Mamusie wrzesień 2021❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Ulaa wrote:My dzisiaj po wizycie troszkę zaniepokojeni, lekarka odesłała nas do poradni patologii ciąży na pilne ktg i usg, bo wyszły jej słabe przepływy i Julian przybrał tylko 100g przez 1,5 tyg więc spadł ze swojego tempa przyrostu wagi jaki miał do tej pory 😔
Co 2 dni mam przyjeżdżać na kontrolę i jak dalej tak będzie, to nie będą czekać tylko szybciej rozwiążą ciążę
AMH - 1.18 ng/ml
NK 29%
05.01.2021 r. - transfer 8A
8 dpt - beta hcg 2.31
10 dpt - beta hcg 22.92
13 dpt - beta hcg 88.17
15 dpt - beta hcg 233.90
17 dpt - beta hcg 629.40
22 dpt pecherzyk ciążowy
27 dpt zarodek z ❤
16.02 - całe 1.63 cm szczęścia 💗
4.03 - 3.79 cm 💗
13.03 - 4.80 cm 💗 rośnie kruszynka
16.03 - prenatalne, zdrowy chłopczyk ❤ -
Ula dobrze że miałaś wizytę. Faktycznie przez 2 tyg na tym etapie to dzieci dużo przybierają. Pewnie niedługo Julek będzie z Wami. Dobrze że macie teraz częste kontrole. Trzymam kciuki!
Ulaa lubi tę wiadomość
31.12.2020 pozytywny test, beta HCG 53,4 mUl/ml (26dc)
04.01.2021 beta HCG 417 mUl/ml , progesteron 34,5 ng/ml
11.01.2021 beta HCG 6572 mUl/ml
12.01.2021 pęcherzyk ciążowy 0.82 cm + pęcherzyk żółtkowy 0.27 cm
15.01.2021 beta HCG 26 361 mIU/ml
30.02.2021 Mały człowiek - 200 g
-
Gosiak to prawda, szczęście w nieszczęściu, że dzisiaj mieliśmy wizytę i jest jeszcze czas, aby ewentualnie zareagować 🙏
Dzięki za wszystkie kciuki ❤️
Lekarze mówią, że mam się nie denerwować, może to jednorazowe, ale ja i tak mam ogromny stres przez to i cały czas myślę co zrobiłam nie tak, że coś nie zadziałało jak trzeba 🥺 -
Ulaa nie stresuj się za mocno! Ważne że będziesz pod stałą kontrolą. Ciążę można już w razie czego bezpiecznie rozwiązać. A do pomiarów to trzeba podchodzić z rezerwą, bo wiadomo jak z nimi jest. Ja ciągle czytam jakieś historie porodowe i rzadko kiedy te pomiary z usg się pokrywają.
-
Nalia wrote:A może to czop odchodzi?
27.12.2020 - II 🍀
28.12.2020 - HCG total 197,98 mUl/ml 😍
30.12.2020 - HCG total 529,92 mUl/ml 😍
15.01.2021 💗
* 28 lat
* starania od 04.2019
ON: 250 MLN całość, morfologia 1%, reszta parametrów ok. -
Ula, a lekarz podczas badania przekręcał Cię na lewy bok? U mnie we wtorek były na granicy przepływy na wznak, na lewym było ok. A w środę już przepływy były oki. U mnie Szymek przez 2.5 tygodnia przybrał niby jakieś 0,5kg.
27.12.2020 - II 🍀
28.12.2020 - HCG total 197,98 mUl/ml 😍
30.12.2020 - HCG total 529,92 mUl/ml 😍
15.01.2021 💗
* 28 lat
* starania od 04.2019
ON: 250 MLN całość, morfologia 1%, reszta parametrów ok. -
Ulaa, najważniejsze, że jesteś pod opieką i będą to kontrolować. Zdrówka dla Was!
Moja doktor prowadząca w sumie już do końca nie zalecała wizyt do CC... Teraz jest na urlopie, więc postanowiłam umówić się do innego lekarza upewnić się, że wszystko jest OK. Wolę pójść 2 razy za dużo niż 1 raz za mało.09/09/21 - urodziny długo oczekiwanego synka -
Ja na przykład jak leżę na plecach mam wyższe ciśnienie niż jak leżę na boku. I tak od ok. 2 tygodni jak mi się jakoś ta postawa zmieniła i mnie plecy pobolewają i w ogóle niezbyt wygodnie mi leżeć na plecach. Może tak być, że na wznak coś tam uciska i to ma znaczenie.
-
My we wtorek wyszliśmy do domu, mały póki co spokojny i da coś porobić, ja czuję się świetnie. Dziś była położna, zwarzyla go i ...nic nie przytyl😔 karmię piersią i na wieczór robię mu porcje bebilonu. Muszę go przypilnować żeby opróżniał do końca pierś. Mam też pytanie do was, bo mimo że to moje 3 dziecko to nigdy nie miałam do czynienia z pasem poporodowym, czy któraś zamierza stosować lub stosowała już? Mój brzuch jest dosyć duży ale taki 'pusty w srodku', położna zaleciła, ja jestem oczywiście na tak bo jestem szczupłą a z tym odstającym brzuchem to nie mogę na siebie patrzeć🙈
-
Mi dziś na wizycie wyszło bardzo wysokie ciśnienie, więc zaczęłam zażywać Dopegyt... Mam jechać do szpitala, jeśli się nie unormuje. Czuję się senna i pobolewa mnie głowa - zaczęło się niedługo po wzięciu leku i właśnie wyczytałam, że tak może być na początku. Mam nadzieję, że organizm się szybko przyzwyczai...10.2020 6tc 💔
F. ur. wrzesień 2021 ❤️
11.2022 10 tc 💔
A. ur. październik 2023 ❤️ -
ami_ami wrote:Ula, a lekarz podczas badania przekręcał Cię na lewy bok? U mnie we wtorek były na granicy przepływy na wznak, na lewym było ok. A w środę już przepływy były oki. U mnie Szymek przez 2.5 tygodnia przybrał niby jakieś 0,5kg.
