Mamusie wrzesień 2021❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Jeszcze nie mam pełnej listy prezentów dla Julka, ale na pewno dostanie kitchen helper, zabawkowy odkurzacz, na pewno puzzle czuczu, bo bardzo lubi układać i całkiem nieźle mu idzie, książeczki do czytania bardzo lubimy serię o Jadzi Pętelce i akademia mądrego dziecka
-
Ja mam worek prezentów dla starszej córki i prawie nic dla Małego, on wszystko ma po siostrze i ciężko mu kupić coś.
Narazie kupiłam mu mozaikę - guzikowy trening małej rączki i kręgle rubbabu, bardzo lubię rubbabu. Przynajmniej jak tym rzuci to nie ma strat w ludziach i meblach. -
Benus@191 wrote:A może macie jakieś polecanymi na zabawki dla maluchów, żeby się zajęły dłużej niż 36 sekund?
Oj ja już w takie nie wierze. Nie u moich dzieci. Chyba taki wiek ze dziecko potRzebuje rodzica do zabawy. Ja już wiele takich pewniaków typu ‚i nie masz dziecka’ przerobiłam. Każde dziecko inne i co innego mu podpasi. Moja młoda czasem jak się zapomni to się czymś zajmie na pare minut. Są to np łyżeczki czy piloty. Lubi autko do odpychania ale schodzi na nie wiec muszę czuwać. W sumie to jak muszę coś zRobić to jej daje coś drobnego do jedzenia na podłogę.
Moj syn jak miał jakieś 2,5 roku zaczął się fajnie bawić sam.Madzia 89 lubi tę wiadomość
-
U nas to samo!muszę siedzieć z nią na dywanie i się bawić,aż mnie nogi bolą od siedzenia na krzyż🙈ale cóż mam poradzić,nie ma magicznych sposobów,tylko jak coś zajada to jest spokuj,ostatnio dałam jej troszkę masła orzechowego na łyżeczkę żebym mogła ugotować obiad w spokoju,to był spokuj dopuki nie wylizała łyżeczki 🙄😁
-
U nas w końcu wczoraj pierwsze kroczki!
Dziewczyny, dzięki za pomysł z odkurzaczem, bo mój syn uwielbia nasz normalny odkurzacz Jak chowamy to jest ryk na pół osiedla...
U nas Mały zajmuje się na kilka minut tylko przedmiotami użytku codziennego vide np. odkurzacz - potrafi stać przy nim i się bawić. Mop z wiadrem też jest super. Można machać itd. Wszelkie rurki i kabelki też uwielbia. Żadną zabawką nie bawi się dłużej niż chwilka.
Mimi__ lubi tę wiadomość
09/09/21 - urodziny długo oczekiwanego synka -
U nas odkurzacz to tez jest hit, ale mamy dwa wiec nie bede kupowac. Niech ma moj Ogolnie jak jechalismy ostatnio do tesciowej, to jak zobaczyl odkurzacz to bawil sie nim pol dnia
U nas sprawdzila sie kuchnia lidla, ciagle cos tam wklada wyklada, do tego mamy rozne przybory kuchenne31.12.2020 pozytywny test, beta HCG 53,4 mUl/ml (26dc)
04.01.2021 beta HCG 417 mUl/ml , progesteron 34,5 ng/ml
11.01.2021 beta HCG 6572 mUl/ml
12.01.2021 pęcherzyk ciążowy 0.82 cm + pęcherzyk żółtkowy 0.27 cm
15.01.2021 beta HCG 26 361 mIU/ml
30.02.2021 Mały człowiek - 200 g
-
Emma_ wrote:Dziewczyny, jaki polecacie odkurzacz zabawkowy? U nas też odkurzacz jest hitem, niech ma swój 😜
Na pewno taki bez styropianowych kulek w zestawie
Ja małemu kupiłam pilota, identyczny prawie jak nasz, nie przeszło. Dalej klika naszym, dlatego odkurzaczem też się bawi prawdziwym:D -
My mamy dysona. Ogólnie się sprawdził, syn go lubi i często sprząta. Ale jeden element odpadł na samym początku wiec nie wiem czy polecać. W ogóle to Ci producenci nie wiedza jak zabawki projektować. Zamiast robić takie żeby wyglądały jak prawdziwe to wszystko kolorowe. Ja bym to inaczej wszystko zaprojektowała. Chyba minęłam się z powołaniem.
U nas chyba czwórki dają popalić. Ledwo żyje. To dziecko to mi daje równo popalić. Wraz z nim powinnam dostać odpowiednia dawkę zdrowia i cierpliwości. -
nick nieaktualny
-
Dziewczyny a jakie sanki polecacie na lata? dziadkowie postanowili kupic i musze znalezc im odpowiednie saniole.31.12.2020 pozytywny test, beta HCG 53,4 mUl/ml (26dc)
04.01.2021 beta HCG 417 mUl/ml , progesteron 34,5 ng/ml
11.01.2021 beta HCG 6572 mUl/ml
12.01.2021 pęcherzyk ciążowy 0.82 cm + pęcherzyk żółtkowy 0.27 cm
15.01.2021 beta HCG 26 361 mIU/ml
30.02.2021 Mały człowiek - 200 g
-
Dziewczyny, ja się tak rzadko odzywam, że nie zdążyłam nawet podziękować za gratulacje, a muszę już napisać, że niestety się nie udało Jeszcze na wizycie w 8+3 było wszystko dobrze, serduszko biło jak dzwon i wielkość dzieciątka zgadzała się z terminem miesiączki, a po dwóch tygodniach okazało się, że już nie jest ok Trudny czas dla nas. Czekam teraz na poronienie, które rozkręca się bardzo powoli...10.2020 6tc 💔
F. ur. wrzesień 2021 ❤️
11.2022 10 tc 💔
A. ur. październik 2023 ❤️ -
Menina wrote:Dziewczyny, ja się tak rzadko odzywam, że nie zdążyłam nawet podziękować za gratulacje, a muszę już napisać, że niestety się nie udało Jeszcze na wizycie w 8+3 było wszystko dobrze, serduszko biło jak dzwon i wielkość dzieciątka zgadzała się z terminem miesiączki, a po dwóch tygodniach okazało się, że już nie jest ok Trudny czas dla nas. Czekam teraz na poronienie, które rozkręca się bardzo powoli...
Bardzo mi przykro Menina 😢
Wiem, że nic nie ukoi teraz Twojego smutku, ale uwierz mi, za jakiś czas poczujesz się lepiej. Sama przez to przechodziłam i było bardzo ciężko, ale czas pomaga zaleczyć rany -
nick nieaktualny