X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie z Śląska - łączymy się :)
Odpowiedz

Mamusie z Śląska - łączymy się :)

Oceń ten wątek:
  • Agabtm Autorytet

Wysłany: 29 maja 2016, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jesslin87 wrote:
    Dziewczyny mowiliam że zleci a teraz spijcie jak najdłużej ;) korzystajcie ile się da i cieszcie się tym stanem.

I polecam wam zrobi zdjecie w 9 miesiącu w ciąży w ładnych ciuszkach np jak siedzicie na łóżku żeby potem zrobić w identycznym ubraniu z 9 miesięcznym dzieckiem i do tego podpis 9 month in 9 months out ;) fajnie zdjatka wychodzą ;)
    Tylko znaleźć w 9 miesiącu znaleźć super ciuszki to jakaś tragedia i poczucie, że wygląda się wspaniale tez raczej równe zeru chociaż niecodzienne ;)

Syn Filip 28 czerwiec ;);)
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 29 maja 2016, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewuszki :)

Najgorsze jest to, że nie można się wyspać na zapas :) Piszecie, że czas w ciąży Wam leci, a co się dopiero dzieje po urodzeniu dzieciaczka! ho hooo :)

Falon lubi tę wiadomość

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • paola89 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2016, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie mam świadomość tego że to wszystko przeleci , i zastanawiam się już co będzie za rok ...

Nasze maleństwo :* Kinga <3 21.08.2016r.
  • Agabtm Autorytet

Wysłany: 29 maja 2016, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O ile wogole da rade zasnąć... Ciężko jest zasnąć a co dopiero wyspać się na zapas ;)

• jesslin87 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2016, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja całe życie zanim zasnelam leżałam godzinę lub dwie i nie mogłam usnąć a w ciąży ledwo moja głowa dotknęła poduszki od razu spałam ehh co tam poduszka w drodze z domu do sklepu zasypialam w aucie nigdy nie miałam takiego snu a co najlepsze do dzisiaj mi taki sen został.

Fakt faktem że często wstawilam ale nie zmieniało o faktu że od razu zasypialam po powrocie z łazienki ;)

74diqps6a69lyc94.png
  • jesslin87 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2016, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa i nie zapomnę jak dali mi Maksa na cały dzień a wieczorem przyszła położna i mówi że dzisiaj jeszcze na noc go wezmą poobserwować czy wszystko w porządku a ja zaczęłam płakać a ona mi powiedziała złote słowa idź spać kochanie bo od jutra już nie będziesz miała okazji się wyspać przez długi okres czasu.

A co ja zrobiłam. Najpierw wyplakalam się mężowi przez telefon a potem czytałam książkę a potem poszłam na noworodkowy w odwiedziny do synka. Ehhh a mogłam po ludzku sie wyspać :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2016, 23:34

74diqps6a69lyc94.png
  • paola89 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to ja tak zasypiałam na początku ciąży , tzn jak nawet jeszcze nie wiedziałam że jestem . Ten stan pięknego snu trwał do końca 1 trymestru , a teraz przez to że wszystko mnie boli i budzę się na siku to nie mogę sie wyspać ;/

Jesslin , jaka troskliwa położna ;)

• MłodaDama Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie mam nadzieje ze nie bedziecie zle ,ze tak wbijam. Ja tez ze slaska okolice Rybnika. Przyszlam do Was z pytankiem. Planuje juz usg polowkowe. Z synkiem robilam w Zorach Sonomedico hmm bylam w sumie zadowolona badanie ok 20-30min kilka zdjec plus plytka z filmikiem a filmik super ujecia :) wszystko fajnie sprawdzone u malucha ale cena powala. Skasowali mnoe 400zl. Moglam miec za darmo ,bo mam wade serca I babka mowila mi ze z racji tej wady miala bym za free ale nie wiedziec czemu moja kardiolog dziecieca nie wpisala w karte pacjenta mi tej wady no szok. W ciazy bylam na kontroli I obecna nowa kardiolog w karte wady wpisala wiec moze uda mi sie poprosic panie z recepcji o kopie karty choc ostatniej strony zeby miec te badanie za darmo ale jesli nie chce I tak je zrobic.

