Mamusie wrzesień 2021❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
U nas się zdarzają ospale dni. Potrafi przespać cały dzień z jedna godzinna aktywnością. A dodam ze moje dziecko jest raczej ciężkie do spania. Dzisiaj Tez drzemka od 11 do 16:30. Ja absolutnie nie budzę i w nocy tym bardziej bym nie budziła.
Moja tez się często przekręca o 90 stopni. Tak wędruje na łóżku coraz dalej. Boje się ze w końcu mi może spaść z łóżka jak ja głowa pociągnie w dół.
Moja ssie aktywnie, połyka i odpoczywa. I potem znowu ssie ale robi już więcej przerw bo zaspokoi pierwszy głód. U nas karmienie to ekspres. 5 minutek i gotowe. Tylko na noc jak chce ja uśpić to sobie dłużej ciumka.
Podobno po szczepieniu na Rota często pierwsze problemy z kupa pojawiają się około tygodnia. U nas po trzech dniach chyba. Ale kilka dni się utrzymywało. W ogóle to ja mam wrażenie ze u nas jest dużo śluzu w kupie. I nie wiem jak to ocenić czy jest ok. Te zdjęcia w i internecie niewiele mi dają. Bo ja widzę dwie takie same kupy a podpisane ze jedna ok a druga nieprawidłowa.
Ile macie kupek dziwnie? U nas najczęściej jedna lub dwie. I to zaczyna ja męczyć nad ranem koło 4. Stęka i macha nogami. No i pospane
Ja w to mierzenie długości takich dzieci nie wierze. Nam po miesiącu wyszło ze nic nie urosła na długość a ja widzę ewidentnie ze się wydłużyła. No i ze spodni wyrosła. Wiec mam dystans do tych pomiarów. Z reszta oni sami nie chcą mierzyć. Ostatnio poprosiłam to dopiero zmierzyli. -
Dreamer wrote:U nas się zdarzają ospale dni. Potrafi przespać cały dzień z jedna godzinna aktywnością. A dodam ze moje dziecko jest raczej ciężkie do spania. Dzisiaj Tez drzemka od 11 do 16:30. Ja absolutnie nie budzę i w nocy tym bardziej bym nie budziła.
Moja tez się często przekręca o 90 stopni. Tak wędruje na łóżku coraz dalej. Boje się ze w końcu mi może spaść z łóżka jak ja głowa pociągnie w dół.
Moja ssie aktywnie, połyka i odpoczywa. I potem znowu ssie ale robi już więcej przerw bo zaspokoi pierwszy głód. U nas karmienie to ekspres. 5 minutek i gotowe. Tylko na noc jak chce ja uśpić to sobie dłużej ciumka.
Podobno po szczepieniu na Rota często pierwsze problemy z kupa pojawiają się około tygodnia. U nas po trzech dniach chyba. Ale kilka dni się utrzymywało. W ogóle to ja mam wrażenie ze u nas jest dużo śluzu w kupie. I nie wiem jak to ocenić czy jest ok. Te zdjęcia w i internecie niewiele mi dają. Bo ja widzę dwie takie same kupy a podpisane ze jedna ok a druga nieprawidłowa.
Ile macie kupek dziwnie? U nas najczęściej jedna lub dwie. I to zaczyna ja męczyć nad ranem koło 4. Stęka i macha nogami. No i pospane
Ja w to mierzenie długości takich dzieci nie wierze. Nam po miesiącu wyszło ze nic nie urosła na długość a ja widzę ewidentnie ze się wydłużyła. No i ze spodni wyrosła. Wiec mam dystans do tych pomiarów. Z reszta oni sami nie chcą mierzyć. Ostatnio poprosiłam to dopiero zmierzyli. -
My wczoraj byliśmy na urodzinach siostry mojego męża, oczywiście Julian przespał całą imprezę 🤦♀️
I kurde potem wszyscy mówią, że mamy grzeczniutkie dziecko, przecież tak ładnie śpi, co narzekacie 😆
Było z 30 osób, pełno dzieci, Krzyki, śpiewy, hałasy, a ten mały Gagatek przespał ponad 3 godziny na rączkach u babci 😂
Potem trochę nam się przesunęło pójście spać na noc, bo zwykle o 21 to już śpi, a wczoraj o 23 dopiero udało się go spacyfikować 😉 ale miał niedosyt cyca i spał z nami całą noc 🤷♀️ w dodatku przechodzi ten trzeci skok rozwojowy i niesamowity synek mamusi się z niego zrobił, wszyscy są "be" tylko mama się liczy 🤭
U nas są 2 duże kupy dziennie, ale to naprawdę duże, że nie wiem od której strony zacząć 😂 zwykle około 7-8 rano i około 17-18. Pomiędzy czasami zdarzy się jeszcze jakaś jedna albo dwie takie mniejsze. Ale Julek nie pręży się już, nie stęka mocno więc wydaje mi się, że już ta praca jelit się w miarę unormowała po ostatnim szczepieniu na rota.. A we wtorek kolejne 🤦♀️ masakra 🥺
-
nick nieaktualnyU nas też zazwyczaj dwie duże kupki, rano jest zawsze, wieczorem nie. Właśnie skończyłam kąpanie bo taniec w kupie z rana jest przecież najlepszy 😂 ale w nagrodę dostałam wielki uśmiech od mojej córki więc nic nie narzekam.
