X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie z Śląska - łączymy się :)
Odpowiedz

Mamusie z Śląska - łączymy się :)

Oceń ten wątek:
  • paola89 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inaa wrote:
    Heheh kurcze wy juz pond 20 tydzień, a ja na początku drogi bubuguhuhuhuh ...

Gwara dobra rzecz, smutno mi, że były czasy gdzie sie z tego wyśmiewało i ludzie zaczeli sie ( młodzi) wstydzic mówić po śląsku.. Na szczescie teraz znowu moda na folk, swojskość, gwary itp itd :) !

ten czas tak leci że sama się jeszcze zdziwisz :) po prenatalnych czas dużo szybciej płynie

a co do gwary to masz rację , kiedyś jak chodziłam do przedszkola to nawet uszy zatykałam jak dziadek do mnie mówił/godoł bo to przecież - nie po polsku.. a teraz tego brakuje ... :)

Ollaala, mychakruszyna lubią tę wiadomość

Nasze maleństwo :* Kinga <3 21.08.2016r.
  • mychakruszyna Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny :) dopiero teraz odkryłam ten wątek :) jestem z Rybnika widzę że nas sporo z tych okolic :) termin mam na 14 września także dopiero koniec I trymestru ;) któraś widziałam ze pisała o Orzepowicach...mimo ze to pobliski szpital i moj lekarz tam pracuje to wybrałam Gliwice ponieważ ma bardzo dobre opinie no i naprawdę dobrze wyposażoną porodówkę :)dużo bardziej rozwinięty pod względem typów znieczulen farmakologicznych i niefarmakologicznych:)

kamenkaa lubi tę wiadomość

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • kamenkaa Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inaa a no racja owego czasu się śmiali ale i tak miałach na to wyłożone :) i jestem dumna z tego że jestem Hanysem a nie gorolem :D
    Szybko Ci minie do połowy zobaczysz ja pamietaj jak calkiem nie dawno leciałąm do lekarza bo 4tydzien a on jeszcze ciązy nie widział .....

mmarzenak witaj milusio:)

Karolina@ hejka ooo fajnie koniecznie napisz o Gliwickim szpitalu ja sie zastanawiam gdzie Zdania są podzielone mówią mi że na Orzepowicach raz dobrze raz źle i juz sama teraz nie wiem :(
    Dobrze Wiedzieć o sklepie z wózkami przejde się tam pooglądać jakiej firmy kupilaś wózek?

Karolina@ a ogólnie skąd jesteś bo napisałam ok Rybnika :D ZYczę Ci szczesliwego ROzwiązania :) chlopczyk czy dziewczynka ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2016, 22:16

Ollaala lubi tę wiadomość

• kamenkaa Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mychakruszyna wrote:
    Witam dziewczyny :) dopiero teraz odkryłam ten wątek :) jestem z Rybnika widzę że nas sporo z tych okolic :) termin mam na 14 września także dopiero koniec I trymestru ;) któraś widziałam ze pisała o Orzepowicach...mimo ze to pobliski szpital i moj lekarz tam pracuje to wybrałam Gliwice ponieważ ma bardzo dobre opinie no i naprawdę dobrze wyposażoną porodówkę :)dużo bardziej rozwinięty pod względem typów znieczulen farmakologicznych i niefarmakologicznych:)

Hejka o Fajnie że Ty tez z Rybnika no prosze ile Nas Tu a jesteś z centrum ?
    Ja mieszkam tu od niedawna bo od pół Roku wcześniej Katowice...
    i Wiesz co teraz już sama nie wiem aż tak źle w tych Orzepowicach ? NAjpierw myslałam o Knurowie odradzali bo niby żeźnia... Ja natomias znów źle tez słyszałam o Gliwicach wiec już zglupiałam :p

