X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie z Śląska - łączymy się :)
Odpowiedz

Mamusie z Śląska - łączymy się :)

Oceń ten wątek:
  • kamenkaa Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczynki moje cisnienie dziś dziwne cały dzien jakies nieskie obawiam sie ze jest za niskie przy leczeniu dopegytem i dodatkowym lekiem Isoptin
    bo 110/60 czy to nie za niskie .?juz sama nie wiem

• jesslin87 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 06:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamenkaa a masz możliwość zadzwonić do gina? Jednak dość duży spadek wg mnie.

Ja do mojego dzwoniłam zawsze jak coś mnie niepokoiło.

kamenkaa lubi tę wiadomość

74diqps6a69lyc94.png
  • Agabtm Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może kamenkaa nie powinnaś brać juz dopegyt mnie lekarka zaleciła tylko jak ciśnienie ponad 140 ja cała ciążę miałam 110/70 także jak dla mnie normalnie. Ale wiesz to wszystko indywidualne wiec zadzwoń zapytaj lekarza ja wczoraj dzwoniłam podawać ciśnienie z całego weekendu na szczęście jest ok ;) i nie muszę brać tabletki ale dalej kontrolować.
    Pogoda jest wyborna ale stopy puchna przy takiej temperaturze

Syn Filip 28 czerwiec ;);)
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesslin87 - w 3 miesiącu Twój Skarb już miał zęba?! jeeessuuuu, szok :D kurcze, boję się tych wychodzących zębów. Teraz mam lajtowe życie z synkiem, a boję się, że te nieszczęsne zęby mogą to zmienić. No ale nie ma co na zapas się martwić.

Dziewczyny, ja wczoraj cały dzień byłam na słońcu i tak mnie spaliło! synek wysmarowany kremami z wysokim filtrem, a matka o sobie nie pomyślała. Nie wyobrażam sobie latem chodzić z wysoką ciążą. Dlatego zawsze wiedziałam, że chcę rodzić wiosną i praktycznie się udało. Moja dobra znajoma w zeszłym roku miała tp na koniec sierpnia i jak były te mega upały to cały dzień leżała w wannie z zimną wodą. Śmiała się, że przypomina walenia :D

Miłego dzionka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2016, 10:14

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • paola89 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja druga ciąża też już przypadnie na jakiś okres chłodniejszy bo nie chce przechodzić przez to drugi raz ;/ a większość i mówi że fajna pora bo z dzieckiem jeszcze pośmigam jak będzie ciepło ...

Wczoraj tak paliło że nogi zabierałam ze słońca ;p
    dzisiaj chyba troszkę przyjemniej nie ma takiego żaru jak wczoraj :)

Nasze maleństwo :* Kinga <3 21.08.2016r.
  • agus3004 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara z opieki lekarskiej jestem zadowolona, z położnych noworodkowych trochę mniej, różnie z nimi bywało. Po cc zaniknal mi pokarm i niektóre walczyły razem ze mną a inne dały małemu butle i tyle. Poza tym podkrecalam laktacje również w nocy i trochę się nasluchalam ich marudzenia na dzieciaczki i serce się krajalo. Musieliśmy zostać dobe więcej bo maluszek miał zoltacske i był naswietlany i modlilam się żeby leżą tylko ten jeden dzień i żebyśmy nie zostali do niedzieli, bo wiedziałam że w sobotę żadna ze mną nie popracuje.
    Ogólnie po tych pozytywnych opiniach jakie słyszałam na temet szpitala to trochę się rozczarowalam, ale najważniejsze że jesteśmy już w domu

Moja miłość <3 IGOREK <3
    f2wlx1hp21wq3sfq.png
  • jesslin87 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina ja miałam 5 tygodni jak mi wyszły 2 dolne jedynki najpierw jedną a 2 dni później ruga a potem długo długo nic. No a u Maksa wychodzą non stop dzisiaj już marudził i plakal cały dzień więc chyba idzie następny :(

Ja leżałam cały dzień w basenie na ogródku u rodziców ale to było przyjemne ;)

Paola ja też już bym wolała z drugim nie chodzić w ciąży przez lato... ale tak jak już pisałam koleżanka miała synka 29 maja i w lato była masakra bo dziecku aż było za gorąco.