My też mamy w środę następne szczepienie rota i właśnie się boję że się rozreguluje wszystko jak już się nauczyliśmy jakiejś rutryny.
Mała raczej nie ma takich dni że całe przesypia, raczej ma te swoje krótsze czy dłuższe drzemki przeplatane godziną lub dwoma zabawy -
U nas też 3-4 kupy i często nad ranem widać, że już go ta kupa męczy. Kręci się wtedy, nie może zasnąć po jedzeniu i dopiero jak się go podniesie, weźmie na przewijak, to słychać bąki i kupę. Parę dni było tak, że dopiero koło 7 to się uruchamiało, więc mogliśmy pospać, ale dziś znowu o 4.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2021, 09:45
10.2020 6tc 💔
F. ur. wrzesień 2021 ❤️
11.2022 10 tc 💔
A. ur. październik 2023 ❤️ -
Nasz kupę robi zawsze rano i po południu. Też się wierci gdzieś od 3/4 ale przez sen i bez płaczu. To najważniejsze.
Mój mały ma już ponad dwa miesiące a wczoraj pierwszy raz go kąpałam sama 😁 i uwaga usypialam do snu 😬 zawsze robił to mąż, a jak ma służbę 24 godziny to przychodziła do mnie mama na kąpiel i kapała małego a później lulala. Także no cud nad Wisłą, udało się wszystko bez płaczu 😅Mimi__, Ulaa, Menina, Marcia86 lubią tę wiadomość
31.12.2020 pozytywny test, beta HCG 53,4 mUl/ml (26dc)
04.01.2021 beta HCG 417 mUl/ml , progesteron 34,5 ng/ml
11.01.2021 beta HCG 6572 mUl/ml
12.01.2021 pęcherzyk ciążowy 0.82 cm + pęcherzyk żółtkowy 0.27 cm
15.01.2021 beta HCG 26 361 mIU/ml
30.02.2021 Mały człowiek - 200 g
-
My w poniedziałek mieliśmy druga dawkę rota i kurcze od wczoraj wieczora boli brzuch. Ewidentnie boli i są zielone kupki. A już na prawdę było pięknie i od 2 tygodni nie dostawała żadnych kropelek. Także dziś spanie , budzi się , poje chwila minie i po 30 min znów z płaczem zasypia. Oczywiście trzeba lulac chyba że wózek. I pewnie też to się zbiegło ze skokiem. Dziś Aniela kończy 12 tygodniMaja 5.06.2015
Aniela 27.08.2021
-
Ulaa wrote:My wczoraj byliśmy na urodzinach siostry mojego męża, oczywiście Julian przespał całą imprezę 🤦♀️
I kurde potem wszyscy mówią, że mamy grzeczniutkie dziecko, przecież tak ładnie śpi, co narzekacie 😆
Było z 30 osób, pełno dzieci, Krzyki, śpiewy, hałasy, a ten mały Gagatek przespał ponad 3 godziny na rączkach u babci 😂
Potem trochę nam się przesunęło pójście spać na noc, bo zwykle o 21 to już śpi, a wczoraj o 23 dopiero udało się go spacyfikować 😉 ale miał niedosyt cyca i spał z nami całą noc 🤷♀️ w dodatku przechodzi ten trzeci skok rozwojowy i niesamowity synek mamusi się z niego zrobił, wszyscy są "be" tylko mama się liczy 🤭
U nas są 2 duże kupy dziennie, ale to naprawdę duże, że nie wiem od której strony zacząć 😂 zwykle około 7-8 rano i około 17-18. Pomiędzy czasami zdarzy się jeszcze jakaś jedna albo dwie takie mniejsze. Ale Julek nie pręży się już, nie stęka mocno więc wydaje mi się, że już ta praca jelit się w miarę unormowała po ostatnim szczepieniu na rota.. A we wtorek kolejne 🤦♀️ masakra 🥺
Ula, ale z tego co piszesz o Julku, to ja też wnioskuję że to jest super spokojne i pogodne dziecko I że Ty nigdy nie narzekaszWiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2021, 13:37
10.2020 6tc 💔
F. ur. wrzesień 2021 ❤️
11.2022 10 tc 💔
