X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie z Śląska - łączymy się :)
Odpowiedz

Mamusie z Śląska - łączymy się :)

Oceń ten wątek:
  • inaa Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a kto jest tam ordynatorem?

thgf9n73strbq9ak.png

thgfyx8d9lmvw97c.png
    Aniołek (8tc)-3.2016 :* Kocham Cię !
    Aniołek (7tc)-12.2016 :* Kocham Cię !

• bbeczka91 Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja :) Mieszkam w malowniczej mieścince na trasie pomiędzy Gliwicami, a Rybnikiem.
    Jest to moja 3-cia ciąża, mam nadzieję, że zakończy się szczęśliwie :)
    Widzę dyskusję o szpitalach. Ja leżałam na ginekologii w Knurowie 2 razy. Nienawidzę tamtejszego ordynatora. Cham i prostak, który obraża swoich lekarzy przy pacjentach, podważa ich kompetencje, samych pacjentów traktuje jak śmieci.
    Każdy szpital miewa wypadki, negatywne opinie. Najważniejsze, by w szpitalu który wybieramy mieć zaufanego choć jednego lekarza. Jeśli moja ciąża będzie w miarę bezproblemowa i poród też będzie zapowiadał się bez żadnych komplikacji to mam zamiar rodzić w Katowicach na Łubinowej :)

syy2e6yd7ct4c97p.png
    https://www.maluchy.pl/li-73121.png
    Aniołek 11.05.2015 8tc, Aniołek 26.10.2015 4tc, Aniołek 24.08.2017 5tc Aniołek 8.12.2017 9tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lutego 2016, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ;) ojjj dawno mnie nie było :p weekend ciężki bo piatek sobota niedziela zjazdy w szkoly :/ już mam dosc ale byle do lipca :p

Ja chodzę do ginekologa w Żorach, który mieszka w rybniku a w szpitalu pracuje w Bytomiu :) Czyli nikt inny jak dr. Grzonka :p u niego w szpitalu będę rodzić :)

Ten sklep w Żorach co któraś podawała jest super!! :) Polecam bardzo :)

kamenkaa lubi tę wiadomość

• paola89 Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bbeczka91 wrote:
    Witam się i ja :) Mieszkam w malowniczej mieścince na trasie pomiędzy Gliwicami, a Rybnikiem.
    Widzę dyskusję o szpitalach. Ja leżałam na ginekologii w Knurowie 2 razy. Nienawidzę tamtejszego ordynatora. Cham i prostak, który obraża swoich lekarzy przy pacjentach, podważa ich kompetencje, samych pacjentów traktuje jak śmieci.
    Każdy szpital miewa wypadki, negatywne opinie. Najważniejsze, by w szpitalu który wybieramy mieć zaufanego choć jednego lekarza. Jeśli moja ciąża będzie w miarę bezproblemowa i poród też będzie zapowiadał się bez żadnych komplikacji to mam zamiar rodzić w Katowicach na Łubinowej :)

Też myślałam o tym szpitalu na łubinowej , znajoma go poleciła, miała tam dwie CC i była zadowolona :) mam nadzieję że z ciążami będzie ok i spokojnie będziemy mogły tam rodzić :)

Nasze maleństwo :* Kinga <3 21.08.2016r.
  • kamenkaa Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bbeczka91 wrote:

Hejka:) no nie każdy lekarz tam jest ok ale mi sie jeszcze nie zdarzyło byc w takiej przykrej sytuacji .
    Mam Cię zapisać z jakiej miejscowości na pierwszej stronie?

• bbeczka91 Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najsmutniejsze jest to, że poród to już i tak dość ciężkie przeżycie, a jedna pochopna decyzja, rutynowe podejście personelu, może pozbawić nas i nasze dzieci zdrowia, a nawet życia. I niestety w prawie każdym szpitalu znajduje się taka czarna owca. Tak samo jak wkurza mnie te oficjalne negatywne stanowisko lekarzy w stosunku do CC.

Miejscowość: Pilchowice ;)

kamenkaa, paola89 lubią tę wiadomość

syy2e6yd7ct4c97p.png
    Aniołek 11.05.2015 8tc, Aniołek 26.10.2015 4tc, Aniołek 24.08.2017 5tc Aniołek 8.12.2017 9tc
  • kamenkaa Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to mieszkasz całkiem nie daleko mnie ;)
    Jak Ty Chcesz dojechac do Katowic Jak dostaniesz bóli to w sumie 40min od Nas ... bynajmniej odemnie :)
    No Chyba że masz wyznaczony termin na CC.
    JA planuje Orzepowice ale już zglupiałam każdy inaczej mówi.
    moje 2koleżanki teraz rodziły w Knurowie i bardzo sobie chwalą.