A dzisiaj spotkałam. Kolezanke jej synek ma tydzień i cała twarz w potowkach no i nic dziwnego skoro jest tak ciepło.

Jednak ja się męczyłam a jak już Maks się urodził było już chłodniej i taka pogoda dla noworodka chyba była najlepsza.

Agus powiem Ci że w moim szpitalu panie z noworodkowego też za rewelacyjne nie były.. jakby za karę siedziały w tej pracy...

74diqps6a69lyc94.png
  • kamenkaa Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzis dziewczyny mialam normalnie zas tak jak zwykle ponad 130 czyli 138/75
    takze cos swiruje mi cisnienie hehe ale lepiej nizsze niz wyzsze
    nogi mi strasznie puchną masakra

• jesslin87 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamenkaa po porodzie zejdzie opuchlizna ;) już niedaleko a jaki super widok zobaczyć swoje normalne nogi i stopy a o kostkach już nie wspomnę hehe

74diqps6a69lyc94.png
  • kamenkaa Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jesslin87 wrote:
    Kamenkaa po porodzie zejdzie opuchlizna ;) już niedaleko a jaki super widok zobaczyć swoje normalne nogi i stopy a o kostkach już nie wspomnę hehe

kurde normalne no owszem ale zgrublam dosyć wiesz wiec bedzie trzzeba włączyc diete by wrocić do Wagi bo jak wejde na Wage to masakra :(aż plakac sie chce

• Agabtm Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamenkaa wiem co czujesz ja również przeżywam kilogramy wchodząc na wagę..... Jest to przerażające ciekawe jak mi pójdzie zrzucanie bo nie umiem być wytrwała w dietach wkrecam się na Dwa tygodnie i potem następuje zalamka.

• kamenkaa Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agabtm wrote:
    Kamenkaa wiem co czujesz ja również przeżywam kilogramy wchodząc na wagę..... Jest to przerażające ciekawe jak mi pójdzie zrzucanie bo nie umiem być wytrwała w dietach wkrecam się na Dwa tygodnie i potem następuje zalamka.

heh ja mam to samo jesli chodzi o diete i nie jedzenie niby do 18 sie ostatni posiłęk a mi o 21 sie chce jesc kurde tragedia mowie ci heh

Agabtm lubi tę wiadomość

• jesslin87 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie że nie do 18 bo posiłek powinno się zjecs 2 godziny przed pójściem spać. Więc jak zjesz o 18 a idziesz spać np o 24 to niestety przez 6 godzin pracuje Twój organizm a nie dostaje pożywienia. Wtedy dochodzi do wniosku że więcej jeść nie dostanie i zamiast spalić ostatni posiłek on go magazynuje w organizmie i wtedy waga też idzie w górę. Najlepiej zjeść ostatni posiłek lekki na ok 2 h przed snem ;)

Dziewczyny ja w ostatnie 1,5 miesiąca przytulam 13 kg a łącznie 20 a miesiąc po porodzie ich już nie było waga sprzed ciąży jednak jeden minus to już skóra i cialko nie te więc trzeba wyćwiczyć wszystko ;)

Agabtm, mychakruszyna lubią tę wiadomość

74diqps6a69lyc94.png
  • jesslin87 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agabtm wrote:

Kiedyś czytałam artykuł w którym pisało że nawet jak masz jeden dzień załamania to żeby się nie przejmować a potem dalej pilnować diety. Ze właśnie człowiek uważa że jak jeden dzień sobie pozwoli to że już cała dieta poszła na marne a tak naprawdę ten jeden dzień może nawet podkręcić bardziej metabolizm. Bo jednak nagle dasz organizmowi więcej kalorii więc będzie chciał to spalic więc weźmie się za to z zdwojoną siłą. ;)