A wiec pytanie. Czy ktoras z Was miala stycznosc z klinika Liftmed w Rybniku? Usg prenatalne robi ten sam lekarz co w Zorach Rafal Woznikowski z tego co wyczytalam na ich stronie wiec kusi a cena 290zl za 4d z plytka. Nie chce jezdzic dalej np Katowice bo to wyjdzie na to samo np tansze badania ale dojazd paliwo takze lipa

kamenkaa lubi tę wiadomość

3i49tv73dij0ph5n.png

f2wl2n0aq925hkns.png

om/tickers/bdhz0tsdh6vmhr9d.png[/img][
  • jesslin87 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Młodadama ja Ci nie pomoge robiłam w Katowicach u mojego ginekologa.

Paola na 8 położnych na noworodkowym dwie były fajne babki. A reszta się minęła z powołaniem. Podam dwa pierwsze przykłady. Kobieta ode mnie z sali dziecko się krztusi jeszcze śluzem przychodzi położna i mówi no krztusi się nie wie pani co robić nie chodzila pani do szkoły rodzenia...

Drugi przykład dwie sale dalej leżała fajna babka i tak się zgadalysmy no i dzień przed wyjściem okapali jej dziecko przy otwartym oknie i otwartych drzwiach z sali. Na następny dzień dziecko miało kaszel i katar a na drugi dzień zapalenie oskrzeli. Od tego czasu kapali dzieci u siebie na noworodkowym...

74diqps6a69lyc94.png
  • mychakruszyna Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MlodaDama ja robiłam "prenatalne" w Liftmedzie u Woznikowskiego i faktycznie 290zl ale to tylko bylo usg bez krwi. Powiedział że pelne badanie robią właśnie w Żorach. Z racji ze robiłam w ostatnim momencie, juz nie zdążyłam na termin do Żor. Jeśli chodzi o połówkowe to jest tylko usg choc powiem szczerze że to niby prenatalne dalo mi mniej informacji niżeli usg u mojego nowego lekarza w Gliwicach. Fakt troche daleko bo aż w Łabędach ale teraz na polowkowym które trwalo 45min wszystko przebadal, co prawda nie bylo 4d ale zdjęcia 3d + plytka z badania 230zl. Z tym ze miesiąc czeka się na wizytę ale połówkowe najlepiej po 20tc zrobić wtedy wszystko ładnie już widać :) moj obecny lekarz to dr Ksieżarek ordynator Gliwickiego szpitala. PS. Z której części Rybnika jesteś :)?

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • MłodaDama Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki mychakruszyna za odpowiedz mam nadzieje ,ze uda mi sie jednak wyciagnac kopie karty pacjenta od kardiologa I bede mogla zrobic to badanie za free w Zorach tym bardziej ,ze z moja wada mi sie nalezy .

3i49tv73dij0ph5n.png

f2wl2n0aq925hkns.png

Wysłany: 30 maja 2016, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No jasne :) kopie musza ci wydać, zwykle jest to platne chyba złotówka od strony. Daj później znać jak poszło badanie :) a do jakiego gin chodzisz? I na kiedy termin?

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • MłodaDama Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to jeszcze prowadzacego nawet nie mam. Taka skomplikowana sytuacja troszke pokickana hehe. Termin na 20 listopad :) normalnie to bym sie nie cackala tylko poszla sobie do kardiologa po zaswiadczenie I przy okazji na kontrole serca ale prenatalne powinnam miec poczatek lipca a do tego czasu raczej juz do kardiologa sie nie dostane bo sama wizyte u ginki mam dopiero 14 czerwca

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2016, 19:45

3i49tv73dij0ph5n.png

f2wl2n0aq925hkns.png

• paola89 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jesslin87 wrote:
    Młodadama ja Ci nie pomoge robiłam w Katowicach u mojego ginekologa.