• jenny88 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey :)
    Ja również z R-ka ;) ale oba porody miałam w Katowicach u Bonifratrów :) Mimo, że mój gin prowadzący pracuje na Orzepowicach to jak tylko dowiedziałam się o ciąży to zaczęłam szukać innego szpitala ;)

A ja z kolei polecam sklep w Żorach na Folwareckiej => http://www.ewozki.eu <= kupiliśmy tam 3 wózki, 2 bazy, 2 foteliki, materace do łóżeczek, łóżeczka itp. Przy większych zakupach dają rabaty :)

km5sdf9hw9lfjofs.png
    f2wlanliuanju9mz.png
    km5svcqgwvlx6b9m.png
    f2wlanlibk6qka1b.png

--

Mateusz <3 23.08.2018 [*] 9t+4d :(
  • Andzia SM Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja :-) ja też z Bielska-Białej :-)

kamenkaa, Ollaala, mmarzenak lubią tę wiadomość

l22nzbmhf5ftteff.png

Wysłany: 28 lutego 2016, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z dzielnicy Rybnika :) co do szpitala naszego no cóż za dużo się nasłuchałam historii znajomych czy krewnych....dużo z nich miało ciążę o 2 a nawet 3 tyg przenoszą a lekarz dalej kazał czekać...więc później dzieciaki miały zatrucie wodami bo juz zielone byly. I to chyba z 4 przypadki które osobiście znam. Moja bratowa mimo ze miała zadeklarowany poród rodzinny to akcja wyglądała tak ze poszla na badanie (oczywiście 16dni po terminie) i nagle zamieszanie wszyscy latają itp w końcu pyta co się dzieje a lekarz z oburzeniem to pani nie wie? Cesarkę robimy bo tętno dziecka zanikło. Moj brat stał pod drzwiami bo go nie wpuścili. Przez 3 dni przeżywaliśmy mękę bo mala przy piciu siniała...lekarz straszył ja ze to pewnie wada serca...a się okazało ze jakas błaha sprawa ktora po podaniu odpowiedniej witaminy minęła. W czerwcu znajomej dzidziuś umarł podczas porodu bo lekarz nie spr tętna dziecka przed porodem i okazało się że w kanale rodnym umarło a było za późno na cesarkę. Koleżanka rodzila..sama. Bo lekarz zbadal i stwierdził że tego dnia na 100% nie urodzi mimo ze mówiła ze czuje ze to zaraz...maz nie zdążył wrócić winda z dolu a maly już był z tym ze położna jej przydzielona była u dziewczyny która obok rodzila i mimo ze ja wolala nikt nie przyszedł dopiero kiedy główka była na zewnątrz zareagowali. Takich historii znam mnóstwo oczywiście wiem że każdy szpital ma przeboje ale przeczytałam dziesiątki forum porownalam opinie i Gliwice zdecydowanie lepiej wypadają.

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • kamenkaa Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jenny88 wrote:
    Hey :)
    Ja również z R-ka ;) ale oba porody miałam w Katowicach u Bonifratrów :) Mimo, że mój gin prowadzący pracuje na Orzepowicach to jak tylko dowiedziałam się o ciąży to zaczęłam szukać innego szpitala ;)

A ja z kolei polecam sklep w Żorach na Folwareckiej => http://www.ewozki.eu <= kupiliśmy tam 3 wózki, 2 bazy, 2 foteliki, materace do łóżeczek, łóżeczka itp. Przy większych zakupach dają rabaty :)

Hej a mozesz coś wiecej powiedzieć na Temat orzepowic czemu aż tak tam źle ?
    to może jednak ten Knurów no do Katowic nie ma szans bym dojechała :)

• kamenkaa Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mychakruszyna a ja znowu czytałam pozytywne opinie o Orzepowicach a o Knurowie np same złe że niby żeźnia itd .. wiec już sama zglupiałam każdy mówi co innego a szczeże przyznam że od Ciebie pierwszej slysze takie nie miłe przypadki :( Aż strach sie bać ...