A. ur. październik 2023 ❤️ -
Menina wrote:Ula, ale z tego co piszesz o Julku, to ja też wnioskuję że to jest super spokojne i pogodne dziecko I że Ty nigdy nie narzekasz
No bo ja generalnie nie narzekam, nie mam tego w swojej naturze 🤭
Wiem, że dzieci płaczą, nie śpią, potrzebują się tulić bez liku i po prostu to akceptuję - tak jest mi łatwiej przez to przejść 😉
Ale Julian no daje czadu czasami, ale przecież nie będzie tak wiecznie 😊
Właśnie wróciliśmy od fizjo, spłakał się bidulek i teraz odsypia 😪Marcia86, Menina lubią tę wiadomość
-
Tak czytam o tych problemach po szczepieniu na Rota i się zastanawiam czy ta refundowana szczepionka noe jest jakaś gorsza od płatnego rotarixu. Z synem nie było żadnych problemów i nie pamietam żeby ktoś na forum dwa lata temu narzekał. A teraz dużo dzieci ma problemy z kupa po tej refundowanej.
Moje dziecko się bardzo poprawiło. Dużo śpi. Lepiej zasypia. Jak wstaje to się śmieje i guga no ale trzeba z nią cały czas być. Jak zniknę to wpada w szał. No i szybko usypia bujana na piłce. Tylko odłożyć ciężko. Problemem jest ta pobudka o 4 i stękanie na kupę. Po kupie jeszcze usypia na chwile -
Witam wszystkie kobietki 😁mam do was jeszcze takie pytanie,moja malutka zaczęła robić mi kupki zielonkowate i strasznie śmierdzące bączki,dodam że je modyfikowane mleko,najpierw HiPP combiotik ale miała po nim kolki więc zmienił na Aptamila Pre,razem z kropelkami kolki jak by minęły bo już tak nie krzyczy codziennie,ale zaczęły się te kupki,i robi je raz na 3,4 dni,moje 2 starszych dzieci miało alergię na mleko krowie ale miały wysypkę na buźce,ale kup takich nie miały,a Malutka nie ma wysypki,a może te kupki są objawem alergii,bo nadal jest nie spokojna,śpi po 10,15 min i budzi się,ostatnio zrobiła ta zielonkowata kupkę i jak ręką odjol usnęła nawet sama w wózku...co wy myślicie?pozdrawiam
-
nick nieaktualnyU nas kupki co drugi dzień są, ale nie ma żadnych problemów brzuszkowych ani zatwardzeń. Po szczepionce na rotawirusy (refundowanej) synuś wymiotował parę razy w ciągu dnia i tak przez kilka dni, ale nie mam porównania, bo moje poprzednie dzieci nie były szczepione na rotawirusy.
-
nick nieaktualnyMadzia89 alergolog Wam pozostaje ale potrzymaj dzidzisia na nowym mleku ze 2 tygodnie. Sama zmiana mleka mogla spowodować zmianę w kupach - zobacz czy nowe mleko nie ma w składzie więcej żelaza.
Ja ostatnio właśnie z wysypla na czole i policzkach bylam, jak tarka był ale dr stwierdziła, ze to nie alergia. Zeszło po jakichś niebotycznie drogich kremach.
Dzis u nas noc jak marzenie od 20 do 3 i potem do 8 jeszcze, strasznie się śmiał jak wstał. Pewnie to jego jeczenie ostatnimi dniami to jednak skok był.
Spi spowity mocno, postanowiłam kupić tulika, bo raz fajnie go otulę a innym razem nie fajnie.
Widzialam, ze teraz sa tuliki bez rączek, dla tych dzieciakow, które lubia mieć wolne łapki
Pomiary sa super faktycznie - jakby im wierzyć to mi jasio w 2 tygodnie 6 cm urósł, a spodenki te same nosi :p
-
U nas też super nocka od 20 do 1, kolejna pobudka o 5 z kupką i wstaliśmy przed 8,bo nas starszaki obudziły 😂
Teraz się karmimy i widzę, ze Julcio chciałby jeszcze pospać 🤭