Mamusie wrzesień 2021❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Czesc, u mnie 33+2.
Dziś druga dawka sterydu. Na ten moment podane profilaktycznie, raczej- mam nadzieje nie ma bezpośredniego zagrożenia przedwczesnym porodem. Ale to się jednak dynamicznie zmienia i będę zabezpieczona, bo steryd działa Ok 10 dni.
Dostałam dożylnie magnez, pierwsza doba super ale teraz znowu już po dobie czuje lekkie napinanie. Ehh, zobaczę jak dzisiejsze ktg , bo wczorajsze oo nocce z kroplówka bylo „płaskie”.Atena000 lubi tę wiadomość
-
Mimi__ wrote:Ja jutro rano mam wizytę i mega się denerwuje, boje się ile mała waży i co powie lekarz o tym że jeszcze nie jestem głową na dół. Już zaczynam panikować na tej ostatniej prostej i chyba zwariuje z tymi hormonami ;(
Ja mam wizytę w poniedziałek i też wtedy dowiem się, czy Malutka się może obróciła - chociaż na tym etapie lekarze dają już bardzo małe szanse na to. -
Emma_ wrote:Co do majtek, to biorę osiem par siateczkowych. Ostatnio byłam pięć dni w szpitalu i teraz wolę mieć więcej na wszelki wypadek.
Ja tak samo, mam spakowane 4 paczki, czyli 8 sztuk wielorazowych z horizon.
-
Marianka@87 wrote:No ja też mam nadzieję, że po prostu się inaczej teraz ułożyła i że wszystko jest okej i dobrze ze tak szybko mam wizytę z usg ale martwię się...
Również trzymam kciuki! 🙂Marianka@87 lubi tę wiadomość
-
Witam się w piękny dzień, chociaż noc w dalszym ciągu pozostawia wiele do życzenia 🥴
Wczoraj byłam na zakupach, zakończyłam kompletowanie wyprawki szkolnej dla starszego synka, dla młodszego zostało kupić tylko kapciuchy na zmianę 💪
Chciałam skończyć wszystko przed porodem, bo raczej później nie będzie mi w głowie jeżdżenie po zeszyty i bloki rysunkowe po sklepach 🙉
Później z D wybraliśmy się na działkę na Kaszuby, spotkaliśmy się z jego kuzynem i jego rodzinką, ma dwóch synków w wieku bardzo podobnym do naszych chłopców i szkoda, że nasi pojechali do babci na kilka dni, bo czuję, że zabawa byłaby przednia 😄
Potem D zabrał mnie na randkę na łódkę, piękny zachód słońca, śpiew czapli nad jeziorem, cudnie było 😍
Dzisiaj żadnych planów nie mam za bardzo, ale chcę podjechać do kilku lumpków, może uda mi się wyhaczyć jakieś małe pajace dla Julka, bo mam wrażenie, że mi przybraknie nieco z rozmiaru 56Marcia86 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny z 2 dzieci i więcej dzieci, dacie rady jak sobie ze spaniem radzicie z dziecmi? Moje dziecko juz spi ladnie w swoim lozku, ale przenieslismy ja wczoraj do jej pokoju i ciezka byla ta noc. Mamy jeszcze duzo czasu, ale przeraza mnie troche, ze mam wstawac do dzidziusia a potem wstawac do coreczki pare razy w nocy. Nie przezyje tego:(Corka - 2018
Syn - 2021 -
Mum2b wrote:Dziewczyny z 2 dzieci i więcej dzieci, dacie rady jak sobie ze spaniem radzicie z dziecmi? Moje dziecko juz spi ladnie w swoim lozku, ale przenieslismy ja wczoraj do jej pokoju i ciezka byla ta noc. Mamy jeszcze duzo czasu, ale przeraza mnie troche, ze mam wstawac do dzidziusia a potem wstawac do coreczki pare razy w nocy. Nie przezyje tego:(
Moi chłopcy śpią ładnie całe noce, bardzo, ale to bardzo rzadko zdarza się, że przychodzą do nas do sypialni. Mamy w razie czego duże łóżko 2m x 2,2m więc zawsze miejsce się znajdzie jak któryś zechce przyjść.