Tak, kilka razy próbowaliśmy i na lewym boku także i nie było różnicy jakiejś mocnej -
maama90 wrote:My we wtorek wyszliśmy do domu, mały póki co spokojny i da coś porobić, ja czuję się świetnie. Dziś była położna, zwarzyla go i ...nic nie przytyl😔 karmię piersią i na wieczór robię mu porcje bebilonu. Muszę go przypilnować żeby opróżniał do końca pierś. Mam też pytanie do was, bo mimo że to moje 3 dziecko to nigdy nie miałam do czynienia z pasem poporodowym, czy któraś zamierza stosować lub stosowała już? Mój brzuch jest dosyć duży ale taki 'pusty w srodku', położna zaleciła, ja jestem oczywiście na tak bo jestem szczupłą a z tym odstającym brzuchem to nie mogę na siebie patrzeć🙈
Ja tylko czytałam na ten temat i oglądałam live na zaufajpoloznej na IG.
Ogólnie to mówiły, ze to raczej dla lepszego samopoczucia, na jakieś wyjscie czy coś i by dać się obkurczyć wszystkiemu co trzeba w spokoju.
Dać sobie czas. Przez 9 miesięcy się rozciągało wszystko to teraz potrwa zanim wróci na miejsce. -
Menina wrote:Mi dziś na wizycie wyszło bardzo wysokie ciśnienie, więc zaczęłam zażywać Dopegyt... Mam jechać do szpitala, jeśli się nie unormuje. Czuję się senna i pobolewa mnie głowa - zaczęło się niedługo po wzięciu leku i właśnie wyczytałam, że tak może być na początku. Mam nadzieję, że organizm się szybko przyzwyczai...
A jakie wyszło Ci ciśnienie? Czytałam, że przy stanie przedrzucawkowym jednym z objawów może być ból głowy, więc na Twoim miejscu bym bardzo uważała czy ciśnienie spada czy nie. Jeśli nie, to ból głowy bardziej bym łączyła z ciśnieniem niż z lekiem.09/09/21 - urodziny długo oczekiwanego synka -
Objawy stanu przedrzucawkowego mogą być bardzo różne, ale podwyższone ciśnienie jest praktycznie zawsze. Kontroluj i jeśli nie będzie spadać to lepiej pojechać na IP. Można też zrobić badanie ogólne moczu, żeby sprawdzić czy nie ma białka w moczu, ale to w sumie z samego ciśnienia też może się pojawić. Odpoczywaj, pij dużo. Dopegyy masz 3 razy dziennie?
-
Tak, 3 razy dziennie. Mocz robiłam dziś i nie było białka. U lekarza miałam 160 na 90... Ale w aptece, w której byłam godzinę wcześniej, było 140 na 80. A w domu w ogóle wychodzi ciągle norma. Wydaje mi się, że to efekt białego fartucha i tego, że teraz mnie te pomiary "oficjalne" tak bardzo stresują. Ale oczywiście będę uważać i się obserwować. Ból głowy i senność pojawiły się tylko po południu, po pierwszym zażyciu leku. Poza tym głowa mnie w ciąży nie boli i ogólnie czuję się dobrze.10.2020 6tc 💔
F. ur. wrzesień 2021 ❤️
11.2022 10 tc 💔
A. ur. październik 2023 ❤️ -
Apple Lady wrote:Ja tylko czytałam na ten temat i oglądałam live na zaufajpoloznej na IG.
Ogólnie to mówiły, ze to raczej dla lepszego samopoczucia, na jakieś wyjscie czy coś i by dać się obkurczyć wszystkiemu co trzeba w spokoju.
Dać sobie czas. Przez 9 miesięcy się rozciągało wszystko to teraz potrwa zanim wróci na miejsce. -
Mama jaki masz laktator? Jesteś zadowolona?31.12.2020 pozytywny test, beta HCG 53,4 mUl/ml (26dc)
04.01.2021 beta HCG 417 mUl/ml , progesteron 34,5 ng/ml
11.01.2021 beta HCG 6572 mUl/ml
12.01.2021 pęcherzyk ciążowy 0.82 cm + pęcherzyk żółtkowy 0.27 cm
15.01.2021 beta HCG 26 361 mIU/ml
30.02.2021 Mały człowiek - 200 g
-
Menina wrote:Tak, 3 razy dziennie. Mocz robiłam dziś i nie było białka. U lekarza miałam 160 na 90... Ale w aptece, w której byłam godzinę wcześniej, było 140 na 80. A w domu w ogóle wychodzi ciągle norma. Wydaje mi się, że to efekt białego fartucha i tego, że teraz mnie te pomiary "oficjalne" tak bardzo stresują. Ale oczywiście będę uważać i się obserwować. Ból głowy i senność pojawiły się tylko po południu, po pierwszym zażyciu leku. Poza tym głowa mnie w ciąży nie boli i ogólnie czuję się dobrze.
-
Ula, całe szczęście, że trafiłaś dziś do lekarza i do tej poradni! Będziesz pod opieką. Przepływy na końcówce ciąży się pogarszają, ale jak maluch nie przybiera na wadze, to znaczy, że już ledwo dają radę. A w tej poradni patologii ciąży też Wam wyszła podobna waga? Czy tylko u Pani doktor taki słaby przyrost? Czasem się mówi, że musi minąć co najmniej 2, a najlepiej 3 tyg od wizyty, żeby pomiar był miarodajne, bo dzieci rosną skokowo.❤Ada&Pola❤