X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie z Śląska - łączymy się :)
Odpowiedz

Mamusie z Śląska - łączymy się :)

Oceń ten wątek:
  • kamenkaa Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczynki moje cisnienie dziś dziwne cały dzien jakies nieskie obawiam sie ze jest za niskie przy leczeniu dopegytem i dodatkowym lekiem Isoptin
    bo 110/60 czy to nie za niskie .?juz sama nie wiem

• jesslin87 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 06:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamenkaa a masz możliwość zadzwonić do gina? Jednak dość duży spadek wg mnie.

Ja do mojego dzwoniłam zawsze jak coś mnie niepokoiło.

kamenkaa lubi tę wiadomość

74diqps6a69lyc94.png
  • Agabtm Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może kamenkaa nie powinnaś brać juz dopegyt mnie lekarka zaleciła tylko jak ciśnienie ponad 140 ja cała ciążę miałam 110/70 także jak dla mnie normalnie. Ale wiesz to wszystko indywidualne wiec zadzwoń zapytaj lekarza ja wczoraj dzwoniłam podawać ciśnienie z całego weekendu na szczęście jest ok ;) i nie muszę brać tabletki ale dalej kontrolować.
    Pogoda jest wyborna ale stopy puchna przy takiej temperaturze

Syn Filip 28 czerwiec ;);)
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesslin87 - w 3 miesiącu Twój Skarb już miał zęba?! jeeessuuuu, szok :D kurcze, boję się tych wychodzących zębów. Teraz mam lajtowe życie z synkiem, a boję się, że te nieszczęsne zęby mogą to zmienić. No ale nie ma co na zapas się martwić.

Dziewczyny, ja wczoraj cały dzień byłam na słońcu i tak mnie spaliło! synek wysmarowany kremami z wysokim filtrem, a matka o sobie nie pomyślała. Nie wyobrażam sobie latem chodzić z wysoką ciążą. Dlatego zawsze wiedziałam, że chcę rodzić wiosną i praktycznie się udało. Moja dobra znajoma w zeszłym roku miała tp na koniec sierpnia i jak były te mega upały to cały dzień leżała w wannie z zimną wodą. Śmiała się, że przypomina walenia :D

Miłego dzionka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2016, 10:14

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • paola89 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja druga ciąża też już przypadnie na jakiś okres chłodniejszy bo nie chce przechodzić przez to drugi raz ;/ a większość i mówi że fajna pora bo z dzieckiem jeszcze pośmigam jak będzie ciepło ...

Wczoraj tak paliło że nogi zabierałam ze słońca ;p
    dzisiaj chyba troszkę przyjemniej nie ma takiego żaru jak wczoraj :)

Nasze maleństwo :* Kinga <3 21.08.2016r.
  • agus3004 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara z opieki lekarskiej jestem zadowolona, z położnych noworodkowych trochę mniej, różnie z nimi bywało. Po cc zaniknal mi pokarm i niektóre walczyły razem ze mną a inne dały małemu butle i tyle. Poza tym podkrecalam laktacje również w nocy i trochę się nasluchalam ich marudzenia na dzieciaczki i serce się krajalo. Musieliśmy zostać dobe więcej bo maluszek miał zoltacske i był naswietlany i modlilam się żeby leżą tylko ten jeden dzień i żebyśmy nie zostali do niedzieli, bo wiedziałam że w sobotę żadna ze mną nie popracuje.
    Ogólnie po tych pozytywnych opiniach jakie słyszałam na temet szpitala to trochę się rozczarowalam, ale najważniejsze że jesteśmy już w domu

Moja miłość <3 IGOREK <3
    f2wlx1hp21wq3sfq.png
  • jesslin87 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina ja miałam 5 tygodni jak mi wyszły 2 dolne jedynki najpierw jedną a 2 dni później ruga a potem długo długo nic. No a u Maksa wychodzą non stop dzisiaj już marudził i plakal cały dzień więc chyba idzie następny :(

Ja leżałam cały dzień w basenie na ogródku u rodziców ale to było przyjemne ;)

Paola ja też już bym wolała z drugim nie chodzić w ciąży przez lato... ale tak jak już pisałam koleżanka miała synka 29 maja i w lato była masakra bo dziecku aż było za gorąco.

