X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie wrzesień 2021❤️
Odpowiedz

Mamusie wrzesień 2021❤️

Oceń ten wątek:
  • Dreamer Autorytet

Wysłany: 20 października 2021, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcelina85 wrote:
    Podobno Frida, czyli taka rurka, którą odciąga się ustnie siłą wdechu, to prosta droga do złapania infekcji od dziecka.
    Ale Katarek to chyba ten aspirator do odkurzacza? To muszę kupić, a w zestawie odkurzacz 😝 bo mamy tylko Roombę 😂 starsza mało chorowita i nigdy wcześniej nie był potrzebny...

No właśnie temat odkurzaczy się tu kiedyś pojawił. I ja bardzo zachęcałem do bezprzewodowego takiego pionowego. Ale one tez maja mniejsza sile ssania i do czyszczenia nosa tez średnio się nadają. Tutaj standardowy odkurzacz robi robotę. Tez się bałam użyć u dziecka wiec sprawdziłam najpierw na sobie.

• Nalia Autorytet

Wysłany: 20 października 2021, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My do odciągania mamy aspirator Nosiboo Pro. Był drogi jak nieszczęście, ale jednak ssie jak odkurzacz. Osobiście polecam, jeśli ktoś może sobie pozwolić na taki wydatek.

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2021, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy sopelek i jest do niczego. Już lepsza była zwykła gruszka.
    A gdzie Wasze dzieci mają ten katar? Widoczny w nosku czy głębiej? Zastanawiam się, czy katarek ściągnie taki katar z noska głębiej, którego nie widać a słychać.

• Nalia Autorytet

Wysłany: 20 października 2021, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama Trójki wrote:
    A gdzie Wasze dzieci mają ten katar? Widoczny w nosku czy głębiej? Zastanawiam się, czy katarek ściągnie taki katar z noska głębiej, którego nie widać a słychać.
    Moja ma głęboko. Zarówno katarek, jak i Nosiboo ściągają. Ale ja najpierw psikam wodą morską, potem czekam chwilę i odciagam.

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Dreamer Autorytet

Wysłany: 20 października 2021, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koniecznie piskaj woda morska. Moj syn to lubił nawet bo go łaskotało

• Marcelina85 Autorytet

Wysłany: 20 października 2021, 23:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    Czyli Twoja coreczka ma całkowicie zatkany nosek? Kaszel często występuje?
    U nas tylko czasem charczenie.

Całkiem zatkany ma tylko w nocy i wtedy też kaszle. W dzień sporadycznie, a po zakropleniu soli morskiej nos się udrażnia.

"Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
    - Janusz Korczak

PAI-1 4G (heterozygota), ANA2 1:320, niedoczynność tarczycy, hiperprolaktynemia
    7t1d (*)
  • Marcelina85 Autorytet

Wysłany: 20 października 2021, 23:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama Trójki wrote:

Moja też ma głębiej, nic nie wypływa z noska, tylko słychać furczenie.

"Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
    - Janusz Korczak

PAI-1 4G (heterozygota), ANA2 1:320, niedoczynność tarczycy, hiperprolaktynemia
    7t1d (*)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2021, 04:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarek ogarnia nawet zatokowy katar, cora zazwyczaj ma głęboko gluty i ratował nas przed infekcjami uszu. Kiedyś miałam jakas podróbkę ale nie dzialal az tak dobrze.
    Frida owszem, kilka razy po ściąganiu kataru dziecku sama lapalam infekcje gardła

• Ulaa Autorytet

Wysłany: 21 października 2021, 05:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My przechodzimy drugi skok rozwojowy.. Jestem wykończona. Niech już to minie 🙏

15.10.2013 syn 💙
    21.10.2015 syn 💙
    06.2020 💔
    28.08.2021 syn 💙
    21.02.2023 córeczka 💗

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2021, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj synus sympatyczny zapomniał się w nocy obudzić na jedzenie i tak sobie spał od 21 do 5. Wystraszyłam się trochę ale zupelnie normalny wstał, ani nie był ospaly ani wygłodzony. Służy mu chyba ten nutramigen

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2021, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde, ja nie umiem tych skoków rozpoznać, a na pewno jakiś był bo mała już nie jest taką amebą 😄

• Nalia Autorytet

Wysłany: 21 października 2021, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dzisiaj labolatorium i badanie poziomu bilirubiny. Jestem tak zestresowana dziewczyny ostatnio, że szok. Ten katar, przedłużająca się zoltaczka, przeglądanie się jej, czy wszystko ok, jutro szczepienie, stres, czy dobrze przybiera i rośnie. Jestem strzępkiem nerwów. Naprawdę. Zastanawiam się, czy nie mam jakiejś depresji, bo nic mnie nie cieszy. Zamiast patrzyc w przyszłość radośnie, że mamy 2 córki wspaniałe, to ja widzę tylko choroby i strach.