Wysłany: 28 lutego 2016, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do Knurowa to w życiu bym nie chciała...za dziecka często odwiedzałam babcie tam i z taka umieralnią mi się kojarzy do tego ten stan PRLowski budynku mnie przeraża :P a komfort psychiczny też ważny :)

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • _cherryLady Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) okolice Gliwic witaja :) ja mam zamiar rodzic w Gliwickim szpitalu ze wzgledu na mozliwosc wynajecia tam prywatnej poloznej. Ponadto jest to szpital z II st referencyjnosci i maja dobry sprzet. Knurow to I st wiec wrazie czego nie pomoga...

mychakruszyna lubi tę wiadomość

Nasza Marcysia jest już z nami <3
    bobas.gif
  • paola89 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jenny88, a jak wrażenia z Katowic u Bonifratrów ? ja tutaj mam w sumie blisko i się zastanawiałam nad tym szpitalem ale opinie różne słyszałam

Nasze maleństwo :* Kinga <3 21.08.2016r.

Wysłany: 28 lutego 2016, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CherryLady jest też możliwość wykupienia prywatnej sali 5 dni 350zl więc raczej skorzystam zwłaszcza ze mąż może być cały czas tam :)

_cherryLady lubi tę wiadomość

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • _cherryLady Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie tam akurat prywatna sala nie jest tak potrzebna, ale to fajna opcja :) Najbardziej zależy mi na położnej by była z nami od poczatku do konca a nie latała pomiedzy kilkoma dziewczynami :)

kamenkaa, Ollaala lubią tę wiadomość

Nasza Marcysia jest już z nami <3
    bobas.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2016, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja z Rybnika ;)

Co do szpitala w Orzepowicach : Każdy szpital ma swoje plusy i minusy, dużo szpitali też ma opinie 'umieralni' - nie dajmy się zwariować, nie da się zadowolić wszystkich w 100%, różni są ludzie ;)
    Rok temu zmienili na oddziale ordynatora i teraz znaczna większość sobie chwali. Sama mam chyba z 6 znajomych, które rodziły od tego czasu tam (a kilka z nich rodziło wcześniej starsze dzieci za 'starego' ordynatora) i bardzo sobie chwalą. Sama leżałam już kilka razy na patologii i po za jednym lekarzem nie mogę powiedzieć złego słowa ;) Myślałam też o Knurowie, ale jednak wygrała odległość no i znajome twarze lekarzy i położnych

kamenkaa, Ollaala lubią tę wiadomość

• kamenkaa Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mychakruszyna wrote:
    Co do Knurowa to w życiu bym nie chciała...za dziecka często odwiedzałam babcie tam i z taka umieralnią mi się kojarzy do tego ten stan PRLowski budynku mnie przeraża :P a komfort psychiczny też ważny :)

Oj tam lekarze są tam świetni wiele mi pomogli ....uratować ciąże,,, i dlatego szanuje ich za to ... co do szpitala fakt szpital budynek stary ale liczy sie opieka jaka jest w środku a nie na zewnątrz :)
    Moim zdaniem nie ocenia sie po wyglądzie a po opiece :)

• kamenkaa Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf wrote:
    Witam się i ja z Rybnika ;)

Co do szpitala w Orzepowicach : Każdy szpital ma swoje plusy i minusy, dużo szpitali też ma opinie 'umieralni' - nie dajmy się zwariować, nie da się zadowolić wszystkich w 100%, różni są ludzie ;)
    Rok temu zmienili na oddziale ordynatora i teraz znaczna większość sobie chwali. Sama mam chyba z 6 znajomych, które rodziły od tego czasu tam (a kilka z nich rodziło wcześniej starsze dzieci za 'starego' ordynatora) i bardzo sobie chwalą. Sama leżałam już kilka razy na patologii i po za jednym lekarzem nie mogę powiedzieć złego słowa ;) Myślałam też o Knurowie, ale jednak wygrała odległość no i znajome twarze lekarzy i położnych