A dzisiaj spotkałam. Kolezanke jej synek ma tydzień i cała twarz w potowkach no i nic dziwnego skoro jest tak ciepło.

Jednak ja się męczyłam a jak już Maks się urodził było już chłodniej i taka pogoda dla noworodka chyba była najlepsza.

Agus powiem Ci że w moim szpitalu panie z noworodkowego też za rewelacyjne nie były.. jakby za karę siedziały w tej pracy...

74diqps6a69lyc94.png
  • kamenkaa Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzis dziewczyny mialam normalnie zas tak jak zwykle ponad 130 czyli 138/75
    takze cos swiruje mi cisnienie hehe ale lepiej nizsze niz wyzsze
    nogi mi strasznie puchną masakra

• jesslin87 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamenkaa po porodzie zejdzie opuchlizna ;) już niedaleko a jaki super widok zobaczyć swoje normalne nogi i stopy a o kostkach już nie wspomnę hehe

74diqps6a69lyc94.png
  • kamenkaa Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jesslin87 wrote:
    Kamenkaa po porodzie zejdzie opuchlizna ;) już niedaleko a jaki super widok zobaczyć swoje normalne nogi i stopy a o kostkach już nie wspomnę hehe

kurde normalne no owszem ale zgrublam dosyć wiesz wiec bedzie trzzeba włączyc diete by wrocić do Wagi bo jak wejde na Wage to masakra :(aż plakac sie chce

• Agabtm Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamenkaa wiem co czujesz ja również przeżywam kilogramy wchodząc na wagę..... Jest to przerażające ciekawe jak mi pójdzie zrzucanie bo nie umiem być wytrwała w dietach wkrecam się na Dwa tygodnie i potem następuje zalamka.

• kamenkaa Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agabtm wrote:
    Kamenkaa wiem co czujesz ja również przeżywam kilogramy wchodząc na wagę..... Jest to przerażające ciekawe jak mi pójdzie zrzucanie bo nie umiem być wytrwała w dietach wkrecam się na Dwa tygodnie i potem następuje zalamka.

heh ja mam to samo jesli chodzi o diete i nie jedzenie niby do 18 sie ostatni posiłęk a mi o 21 sie chce jesc kurde tragedia mowie ci heh

Agabtm lubi tę wiadomość

• jesslin87 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie że nie do 18 bo posiłek powinno się zjecs 2 godziny przed pójściem spać. Więc jak zjesz o 18 a idziesz spać np o 24 to niestety przez 6 godzin pracuje Twój organizm a nie dostaje pożywienia. Wtedy dochodzi do wniosku że więcej jeść nie dostanie i zamiast spalić ostatni posiłek on go magazynuje w organizmie i wtedy waga też idzie w górę. Najlepiej zjeść ostatni posiłek lekki na ok 2 h przed snem ;)

Dziewczyny ja w ostatnie 1,5 miesiąca przytulam 13 kg a łącznie 20 a miesiąc po porodzie ich już nie było waga sprzed ciąży jednak jeden minus to już skóra i cialko nie te więc trzeba wyćwiczyć wszystko ;)

Agabtm, mychakruszyna lubią tę wiadomość

74diqps6a69lyc94.png
  • jesslin87 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agabtm wrote:

Kiedyś czytałam artykuł w którym pisało że nawet jak masz jeden dzień załamania to żeby się nie przejmować a potem dalej pilnować diety. Ze właśnie człowiek uważa że jak jeden dzień sobie pozwoli to że już cała dieta poszła na marne a tak naprawdę ten jeden dzień może nawet podkręcić bardziej metabolizm. Bo jednak nagle dasz organizmowi więcej kalorii więc będzie chciał to spalic więc weźmie się za to z zdwojoną siłą. ;)