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Ulaa Autorytet

Wysłany: 21 października 2021, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi__ wrote:
    Kurde, ja nie umiem tych skoków rozpoznać, a na pewno jakiś był bo mała już nie jest taką amebą 😄

U nas każdy skok objawia się najpierw "ciszą przed burzą" czyli mamy 1 dzień taki super, że mały je, śpi, robi kupki, uśmiecha się i znowu je, śpi itd.. A potem na 3-4 dni robi się męczy buła.. Nic mu nie pasuje, nie może spać, wybudza się, ciągle przy cycku wisi, najlepiej śpi na moich rękach.
    Właśnie teraz opatuliłam go na ciasno żeby nie machał rączkami, bo cały czas się wybudza, jest cholernie śpiący, co przyśnie to machnie łapką i zaraz płacz.. Ale zadziałało i śpi już 30 min 😄
    Ja tam zaraz wychodzę z domu, robię objazdówkę po lumpkach w ramach odpoczynku od opieki nad dziećmi 😄
    Mąż zostaje z Julkiem. Muszą sobie poradzić 🤭

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2021, 08:58

15.10.2013 syn 💙
    21.10.2015 syn 💙
    06.2020 💔
    28.08.2021 syn 💙
    21.02.2023 córeczka 💗

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2021, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To może przez to odparzenie mi coś umknęło i jej marudzenie się skumulowało razem z bolącą pupą 🤷🏻‍♀️ ja dziś też zaprosiłam moją mamę żeby trochę z młodą posiedziała i wychodzę byle gdzie na zakupy nawet jak ich nie potrzebuję😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2021, 09:54

Ulaa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2021, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Wam bardzo za wszystkie informacje. :)

Psikam wodą morską. Mamy marimer baby.
    Zastanawiam się nad Nosiboo Pro, ale faktycznie bardzo drogie urządzenie. Nalia zadowolona jesteś?

Ulaa napewno wkrótce będzie po wszystkim a Julek odwdzięczy się pięknym uśmiechem! :)

Benus najważniejsze, że mu lepiej jest :) Może w końcu Twój synuś poczuł się lepiej i odespał ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2021, 09:31

Ulaa lubi tę wiadomość

• Nalia Autorytet

Wysłany: 21 października 2021, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama Trójki wrote:
    Dziękuję Wam bardzo za wszystkie informacje. :)

Psikam wodą morską. Mamy marimer baby.
    Zastanawiam się nad Nosiboo Pro, ale faktycznie bardzo drogie urządzenie. Nalia zadowolona jesteś?

Ulaa napewno wkrótce będzie po wszystkim a Julek odwdzięczy się pięknym uśmiechem! :)

Benus najważniejsze, że mu lepiej jest :) Może w końcu Twój synuś poczuł się lepiej i odespał ;)
    Tak, ja polecam. ;)

Mama Trójki lubi tę wiadomość

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2021, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    Tak, ja polecam. ;)

Nalia a gdzie kupiłaś?

• Nalia Autorytet

Wysłany: 21 października 2021, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama Trójki wrote:
    Nalia a gdzie kupiłaś?
    Na allegro

Mama Trójki lubi tę wiadomość

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Kania85 Autorytet

Wysłany: 21 października 2021, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O fajny ten aspirator ! My mamy taki elektryczny Brauna i tez na razie daje radę,niestety moje dzieci nie cierpią tych zabiegów i czyszczenie nosa u Szymka wyglada tak jakbyśmy go mordowali a on biedny napastowany nie może uciec😖😂

Mama trójki cieszę się że u Was lepiej,obyście już wkrótce wyszli do domu.Czy w Zdrojach dużo dzieci leży z RSV? Rzeczywiście lekarze i pielęgniarki potwierdzają tą rządową sraczkę?

My niestety nie łapiemy sie na Synagis ale na pewno należy się Nastce z naszej grupy.Właśnie ciekawe co słychać u Opóźnionej ?

Nie widziałam tez czy Beza napisała coś po porodzie?
    Kogo by tu jeszcze wywołać do tablicy?🤣
    Mama trójki musimy jeszcze zaliczyć jakiś jesienny spacer z maluchami😉na Arkonce jest teraz pięknie,fajne rześkie powietrze

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2021, 11:17

uwo9csqvv3qfgq4g.png
    12.03.2009 Córcia <3
    19.02.2018 (*)9tydz
    11.02.2019 Synek 34 <3
    07.2020 (*)7tydz
    12.2020(*)CB
    18.02. CRL 3,5 cm <3 176u/min
    03.03. 46,XX 🎀

Jezu oddaję się Tobie, troszcz się Ty...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2021, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2 listopada mamy szczepienia. Dziewczyny, które szczepiły też na meningokoki - podawałyście to szczepienie od razu na pierwszej wizycie? Straszna masa tego jest na raz. Zauważyłyście jakies problemy z dostępnościa szczepionek teraz?
    w ogóle najchętniej bym nie szczepiła na rota ale pewnie robiliby problemy przy przyjęciu do żłobka.

‹‹ 678 679 680 681 682 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