Mamusie z Śląska - łączymy się :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Może kamenkaa nie powinnaś brać juz dopegyt mnie lekarka zaleciła tylko jak ciśnienie ponad 140 ja cała ciążę miałam 110/70 także jak dla mnie normalnie. Ale wiesz to wszystko indywidualne wiec zadzwoń zapytaj lekarza ja wczoraj dzwoniłam podawać ciśnienie z całego weekendu na szczęście jest ok i nie muszę brać tabletki ale dalej kontrolować.
Pogoda jest wyborna ale stopy puchna przy takiej temperaturzekamenkaa lubi tę wiadomość
Syn Filip 28 czerwiec -
Jesslin87 - w 3 miesiącu Twój Skarb już miał zęba?! jeeessuuuu, szok kurcze, boję się tych wychodzących zębów. Teraz mam lajtowe życie z synkiem, a boję się, że te nieszczęsne zęby mogą to zmienić. No ale nie ma co na zapas się martwić.
Dziewczyny, ja wczoraj cały dzień byłam na słońcu i tak mnie spaliło! synek wysmarowany kremami z wysokim filtrem, a matka o sobie nie pomyślała. Nie wyobrażam sobie latem chodzić z wysoką ciążą. Dlatego zawsze wiedziałam, że chcę rodzić wiosną i praktycznie się udało. Moja dobra znajoma w zeszłym roku miała tp na koniec sierpnia i jak były te mega upały to cały dzień leżała w wannie z zimną wodą. Śmiała się, że przypomina walenia
Miłego dzionkaWiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2016, 10:14
-
moja druga ciąża też już przypadnie na jakiś okres chłodniejszy bo nie chce przechodzić przez to drugi raz ;/ a większość i mówi że fajna pora bo z dzieckiem jeszcze pośmigam jak będzie ciepło ...
Wczoraj tak paliło że nogi zabierałam ze słońca ;p
dzisiaj chyba troszkę przyjemniej nie ma takiego żaru jak wczorajNasze maleństwo :* Kinga 21.08.2016r. -
Lara z opieki lekarskiej jestem zadowolona, z położnych noworodkowych trochę mniej, różnie z nimi bywało. Po cc zaniknal mi pokarm i niektóre walczyły razem ze mną a inne dały małemu butle i tyle. Poza tym podkrecalam laktacje również w nocy i trochę się nasluchalam ich marudzenia na dzieciaczki i serce się krajalo. Musieliśmy zostać dobe więcej bo maluszek miał zoltacske i był naswietlany i modlilam się żeby leżą tylko ten jeden dzień i żebyśmy nie zostali do niedzieli, bo wiedziałam że w sobotę żadna ze mną nie popracuje.
Ogólnie po tych pozytywnych opiniach jakie słyszałam na temet szpitala to trochę się rozczarowalam, ale najważniejsze że jesteśmy już w domu -
Karolina ja miałam 5 tygodni jak mi wyszły 2 dolne jedynki najpierw jedną a 2 dni później ruga a potem długo długo nic. No a u Maksa wychodzą non stop dzisiaj już marudził i plakal cały dzień więc chyba idzie następny
Ja leżałam cały dzień w basenie na ogródku u rodziców ale to było przyjemne
Paola ja też już bym wolała z drugim nie chodzić w ciąży przez lato... ale tak jak już pisałam koleżanka miała synka 29 maja i w lato była masakra bo dziecku aż było za gorąco.
A dzisiaj spotkałam. Kolezanke jej synek ma tydzień i cała twarz w potowkach no i nic dziwnego skoro jest tak ciepło.
Jednak ja się męczyłam a jak już Maks się urodził było już chłodniej i taka pogoda dla noworodka chyba była najlepsza.
Agus powiem Ci że w moim szpitalu panie z noworodkowego też za rewelacyjne nie były.. jakby za karę siedziały w tej pracy... -
jesslin87 wrote:Kamenkaa po porodzie zejdzie opuchlizna już niedaleko a jaki super widok zobaczyć swoje normalne nogi i stopy a o kostkach już nie wspomnę hehe
kurde normalne no owszem ale zgrublam dosyć wiesz wiec bedzie trzzeba włączyc diete by wrocić do Wagi bo jak wejde na Wage to masakra :(aż plakac sie chce -
Kamenkaa wiem co czujesz ja również przeżywam kilogramy wchodząc na wagę..... Jest to przerażające ciekawe jak mi pójdzie zrzucanie bo nie umiem być wytrwała w dietach wkrecam się na Dwa tygodnie i potem następuje zalamka.