Agabtm lubi tę wiadomość

74diqps6a69lyc94.png
  • Agabtm Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 00:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jesslin87 wrote:
    Kiedyś czytałam artykuł w którym pisało że nawet jak masz jeden dzień załamania to żeby się nie przejmować a potem dalej pilnować diety. Ze właśnie człowiek uważa że jak jeden dzień sobie pozwoli to że już cała dieta poszła na marne a tak naprawdę ten jeden dzień może nawet podkręcić bardziej metabolizm. Bo jednak nagle dasz organizmowi więcej kalorii więc będzie chciał to spalic więc weźmie się za to z zdwojoną siłą. ;)
    Zobaczymy jak to będzie po ciąży czy depresja czy pełna mobilizacja ;) oby mobilizacja. Przeraża mnie fakt, że ostatnio ciągle słyszy się o fit mamach w ciąży, które ćwiczą mają małe brzuszki etc mam wrażenie ze to wymusza niejako na społeczeństwie takie tendencje ze tak trzeba im mniejszy brzuch tym lepszy. A już całkowicie nagonka, że zaraz po ciąży trzeba wyglądac lepiej niż przed to mnie totalnie dobija. Generalnie ja specjalnie nie mam problemu ze swoim ciałem i wyglądem jak każda kobieta raz czuje się super ekstra a raz schowalabym się pod łóżko ;)
    Także chyba na wszystko przyjdzie czas i na dietę i ćwiczenia również nie można się zaraz po katować bo wszyscy tego oczekują.

Jakie są wasze doświadczenia??

• jesslin87 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz zaraz po napewno nie można a jak cc to też trzeba a się wstrzymać z ćwiczeniami. Ja np dopiero pół roku po CC dostalam od mojego giną pozwolenie na ćwiczenia.

74diqps6a69lyc94.png
  • mychakruszyna Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko nie strasz bo ja myślałam ze jak rodze we wrześniu to do wiosny już wrócę do formy :P mam nadzieje że cc nie będzie konieczne.

Niestety to mi przypadnie III trymestr na najbardziej upalne dni w roku ale cóż, starając się dwa lata prawie o maluszka zbytnio nie miałam wyboru kiedy się urodzi choć chciałam mieć ślub we wrześniu 2014 - byl w lipcu więc przynajmniej dziecko wrześniowe będzie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2016, 14:39

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • mychakruszyna Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co...ta ciąża faktycznie leci...niedawno Kamenkaa pisała ze ma 100dni a ja z żalem oznajmiłam ze 176... Kamenkaa za miesiąc rodzisz a ja za pare dni mam 100 :)

jesslin87, kamenkaa lubią tę wiadomość

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • paola89 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie zostało trochę ponad 70 .. z jednej strony się nie mogę doczekać a z drugiej mam świadomość że wszystko diametralnie się zmieni i nic nie będzie takie jak wcześniej.. ale ciesze się bo kiedyś to musiało nastać a im później tym obawiam się że byłoby gorzej

jesslin87 lubi tę wiadomość

Nasze maleństwo :* Kinga <3 21.08.2016r.
  • jesslin87 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mowiliam że zleci a teraz spijcie jak najdłużej ;) korzystajcie ile się da i cieszcie się tym stanem.

I polecam wam zrobi zdjecie w 9 miesiącu w ciąży w ładnych ciuszkach np jak siedzicie na łóżku żeby potem zrobić w identycznym ubraniu z 9 miesięcznym dzieckiem i do tego podpis 9 month in 9 months out ;) fajnie zdjatka wychodzą ;)

paola89, mychakruszyna, kamenkaa lubią tę wiadomość

74diqps6a69lyc94.png
‹‹ 34 35 36 37 38 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