• bbeczka91 Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuzynka mojego męża, pierwszych skurczy dostała rano(ale nie wiedziała, że to już to, bo były bardzo rzadkie), dopiero w południe doszło do niej co się dzieje i pojechali do szpitala, z Gliwic spokojnie zdołali dojechać do Katowic, a jeszcze kilka dłuuugich godzin minęło nim maluszek pojawił się na świecie. Daj Boże, mam nadzieję, że nie urodzę w samochodzie ;)

syy2e6yd7ct4c97p.png
  • _cherryLady Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez wlasnie zastanawialam sie nad Katowicami ale nie Lubinowa- bo to I st ref szpitala... mialam wlasnie na poczatku wybrane Pyskowice, ale potem sie dowiedzialam, ze to tez jedynka i zrezygnowalam ostatecznie...

Nasza Marcysia jest już z nami <3
    bobas.gif
  • mychakruszyna Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj byłam na prywatnej wizycie u dr Księżarka- ordynator gliwickiego szpitala i jestem bardzo zadowolona :)mega miły i sympatyczny facet wszystko wytlumaczyl itp także tylko mnie to utwierdziło w wyborze Gliwic :) a co do odległości szpitala...Znajoma w 15 min urodziła...liczac od częstych skurczy...ale żeby te skurcze mieć regularne minie dużo czasu więc spokojnie do Katowic dojedzie się. Pozatym np na A1, na A4 i w 20 min jesteś w szpitalu :) ja nawet Bielsko brałam pod uwagę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 13:30

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • kamenkaa Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ee tam ja nie będę wymyślać i ryzykować ;-)
    Myśle że Tyle kobiet urodziło w Orzepowicach to i ja urodzę tak smao w Knurowie:)
    Nie bedzie tak źle :) w każdym szpitalu bedzie bolec tak samo a tego boje sie najmniej:) byle by córeczka była zdrowa;)

mychakruszyna lubi tę wiadomość

• inaa Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandrakili akurat miałam isc do Grzonki bo uratował moją mamę ;-) kiedy była w ciąży z moim malutkim bratem ;) ! Hmm tylko słyszałam, że juz jego czasy świetności minęły i zrobił sie mega sknerowaty

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 18:45

Aleksandrakili lubi tę wiadomość

thgf9n73strbq9ak.png

thgfyx8d9lmvw97c.png
    Aniołek (8tc)-3.2016 :* Kocham Cię !
    Aniołek (7tc)-12.2016 :* Kocham Cię !

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2016, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inaa wrote:
    Aleksandrakili akurat miałam isc do Grzonki bo uratował moją mamę ;-) kiedy była w ciąży z moim malutkim bratem ;) ! Hmm tylko słyszałam, że juz jego czasy świetności minęły i zrobił sie mega sknerowaty
    Ma swoje humory :p ale ja się mu czasem nie dziwie :p Ja go lubie bardzo i nie zmianiłabym go napewno :p Nie wiem jaki był wcześniej. Ale ja lubie szczerych ludzi którzy mówią wprost to co mają mówić :p ja sama taka jestem więc mi on odpowiada :p Ostatnio nie był zadowolony z tego, że prawdopodobnie na zlecenie kardiologa będę miała cesarkę i wzruszał ramionami ale ja tam mu nagadam jak mnie będzie wkurzał hehe :p Dla mnie najważniejsze jest to ze nie lekceważy moich niepokojących objawów i zawsze dokładnie wytłumaczy co i jak :)

• _cherryLady Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mychakruszyna wrote:
    Ja wczoraj byłam na prywatnej wizycie u dr Księżarka- ordynator gliwickiego szpitala i jestem bardzo zadowolona :)mega miły i sympatyczny facet wszystko wytlumaczyl itp także tylko mnie to utwierdziło w wyborze Gliwic :) a co do odległości szpitala...Znajoma w 15 min urodziła...liczac od częstych skurczy...ale żeby te skurcze mieć regularne minie dużo czasu więc spokojnie do Katowic dojedzie się. Pozatym np na A1, na A4 i w 20 min jesteś w szpitalu :) ja nawet Bielsko brałam pod uwagę :)
    wlasnie mialam sie do niego przeniesc, skooro pracuje w szpitalu w Gliwicach, ale stwierdzilam, ze przeciez i tak go przy porodzie nie bedzie ;D ile bierze za wizyte? Czasem sie jezcze zastanawiam czy nie wybrac sie na wizyte do niego...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 19:14

bobas.gif
  • jenny88 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 01:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola89 wrote:
    Jenny88, a jak wrażenia z Katowic u Bonifratrów ? ja tutaj mam w sumie blisko i się zastanawiałam nad tym szpitalem ale opinie różne słyszałam
    Dwa razy świadomie wybrałam ten szpital. W obu przypadkach nie miałam wykupionej położonej, ani lekarza prowadzącego z tego szpitala i wspominam dobrze. Po pierwszym porodzie (2w1, ostatecznie CC) wyszłam do domu po 2.5 dnia (gdyby CC było do południa, to w 2 dobie). Bliźniaczki za to urodziły się jako wcześniaki i byłam z nimi przez cały pobyt (18 dni), więc trochę się naoglądałam. Opieka dobra, lekarze w porządku, jedzenie ok; nikt mnie do domu nie chciał wypisać; wsparcie przy kp.

