Mamusie wrzesień 2021❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Miracle wrote:Dzien dobry, my juz ¨po¨. Dzieciatko ma 1,63cm. Maz mogl po raz pierwszy wejsc na USG, zobaczyc dziecia i uslyszec serduszko😍. Niesamowite przezycie. Nastepna wizyta juz u ginekologa prowadzacegom, dzisiaj z wdziecznoscia i usmiechem w sercu, ostatnie spotkanie w klinice nieplodnosci,az do nasteonego roku jak wrocimy po rodzenstwo
Miracle lubi tę wiadomość
27.12.2020 - II 🍀
28.12.2020 - HCG total 197,98 mUl/ml 😍
30.12.2020 - HCG total 529,92 mUl/ml 😍
15.01.2021 💗
* 28 lat
* starania od 04.2019
ON: 250 MLN całość, morfologia 1%, reszta parametrów ok. -
Miracle super!
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty.
Ja dzisiaj byłam na badaniach rano. "Wepchnęłam" się na pierwszą poza kolejnością. Jeden facet koło pięćdziesiątki coś tam mamrotał, ale poszłam pierwsza.
A propos śledzi to ponoć w ciąży się nie powinno, bo są wędzone na zimno. Chyba, że takie smażone to co innego. Ogólnie jak wędzone ryby to trzeba sprawdzać na opakowaniu albo pytać ekspedientki czy wędzone na zimno czy na gorąco.Miracle lubi tę wiadomość
-
Magu wrote:Miracle super!
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty.
Ja dzisiaj byłam na badaniach rano. "Wepchnęłam" się na pierwszą poza kolejnością. Jeden facet koło pięćdziesiątki coś tam mamrotał, ale poszłam pierwsza.
A propos śledzi to ponoć w ciąży się nie powinno, bo są wędzone na zimno. Chyba, że takie smażone to co innego. Ogólnie jak wędzone ryby to trzeba sprawdzać na opakowaniu albo pytać ekspedientki czy wędzone na zimno czy na gorąco.
A widzisz ja nadal nie mam śmiałości. Tez byłam rano i czekałam z wszystkimi w kolejce. Zawsze miałam z tym problem. W rossmanie dopiero w 8 miesiącu zaczęli mnie sama wołać bez kolejki bo tak to tez stałam. A ciąży nie było wcześniej widać. A czuje się faktycznie fatalnie. Ale jak ma krzesełko w poczekalni to pół biedy. -
Dreamer wrote:A widzisz ja nadal nie mam śmiałości. Tez byłam rano i czekałam z wszystkimi w kolejce. Zawsze miałam z tym problem. W rossmanie dopiero w 8 miesiącu zaczęli mnie sama wołać bez kolejki bo tak to tez stałam. A ciąży nie było wcześniej widać. A czuje się faktycznie fatalnie. Ale jak ma krzesełko w poczekalni to pół biedy.
-
Miracle gratulacje i zazdro że wpuścili twojego męża. My ponoć na następnej wizycie będziemy mogli być razem bo cała ekipa w poradni już będzie zaszczepiona.
Beza termofor w ciąży to chyba nie za dobry pomysł....podobnie jak gorące kąpiele, lepiej dmuchać na zimne a na ból zawsze bezpieczniej już apap niż gorące okłady w pobliżu tak ukrwionej macicy.
Magu ja zamówiłam sobie w poprzedniej ciąży plakietkę "jestem w ciąży" u mamyginekolog i powiem szczerze ,że to pomogło, co prawda ludzie wywracali oczami bo nie byliby sobą ale cóż...tu nie chodzi teraz o to czy mamy siły stać czy nie, tylko o ryzyko złapania jakiegoś dziadostwa.
LawendowePole ciągle o Tobie myślę, trzymam mocno kciuki ,wizytujesz chyba dzisiaj jak dobrze zrozumiałam>?Magu, Beza87, Miracle lubią tę wiadomość
-
Kania termofor był ciepły, nie gorący, wiem, że nie można się kąpać w gorącej wodzie. 💕 Jednak ciepło termoforu było tak przyjemne że spałam całą noc. 😇 Ale warto o tym mówić bo nie każdy wie ❤️
Margu jak zamówisz coś fajnego to daj znaćWiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2021, 13:51
-
nick nieaktualny
-
Mama Trójki wrote:Miracle gratulacje! Cudowne wieści
A gorący prysznic to można? Różne opinie są.
Dobrze w ogóle mi się spało, dopiero się obudziłam.
Wiesz,chodzi o to aby nie stać w tej wodzie Bóg wie ile i nie lać bezpośrednio na brzuch.Podobnie z kąpielami, gdy boli bardzo brzuch to taka kąpiel doskonale łagodzi i odpręża, ale nie może to być gorąca woda.Chodzi też o to, że teraz o wiele szybciej u Nas o zawroty głowy, jakbyś tak fiknęła pod tym prysznicem to mogłabyś się nieźle poturbować i potem olaboga, strach do końca ciąży czy czasami nie zaszkodziłyśmy dziecku.Czasem lepiej dmuchać na zimne.Ja osobiście uwielbiam gorące kąpiele i prysznice i gorące termy itp. ale wolę nie ryzykować.
