sama pomoc -
Brynia wrote:Dziękuję!
Stosowałas jedna łyżkę stołowa dziennie? Na czczo? Rano/wieczorem? Czy podziałała u Ciebie pojedyncza dawka oleju?
Pierwszy poród miałam wywoływany dwie doby, podziękuje już za takie atrakcje i spróbuje sama pomoc
Ja wypiłam tylko jedną stołową łyżkę tego olejku i mi pomogło. Wypiłam o 15stej i niedługo po tym zaczęły się skurczeWiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2021, 22:18
-
Ciekawe z tym olejkiem, a dziewczyny Wy, które planujecie/chcecie rodzic SN macie plan porodu? Jakieś preferencje szczególne? Ja chcę wszelkie możliwe znieczulenia o ile zdarzę przed partymi czy jeżeli zdecyduje się na indukcję bo pierwsze dziecko urodziłam na paracetamolu... nie wspominam tragicznie ale skoro może mniej boleć
dużo mi prysznic cieply pomagał i piłka
Starania od 2016 r.
Decyzja o IVF grudzień 2018.
I podejście: kwiecień 2019
30/4 transfer, 8/5 dwie kreski! 10/6 pierwsze USG i jest ❤
Wrzesień 2020- zaczynamy starania o drugie dziecko!
15/1 dwie kreski!!! -
Marianka@87 wrote:Ciekawe z tym olejkiem, a dziewczyny Wy, które planujecie/chcecie rodzic SN macie plan porodu? Jakieś preferencje szczególne? Ja chcę wszelkie możliwe znieczulenia o ile zdarzę przed partymi czy jeżeli zdecyduje się na indukcję bo pierwsze dziecko urodziłam na paracetamolu... nie wspominam tragicznie ale skoro może mniej boleć
Przy pierwszym porodzie miałam znieczulenie zewnątrzoponowe, dali mi od razu jak tylko uzyskałam 4 cm rozwarcia. Możliwe, że dlatego, że to był poród z zaskoczenia w 36 tygodniu ciąży i żeby psychicznie też zadziałać na mnie i mnie uspokoić, to dali znieczulenie.
Drugi poród bez znieczulenia, żadnego. Ale do oporu siedziałam w domu, pojechałam już ze skurczami co 2-3 minuty i po 2 godzinach od przyjęcia mnie na porodówkę Maluszek był już na świecie 😊
Porównując te dwa porody ze sobą, to wolę bez znieczulenia i szybko, niż dłużej ze znieczuleniem 😄Marcia86 lubi tę wiadomość
-
A co do planu porodu to teraz nie robię. Wiem co chcę i wiem czego nie chcę podczas porodu, powiem położnej podczas przyjęcia 😊 dużo tego nie ma więc pójdzie szybko.
-
Marianka@87 wrote:Ciekawe z tym olejkiem, a dziewczyny Wy, które planujecie/chcecie rodzic SN macie plan porodu? Jakieś preferencje szczególne? Ja chcę wszelkie możliwe znieczulenia o ile zdarzę przed partymi czy jeżeli zdecyduje się na indukcję bo pierwsze dziecko urodziłam na paracetamolu... nie wspominam tragicznie ale skoro może mniej boleć
Ja jeszcze nie wypełniłam planu porodu. Natomiast wyrażę zgodę na ew. Nacięcie, podanie oxy itp jeśli to ma pomóc.
27.12.2020 - II 🍀
28.12.2020 - HCG total 197,98 mUl/ml 😍
30.12.2020 - HCG total 529,92 mUl/ml 😍
15.01.2021 💗
* 28 lat
* starania od 04.2019
ON: 250 MLN całość, morfologia 1%, reszta parametrów ok. -
Ja plan porodu robię. Znieczulenie jak najbardziej chcę - przy pierwszym porodzie nie spowolniło to akcji, chwilę odpoczęłam i już były parte. Także dla mnie super opcja.
Też wyrażam zgodę na ewentualne nacięcie - choć bardzo chcę tego uniknąć, bo szycie po nim wspominam najgorzej.
Udało nam się wyskoczyć z mężem na weekend bez syna - ależ nam tego było trzeba, było super
-
Wy tu piszecie o pobudzaniu skurczów a ja nadal jestem na etapie, zapobiegania.Dziś opieprzyła mnie magister w aptece, że dźwigam torby z zakupami, w sumie stwierdziłam, że ma rację, nie chciałabym teraz trafić do szpitala,ale zakupy trzeba zrobić, synka trzeba czasem wziąć na ręce, posprzątać w domu też trzeba....jakoś staram się z przerwami wiele rzeczy ogarniać ale zapominam się...
Ponoć jest taki magiczny koktajl do picia położnych pobudzający skurcze i on składa się z oleju rycynowego.zmiksowanych orzechów(nie pamiętam jakich)i chyba soku z pomarańczy.Ale zastanówcie się, bo takie pobudzenie perystaltyki może skończyć się mega rozwolnieniem, a przy porodzie to nie będzie komfortowe dla Was.