Najczęściej z rana przychodzą, ale na chwilę, przytulić się 😍 -
hej dziewczyny ja już prawie spakowana
czekam jeszcze na ciuszki które schną aaa i szlafrok mi został
byliśmy wczoraj u lekarza szyjka skrócona ale twarda i zamknięta. Dziś korzystamy ze słoneczka cały dzień na dworze będziemy
) odliczam już do cesarki jeszcze 4 tygodnie
Nalia, nat87 lubią tę wiadomość
INVICTA Warszawa - 33l - 2ivf długi - 1ET FET 1 - S
PCO
NK-12%
Nasienie-Fragmentacja 30%
MTHFR c.677C>T homozygota (CC)
MTHFR c.1298A>C homozygota(CC)
16.01.2021 - test II kreski naturals???
04.02.2021- jest serduszko7tc 1 d
2 IVF -start 27.09.2019 protokół długi- punkcja 07.10, przewidywany termin transferu 12.10- podane 2 zarodki, 0- na zimowisku , (było 10 zarodków 8 przestało się rozwijać)
* 6 dpt - 40,7
*10 dpt- 121,6
* wizyta pęcherzykowa 29.10- jest pęcherzyk
* 05.11.2019 - jest serduszko
* 16.12.2019- dzidziuś zdrowy (usg prenatalne)
na chwilę obecną chłopak - czekamy na usg 20 tc
-
Mum2b wrote:Dziewczyny z 2 dzieci i więcej dzieci, dacie rady jak sobie ze spaniem radzicie z dziecmi? Moje dziecko juz spi ladnie w swoim lozku, ale przenieslismy ja wczoraj do jej pokoju i ciezka byla ta noc. Mamy jeszcze duzo czasu, ale przeraza mnie troche, ze mam wstawac do dzidziusia a potem wstawac do coreczki pare razy w nocy. Nie przezyje tego:(INVICTA Warszawa - 33l - 2ivf długi - 1ET FET 1 - S
PCO
NK-12%
2 IVF -start 27.09.2019 protokół długi- punkcja 07.10, przewidywany termin transferu 12.10- podane 2 zarodki, 0- na zimowisku , (było 10 zarodków 8 przestało się rozwijać)
* 6 dpt - 40,7
*10 dpt- 121,6
-
nat87 wrote:Ktg przed terminem często zalecają też przy cukrzycy ciążowej. U mnie właśnie tak jest😉
nat87 lubi tę wiadomość
INVICTA Warszawa - 33l - 2ivf długi - 1ET FET 1 - S
PCO
NK-12%
* 6 dpt - 40,7
*10 dpt- 121,6
-
Mój syn zasypia u siebie w pokoju a po jakimś czasie zawsze przychodzi do nas i śpi już do rana. Cieszę się że sam przychodzi a nie woła żeby do niego przyjść. Tak jest ok, jedynie martwi mnie jakby mała też okazała się typem śpiącym z rodzicami. Bo łóżko mamy 160x200 i to jest jak dla mnie mało już na dwójkę dzieci 🙈
-
Mum2b wrote:Dziewczyny z 2 dzieci i więcej dzieci, dacie rady jak sobie ze spaniem radzicie z dziecmi? Moje dziecko juz spi ladnie w swoim lozku, ale przenieslismy ja wczoraj do jej pokoju i ciezka byla ta noc. Mamy jeszcze duzo czasu, ale przeraza mnie troche, ze mam wstawac do dzidziusia a potem wstawac do coreczki pare razy w nocy. Nie przezyje tego:(
-
nick nieaktualnyMy już po wizycie, głowa dalej u góry i normalnie hit, mała waży ponad 3100 😂 a głowę jak w 39 tygodniu 😂 ale lekarz cały czas mi mówił że przy takim położeniu mierzenie nie ma żadnego sensu i różnica może być nawet pół kilo i mam się nie stresować.