otóż to tak samo ja do tego podchodzę nie można dać sobie zwariować .
    Ja tez slyszałam mega opinie na Orzepowice rodziło tam całkiem nie dawno bo juz nawet w tym roku i pod koniec 2015 kilka mych koleżanek z innej grupy Rybnickiej
    i Się mega chwalą opiekę Opieka zarównonw trakcie porodu jak i po nim na dobrym poziomie. Położne wspierające w trakcie porodu, pomagające przystawić dziecko do piersi.Wiec zdania są podzielone :)
    co do Knurowa też myślę z racji tej iż wiele mi tam pomogli i mam lekarza prowadzącego stamtąd ;) A Jak Oceniasz Knurów Twym zdaniem?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2016, 18:31

• Ollaala Znajoma

Wysłany: 28 lutego 2016, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam
    Piszę p żeby obalić mit o fatalnej opiece medycznej w Rybnickim szpitalu Rodziłam tam
    i do tej pory kiedy odpowiadam na pytanie gdzie rodziłam, słyszę: "Zwariowałaś?" lub "O Boże, no i jak? Tragedia?". Do licha ludzie urodziłam tam, mam śliczną zdrową córeczkę. Dzięki świetnie dobranej kadrze moja ciąża (4 razy leżałam w szpitalu na patologii ciąży z powodu odwodnienia przez wymioty) była OK i poród przebiegł sprawnie.
    uż po pierwszym pobycie w szpitalu w pełni zaufałam tamtejszym specjalistom. Ich wiedza, podejście i personalizacja pacjentek na prawdę zrobiły na mnie wrażenie. Poród odbył się w miarę szybko. Położna podczas porodu rozmawiała ze mną non stop, zmuszała mnie do wysiłku i dodawała mi otuchy. Po porodzie opieka była rewelacyjna.
    Nawet kiedy o 2-3 w nocy potrzebowałam pomocy bądź chciałam się poradzić, przychodziły cierpliwie wysłuchały, pomagały i również wspierały dobrym słowem. DZIEWCZYNY przestańcie wierzyć w brednie wypowiadane przez wiecznie niezadowolonych z niczego ludzi! Dobrą opinię łatwo jest zniszczyć, a złą ciężko wymazać. Gdybym miała rodzić jeszcze raz to tylko w rybnickim szpitalu.I podpisuję się pod każdym swoim słowem obiema rękami!

• inaa Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojojoj ;-) dużo Rybniczanek na forum ;-) . Mieszkam niedaleko tego sklepu na wodzisławskiej. Jak już będzie tak daleko to sie tam przejade poogladać. A co z Markusia? Polecacie?

Apropo kochane to do jakich lekarzy chodzicie bo ja nie znam żadnego który pracuje na Orzepowicach

No i ja tak jak pisałam czesto sobie tam leze na chirurgii ogólnej i zawsze byłam zadowolona bo i pielegniarki miłe i czysto :) ! Nie wiem jak na innych oddziałach i na ginekologii

thgf9n73strbq9ak.png

thgfyx8d9lmvw97c.png
    Aniołek (8tc)-3.2016 :* Kocham Cię !
    Aniołek (7tc)-12.2016 :* Kocham Cię !

Wysłany: 28 lutego 2016, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też leżałam na ginekologii w Orzepowicach i bylam bardzo zadowolona jednak wybrałam Gliwice ale do września daleko więc może zmienię zdanie ;)
    Ja chodzę do dr Szmita pracuje na Byłych Więźniów Politycznych i w Orzepowicach ;) póki co jestem zadowolona bo jestem jego pacjentka od 10 lat choć mimo 12 tc miałam tylko podstawowa morfologię i mocz, a wiem ze inne dziewczyny na tym etapie miały mnóstwo badań

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
1 2 3 4 5 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