Kuźwa kiedy to minęło?już gadamy o sposobach przyśpieszenia porodu a tak niedawno liczyłyśmy przyrosty Bety -
Ulaa wrote:Przy pierwszym porodzie miałam znieczulenie zewnątrzoponowe, dali mi od razu jak tylko uzyskałam 4 cm rozwarcia. Możliwe, że dlatego, że to był poród z zaskoczenia w 36 tygodniu ciąży i żeby psychicznie też zadziałać na mnie i mnie uspokoić, to dali znieczulenie.
Drugi poród bez znieczulenia, żadnego. Ale do oporu siedziałam w domu, pojechałam już ze skurczami co 2-3 minuty i po 2 godzinach od przyjęcia mnie na porodówkę Maluszek był już na świecie 😊
Porównując te dwa porody ze sobą, to wolę bez znieczulenia i szybko, niż dłużej ze znieczuleniem 😄Ulaa lubi tę wiadomość
Starania od 2016 r.
15/1 dwie kreski!!! -
Ulaa wrote:A co do planu porodu to teraz nie robię. Wiem co chcę i wiem czego nie chcę podczas porodu, powiem położnej podczas przyjęcia 😊 dużo tego nie ma więc pójdzie szybko.
Starania od 2016 r.
15/1 dwie kreski!!! -
U mnie dalej mała jest głową do góry, więc powoli tracę nadzieję na obrót. W takim ułożeniu nie wyobrażam sobie naturalnego porodu. 19 sierpnia mam wizytę i jak się nic nie zmieni, to będę prosiła o skierowanie na cesarkę. Mam sporo obaw, bo jednak po naturalnym doszłam szybko do siebie, mimo nacięcia.
04/04/2018 3:22
3990g, 56cm -
A jak to jest z tym nacięciem? Ja rodziłam na początku 2020 i tutaj wciąż jest taka polityka, że nie nacinają, chyba że jest jakiś problem ale to musi być opinia lekarza (rodzi sie tylko z położną), bo pęknięcia naturalne lepiej się goją niz nacięcie 🤔 nie interesowałam się jakos zbytnio badaniami na ten temat ale zdaje się, ze praktyka sie trochę różni w Polsce bo wuele koleżanek czy kobiet w rodzinie było nacinanych
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2021, 12:46
Starania od 2016 r.
15/1 dwie kreski!!! -
Ja bede miec cc i sie stresuje juz
Najbardziej tym czy dam rade rozkrecic laktacje, w sensie ufam organizmowi, ze dam rade tylko boje sie po prostu, ze będę cholernie niewyspana (po kazdym przystawieniu trzeba odciagac laktatorem)
Corka - 2018
Syn - 2021 -
Mum2b wrote:Ja bede miec cc i sie stresuje juz
Najbardziej tym czy dam rade rozkrecic laktacje, w sensie ufam organizmowi, ze dam rade tylko boje sie po prostu, ze będę cholernie niewyspana (po kazdym przystawieniu trzeba odciagac laktatorem)
Mum2b lubi tę wiadomość
Starania od 2016 r.
15/1 dwie kreski!!! -
Marianka@87 wrote:Podzielisz się preferencjami?
- nie zgadzam się na obecność studentów
- jeśli będzie to możliwe, to chcę sama wybierać pozycję w jakiej najlepiej się czuję
- jeśli to możliwe, to chcę uniknąć nacięcia (na szczęście w szpitalu, w którym chcę rodzić nie nacinają rutynowo)
- proszę o przyciemnienie świateł oraz względną ciszę podczas kiedy dziecko będzie wychodziło na świat
- zgadzam się na szczepienia obowiązkowe, ale dopiero w drugiej dobie życia dziecka
- zgadzam się na podanie wit K domięśniowo
- zgadzam się na zakroplenie oczu noworodka po porodzie
- w miarę możliwości chciałabym jak najrzadziej być badana wewnętrznie
To chyba takie najważniejsze, jak mi się coś jeszcze przypomni to dopiszę 😊Marianka@87, Magda - mbc lubią tę wiadomość
-
Ulaa wrote:- nie zgadzam się na obecność studentów
- jeśli będzie to możliwe, to chcę sama wybierać pozycję w jakiej najlepiej się czuję
- jeśli to możliwe, to chcę uniknąć nacięcia (na szczęście w szpitalu, w którym chcę rodzić nie nacinają rutynowo)
- proszę o przyciemnienie świateł oraz względną ciszę podczas kiedy dziecko będzie wychodziło na świat
- zgadzam się na szczepienia obowiązkowe, ale dopiero w drugiej dobie życia dziecka
- zgadzam się na podanie wit K domięśniowo
- zgadzam się na zakroplenie oczu noworodka po porodzie
- w miarę możliwości chciałabym jak najrzadziej być badana wewnętrznie
To chyba takie najważniejsze, jak mi się coś jeszcze przypomni to dopiszę 😊
27.12.2020 - II 🍀
28.12.2020 - HCG total 197,98 mUl/ml 😍
30.12.2020 - HCG total 529,92 mUl/ml 😍
15.01.2021 💗
* 28 lat
* starania od 04.2019
ON: 250 MLN całość, morfologia 1%, reszta parametrów ok.