Dostałam skierowanie na dodatkowe USG powyżej 32 tygodnia, nie słyszałam nigdy to takim, to takie kolejne prenatalne? Co ciekawe mówi że nie będzie mi dawał skierowania na CC tylko poczekamy co się wydarzy, najwyżej w szpitalu zadecydują jak się akcja sama zacznie (jak się nie obróci to na bank zrobią mi CC i bez skierowania i w tym przypadku doradza mi UCK w Gdańsku, bo na zaspie mogliby mi kazać rodzić SN mimo położenia bo taki mają nacisk na rodzenie naturalne).
A liczyłam na normalną spokojną ciążę bez zaskoczeń 😂
No i następna wizyta za 2 tygodnie, ale nic nie mówił o KTG mimo cukrzycy 🤔Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2021, 11:43
lestaa, nat87 lubią tę wiadomość
-
Ja też dzisiaj miałam wizytę i mały waży 2600 🥰 głową cały czas w dół, ale nie chciał się pokazać. W ogóle dziwnie ułożony, bo na ktg położna nie mogła przez 5 minut złapać jego pulsu. To były najdłuższe minuty mojego życia 🤪
Mimi, mój też ma dużą głowę, dzisiaj wyszła na 37 tydzień 😉Nalia, lestaa, nat87 lubią tę wiadomość
-
Ja po wizycie, dzidziuś 14% mniejszy niż średnia, przepływy wyglądają dobrze, aczkolwiek mala jest tak ruchliwa, że lekarka się nameczyla. Wg tutejszych norm dziecko w przedziale +22% i -22% odbiegające od średniej nie wymaga wdrożenia leczenia czy hospitalizacji ( oczywiście przy prawidłowych przepływach itd), ale mam się stawić na kolejną kontrole za 2 tygodnie. Co mnie w sumie bardzo cieszy, szkoda tylko że sama nic nie mogę zrobić żeby ją "wyrosnąć wieksza"
no i za 2 tyg planujemy indukcję jeżeli wszystko będzie z maleństwem dobrze i dotrzymam to na ok 38 tc będziemy planować.
Nalia, lestaa, nat87 lubią tę wiadomość
Starania od 2016 r.
Decyzja o IVF grudzień 2018.
I podejście: kwiecień 2019
30/4 transfer, 8/5 dwie kreski! 10/6 pierwsze USG i jest ❤
Wrzesień 2020- zaczynamy starania o drugie dziecko!
15/1 dwie kreski!!! -
Mimi__ wrote:My już po wizycie, głowa dalej u góry i normalnie hit, mała waży ponad 3100 😂 a głowę jak w 39 tygodniu 😂 ale lekarz cały czas mi mówił że przy takim położeniu mierzenie nie ma żadnego sensu i różnica może być nawet pół kilo i mam się nie stresować.
Dostałam skierowanie na dodatkowe USG powyżej 32 tygodnia, nie słyszałam nigdy to takim, to takie kolejne prenatalne? Co ciekawe mówi że nie będzie mi dawał skierowania na CC tylko poczekamy co się wydarzy, najwyżej w szpitalu zadecydują jak się akcja sama zacznie (jak się nie obróci to na bank zrobią mi CC i bez skierowania i w tym przypadku doradza mi UCK w Gdańsku, bo na zaspie mogliby mi kazać rodzić SN mimo położenia bo taki mają nacisk na rodzenie naturalne).
A liczyłam na normalną spokojną ciążę bez zaskoczeń 😂
No i następna wizyta za 2 tygodnie, ale nic nie mówił o KTG mimo cukrzycy 🤔
Trochę się dziwie. Bo jednak przed cc Trzeba sie przygotować. Potrzeba więcej badań. I dla Ciebie mniej stresu jak idziesz na konkretny termin. Tyle ze podobno dla dziecka lepiej jak to ono zdecyduje kiedy chce sie urodzić. Co lekarz to opinia.
Moj syn był kruszynka a głowę miał na 95 centylu. Podobno często głowa szybciej rośnie.
-
nick nieaktualny