Mamusie wrzesień 2021❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Nalia wrote:U nas problem z gazami. Pola jest strasznie zachłanna. Jak zaczyna jeść to tak polyka szybko (+ ja mam szybki wypływ) , że po prostu aż ją momentami zatyka. Przez to pije dużo powietrza, no i później jest masakra. Płacz, pręży się, nie chce chwycić piersi, żeby się uspokoić, robi się czerwona.
Dzisiaj Pani pielęgniarka jej rurką ściągnęła te gazy. Ale to nie jest raczej dobry sposób na codzień. Myślę, czy nie byłby tu przydatny Espumisan?
U nas też jest podobny problem, zachłanne jedzenie plus szybki wypływ pokarmu i potem płacz gotowy z powodu gazów 🤷♀️
Dlatego po każdym jedzeniu odbijam małego mimo, że ponoć po piersi nie trzeba, jemy na dwie raty i wtedy też odpoczywa i odbija no i podaję sab simplex. Masuję też małemu brzuszek i bardzo mu pomaga pozbyć się gazówNalia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziewczyny po godz. 3 urodziłam cudownego synka 🥰 23 września siłami natury, czyli tak jak mi się marzyło. Więcej napiszę później
Tusianka, Nalia, Etoilka, Ulaa, Swatka, Mimi__, Menina, Mum2b, Ania95, lestaa, Kania85, Marcelina85, nat87, martuśka737, majóweczka83 lubią tę wiadomość
-
Mama Trójki wrote:Dziewczyny po godz. 3 urodziłam cudownego synka 🥰 23 września siłami natury, czyli tak jak mi się marzyło. Więcej napiszę później
Gratulacje 🥰Mama Trójki lubi tę wiadomość
-
Ja mam problem z karmieniem, w 1 dzień życia małego po cc zabrali go na obserwacje i ani go nie dostawiałam ani nie stymulowałam laktatorem. Dopiero od wczoraj go mam i po 1 nie umie chwycić, a jak już chwyci to nic nie leci albo doslownie dwie kropelki siary, z nakładkami też próbuje, lepiej wtedy zasysa i chętniej ale już mam krwiaki na sutkach. Po każdym przystawieniu dostaje mm. Jestem załamana czy w ogóle pojdzie mi ta laktacja
AMH - 1.18 ng/ml
NK 29%
05.01.2021 r. - transfer 8A
8 dpt - beta hcg 2.31
10 dpt - beta hcg 22.92
13 dpt - beta hcg 88.17
15 dpt - beta hcg 233.90
17 dpt - beta hcg 629.40
22 dpt pecherzyk ciążowy
27 dpt zarodek z ❤
16.02 - całe 1.63 cm szczęścia 💗
4.03 - 3.79 cm 💗
13.03 - 4.80 cm 💗 rośnie kruszynka
16.03 - prenatalne, zdrowy chłopczyk ❤ -
Gratulacje Mama Trójki 🙃
Dziewczyny, dalej pierzenie ubranka dzieci w płynach/proszkach dla dzieci typu lovela itp. ? Bo ja mam zamiar uprać w normalnym żelu np Ariel i na początku dodać płyn do płukania loveli... Później przejść np na lenor biały.
Bym prała już nasze i jego rzeczy w jednej pralce. Na razie oprócz trądziku niemowlęcego żadnych problemów skórnych. (Tfu tfu)
Mama Trójki lubi tę wiadomość
27.12.2020 - II 🍀
28.12.2020 - HCG total 197,98 mUl/ml 😍
30.12.2020 - HCG total 529,92 mUl/ml 😍
15.01.2021 💗
* 28 lat
* starania od 04.2019
ON: 250 MLN całość, morfologia 1%, reszta parametrów ok. -
ami_ami wrote:Gratulacje Mama Trójki 🙃
Dziewczyny, dalej pierzenie ubranka dzieci w płynach/proszkach dla dzieci typu lovela itp. ? Bo ja mam zamiar uprać w normalnym żelu np Ariel i na początku dodać płyn do płukania loveli... Później przejść np na lenor biały.
Bym prała już nasze i jego rzeczy w jednej pralce. Na razie oprócz trądziku niemowlęcego żadnych problemów skórnych. (Tfu tfu)❤Ada&Pola❤
-
Etoilka wrote:Mama Trójki, Ania, powodzenia!
Ja się strasznie martwię. Wieczorem się okazało, że mężowi się pojawiła opryszczka wargowa. A w ciągu dnia całował Małą... Oby nie złapała
Etoilka, mi opryszczka pojawiła się w dzień wyjścia ze szpitala. I dosłownie chwilę przed jej zauważeniem pocałowałam jeszcze synka. Strasznie się przestraszyłam. Położna w szpitalu spokojnie na to zareagowała, powiedziała, żebym nosiła plasterki i tyle. Na szczęście Franio nic nie załapał.Etoilka lubi tę wiadomość
10.2020 6tc 💔
F. ur. wrzesień 2021 ❤️
11.2022 10 tc 💔
A. ur. październik 2023 ❤️ -
Mama Trójki - gratulacje!
Ciekawe, co piszecie o tym Sab Simplex. Pan Tabletka pisze, że to to samo co Espumisan, tylko więcej kropelek można podawać. A jednak już kolejna osoba bardzo poleca. A gdzie to kupujecie? W aptekach jest normalnie dostępny?
