X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie z Śląska - łączymy się :)
Odpowiedz

Mamusie z Śląska - łączymy się :)

Oceń ten wątek:
  • jesslin87 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agus3004 wrote:
    Kamenkaa u nas dobrze ;-) od wtorku Igorek jest na świecie zdrowy i śliczny :-D a ja z kazdym dniem dochodze do siebie po CC

Gratulacje :)

Opis nam swój poród :)

74diqps6a69lyc94.png
  • jesslin87 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agus3004 wrote:
    Igorek wazyl 3660g i mierzyl 58 cm dostal 10 pkt jest śliczny i bardzo grzeczny.
    Nadal podaja mi dopegyt ale dzis dawka zmniejszona do 3x1
    pomiary wychodza roznie zdaza sie 140/90 a godz temu mialam 110/61, tak moze byc przez caly okres pologu, ale raczej wychodzi w normie

Duży chłopczyk :) jakbys dotrwala do 40 tygodnia to ponad 4 kilo by miał ;)

74diqps6a69lyc94.png
  • Agabtm Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamenkaa wrote:
    Witam
    paola89 Strasznie czas leci widze po moim synku już nastolatku hehe
    przerósł mnie i tatę :P

mychakruszyna zleci Ci niesamowicie szybko najgożej moim zdaniem ciągnie się końcówka ... Nie wiem jak u Was to było ale u mnie ta końcówka się ciągnie czlowiek juz chce urodzić bo się męczy a tu trzeba czekać..
    dochodzi myślenie jak to będzie czy będzie bolec czy da sie rade stres ....Zaraz dopisze Wiktorka :)

Aguś jak u Ciebie ?

Agabtm ah kochana z to Ty masz rewelacyjne ciśnienie jesli chodzi o te 119 ja w życiu tak niskiego nie miałam nawet przed ciążą ..także myśle nie jest tak źle u Ciebie ... u mnie teraz po Nowych lekach czasem mam 120 i troche ale przeważnie to 138/75 lub tez ponad 140 zobaczmy mam nadzieje ze na Ten SN się załapie bo nie chce CC
    Woooooo nooo moje normalne to było 110/70 cała ciążę i teraz pod koniec takie skoki ciśnieniowe plus ból głowy jakby mnie miało rozsadzic jutro wizyta wiec może mój organizm zareagował dzisiaj niższym bo zdał sobie sprawę ze nas do szpitala wsadza na obserwacje jak tak będzie hehe.
    Jutro czeka mnie wymaz gbs, ciekawa jestem też wagi młodego bo ja tyje na potęgę mam ostatnio wrażenie...

Syn Filip 28 czerwiec ;);)
  • mychakruszyna Autorytet

Wysłany: 20 maja 2016, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jak wrażenia po warsztatach?...ja juz wysiedzieć nie mogłam tak mnie brzuch bolał i plecy:/ no i batonik nie zaspokoil burczenia w brzuchu:P ogólnie nie wiem co myśleć o tym, byly tematy które mnie bardziej ciekawily inne mniej, moj byl zanudzony bo stwierdził że te praktyczne rzeczy dowie się w szkole rodzenia a tak z daleka i tak nie widział. Jedyny plus ze wygrałam pampersy Dada :) mimo ze na szybko wierszyk wymyslany;)

Agabtm, jesslin87, kamenkaa, Tygrysek lubią tę wiadomość

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • jesslin87 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2016, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie poszłam Maks dostał kataru :( to jest najgorsze co może być :( głównie spi h mnie na rączkach bo ciężko mu się oddycha :(

74diqps6a69lyc94.png
  • paola89 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2016, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mychakruszyna wrote:
    I jak wrażenia po warsztatach?...ja juz wysiedzieć nie mogłam tak mnie brzuch bolał i plecy:/ no i batonik nie zaspokoil burczenia w brzuchu:P ogólnie nie wiem co myśleć o tym, byly tematy które mnie bardziej ciekawily inne mniej, moj byl zanudzony bo stwierdził że te praktyczne rzeczy dowie się w szkole rodzenia a tak z daleka i tak nie widział. Jedyny plus ze wygrałam pampersy Dada :) mimo ze na szybko wierszyk wymyslany;)

a w której grupie byłaś ?

