Mamusie wrzesień 2021❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Ania95 wrote:Prawdopodobnie to wina tego co zjadłaś na wieczór. Ja w pierwszym badaniu moczu też miałam glukozę, potem już nie było, bo przypilnowałam się dzień wcześniej. Cukrzycy ciążowej nie mam 😉
O dzięki, to pocieszające10.2020 6tc 💔
F. ur. wrzesień 2021 ❤️
11.2022 10 tc 💔
A. ur. październik 2023 ❤️ -
Dzisiaj nie mam białka w moczu, jak dobrze. Oby się już sytuacja nie powtórzyła.
Menina, blama, Marcia86, Magu, Nalia, Tusianka, Mum2b, Etoilka, Marcelina85, Mimi__ lubią tę wiadomość
AMH - 1.18 ng/ml
NK 29%
05.01.2021 r. - transfer 8A
8 dpt - beta hcg 2.31
10 dpt - beta hcg 22.92
13 dpt - beta hcg 88.17
15 dpt - beta hcg 233.90
17 dpt - beta hcg 629.40
22 dpt pecherzyk ciążowy
27 dpt zarodek z ❤
16.02 - całe 1.63 cm szczęścia 💗
4.03 - 3.79 cm 💗
13.03 - 4.80 cm 💗 rośnie kruszynka
16.03 - prenatalne, zdrowy chłopczyk ❤ -
Menina wrote:Jutro mam wizytę i dziś zrobiłam badania.. Płytki spadły w ciągu dwóch tygodni ze 104 na 96... Ostatnio lekarz nic mi na to nie zalecił. Od ponad tygodnia nie biorę już Acardu i miałam nadzieję, że to pomoże, ale niestety nie. Do tego wyszła mi glukoza w moczu, po raz pierwszy. Dziś 37+2. Czy na sam koniec ciąży mogła przypałętać się cukrzyca? A może to wina owoców (głównie ananas), które zjadłam wczoraj późnym wieczorem? Chyba powtórzę jeszcze badanie moczu jutro rano...Corka - 2018
Syn - 2021 -
nick nieaktualny
-
A ja w nocy miałam dzisiaj akcje najadłam się stresu 😂 od 1 do 4 zaczęły mnie męczyć skurcze, po 4 już były co 20 minut takie bolesne z krzyża, myślę sobie hoho pora dopakować torbę. Około 5 zaczęło wszystko cichnąć. Byłam na ktg koło 12 cisza spokój, nawet 1 skurcz sie nie zapisał. Szyjki położna nie mogła znaleźć żeby zmierzyć rozwarcie, bo głową dziecka tak nisko siedzi. Przespałam się dzisiaj w ciągu dnia 2 razy tak mnie łamało po tej bezsennej nocy. Ciekawe jak szybko rozkręci się kolejny raz13.03.2018 córeczka
27.08.2021 syneczek -
Pamiętam, że jakiś czas temu pisałyście o żylakach. Miałam nadzieję, że ta "przyjemność" mnie ominie jak do tej pory nie miałam, ale jednak nie. Co na to brałyście żeby się zmniejszyło lub zniknęło? Lekarz wam zlecił czy można sobie pomóc bez konsultacji z lekarzem? Moja jest na urlopie i już mi się nie chce co chwile jej zawracać głowy.
AMH - 1.18 ng/ml
NK 29%
8 dpt - beta hcg 2.31
10 dpt - beta hcg 22.92
13 dpt - beta hcg 88.17
15 dpt - beta hcg 233.90
17 dpt - beta hcg 629.40
22 dpt pecherzyk ciążowy
27 dpt zarodek z ❤
4.03 - 3.79 cm 💗
Menina wrote:Jutro mam wizytę i dziś zrobiłam badania.. Płytki spadły w ciągu dwóch tygodni ze 104 na 96... Ostatnio lekarz nic mi na to nie zalecił. Od ponad tygodnia nie biorę już Acardu i miałam nadzieję, że to pomoże, ale niestety nie. Do tego wyszła mi glukoza w moczu, po raz pierwszy. Dziś 37+2. Czy na sam koniec ciąży mogła przypałętać się cukrzyca? A może to wina owoców (głównie ananas), które zjadłam wczoraj późnym wieczorem? Chyba powtórzę jeszcze badanie moczu jutro rano...
Mi niedawno wyszła glukoza w moczu 100. Na kolacje zjadłam kolbe kukurydzy. Lekarka powiedziała ze cukrzyca na samej końcówce jest możliwa. Powtórzyłam mocz dwa razy dla pewności. Wyszło czysto. Ale lekarka prosiła żeby jeść normalnie i nie unikać cukru przed badaniem. Bo właśnie unikanie cukru może spowodować ze glukoza w moczu nie wyjdzie mimo cukrzycy. Także jedz raczej normalnie.Nalia lubi tę wiadomość
-
Swatka wrote:Pamiętam, że jakiś czas temu pisałyście o żylakach. Miałam nadzieję, że ta "przyjemność" mnie ominie jak do tej pory nie miałam, ale jednak nie. Co na to brałyście żeby się zmniejszyło lub zniknęło? Lekarz wam zlecił czy można sobie pomóc bez konsultacji z lekarzem? Moja jest na urlopie i już mi się nie chce co chwile jej zawracać głowy.