U nas po wczorajszej płaczliwej nocy dzisiejsza była spokojna. Czyli to raczej nie kolki, tylko też bardziej szybkie jedzenie i szybki wypływ. Wczoraj położyliśmy mu na brzuch termoforek i chwilę potem były gazy i kupa. Nie wiem czy przypadek, czy tak pomógł. Martwi mnie tylko to, że już trzeci dzień kupy są zielonkawe. Wcześniej był piękny musztardowy kolor, a teraz ciągle zieleń...Mama Trójki lubi tę wiadomość
10.2020 6tc 💔
F. ur. wrzesień 2021 ❤️
11.2022 10 tc 💔
A. ur. październik 2023 ❤️ -
U nas dziewczyny też probmemy brzuszków prężenie się, napinanie i płacz.
Malutka ma 19 dni.
Od dwóch dni podajemy raz dziennie delicol 5 lropelek i espumisan do każdego posiłku też 5. Ale raczej nie pomaga to do końca...
Chętnie poczytam o sab simplex.
Gdzie go kupić?
Podawać zamiast espumisanu?
Ile lropelek i ile razy dziennie? -
Swatka wrote:Ja mam problem z karmieniem, w 1 dzień życia małego po cc zabrali go na obserwacje i ani go nie dostawiałam ani nie stymulowałam laktatorem. Dopiero od wczoraj go mam i po 1 nie umie chwycić, a jak już chwyci to nic nie leci albo doslownie dwie kropelki siary, z nakładkami też próbuje, lepiej wtedy zasysa i chętniej ale już mam krwiaki na sutkach. Po każdym przystawieniu dostaje mm. Jestem załamana czy w ogóle pojdzie mi ta laktacja
Swatka lubi tę wiadomość
Corka - 2018
Syn - 2021 -
Swatka mi lepiej szło ściągać siarę do strzykawki,musisz tak złapać brodawkę aby wyczuć gruczoły(takie kulki) i je uciskaj jakby ruchem wypychającym w kierunku ujścia brodawki.Siara jest gęsta i laktator często nie daje rady,a do strzykawki to co wyciśniesz podaj dziecku i dopiero po tym stymuluj laktatorem.I tak jak pisze Mum2b przede wszystkim zacznij od przystawiania dziecka.Dziecko zanim chwyci i zassie to pociera brodawki szukając ich,a to policzkiem,a to poliże je,te pocieranie stymuluje wyrzut oksytocyny odpowiedzialnej za wypływ mleka
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2021, 09:40
Swatka lubi tę wiadomość
-
Mama Trójki No gratki kochana !tak coś czułam pismo nosem gdy napisałaś o tych 3cm rozwarcia.Cudnie!
To kto nam został ?wrzasien dobiega końca …❤️😀Mama Trójki lubi tę wiadomość
-
anulka20 wrote:Gratulacje dla tych rozpakowanych. U nas ciężko idzie karmienie piersią. Wisi na cyckach a i tak dojada mm ok 60 ml . Jeszcze po ok 20 minut na jednym cycku. Karmie dalej przez nakładki niestety czasem złapie cycka a jest karmienie, że nie chcę.zalecenia mamy by dokarmiać mm. Mąż w niedzielę lub poniedziałek jedzie więc już sama będę ogarniać dzieci dom i obiady dla siebie. Obym dala rade 😱
Starania od 2016 r.
Decyzja o IVF grudzień 2018.
I podejście: kwiecień 2019
30/4 transfer, 8/5 dwie kreski! 10/6 pierwsze USG i jest ❤
Wrzesień 2020- zaczynamy starania o drugie dziecko!
15/1 dwie kreski!!! -
Swatka wrote:Ja mam problem z karmieniem, w 1 dzień życia małego po cc zabrali go na obserwacje i ani go nie dostawiałam ani nie stymulowałam laktatorem. Dopiero od wczoraj go mam i po 1 nie umie chwycić, a jak już chwyci to nic nie leci albo doslownie dwie kropelki siary, z nakładkami też próbuje, lepiej wtedy zasysa i chętniej ale już mam krwiaki na sutkach. Po każdym przystawieniu dostaje mm. Jestem załamana czy w ogóle pojdzie mi ta laktacja
Swatka lubi tę wiadomość
Starania od 2016 r.
Decyzja o IVF grudzień 2018.
I podejście: kwiecień 2019
30/4 transfer, 8/5 dwie kreski! 10/6 pierwsze USG i jest ❤
Wrzesień 2020- zaczynamy starania o drugie dziecko!
15/1 dwie kreski!!! -
ami_ami wrote:Gratulacje Mama Trójki 🙃
Bym prała już nasze i jego rzeczy w jednej pralce. Na razie oprócz trądziku niemowlęcego żadnych problemów skórnych. (Tfu tfu) -
Marianka@87 wrote:Rozmawiałaś z cdl? Każdy przypadek jest inny ale z doświadczenia Ci powiem, że nakładki są dobre gdy masz poranione sutki lub gdy masz wklęsłe brodawki, ale nic tak nie stymuluje laktacji jak dziecko. A to dmuchnie, poliże itd. Z pierwszym dzieckiem uzywalam nakładek i nigdy nie rozbujałem laktacji.. dodatkowo jeżeli możesz sobie pozwolić np że w czasie dokarmiania odciągasz laktatorem a mąż karmi butelka to może pobudzisz większą produkcję mleka a jak coś ściągniesz to lepiej podawać kubeczkiem i odchodzix od butli. Niestety ale butla mimo że najlepsza to jednak butla a dzieciaczki są mądre i kojarzą, że z butli leci szybciej. Mnie laktacji prawie umarła przy pierwszym dziecku, właśnie przez takie zalecenia jak dokarmianie mm i nakładki, ale wtedy najważniejsze było wyjście z żółtaczki. Koniec końców skończyłam na laktatorze 6 mcy.
-
Ania95 wrote:Chyba tylko ja 😭