X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie wrzesień 2021❤️
Odpowiedz

Mamusie wrzesień 2021❤️

Oceń ten wątek:
  • Madzia 89 Ekspertka

Wysłany: 25 lutego 2023, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulaa wrote:
    Jesteśmy jeszcze w szpitalu, ale już razem na sali 😍
    Gabrysia ma ogromny apetyt, nadrabia czas spędzony w brzuszku. Póki co nie ma jeszcze tyle siły żeby pociągnąć na tyle mocno mleko z piersi, ale próbujemy. A tymczasem ściągam mleczko i podaję jej w butelce.
    Brakuje nam 100g do wypisu ze szpitala więc szczerze mówiąc pakuję w nią tyle mleka żeby jak najszybciej przybrała 😃
    Jejku jak się cieszę że wszystko idzie dobrze!😘odpoczywajcie dziewuszki

Ulaa lubi tę wiadomość

• Benus@191 Ekspertka

Wysłany: 25 lutego 2023, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulaa to super, podobnie bylo z moja corcia, hipotrofikiem, nie miala sily ssac piersi ani nawet smoczka od butelki, wiec podawalismy jej mleczko z butelki z tych smoczkow jednorazowych, ktore daja w szpitalach. Przybierala w ten sposb jak szalona, najnizsze spadki na sali miala, takze patent masz dobry.

Ulaa lubi tę wiadomość

• Madzia 89 Ekspertka

Wysłany: 25 lutego 2023, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też się zaczęła Mamoza🙈🤷bez Mamy ani róż!Tata kładzie się spać z Majka a ta wyje jak by ją obdzierali ze skóry,mama daj,mama to mama tamto...nawet zupę ostatnio gotowałam z Majka na rekach

• Ulaa Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2023, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Benus@191 wrote:
    Ulaa to super, podobnie bylo z moja corcia, hipotrofikiem, nie miala sily ssac piersi ani nawet smoczka od butelki, wiec podawalismy jej mleczko z butelki z tych smoczkow jednorazowych, ktore daja w szpitalach. Przybierala w ten sposb jak szalona, najnizsze spadki na sali miala, takze patent masz dobry.

Właśnie też korzystam z tych buteleczek szpitalnych, dzisiejsza waga 1920g, ale po wielkiej kupie 🙈
    Jeszcze się nauczymy jeść z piersi, tylko żeby nas już wypisali stąd 🙏

15.10.2013 syn 💙
    21.10.2015 syn 💙
    06.2020 💔
    28.08.2021 syn 💙
    21.02.2023 córeczka 💗

age.png
  • Madzia 89 Ekspertka

Wysłany: 26 lutego 2023, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulaa wrote:
    Właśnie też korzystam z tych buteleczek szpitalnych, dzisiejsza waga 1920g, ale po wielkiej kupie 🙈
    Jeszcze się nauczymy jeść z piersi, tylko żeby nas już wypisali stąd 🙏
    No to prawda,w domku najlepiej się dochodzi do siebie,między swoimi bliskimi 😘

• Madzia 89 Ekspertka

Wysłany: 26 lutego 2023, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula a teraz normalnie są odwiedziny w szpitalu?mąż z dzieciakami mogą przyjechać do ciebie?

• Ulaa Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2023, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia 89 wrote:
    Ula a teraz normalnie są odwiedziny w szpitalu?mąż z dzieciakami mogą przyjechać do ciebie?

Tak, nie ma problemu żeby przyjechali. Mogą wejść nawet na salę, ale stwierdziłam, że nie chcę przeszkadzać mojej sąsiadce z sali i wyszłam do nich do specjalnego pokoju odwiedzin gdzie są nawet zabawki dla dzieci ☺️
    Muszą mieć tylko maseczki na wejście na oddział, w tym pokoju odwiedzin jak zamkniemy drzwi to mogą je ściągnąć.

Właśnie wczoraj mąż przywiózł starszaków do mnie, Julianek został z Babcią, bo trochę kaszlał i jakiś katarek miał więc wolałam nie ryzykować, bo to jednak szpital i on by mógł coś złapać i zarazić Gabrysię.

Było cudne spotkanie chłopcy pierwszy raz na żywo zobaczyli siostrę 🥰
    Pięknie ją przywitali mówiąc "witaj na świecie Gabrysiu", wzruszyłam się na maxa 😍

Tęsknię za nimi okrutnie, ale nastawiam się na środę na wyjście ze szpitala jeśli będzie wszystko ok, także jeszcze chwila.

W ogóle niemożliwe jest, że dziś wieczorem minie tydzień od tego jak to wszystko się zaczęło, poród małej i moja przygoda bycia mamą małej Księżniczki 🥰

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2023, 07:18

Madzia 89 lubi tę wiadomość

15.10.2013 syn 💙
    21.10.2015 syn 💙
    06.2020 💔
    28.08.2021 syn 💙
    21.02.2023 córeczka 💗

age.png
  • Madzia 89 Ekspertka

Wysłany: 28 lutego 2023, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dreamer jak tam u Ciebie sytuacja Covidowa?

• Gosiaaak Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2023, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula Uczę zdrówka dla malutkiej. Mam nadzieję że wszystko będzie szło w dobrym kierunku i będzie zdrowa:)

Dreamer jak covid?

31.12.2020 pozytywny test, beta HCG 53,4 mUl/ml (26dc)
    04.01.2021 beta HCG 417 mUl/ml , progesteron 34,5 ng/ml
    11.01.2021 beta HCG 6572 mUl/ml
    12.01.2021 pęcherzyk ciążowy 0.82 cm + pęcherzyk żółtkowy 0.27 cm
    15.01.2021 beta HCG 26 361 mIU/ml
    30.02.2021 Mały człowiek - 200 g
  • Emma_ Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2023, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula, gratulacje! Oby jak najszybciej do domu!