kamenkaa lubi tę wiadomość
Syn Filip 28 czerwiec -
Agabtm wrote:Kamenkaa wiem co czujesz ja również przeżywam kilogramy wchodząc na wagę..... Jest to przerażające ciekawe jak mi pójdzie zrzucanie bo nie umiem być wytrwała w dietach wkrecam się na Dwa tygodnie i potem następuje zalamka.
heh ja mam to samo jesli chodzi o diete i nie jedzenie niby do 18 sie ostatni posiłęk a mi o 21 sie chce jesc kurde tragedia mowie ci hehAgabtm lubi tę wiadomość
-
Właśnie że nie do 18 bo posiłek powinno się zjecs 2 godziny przed pójściem spać. Więc jak zjesz o 18 a idziesz spać np o 24 to niestety przez 6 godzin pracuje Twój organizm a nie dostaje pożywienia. Wtedy dochodzi do wniosku że więcej jeść nie dostanie i zamiast spalić ostatni posiłek on go magazynuje w organizmie i wtedy waga też idzie w górę. Najlepiej zjeść ostatni posiłek lekki na ok 2 h przed snem
Dziewczyny ja w ostatnie 1,5 miesiąca przytulam 13 kg a łącznie 20 a miesiąc po porodzie ich już nie było waga sprzed ciąży jednak jeden minus to już skóra i cialko nie te więc trzeba wyćwiczyć wszystkoAgabtm, mychakruszyna lubią tę wiadomość
-
Agabtm wrote:Kamenkaa wiem co czujesz ja również przeżywam kilogramy wchodząc na wagę..... Jest to przerażające ciekawe jak mi pójdzie zrzucanie bo nie umiem być wytrwała w dietach wkrecam się na Dwa tygodnie i potem następuje zalamka.
Kiedyś czytałam artykuł w którym pisało że nawet jak masz jeden dzień załamania to żeby się nie przejmować a potem dalej pilnować diety. Ze właśnie człowiek uważa że jak jeden dzień sobie pozwoli to że już cała dieta poszła na marne a tak naprawdę ten jeden dzień może nawet podkręcić bardziej metabolizm. Bo jednak nagle dasz organizmowi więcej kalorii więc będzie chciał to spalic więc weźmie się za to z zdwojoną siłą.Agabtm lubi tę wiadomość
-
jesslin87 wrote:Kiedyś czytałam artykuł w którym pisało że nawet jak masz jeden dzień załamania to żeby się nie przejmować a potem dalej pilnować diety. Ze właśnie człowiek uważa że jak jeden dzień sobie pozwoli to że już cała dieta poszła na marne a tak naprawdę ten jeden dzień może nawet podkręcić bardziej metabolizm. Bo jednak nagle dasz organizmowi więcej kalorii więc będzie chciał to spalic więc weźmie się za to z zdwojoną siłą.
Także chyba na wszystko przyjdzie czas i na dietę i ćwiczenia również nie można się zaraz po katować bo wszyscy tego oczekują.
Jakie są wasze doświadczenia??Syn Filip 28 czerwiec -
O matko nie strasz bo ja myślałam ze jak rodze we wrześniu to do wiosny już wrócę do formy mam nadzieje że cc nie będzie konieczne.
Niestety to mi przypadnie III trymestr na najbardziej upalne dni w roku ale cóż, starając się dwa lata prawie o maluszka zbytnio nie miałam wyboru kiedy się urodzi choć chciałam mieć ślub we wrześniu 2014 - byl w lipcu więc przynajmniej dziecko wrześniowe będzieWiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2016, 14:39
-
mnie zostało trochę ponad 70 .. z jednej strony się nie mogę doczekać a z drugiej mam świadomość że wszystko diametralnie się zmieni i nic nie będzie takie jak wcześniej.. ale ciesze się bo kiedyś to musiało nastać a im później tym obawiam się że byłoby gorzej
jesslin87 lubi tę wiadomość
Nasze maleństwo :* Kinga 21.08.2016r. -
Dziewczyny mowiliam że zleci a teraz spijcie jak najdłużej korzystajcie ile się da i cieszcie się tym stanem.
I polecam wam zrobi zdjecie w 9 miesiącu w ciąży w ładnych ciuszkach np jak siedzicie na łóżku żeby potem zrobić w identycznym ubraniu z 9 miesięcznym dzieckiem i do tego podpis 9 month in 9 months out fajnie zdjatka wychodząpaola89, mychakruszyna, kamenkaa lubią tę wiadomość