Mamusie wrzesień 2021❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
hej, ja mam coraz częstsze twardnienie brzucha, spina mi się bardzo. Nawet rano, gdy nie jestem zmęczona.
U mnie wg USG jutro 37+0, więc moja ciąża także będzie donoszonaMarcia86, Mum2b, nat87 lubią tę wiadomość
27.12.2020 - II 🍀
28.12.2020 - HCG total 197,98 mUl/ml 😍
30.12.2020 - HCG total 529,92 mUl/ml 😍
15.01.2021 💗
* 28 lat
* starania od 04.2019
ON: 250 MLN całość, morfologia 1%, reszta parametrów ok. -
Cola87 wrote:Dziewczyny ile bierzecie tych majtek siateczkowych do szpitala? Ja po ostatniej wizycie w szpitalu pozamawialam większość rzeczy w aptece i chce powoli torbę do szpitala pakować żeby mąż stresa znów nie miał
-
Też mam 4 sztuki, wszystkie są wielorazowe. Jak będzie trzeba to mąż dokupi 😊 Wczoraj poszliśmy sobie na randkę bo nie wiadomo kiedy będzie najbliższą okazja. Za dwa tygodnie mamy rocznicę ślubu ale nie wiem czy nie będzie już we trójkę 🤣 jeżeli nie to jeszcze uda nam się spędzić trochę czasu we dwoje 🥰
Kania85 lubi tę wiadomość
31.12.2020 pozytywny test, beta HCG 53,4 mUl/ml (26dc)
04.01.2021 beta HCG 417 mUl/ml , progesteron 34,5 ng/ml
11.01.2021 beta HCG 6572 mUl/ml
12.01.2021 pęcherzyk ciążowy 0.82 cm + pęcherzyk żółtkowy 0.27 cm
15.01.2021 beta HCG 26 361 mIU/ml
30.02.2021 Mały człowiek - 200 g
-
Kania gratulacje. U mnie puls się uspokoil. Dalej zakatarzona jestem, gardło mnie mniej boli, ale jeszcze mi się słabo robi. Przy chorobie tak mam.synowi katar powoli chyba przechodzi, ale kaszel ma. Oby do poniedziałku ustalo.
-
Kania85 wrote:Cześć
Witamy się z Liwią 10.08.2021 waga 2150g(a z usg wychodziło 2450g).Malutka radzi sobie bardzo dobrze,ssie jak smok,pcha do buzi całe piąstki,zjada z butli 25ml mleczka na raz.Sama oddycha,bez wsparcia,dziś wyjęli ją z cieplarki i jest tez super z trzymaniem temp.Jak tak dalej pójdzie to szybciutko wyjdziemy do domu.U mnie problem jedynie z laktacją,piersi bardzo słabo pracują,ale wiem że muszę dać sobie czas.Stymuluje je laktatorem regularnie ale mimo to słabiutko,dziś prawie cały dzień kangurowałam Liwię.Wczoraj dopiero po 22 miałam pionizację ale dostałam sporo morfiny bo kręciło mi się w głowie wiele godzin i wymiotowałam co chwilę.Pozdrawiamy Was serdecznie!
https://zapodaj.net/b9d2a7e3f966e.jpg.html
Gratulacje! ❤️ Obie śliczne 🥰 pięknie, że mała sobie tak dobrze radzi ☺️ -
Marcia86 wrote:O to mi dwa dni zostały do donoszonej
ale mam zamiar jeszcze tydzień pochodzić
nie ma co się spieszyć . Jedna rzecz której się obawiam to waga małej, ale to sprawdzę dopiero 23.08. Mam nadzieję że będzie odpowiednia do moich gabarytów i dam radę urodzić. Maję urodziłam 37+5 i miała wagę 3300.
Oo to też duża dziewczyna była 😁 mój Mikołaj na usg w 37+6 miał 3400g, więc bardzo podobnie do Twojej. Urodziłam go w 40+5 z wagą 4000g 🙂 -
Hej,
ja po wizycie. U mnie na razie nic nie zapowiada wcześniejszego porodu, szyjka trzyma. Mała waży 2340g (syn 2 dni później miał 2360g). Wody i przepływy w normie. GBS pobrany. Następna wizyta już z KTG za 2 tygodnie i dopiero wtedy dostanę skierowanie na ostatnie badania z krwi.
Dziś dzwonię do położnej, z którą będę rodzić, żeby umówić się na spotkanie.
Już tak niewiele zostało)
Magu, Tusianka, Apple Lady, nat87 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Wszystko dobrze. Skurcze się nie piszą. Główka nad wchodem. Szyjka zamknięta. Nawet ciśnienie wyszło w porządku. Za tydzień kolejne ktg, wtedy już powiedzą kiedy mam się stawić do szpitala i pewnie pobiorą wymaz.
Nalia, Marcia86, Etoilka, Apple Lady, nat87 lubią tę wiadomość
-
Jak to jest z tym ktg? Kiedy się je zaczyna robić, czy wszyscy mają je miec czy tylko jak są wskazania ? Ja w poprzedniej ciąży nie chodziłam na ktg (miałam tylko przy zdjęciu szwu w szpitalu no i przy porodzie. Teraz też nikt mi nic i tym nie mówił.Maja 5.06.2015
Aniela 27.08.2021
-
Marcia86 wrote:Jak to jest z tym ktg? Kiedy się je zaczyna robić, czy wszyscy mają je miec czy tylko jak są wskazania ? Ja w poprzedniej ciąży nie chodziłam na ktg (miałam tylko przy zdjęciu szwu w szpitalu no i przy porodzie. Teraz też nikt mi nic i tym nie mówił.
Marcia86 lubi tę wiadomość