Mamusie wrzesień 2021❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyU nas też składanie rzeczownik czasownik: mama idzie, auto jedzie. Słodkie to jest mega. Ma swoje słówka, jeszcze nie wszystko rozumiemy ale kontakt jest super. Dzisiaj prawdopodobnie zmieniamy łóżko na większe bez szczebelków i mamy nadzieję że to nam rozwiąże problem spania bo jest koszmar. Ja zaraz 30tc i rano jestem nieprzytomna jak muszę do niej wstawać a rano do żłobka. Na szczęście mogę zrobić jeszcze drzemkę w dzień, bo jak się mały urodzi to nie wiem jak będziemy żyć 🙈🙈
-
Cześć ☺️
Dzisiaj postanowiłam wejść na forum, poczytać co tam u Was i patrzę, że zostałam wywołana do tablicy.
U nas dużo się dzieje! Zaczynając od najstarszego synka, który w tą sobotę będzie miał pierwszą komunię, a kończąc na Gabrysi, u której wykryliśmy alergię na bmk. Teraz jeszcze przyplątało się ZUM i jest na antybiotyku do czwartku.. Na szczęście uniknęliśmy szpitala 🙏
Julek miał moment, że co chwilę mówił nowe słowa, łączy je w zdania proste (np tata brum lub mama daj am), naśladuje dźwięki, ale teraz przystopował, bo rozwija się fizycznie 😂 jeździ na biegówce jak szalony, lubi trampolinę, wspinanie się na zjeżdżalnie na placach zabaw ☺️
Ogólnie fizycznie rozwinięty jest jak 3-4 latek 🙈
Nie wiem ile słów już zna, kto by to liczył 🤦♀️
Najważniejsze, że rozumiemy go, a on nas j jest z nim komunikacja.
31 lipca zaczyna przygodę z punktem żłobkowym, będzie chodził od 9 do 23 docelowo od września. A przez cały 2 tygodnie sierpnia będzie adaptacja. Potem 2 tygodnie wolnego i od września na 4 godz.
Pod koniec czerwca lecimy na wakacje z dziećmi do Hiszpanii 😍
Nie mogę się już doczekać!
A tak to lecą dzień za dniem. Jest co robić przy czwórce dzieci 😂 -
nick nieaktualny
-
Również życzę wszystkiego najlepszego 😍
31.12.2020 pozytywny test, beta HCG 53,4 mUl/ml (26dc)
04.01.2021 beta HCG 417 mUl/ml , progesteron 34,5 ng/ml
11.01.2021 beta HCG 6572 mUl/ml
12.01.2021 pęcherzyk ciążowy 0.82 cm + pęcherzyk żółtkowy 0.27 cm
15.01.2021 beta HCG 26 361 mIU/ml
30.02.2021 Mały człowiek - 200 g
-
Ulaa wrote:Cześć ☺️
Dzisiaj postanowiłam wejść na forum, poczytać co tam u Was i patrzę, że zostałam wywołana do tablicy.
U nas dużo się dzieje! Zaczynając od najstarszego synka, który w tą sobotę będzie miał pierwszą komunię, a kończąc na Gabrysi, u której wykryliśmy alergię na bmk. Teraz jeszcze przyplątało się ZUM i jest na antybiotyku do czwartku.. Na szczęście uniknęliśmy szpitala 🙏
Julek miał moment, że co chwilę mówił nowe słowa, łączy je w zdania proste (np tata brum lub mama daj am), naśladuje dźwięki, ale teraz przystopował, bo rozwija się fizycznie 😂 jeździ na biegówce jak szalony, lubi trampolinę, wspinanie się na zjeżdżalnie na placach zabaw ☺️
Ogólnie fizycznie rozwinięty jest jak 3-4 latek 🙈
Nie wiem ile słów już zna, kto by to liczył 🤦♀️
Najważniejsze, że rozumiemy go, a on nas j jest z nim komunikacja.
31 lipca zaczyna przygodę z punktem żłobkowym, będzie chodził od 9 do 23 docelowo od września. A przez cały 2 tygodnie sierpnia będzie adaptacja. Potem 2 tygodnie wolnego i od września na 4 godz.
Pod koniec czerwca lecimy na wakacje z dziećmi do Hiszpanii 😍
Nie mogę się już doczekać!
A tak to lecą dzień za dniem. Jest co robić przy czwórce dzieci 😂Maja 5.06.2015
Aniela 27.08.2021
-
U nas tez miłość do scota. I również mnie to cieszy bo syn nie chciał jeździć i uważałam ze wywalone pieniądze w błoto. A ona osiąga na tym takie prędkości ze aż mnie przeraża. Za biegówkr tez łapie ale mamy za duża. I teraz widzę ze nauczenie się jazdy to chwila moment jeśli dziecko chce. Syn tego nie lubił poprostu. Każde dziecko inne.
Meczy to słońce strasznie dzieci. Cały dzień w ogrodzie. Drzemki dużo szybciej. Nawet syn powrócił do drzemek jak jest upał.
