Mamusie z Bielska i okolic
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyjuicca wrote:okey , miłe położne bardzo mi pomagały sala porodowa super dostałam Tensa na bóle krzyżowe , prysznic piłka gaz a do kogo chodzisz do lekarza ?
Lekarza mam w Jastrzębiu
A powiedz Mi porodówka jak ? a przede wszystkim pokoje ? łazienka jest na korytarzu jak w J-biu czy w pokojach ?
juicca wrote:widze ze masz podobnie do mnie jesteś z J bia?
OkoliceWiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2015, 18:09
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Czesc dziewczyny ja tez jestem aktualnie z okolic bielska a wczesniej mieszkałam w bielsku ja w porownianiu do was jestem na samym poczatku dopiero
Chodze do doktora Lasatowicza wlasnie dzisiaj mam 2 wizyte u niego.. mozecie mi powiedziec jakies opinie na jego temat?
-
Ja rodziłam w Lutym na Wyspiańskiego i mam dobrą opinie na temat tego szpitala położne w porządku Później miałam problemy z przystawianiem do piersi to dużo tam próbowali mi pomóc niestety ale mój Łobuz nie umiał chwycić Oczywiście zdarzyły się osoby z personelu które mi nie spasowały ale więcej jest na korzyść tego szpitala
Sabela lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa urodziłam wcześniaka w 34 tyg na wyspiańskiego. Na początku w nocy panie położne chciały mnie wysłać do wojewódzkiego ale ja nie chciałam to mnie przyjęły, badanie usg, magnez na zatrzymanie o 7 w kroplówce, przy obchodzie po 7 ordynator stwierdził 1,5 cm rozwarcia ale powiedział ze kroplówka to zatrzymie, o 9- 5 cm rozwarcia a o 10 pełne rozwarcie. więc zatrzymać się nie dało. Brzuch miałam dalej wysoko więc musiałam trochę popracować by mały zszedł (do 11) a później przyszła lekarz położna dr Hryniewicz- kobieta anioł i pomogła mi urodzić. Wsparcie miałam wielkie u niej i u pielęgniarki położnej, mąż również mógł być ze mną choć później wszyscy się dziwili ze przy wczesnym porodzie pozwalają być rodzinie. 11.25 z nacieciem urodziłam synka, ekspresowa pielęgnacja i pomoc w złapaniu pierwszego oddechu- chwile grozy, nie życzę nikomu. Ale pani dr widziała moją panikę jak mały nie płakał i wszystko spokojnym głosem mi tłumaczyła co mnie bardzo uspokoiło. Mały leżał tydzień w inkubatorku panie dr od noworodków przychodziły i informowały mnie na bieżąco o stanie synka i kolejnych badaniach, zawsze wytłumaczyły co i jak, panie pielęgniarki u noworodków również cudowne (może z jednym wyjątkiem ) i bardzo fajna pani od laktacji taka starsza, przy sobie. przychodziła i pytała czy pomóc- pomagała dostawiać dziecko do piersi, mi pomogła z rozkręceniem laktacji bo walczyłam o pokarm dla synka, codziennie przychodziła i ptała jak tam, masowała piersi ale i była wsparciem psychicznym jak człowiek "już nie miał siły na nic". Ona chyba tam najfajniejsza była typ człowieka któremu sie od pierwszego wejrzenia ufa i dobrze z oczu patrzy
Sabela lubi tę wiadomość
-
Dzięki dziewczyny za opinie! Na prawdę bardzo pomocne, szczególnie dla takiej niezdecydowanej osoby jak ja
Kaczamila, Twoja historia na bbf była dość głośna, ale nie wiedziałam, że rodziłaś w bb Życzę zdrówka dla maluszka, rozwija się dobrze?
Dziewczyny, a na wyspiańskiego respektują jakoś plan porodu? Mają jakąś listę co należy ze sobą zabrać? Na ich stronie nic nie pisze.
Niby moja lekarka tam przyjmuje więc powinnam być zdecydowana na ten szpital ale ona chyba nie jest zbyt lubiana -
nick nieaktualnyTak dziękuję z maluszkiem wszystko dobrze. Czekamy na szczepienie to 5w1 będzie w przyszłym tyg... walczyliśmy z bakterią w moczu ale udało sie ją zwalczyć
Co do planu porodu to nie mam pojęcia czy je respektują bo ja takiego nie miałam napisanego -
nick nieaktualnySabela wrote:Dzięki dziewczyny za opinie! Na prawdę bardzo pomocne, szczególnie dla takiej niezdecydowanej osoby jak ja
Kaczamila, Twoja historia na bbf była dość głośna, ale nie wiedziałam, żeWiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 13:31
-
nick nieaktualny
-
sweety wrote:Hej dziewczyny
Jestem z okolic Żywca i tez wybieram się rodzić do Bielska. Termin mam na 1.09
Chcebycmama chodzisz do Biernackiego? Gdzie on teraz przyjmuje??? To wspaniały ginekolog, gorąco polecam
Dr Biernacki przyjmuje w Czarkowie kolo Pszczyny.sweety lubi tę wiadomość
Syn, roczek.
Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. -
Dziewczyny trzymam kciuki za Wasze porody i za maluszki te które już są na Świecie
Ja ogólnie mało na bbf teraz jestem tzn mało sie udzielam aczkolwiek czytam posty
Ja urodziłam się w 35 tyg ciąży , miałam 45cm długosci i 2100g do roku dobiłam do swych rówieśników tak przynajmniej mama mi wspominała