Najbardziej to podobało mi się jak opowiadała ta młoda położna z instytutu, babka o szczepieniu to ciągle wzdychała i miałam wrażenie że za karę opowiada ;/. a tak to bardziej podobały mi się warsztaty z zawadzką. Ja to się w ogóle wczoraj źle czułam, a moj T pod koniec też już był znudzony i spać mu się chciało ... więc w sumie mogliśmy nie iść

Nasze maleństwo :* Kinga <3 21.08.2016r.
  • paola89 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2016, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś gratuluję dużego synusia :)

kamenkaa lubi tę wiadomość

• mychakruszyna Autorytet

Wysłany: 20 maja 2016, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaczynałam od wykladu o kapieli-sala 3.

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • agus3004 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2016, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    We wtorek trafilismy ze skierowaniem do szpitala bo moje cisnienie nie spadalo. Zostalam przyjeta na oddzial. Mialam miec wyrownywane cisnienie a jezeli by sie nie udalo to wtedy wywolywany porod. Na USG pani doktor nie spodobal sie jeden przeplyw maluszka ale powiedziala ze moze to byc ze wzgledu na to ze spi. Do 12 mialam zrobione 3xKTG ktore wychodzily dosyc plaskie. Lekarzowi to nie pasowalo i mowi ze nie bedzie ryzykowal tylko dzisiaj o 16 CC
    Igorek urodził sie silny i zdrowy, mielismy dzisiaj wyjsc ale mały dostal zoltaczki wiec musza go naswietlac

jesslin87, Agabtm, kamenkaa, jenny88, Tygrysek, Falon lubią tę wiadomość

Moja miłość <3 IGOREK <3
    f2wlx1hp21wq3sfq.png
  • jesslin87 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2016, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie było zaskoczenie dla rodziny ze maluszek już na świecie :) fajna szybka akcja :)

Lepsze to niż być 2 tygodnie po terminie i czekać na cud albo na cc ;)

74diqps6a69lyc94.png
  • Agabtm Autorytet

Wysłany: 20 maja 2016, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agus3004 wrote:
    We wtorek trafilismy ze skierowaniem do szpitala bo moje cisnienie nie spadalo. Zostalam przyjeta na oddzial. Mialam miec wyrownywane cisnienie a jezeli by sie nie udalo to wtedy wywolywany porod. Na USG pani doktor nie spodobal sie jeden przeplyw maluszka ale powiedziala ze moze to byc ze wzgledu na to ze spi. Do 12 mialam zrobione 3xKTG ktore wychodzily dosyc plaskie. Lekarzowi to nie pasowalo i mowi ze nie bedzie ryzykowal tylko dzisiaj o 16 CC
    Igorek urodził sie silny i zdrowy, mielismy dzisiaj wyjsc ale mały dostal zoltaczki wiec musza go naswietlac
    Agus gratuluję jeszcze raz a gdzie rodzilas w jakim szpitalu??

Syn Filip 28 czerwiec ;);)
  • paola89 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2016, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mychakruszyna wrote:
    Ja zaczynałam od wykladu o kapieli-sala 3.

Ale to nie Ty jesteś mama tych bliźniaków ? ;)

• agus3004 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2016, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rodzilam w Ślaskim Instytucie Matki i Noworodka w Chorzowie

Agabtm, kamenkaa lubią tę wiadomość

Moja miłość <3 IGOREK <3
    f2wlx1hp21wq3sfq.png
  • kamenkaa Autorytet

Wysłany: 20 maja 2016, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agus3004 wrote:

gratuluje kochana :*

• jenny88 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2016, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agus3004 wrote:
    Gratulacje!! :)

km5sdf9hw9lfjofs.png
    f2wlanliuanju9mz.png
    km5svcqgwvlx6b9m.png
    f2wlanlibk6qka1b.png