Mała dostała się do żłobka. Wiec od września zaczynamy. -
Marcia86 wrote:Ulaa, wow, ale masz rozwiniętego chłopczyka;) on jeździ już na biegowce takiej na 2 kółkach? Aniela zasuwa na rowerku scoot and ride i kocha go miłością wielka . Bardzo mnie to cieszy
Tak, jeździ na dwóch kółkach 🙈 mąż tylko biega za nim w tą i z powrotem 😂 -
Ale mi się podoba ten etap u dzieci jak zaczynaja odmieniać słowa. Zastanawia mnie jak takie małe dziecko wie jak odmieniać. Moj syn np jak miał 2 latka odmieniał bezbłędnie a jak ma 4 to koń by się uśmiał nieraz jak coś palnie.
Madzia 89 lubi tę wiadomość
-
Hej, u nas nocnik stoi od półtora miesiąca. Franek często po domu gania bez pampersa. Wpadki się zdarzają, zarówno z siku jak i z kupą. Ale też często pamięta o nocniku i robi tam co trzeba. Na zewnątrz oczywiście wciąż pampers...10.2020 6tc 💔
F. ur. wrzesień 2021 ❤️
11.2022 10 tc 💔
A. ur. październik 2023 ❤️ -
U nas siada na nocnik i na toaletę i na tym się kończy. Najczęściej zesika się do pieluchy i wtedy ja ściąga. Po nocy Pielucha sucha wiec coraz bardziej widzę gotowość. Ona jest bardzo ogarnięta wiec tym razem napewno nie będę czekać na „gotowość”. Jakbym czekała z synem to by dalej z Pielucha chodził. On miał 3 lata i dalej gotowy nie był. Wiec tym razem max 2 lata skończone i ściągamy pieluchę.
Pamiętajcie ze sprzedaż pieluch to ogromny biznes. I wielu firmom się bardzo opłaca promowanie tego czekania aż dziecko będzie gotowe. Chociaz nie powiem bo życie z Pielucha jest jednak łatwiejsze w organizacji. Łatwiej wyjść z domu, nie trzeba myśleć o tym sikaniu dziecka, ciuchach przy ewentualnych wpadkach -
Ale najgorsze to jest to że krzyczy jak siada na nocnik,robi sceny,a za chwilę zleje się na podłogę,i tak wkolko🙄trzeci dzień walczymy,nie wiem czy to odpuścić miesiąc dwa,bo czytałam na necie że jak dziecko tak się zachowuje to nie jest gotowe,ale szkoda mi tych 3 dni prób,a ma pampersa to krzyczy że siku i rozkracza się...sama nie wiem,we wrześniu będzie miała 2 latka
-
U nas już od dawna sadzamy małego na nakładkę. Są momenty ze się buntuje i jest wrzask. Od dwóch dni na jakiś czas zakładamy majtki ale jak siadał na nocnik tak teraz jak usiądzie to nie chce sikać albo nie chce usiąść i nie wiem czy nie przez to ze sobie usiadł na klejnotach. Jeszcze się nie zasikal w majtki bo długo w nich nie chodził w ciągu dnia. Trochę się z mężem nie mogę dogadać bo twierdzi ze lepiej go brać na podwórko tylko w majtkach… No tak bo po co sobie robić robotę w domu… ci faceci. W styczniu lub lutym pójdzie do przedszkola wiec mam nadzieje ze w końcu ruszy u nas nauka.
U nas bunt dwulatka pełna para i chyba rosnące 5 i 1 górne u córy. Żyć nie umierać
AMH - 1.18 ng/ml
NK 29%
05.01.2021 r. - transfer 8A
8 dpt - beta hcg 2.31
10 dpt - beta hcg 22.92
13 dpt - beta hcg 88.17
15 dpt - beta hcg 233.90
17 dpt - beta hcg 629.40
22 dpt pecherzyk ciążowy
27 dpt zarodek z ❤
16.02 - całe 1.63 cm szczęścia 💗
4.03 - 3.79 cm 💗
13.03 - 4.80 cm 💗 rośnie kruszynka
16.03 - prenatalne, zdrowy chłopczyk ❤ -
nick nieaktualnyU nas raz się udało siku i kupka do nocnika, ale chyba się wystraszyła bo więcej się nie udało 😆 ale nocnik stoi jakoś od 2 miesięcy i czasami wola siku i leci usiąść ale siedzi i siedzi i widać że chce ale nie idzie. Za to jak zrobić w pieluchę to od razu wolą że mokro, siku albo kupa. Więc u nas na razie bez spiny, próbujemy ale bez presji.
-
Franek uwielbia proces wylewania siku albo wyrzucania kupy do sedesu. Chyba to go motywuje do korzystania z nocnika. Jak zrobi, to woła i przynosi nocnik do opróżnienia, a potem biegnie otworzyć mi drzwi do toalety. Nie wiem, co w tym fajnego, ale jego cieszy Ale bunt dwulatka też u nas w rozkwicie, no i mamoza niesamowita. Jak tata wyniesie siku do wylania, a nie ja, to histeria gotowa. Czasem już nie mogę z tym Mama, Mama, Mama. Mężowi zdarza się wkładać zatyczki do uszu, jak się nim sam zajmuje, bo też już nie może z tymi jękami. No ale jednocześnie słodziak potrafi być niesamowity. I zdania, które tworzy, mnie rozczulają bardzo. Standardowe o poranku to Ja nie idzi ciocia Monia. Co znaczy, że nie ma zamiaru iść do żłobka...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2023, 10:27
10.2020 6tc 💔
F. ur. wrzesień 2021 ❤️
11.2022 10 tc 💔
A. ur. październik 2023 ❤️