Mamusie z Śląska - łączymy się :)
-
WIADOMOŚĆ
-
agus3004 wrote:Igorek wazyl 3660g i mierzyl 58 cm dostal 10 pkt jest śliczny i bardzo grzeczny.
Nadal podaja mi dopegyt ale dzis dawka zmniejszona do 3x1
pomiary wychodza roznie zdaza sie 140/90 a godz temu mialam 110/61, tak moze byc przez caly okres pologu, ale raczej wychodzi w normie
Duży chłopczyk jakbys dotrwala do 40 tygodnia to ponad 4 kilo by miał -
kamenkaa wrote:Witam
paola89 Strasznie czas leci widze po moim synku już nastolatku hehe
przerósł mnie i tatę
mychakruszyna zleci Ci niesamowicie szybko najgożej moim zdaniem ciągnie się końcówka ... Nie wiem jak u Was to było ale u mnie ta końcówka się ciągnie czlowiek juz chce urodzić bo się męczy a tu trzeba czekać..
dochodzi myślenie jak to będzie czy będzie bolec czy da sie rade stres ....Zaraz dopisze Wiktorka
Aguś jak u Ciebie ?
Agabtm ah kochana z to Ty masz rewelacyjne ciśnienie jesli chodzi o te 119 ja w życiu tak niskiego nie miałam nawet przed ciążą ..także myśle nie jest tak źle u Ciebie ... u mnie teraz po Nowych lekach czasem mam 120 i troche ale przeważnie to 138/75 lub tez ponad 140 zobaczmy mam nadzieje ze na Ten SN się załapie bo nie chce CC
Jutro czeka mnie wymaz gbs, ciekawa jestem też wagi młodego bo ja tyje na potęgę mam ostatnio wrażenie...Syn Filip 28 czerwiec -
I jak wrażenia po warsztatach?...ja juz wysiedzieć nie mogłam tak mnie brzuch bolał i plecy:/ no i batonik nie zaspokoil burczenia w brzuchu:P ogólnie nie wiem co myśleć o tym, byly tematy które mnie bardziej ciekawily inne mniej, moj byl zanudzony bo stwierdził że te praktyczne rzeczy dowie się w szkole rodzenia a tak z daleka i tak nie widział. Jedyny plus ze wygrałam pampersy Dada mimo ze na szybko wierszyk wymyslany;)
Agabtm, jesslin87, kamenkaa, Tygrysek lubią tę wiadomość
-
mychakruszyna wrote:I jak wrażenia po warsztatach?...ja juz wysiedzieć nie mogłam tak mnie brzuch bolał i plecy:/ no i batonik nie zaspokoil burczenia w brzuchu:P ogólnie nie wiem co myśleć o tym, byly tematy które mnie bardziej ciekawily inne mniej, moj byl zanudzony bo stwierdził że te praktyczne rzeczy dowie się w szkole rodzenia a tak z daleka i tak nie widział. Jedyny plus ze wygrałam pampersy Dada mimo ze na szybko wierszyk wymyslany;)
a w której grupie byłaś ?
Najbardziej to podobało mi się jak opowiadała ta młoda położna z instytutu, babka o szczepieniu to ciągle wzdychała i miałam wrażenie że za karę opowiada ;/. a tak to bardziej podobały mi się warsztaty z zawadzką. Ja to się w ogóle wczoraj źle czułam, a moj T pod koniec też już był znudzony i spać mu się chciało ... więc w sumie mogliśmy nie iść
Nasze maleństwo :* Kinga 21.08.2016r. -
We wtorek trafilismy ze skierowaniem do szpitala bo moje cisnienie nie spadalo. Zostalam przyjeta na oddzial. Mialam miec wyrownywane cisnienie a jezeli by sie nie udalo to wtedy wywolywany porod. Na USG pani doktor nie spodobal sie jeden przeplyw maluszka ale powiedziala ze moze to byc ze wzgledu na to ze spi. Do 12 mialam zrobione 3xKTG ktore wychodzily dosyc plaskie. Lekarzowi to nie pasowalo i mowi ze nie bedzie ryzykowal tylko dzisiaj o 16 CC
Igorek urodził sie silny i zdrowy, mielismy dzisiaj wyjsc ale mały dostal zoltaczki wiec musza go naswietlacjesslin87, Agabtm, kamenkaa, jenny88, Tygrysek, Falon lubią tę wiadomość
-
agus3004 wrote:We wtorek trafilismy ze skierowaniem do szpitala bo moje cisnienie nie spadalo. Zostalam przyjeta na oddzial. Mialam miec wyrownywane cisnienie a jezeli by sie nie udalo to wtedy wywolywany porod. Na USG pani doktor nie spodobal sie jeden przeplyw maluszka ale powiedziala ze moze to byc ze wzgledu na to ze spi. Do 12 mialam zrobione 3xKTG ktore wychodzily dosyc plaskie. Lekarzowi to nie pasowalo i mowi ze nie bedzie ryzykowal tylko dzisiaj o 16 CC
Igorek urodził sie silny i zdrowy, mielismy dzisiaj wyjsc ale mały dostal zoltaczki wiec musza go naswietlacSyn Filip 28 czerwiec -
Wpadlam tu na chwilkę z watku styczniowe mamusie 2017
Czy jest tu jakas mama z Częstochowy, ktora moze polecic mi jakiegos ginekologa na nfz do ktorego dostane sie w sumie od reki?
