Mamusie wrzesień 2021❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Marcelina85 wrote:Podobno Frida, czyli taka rurka, którą odciąga się ustnie siłą wdechu, to prosta droga do złapania infekcji od dziecka.
Ale Katarek to chyba ten aspirator do odkurzacza? To muszę kupić, a w zestawie odkurzacz 😝 bo mamy tylko Roombę 😂 starsza mało chorowita i nigdy wcześniej nie był potrzebny...
No właśnie temat odkurzaczy się tu kiedyś pojawił. I ja bardzo zachęcałem do bezprzewodowego takiego pionowego. Ale one tez maja mniejsza sile ssania i do czyszczenia nosa tez średnio się nadają. Tutaj standardowy odkurzacz robi robotę. Tez się bałam użyć u dziecka wiec sprawdziłam najpierw na sobie.
-
nick nieaktualny
-
Mama Trójki wrote:My mamy sopelek i jest do niczego. Już lepsza była zwykła gruszka.
A gdzie Wasze dzieci mają ten katar? Widoczny w nosku czy głębiej? Zastanawiam się, czy katarek ściągnie taki katar z noska głębiej, którego nie widać a słychać.❤Ada&Pola❤
-
Nalia wrote:Czyli Twoja coreczka ma całkowicie zatkany nosek? Kaszel często występuje?
U nas tylko czasem charczenie.
Całkiem zatkany ma tylko w nocy i wtedy też kaszle. W dzień sporadycznie, a po zakropleniu soli morskiej nos się udrażnia."Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
- Janusz Korczak
PAI-1 4G (heterozygota), ANA2 1:320, niedoczynność tarczycy, hiperprolaktynemia
7t1d (*) -
Mama Trójki wrote:My mamy sopelek i jest do niczego. Już lepsza była zwykła gruszka.
A gdzie Wasze dzieci mają ten katar? Widoczny w nosku czy głębiej? Zastanawiam się, czy katarek ściągnie taki katar z noska głębiej, którego nie widać a słychać.
Moja też ma głębiej, nic nie wypływa z noska, tylko słychać furczenie."Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
- Janusz Korczak
PAI-1 4G (heterozygota), ANA2 1:320, niedoczynność tarczycy, hiperprolaktynemia
7t1d (*) -
nick nieaktualnyKatarek ogarnia nawet zatokowy katar, cora zazwyczaj ma głęboko gluty i ratował nas przed infekcjami uszu. Kiedyś miałam jakas podróbkę ale nie dzialal az tak dobrze.
Frida owszem, kilka razy po ściąganiu kataru dziecku sama lapalam infekcje gardła -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
U nas dzisiaj labolatorium i badanie poziomu bilirubiny. Jestem tak zestresowana dziewczyny ostatnio, że szok. Ten katar, przedłużająca się zoltaczka, przeglądanie się jej, czy wszystko ok, jutro szczepienie, stres, czy dobrze przybiera i rośnie. Jestem strzępkiem nerwów. Naprawdę. Zastanawiam się, czy nie mam jakiejś depresji, bo nic mnie nie cieszy. Zamiast patrzyc w przyszłość radośnie, że mamy 2 córki wspaniałe, to ja widzę tylko choroby i strach.❤Ada&Pola❤
-
Mimi__ wrote:Kurde, ja nie umiem tych skoków rozpoznać, a na pewno jakiś był bo mała już nie jest taką amebą 😄
U nas każdy skok objawia się najpierw "ciszą przed burzą" czyli mamy 1 dzień taki super, że mały je, śpi, robi kupki, uśmiecha się i znowu je, śpi itd.. A potem na 3-4 dni robi się męczy buła.. Nic mu nie pasuje, nie może spać, wybudza się, ciągle przy cycku wisi, najlepiej śpi na moich rękach.
Właśnie teraz opatuliłam go na ciasno żeby nie machał rączkami, bo cały czas się wybudza, jest cholernie śpiący, co przyśnie to machnie łapką i zaraz płacz.. Ale zadziałało i śpi już 30 min 😄
Ja tam zaraz wychodzę z domu, robię objazdówkę po lumpkach w ramach odpoczynku od opieki nad dziećmi 😄
Mąż zostaje z Julkiem. Muszą sobie poradzić 🤭Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2021, 08:58
-
nick nieaktualnyTo może przez to odparzenie mi coś umknęło i jej marudzenie się skumulowało razem z bolącą pupą 🤷🏻♀️ ja dziś też zaprosiłam moją mamę żeby trochę z młodą posiedziała i wychodzę byle gdzie na zakupy nawet jak ich nie potrzebuję😅
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2021, 09:54
Ulaa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziękuję Wam bardzo za wszystkie informacje.
Psikam wodą morską. Mamy marimer baby.
Zastanawiam się nad Nosiboo Pro, ale faktycznie bardzo drogie urządzenie. Nalia zadowolona jesteś?
Ulaa napewno wkrótce będzie po wszystkim a Julek odwdzięczy się pięknym uśmiechem!
Benus najważniejsze, że mu lepiej jestMoże w końcu Twój synuś poczuł się lepiej i odespał
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2021, 09:31
Ulaa lubi tę wiadomość
-
Mama Trójki wrote:Dziękuję Wam bardzo za wszystkie informacje.
Psikam wodą morską. Mamy marimer baby.
Zastanawiam się nad Nosiboo Pro, ale faktycznie bardzo drogie urządzenie. Nalia zadowolona jesteś?
Ulaa napewno wkrótce będzie po wszystkim a Julek odwdzięczy się pięknym uśmiechem!
Benus najważniejsze, że mu lepiej jestMoże w końcu Twój synuś poczuł się lepiej i odespał
Mama Trójki lubi tę wiadomość
❤Ada&Pola❤
-
nick nieaktualny
-
O fajny ten aspirator ! My mamy taki elektryczny Brauna i tez na razie daje radę,niestety moje dzieci nie cierpią tych zabiegów i czyszczenie nosa u Szymka wyglada tak jakbyśmy go mordowali a on biedny napastowany nie może uciec😖😂
Mama trójki cieszę się że u Was lepiej,obyście już wkrótce wyszli do domu.Czy w Zdrojach dużo dzieci leży z RSV? Rzeczywiście lekarze i pielęgniarki potwierdzają tą rządową sraczkę?
My niestety nie łapiemy sie na Synagis ale na pewno należy się Nastce z naszej grupy.Właśnie ciekawe co słychać u Opóźnionej ?
Nie widziałam tez czy Beza napisała coś po porodzie?
Kogo by tu jeszcze wywołać do tablicy?🤣
Mama trójki musimy jeszcze zaliczyć jakiś jesienny spacer z maluchami😉na Arkonce jest teraz pięknie,fajne rześkie powietrzeWiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2021, 11:17
-
nick nieaktualny2 listopada mamy szczepienia. Dziewczyny, które szczepiły też na meningokoki - podawałyście to szczepienie od razu na pierwszej wizycie? Straszna masa tego jest na raz. Zauważyłyście jakies problemy z dostępnościa szczepionek teraz?
w ogóle najchętniej bym nie szczepiła na rota ale pewnie robiliby problemy przy przyjęciu do żłobka.