A gdzie masz te żylaki ? Ja podobno w pachwinie z jednej strony. Już chyba trzy miesiące boli mnie miedzy noga a spojeniem. Lekarka coś tam wypatrzyła w usg. Wiec to chyba żylaki sromu. Nic nie zleciła. Tylko ze porodzie minie. Wiec niewiele już zostało. Czekam. A swoją droga wiele rzeczy ma mi minąć po porodzie. Kiedy Zwykle mijają skurcze łydek albo drętwienia rak ? Jak długo po porodzie ? -
Dreamer wrote:A gdzie masz te żylaki ? Ja podobno w pachwinie z jednej strony. Już chyba trzy miesiące boli mnie miedzy noga a spojeniem. Lekarka coś tam wypatrzyła w usg. Wiec to chyba żylaki sromu. Nic nie zleciła. Tylko ze porodzie minie. Wiec niewiele już zostało. Czekam. A swoją droga wiele rzeczy ma mi minąć po porodzie. Kiedy Zwykle mijają skurcze łydek albo drętwienia rak ? Jak długo po porodzie ?
AMH - 1.18 ng/ml
NK 29%
8 dpt - beta hcg 2.31
10 dpt - beta hcg 22.92
13 dpt - beta hcg 88.17
15 dpt - beta hcg 233.90
17 dpt - beta hcg 629.40
22 dpt pecherzyk ciążowy
27 dpt zarodek z ❤
4.03 - 3.79 cm 💗
Dzień dobry 😊
Dzisiaj wizyta, ciekawe czy dzidziuś i mój organizm wykazują chęci do porodu.
Po wczorajszej akcji wieczornej, myślałam, że urodzę. Wracając od fryzjera i rodziców (100 km od Trójmiasta), w okolicach Elbląga na drodze szybkiego ruchu s7, złapałam flaka w jednym kole 😐
Nie było tam żadnego sensownego miejsca żeby się zatrzymać więc musiałam na poboczu, na którym raczej nie jest bezpiecznie i nie powinno się stać 🥴
Zamówiłam lawetę (i tutaj cieszę się, że mam mega dobry pakiet ubezpieczenia, bo assistans wersji premium więc bez żadnych limitów 🙏) i zawieźli mnie do kolegi do warsztatu do Gdyni, tam już czekał mój D na nas.. Dodatkowo wszystko działo się między 20.30 a 23 więc już ciemno na podwórku..
Mimo, że nic złego się nie stało, to sama sytuacja wywołała u mnie skurcze, regularnie co 15-17 min i dopiero jak dojechaliśmy do domu, wypiłam rumianek i melisę to około 1.30 odpuszczały powoli 🤦♀️
Ps. Ale za to włosy mam zajebiste 😄Nalia, Marcia86, Swatka, Marianka@87, nat87, majóweczka83 lubią tę wiadomość
-
Swatka wrote:Przy odbycie 🤦♀️. W sumie mnie to nie boli ale lepiej nie mieć niż mieć
Najlepiej idź do proktologa. Bo pytanie czy robi się hemoroid czy zakrzepica. To różnica jest. Skorzystaj póki jesteś w ciąży i przysługują nam te szybkie wizyty🙂
A ogolnie to możesz kupić w aptece czopki/maść itd ewentualnie nasiadówkę z kory dębu zrobić. Zjedz trochę wiecej błonnika i pij wode. -
Dreamer wrote:Ulaa najważniejsze to isc piękna do porodu
Wiesz, pewnie to zależy od osoby, ale u mnie samopoczucie podniosło się o 100% i była mi taka zmiana potrzebna 😊
A przebita opona mogła zdarzyć się każdego innego dnia i wszędzie indziejWiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2021, 07:34
-
Marcia86 wrote:Ulaa jeszcze jeździsz sama w takie trasy ? Ja jeszcze jeżdżę ale po Trójmieście, chociaż mama mi codziennie wypomina że już nie powinnam
🙈
Jeżdżę, choć nie codziennie oczywiście. Nie mam oporów przed jazdą samochodem w poprzednich ciążach też jeździłam do końca, a do drugiego porodu sama się zawiozłam 😄 -
Apple Lady wrote:Najlepiej idź do proktologa. Bo pytanie czy robi się hemoroid czy zakrzepica. To różnica jest. Skorzystaj póki jesteś w ciąży i przysługują nam te szybkie wizyty🙂
A ogolnie to możesz kupić w aptece czopki/maść itd ewentualnie nasiadówkę z kory dębu zrobić. Zjedz trochę wiecej błonnika i pij wode.
AMH - 1.18 ng/ml
NK 29%
8 dpt - beta hcg 2.31
10 dpt - beta hcg 22.92
13 dpt - beta hcg 88.17
15 dpt - beta hcg 233.90
17 dpt - beta hcg 629.40
22 dpt pecherzyk ciążowy
27 dpt zarodek z ❤
4.03 - 3.79 cm 💗