Potrzebuje go na jedna wizyte, aby wtpisal mi skierowania na badania. Te pierwsze sa dosc drogie zeby robic je na wlasna reke a musze je zrobic max za tydzien aby potem isc z wynikami do swojego gin. Prywatnie:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2016, 18:15
kamenkaa lubi tę wiadomość
▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️
🧑🏻❤️18.01.2020r
5tc 💔
-
Aguś gratulacje, fajna waga maleństwa
co do warsztatów, troche nudno, nie wiem gdzie byłyście - ja w Sosnowcu.
Na temacie o Rytuałach w życiu matki i niemowlęcia nie mogłam wysiedzieć a mój maż prawie zasnął. Podobało mi się o kąpieli itp.. bo faja położna była i jakoś tak żwawo,ciekawiej.
A co do przekąski an warsztatach - widzialyście skład tych batoników co rozdawali? Zgroza dawać takie dziadostwo ciężarnym, na pierwszym miejscu w składzie syrop glukozowy, ble.. -
Rosana wrote:Wpadlam tu na chwilkę z watku styczniowe mamusie 2017
Czy jest tu jakas mama z Częstochowy, ktora moze polecic mi jakiegos ginekologa na nfz do ktorego dostane sie w sumie od reki?
Potrzebuje go na jedna wizyte, aby wtpisal mi skierowania na badania. Te pierwsze sa dosc drogie zeby robic je na wlasna reke a musze je zrobic max za tydzien aby potem isc z wynikami do swojego gin. Prywatnie:)
Roksana to jak Ci potrzebny tylko na jedną wizyte na badania to idź gdziekolwiek, tam gdzie znajdziesz termin. Trzeba będzie pewnie podzwonić i popytać. -
nesone wrote:Roksana to jak Ci potrzebny tylko na jedną wizyte na badania to idź gdziekolwiek, tam gdzie znajdziesz termin. Trzeba będzie pewnie podzwonić i popytać.
Dzwonie pytam ale wszedzie jest tak zeby przyjsc rano i czekac na swoja kolej. A ja pracuje od 10 i troche mi to lezy;) Mialam nadzieje ze ktos mi podpowie gdzie mozna zarejestrowac sie na dana godzine lub gdzie jest malo osob ze nietrzeba koczowac od 4 rano:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2016, 18:38
▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️
🧑🏻❤️18.01.2020r
5tc 💔
-
nesone wrote:Aguś gratulacje, fajna waga maleństwa
co do warsztatów, troche nudno, nie wiem gdzie byłyście - ja w Sosnowcu.
Na temacie o Rytuałach w życiu matki i niemowlęcia nie mogłam wysiedzieć a mój maż prawie zasnął. Podobało mi się o kąpieli itp.. bo faja położna była i jakoś tak żwawo,ciekawiej.
A co do przekąski an warsztatach - widzialyście skład tych batoników co rozdawali? Zgroza dawać takie dziadostwo ciężarnym, na pierwszym miejscu w składzie syrop glukozowy, ble..
ja byłam wczoraj w katowicach- ale nie wiem czy panie położne były te same, własnie zastanawiałam się nad składnikami w tych batonach ale stwierdziłam że od jednego nic mi nie będzie ;p normalnie takich nie jemNasze maleństwo :* Kinga 21.08.2016r.