--

Mateusz <3 23.08.2018 [*] 9t+4d :(
  • Rosana Ekspertka

Wysłany: 20 maja 2016, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wpadlam tu na chwilkę z watku styczniowe mamusie 2017 :)

Czy jest tu jakas mama z Częstochowy, ktora moze polecic mi jakiegos ginekologa na nfz do ktorego dostane sie w sumie od reki?
    Potrzebuje go na jedna wizyte, aby wtpisal mi skierowania na badania. Te pierwsze sa dosc drogie zeby robic je na wlasna reke a musze je zrobic max za tydzien aby potem isc z wynikami do swojego gin. Prywatnie:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2016, 18:15

kamenkaa lubi tę wiadomość

ckai9jcgjglpl7nq.png
    ▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️
    🧑🏻❤️18.01.2020r
    5tc 💔

• nesone Autorytet

Wysłany: 20 maja 2016, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś gratulacje, fajna waga maleństwa :)

co do warsztatów, troche nudno, nie wiem gdzie byłyście - ja w Sosnowcu.
    Na temacie o Rytuałach w życiu matki i niemowlęcia nie mogłam wysiedzieć a mój maż prawie zasnął. Podobało mi się o kąpieli itp.. bo faja położna była i jakoś tak żwawo,ciekawiej.

A co do przekąski an warsztatach - widzialyście skład tych batoników co rozdawali? Zgroza dawać takie dziadostwo ciężarnym, na pierwszym miejscu w składzie syrop glukozowy, ble..

bl9cuay3h7qefzok.png
  • nesone Autorytet

Wysłany: 20 maja 2016, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosana wrote:
    Wpadlam tu na chwilkę z watku styczniowe mamusie 2017 :)

Czy jest tu jakas mama z Częstochowy, ktora moze polecic mi jakiegos ginekologa na nfz do ktorego dostane sie w sumie od reki?
    Potrzebuje go na jedna wizyte, aby wtpisal mi skierowania na badania. Te pierwsze sa dosc drogie zeby robic je na wlasna reke a musze je zrobic max za tydzien aby potem isc z wynikami do swojego gin. Prywatnie:)

Roksana to jak Ci potrzebny tylko na jedną wizyte na badania to idź gdziekolwiek, tam gdzie znajdziesz termin. Trzeba będzie pewnie podzwonić i popytać.

bl9cuay3h7qefzok.png
  • Rosana Ekspertka

Wysłany: 20 maja 2016, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesone wrote:
    Roksana to jak Ci potrzebny tylko na jedną wizyte na badania to idź gdziekolwiek, tam gdzie znajdziesz termin. Trzeba będzie pewnie podzwonić i popytać.

Dzwonie pytam ale wszedzie jest tak zeby przyjsc rano i czekac na swoja kolej. A ja pracuje od 10 i troche mi to lezy;) Mialam nadzieje ze ktos mi podpowie gdzie mozna zarejestrowac sie na dana godzine lub gdzie jest malo osob ze nietrzeba koczowac od 4 rano:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2016, 18:38

ckai9jcgjglpl7nq.png
    ▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️
    🧑🏻❤️18.01.2020r
    5tc 💔

• paola89 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2016, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesone wrote:
    Aguś gratulacje, fajna waga maleństwa :)

co do warsztatów, troche nudno, nie wiem gdzie byłyście - ja w Sosnowcu.
    Na temacie o Rytuałach w życiu matki i niemowlęcia nie mogłam wysiedzieć a mój maż prawie zasnął. Podobało mi się o kąpieli itp.. bo faja położna była i jakoś tak żwawo,ciekawiej.

A co do przekąski an warsztatach - widzialyście skład tych batoników co rozdawali? Zgroza dawać takie dziadostwo ciężarnym, na pierwszym miejscu w składzie syrop glukozowy, ble..

ja byłam wczoraj w katowicach- ale nie wiem czy panie położne były te same, własnie zastanawiałam się nad składnikami w tych batonach ale stwierdziłam że od jednego nic mi nie będzie ;p normalnie takich nie jem :)

‹‹ 32 33 34 35 36 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