U nas dla odmiany grypa typu B...

qb3cg7rfycx8vq7e.png
    lprkj48ahla5owvn.png
  • Benus@191 Ekspertka

Wysłany: 28 lutego 2023, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emma_ wrote:
    Ula, gratulacje! Oby jak najszybciej do domu!

U nas dla odmiany grypa typu B...

Ojej Emma, współczuje. A czym się różni grypa B od A? Faktycznie ma łagodniejszy przebieg?

• Dreamer Autorytet

Wysłany: 1 marca 2023, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj covid całkiem spoko. Objawy takie jak dwa lata temu ale cała choroba trwała dwa dni. W sumie to bol głowy był mega męczący ale po tabletce można było wszystko robić. Także moje odczucie jest takie ze wirus słabnie. Tyle ze dzieci zachorowały a poprzednio syn nie miał objawów. Teraz miał jeden dzień. Mąż podobnie. Teściowa tylko katar przez jeden dzień. Teściu zdrowy. No ale węchu nie mam.

• Emma_ Autorytet

Wysłany: 2 marca 2023, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Benus@191 wrote:
    Ojej Emma, współczuje. A czym się różni grypa B od A? Faktycznie ma łagodniejszy przebieg?
    Nie mam pojęcia. Czytałam, że ten typ A ma najcięższy przebieg zwykle, ale ja tego nie potwierdzę, bo przeszłam typ A w grudniu, kiedy byłam z małą w szpitalu (ona na szczęście nie złapała albo przeszła bezobjawowo). Teraz to mnie pozamiatało mocno, malutka też jest wykończona, więc u nas typ B dużo, dużo gorszy. Zarazili nas w szpitalu teraz, położyli nas w jednej sali z chorym chłopcem.

qb3cg7rfycx8vq7e.png
    lprkj48ahla5owvn.png
  • Emma_ Autorytet

Wysłany: 2 marca 2023, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle u nas dużo szpitalnych historii. Prócz przedwczesnego dojrzewania wyszły nam gorączki nawrotowe. 😢

qb3cg7rfycx8vq7e.png
    lprkj48ahla5owvn.png
  • Dreamer Autorytet

Wysłany: 2 marca 2023, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emma a co to takiego te gorączki ? Wiadomo od czego ? No i jak się malutka rozwija biorąc pod uwagę to dojrzewanie ?
    Trzymaj się Kochana ❤️
    A czy któraś z Was się spotkał ze pediatra przepisywał dziecku z duża gorączka pyralgin w kroplach ? My dostaliśmy już dwa razy jak gorączka dochodziła do 40. Lekarz na mówił ze ibuptofenm tego noe zbijemy. Ale to fatalny lekarz. I sama nie wiem czy tak się robi. Z drugiej strony być może uratował mi dziecko przed szpitalem .

• Madzia 89 Ekspertka

Wysłany: 3 marca 2023, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emma ty to się biedna masz!☹️nie ma nic gorszego jak dziecko choruje...

• Emma_ Autorytet

Wysłany: 3 marca 2023, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dreamer, to są gorączki, które nawracają w regularnych odstępach czasu (u nas co miesiąc). Wyglądają często na anginę, bo towarzyszy im brzydkie gardło. Przy tym jest kosmiczne crp (u nas 250 było najwięcej), leukocytoza. Gorączki do 40 stopni co 3-4h, trudne do zbicia... Nasz najdłuższy rzut trwał 8 dni. Dostaje się na to steryd i w godzinę dziecko wraca do żywych, ale zanim dostałyśmy, to byłyśmy w szpitalu w sierpniu, grudniu, styczniu i lutym. Jeśli chodzi o pyralginę, to słyszałam o niej, ale my stosujemy na zmianę ibuprofen i paracetamol. W szpitalu też tylko tak, nigdy nie dostała pyralginy. Mała rozwija się świetnie, jest wesoła, pogodna, mądra. Ma jedynie uraz do lekarzy, ale co jej się dziwić...

Madzia, to prawda. Nie ma nic gorszego.

qb3cg7rfycx8vq7e.png
    lprkj48ahla5owvn.png
  • Benus@191 Ekspertka

Wysłany: 3 marca 2023, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dreamer wrote:
    Emma a co to takiego te gorączki ? Wiadomo od czego ? No i jak się malutka rozwija biorąc pod uwagę to dojrzewanie ?
    Trzymaj się Kochana ❤️
    A czy któraś z Was się spotkał ze pediatra przepisywał dziecku z duża gorączka pyralgin w kroplach ? My dostaliśmy już dwa razy jak gorączka dochodziła do 40. Lekarz na mówił ze ibuptofenm tego noe zbijemy. Ale to fatalny lekarz. I sama nie wiem czy tak się robi. Z drugiej strony być może uratował mi dziecko przed szpitalem .

Pewnie, że tak. My mamy pyralginę w szafce zawsze i kidofen, inaczej gorączka nie ruszy nie ma opcji.

• Dreamer Autorytet

Wysłany: 3 marca 2023, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Benus@191 wrote:
    Pewnie, że tak. My mamy pyralginę w szafce zawsze i kidofen, inaczej gorączka nie ruszy nie ma opcji.

To spoko bo ten lekarz to naprawdę patałach i nie bez powodu tylko do niego idzie się dostać w gorących miesiącach. No u nas przy 40 stopniach to tez te syropki niewiele dawały. Kidofen nie miałam.

• Madzia 89 Ekspertka

Wysłany: 4 marca 2023, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulla jak tam się czujecie?,już w domku?

‹‹ 893 894 895 896 897 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