paola89 lubi tę wiadomość

km5sdf9hw9lfjofs.png
    f2wlanliuanju9mz.png
    km5svcqgwvlx6b9m.png
    f2wlanlibk6qka1b.png

--

Mateusz <3 23.08.2018 [*] 9t+4d :(
  • paola89 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przydała mi się opinia kogoś właśnie takiego :) tzn. też tam nie mam lekarza , o "wykupieniu" położnej też już myślałam... a w zeszłym roku było tam właśnie głośno że położne się chamsko zachowują i są bezczelne ...

Nasze maleństwo :* Kinga <3 21.08.2016r.

Wysłany: 2 marca 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _cherryLady wrote:
    wlasnie mialam sie do niego przeniesc, skooro pracuje w szpitalu w Gliwicach, ale stwierdzilam, ze przeciez i tak go przy porodzie nie bedzie ;D ile bierze za wizyte? Czasem sie jezcze zastanawiam czy nie wybrac sie na wizyte do niego...

Za wizytę bierze 150 zl. Powiem tak..początkowo myślałam żeby przenieść się do niego, potem stwierdziłam że zrobię tylko prenatalne ale przez panią w sekretariacie nie wiedziałam że muszę zrobić jakieś specjalne badanie krwi no i ogólnie nie miałam prenatalnych. Tak czy owak pojechalam i powiedziałam mu że nie chce rezygnować z mojego lekarza bo jednak mam go pod ręką...on powiedział ze bardzo się cieszy że chce rodzic w Gliwicach ale jak najbardziej mam pozostać u swojego lekarza, on mnie zaprasza jesli kiedykolwiek będę miała jakieś wątpliwości czy po prostu upewnić się.
    Myślę ze faktycznie nie będzie go przy porodzie chyba ze trafię na jego dyżur choć mówił że jesli bylaby cesarka lub komplikacje to on przybywa zaraz. Myślę ze z 2 razy na pewno jeszcze pojadę do niego ale to już na późniejszym etapie :)

_cherryLady lubi tę wiadomość

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • _cherryLady Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wlasnie slyszalam ze on traktuje tak samo swoje i obce pacjentki :)

mychakruszyna lubi tę wiadomość

bobas.gif
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się już jako szczęśliwa mama! :)

Pytałyście się dziewczyny o zakup wózka w sklepie na ul. Wodzisławskiej w Rybniku. Pojechałam tam z zamiarem kupna jednego z modeli Bebetto, a jednak stanęło na wózku Coletto Florino Carbon. Miałam wątpliwości, czy dobrze zrobiłam, ale teraz jestem w 100% zadowolona. Co do samego zakupu w sklepie - ocena moja jest bardzo dobra. Zdecydowanie polecam.

Widzę, że dużo czasu poświęciłyście na rozmowę o szpitalach, min. o Gliwicach, gdzie miałam okazję rodzić. Cały pobyt oceniam bardzo wysoko. Od razu zaznaczę, iż nie zapłaciłam nawet złotówki za żadną usługę, a czułam się jakbym była w prywatnej klinice. Na sali porodowej trafiłam na cudowną położną, której będę wdzięczna do końca życia. Na oddziale położniczym pielęgniarki, położne i lekarze bardzo miłe i życzliwe. Nie spotkałam się z żadną odmową, na każde pytanie dostałam wyczerpującą odpowiedź. Nawet jedzenie "szpitalne" było na wysokim poziomie. Nie było problemu z dokarmianiem dzieci, doradca laktacyjny na miejscu zawsze służył radą. Ordynator chodził po salach i pytał się każdej pacjentki o samopoczucie i zadowolenie z pobytu. Wychodząc ze szpitala miałam łzy w oczach, że taka wspaniała "przygoda" już za mną. Generalnie polecam z całego serca.
    Jeżeli macie jakieś pytania to służę pomocą :)

kamenkaa, _cherryLady lubią tę wiadomość

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png

Wysłany: 4 marca 2016, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina dziękuję za opinię z pierwszej ręki :) pewno pytania będę miała ale póki co wrzesień daleko więc wolę nie myśleć o porodzie ;) powiedz mi tylko w jakiej cenie był tam ten wózek i czy kupiliście 3w1? Też podobają mi się i bebetto i Coletto:)

Gratulacje dla świeżych rodziców :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2016, 11:49

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
‹‹ 2 3 4 5 6 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