Zazdroszczę beztroskiego spania, my wzięliśmy się za odzwyczajanie starszaka od spania z nami w łóżku więc od weekendu mamy hardcore w nocy.Młody jest uparty a mi serce pęka bo wieże mu chodzi o tą bliskość i poczucie bezpieczeństwa.Pół nocy więc usypiałam go siedząc na fotelu przy łóżeczku....musimy jednak ten temat ogarnąć bo gdy urodzi się ostatni potomek to nie damy sobie rady ze starszym.Beza87 lubi tę wiadomość
-
Hej, czy któraś z Was bierze neoparin /clexan i receptę wypisuje lekarz rodzinny na podstawie zaświadczenia od ginekologa? Do ginekologa chodzę prywatnie i właśnie po to żebym nie musiała płacić 100 % za te leki, wystawila mi takie zaświadczenie ze jestem w ciazy i występuje mutacja mthr. Jednak lekarz rodzinny twierdzi, że pomimo ciazy muszę leczyć się na zatorowość żeby recepta była na ryczałt. Oczywiście się na to nie lecze...
-
Kama91 wrote:Hej, czy któraś z Was bierze neoparin /clexan i receptę wypisuje lekarz rodzinny na podstawie zaświadczenia od ginekologa? Do ginekologa chodzę prywatnie i właśnie po to żebym nie musiała płacić 100 % za te leki, wystawila mi takie zaświadczenie ze jestem w ciazy i występuje mutacja mthr. Jednak lekarz rodzinny twierdzi, że pomimo ciazy muszę leczyć się na zatorowość żeby recepta była na ryczałt. Oczywiście się na to nie lecze...
-
Kama91 wrote:Hej, czy któraś z Was bierze neoparin /clexan i receptę wypisuje lekarz rodzinny na podstawie zaświadczenia od ginekologa? Do ginekologa chodzę prywatnie i właśnie po to żebym nie musiała płacić 100 % za te leki, wystawila mi takie zaświadczenie ze jestem w ciazy i występuje mutacja mthr. Jednak lekarz rodzinny twierdzi, że pomimo ciazy muszę leczyć się na zatorowość żeby recepta była na ryczałt. Oczywiście się na to nie lecze...
27.12.2020 - II 🍀
28.12.2020 - HCG total 197,98 mUl/ml 😍
30.12.2020 - HCG total 529,92 mUl/ml 😍
15.01.2021 💗
* 28 lat
* starania od 04.2019
ON: 250 MLN całość, morfologia 1%, reszta parametrów ok. -
Właśnie dzwoniłam do tej przychodni i mówiłam, że ten lek jest na liście, które są refundowane dla kobiet w ciazy. Rzeczywiście znalazłam taka informacje o chorobie zakrzepowej Ale zapis brzmiał "W profilaktyce i leczeniu "choroby zakrzepowej. A to chyba łapie się pod profilaktykę. Podejrzewam, że tak łatwo mi nie przyzna racji. Po co ja te składki na ZUS place jak i tak wszystko prywatnie trzeba załatwiać...
-
Kania85 wrote:LawendowePole ciągle o Tobie myślę, trzymam mocno kciuki ,wizytujesz chyba dzisiaj jak dobrze zrozumiałam>?
02.12.2022 17:32, 40+2, 3540 g., 55 cm
Tadziu z Nami ❤
01.20 - start starań
05.20, 09.20 - cb
01.21 - poronienie 7tc
06.21 - poronienie ~9tc - T22
pauza do 01.2022
03.22 - (25.03. - II kreski -> 14.04. - CRL 0,8 cm ❤, YS 0,4 cm -> 28.04. - CRL 2,22 cm -> 06.05. - CRL 4,1 cm -> 16.05. - CRL 5,73, FHR 156 -> 15.06. - 147 g. -> 24.06. - 235 g. -> 13.07. - 344 g. -> 1.08. - 522 g. chłopca -> 14.09. - 1278 g. -> 05.10. - 1761 g. -> 30.11. - 3550 g.)
PAI-1 4G homo i MTHFR 1298A>C hetero
Kariotypy ok
Siła🔹️Spokój🔹️Miłość
Bądź dumny z tego co robisz, zwłaszcza, jeśli nikt inny tego nie docenia. -
Co do refundacji jeśli lekarz przepisze coś z refundacja która się nie należy pacjentowi to w sytuacji gdy to wyjdzie to lekarz płaci za te leki. Bo niby to on naciągnął państwo.
Lekarz mi raz opowiadał ze przepisywał przez rok jakieś mleko modyfikowane dziecku któremu już się refundacja nie należała i potem musiał za ten rok zapłacić. Wiec oni się boja i są ostrożni.
Lawendowe Pole trzymaj się dzielnie. Bardzo mi przykro. -