Agabtm lubi tę wiadomość

74diqps6a69lyc94.png
  • Agabtm Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 00:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jesslin87 wrote:
    Kiedyś czytałam artykuł w którym pisało że nawet jak masz jeden dzień załamania to żeby się nie przejmować a potem dalej pilnować diety. Ze właśnie człowiek uważa że jak jeden dzień sobie pozwoli to że już cała dieta poszła na marne a tak naprawdę ten jeden dzień może nawet podkręcić bardziej metabolizm. Bo jednak nagle dasz organizmowi więcej kalorii więc będzie chciał to spalic więc weźmie się za to z zdwojoną siłą. ;)
    Zobaczymy jak to będzie po ciąży czy depresja czy pełna mobilizacja ;) oby mobilizacja. Przeraża mnie fakt, że ostatnio ciągle słyszy się o fit mamach w ciąży, które ćwiczą mają małe brzuszki etc mam wrażenie ze to wymusza niejako na społeczeństwie takie tendencje ze tak trzeba im mniejszy brzuch tym lepszy. A już całkowicie nagonka, że zaraz po ciąży trzeba wyglądac lepiej niż przed to mnie totalnie dobija. Generalnie ja specjalnie nie mam problemu ze swoim ciałem i wyglądem jak każda kobieta raz czuje się super ekstra a raz schowalabym się pod łóżko ;)
    Także chyba na wszystko przyjdzie czas i na dietę i ćwiczenia również nie można się zaraz po katować bo wszyscy tego oczekują.

Jakie są wasze doświadczenia??

• jesslin87 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz zaraz po napewno nie można a jak cc to też trzeba a się wstrzymać z ćwiczeniami. Ja np dopiero pół roku po CC dostalam od mojego giną pozwolenie na ćwiczenia.

74diqps6a69lyc94.png
  • mychakruszyna Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko nie strasz bo ja myślałam ze jak rodze we wrześniu to do wiosny już wrócę do formy :P mam nadzieje że cc nie będzie konieczne.

Niestety to mi przypadnie III trymestr na najbardziej upalne dni w roku ale cóż, starając się dwa lata prawie o maluszka zbytnio nie miałam wyboru kiedy się urodzi choć chciałam mieć ślub we wrześniu 2014 - byl w lipcu więc przynajmniej dziecko wrześniowe będzie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2016, 14:39

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • mychakruszyna Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co...ta ciąża faktycznie leci...niedawno Kamenkaa pisała ze ma 100dni a ja z żalem oznajmiłam ze 176... Kamenkaa za miesiąc rodzisz a ja za pare dni mam 100 :)

jesslin87, kamenkaa lubią tę wiadomość

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • paola89 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie zostało trochę ponad 70 .. z jednej strony się nie mogę doczekać a z drugiej mam świadomość że wszystko diametralnie się zmieni i nic nie będzie takie jak wcześniej.. ale ciesze się bo kiedyś to musiało nastać a im później tym obawiam się że byłoby gorzej

jesslin87 lubi tę wiadomość

Nasze maleństwo :* Kinga <3 21.08.2016r.
  • jesslin87 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mowiliam że zleci a teraz spijcie jak najdłużej ;) korzystajcie ile się da i cieszcie się tym stanem.

I polecam wam zrobi zdjecie w 9 miesiącu w ciąży w ładnych ciuszkach np jak siedzicie na łóżku żeby potem zrobić w identycznym ubraniu z 9 miesięcznym dzieckiem i do tego podpis 9 month in 9 months out ;) fajnie zdjatka wychodzą ;)

paola89, mychakruszyna, kamenkaa lubią tę wiadomość

74diqps6a69lyc94.png
‹‹ 34 35 36 37 38 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