Paola na 8 położnych na noworodkowym dwie były fajne babki. A reszta się minęła z powołaniem. Podam dwa pierwsze przykłady. Kobieta ode mnie z sali dziecko się krztusi jeszcze śluzem przychodzi położna i mówi no krztusi się nie wie pani co robić nie chodzila pani do szkoły rodzenia...

Drugi przykład dwie sale dalej leżała fajna babka i tak się zgadalysmy no i dzień przed wyjściem okapali jej dziecko przy otwartym oknie i otwartych drzwiach z sali. Na następny dzień dziecko miało kaszel i katar a na drugi dzień zapalenie oskrzeli. Od tego czasu kapali dzieci u siebie na noworodkowym...

Brak słów :/ , teraz to takie mądre a jak same rodziły to już nie pamiętają .. poza tym szkoła szkołą a życie życiem .. i same dobrze o tym wiedzą . Jak już ktoś się wypalił to niech zmieni pracę bo co te młode matki mają wiedzieć ...

jesslin87 lubi tę wiadomość

• Agabtm Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla nie których położnych i pielęgniarek należy być tak samo nie miłym jak one są chociaż ja czasem nie potrafię się postawić bo sobie myślę że specjalnie mocniej wbija igłę albo co innego gorszego zrobią... Chociaż czasem, aż się ciśnie na usta zapytać czy one wykonują swoją pracę czy pracują za darmo.

mychakruszyna, jesslin87 lubią tę wiadomość

Wysłany: 31 maja 2016, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MłodaDama wrote:
    Ja to jeszcze prowadzacego nawet nie mam. Taka skomplikowana sytuacja troszke pokickana hehe. Termin na 20 listopad :) normalnie to bym sie nie cackala tylko poszla sobie do kardiologa po zaswiadczenie I przy okazji na kontrole serca ale prenatalne powinnam miec poczatek lipca a do tego czasu raczej juz do kardiologa sie nie dostane bo sama wizyte u ginki mam dopiero 14 czerwca

Ależ owszem ze się dostaniesz ! :) wszyscy specjaliści w ciąży sa na cito. Możesz iść do rodzinnego lekarza wytłumacz jaka sytuacja i da ci skierowanie na pilne...lub jesli masz swojego juz, podejdź bezpośrednio do niego i powiedz jaka sytuacja a na pewno termin szybki się znajdzie bo każdy specjalista ma dziennie kilka miejsc na takie przypadki. Mi lekarz powiedział że w ciąży każdy specjalista w trybie pilnym musi przyjąć i na moim miejscu korzystałby i przebadal się bo to jedyna okazja :)

Ja do endokrynologa i neurologa czekałam na wizytę 2dni mimo ze terminy na sierpień sa:)

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • paola89 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agabtm wrote:
    Dla nie których położnych i pielęgniarek należy być tak samo nie miłym jak one są chociaż ja czasem nie potrafię się postawić bo sobie myślę że specjalnie mocniej wbija igłę albo co innego gorszego zrobią... Chociaż czasem, aż się ciśnie na usta zapytać czy one wykonują swoją pracę czy pracują za darmo.

staram się zrozumieć zachowanie pielęgniarek, ale z drugiej strony jak są sfrustrowane przez pracę to niech coś zmienią, każdy się kiedyś wypala, każdy ma dzisiaj pracę w której trzeba zacisnąć zęby i być ok, ale pielęgniarki czy lekarze powinni być z powołania bo ratują cudze życie. Położne to kobiety które też kiedyś rodziły więc skąd te chamstwo ;/ ... czasami rzeczywiście może trzeba je traktować tak jak one pacjentów bo skoro po dobroci się nie da .

mychakruszyna, jesslin87 lubią tę wiadomość

• kamenkaa Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 00:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie:)

jestem juz po wizycie u Nas wszystko ok 37tc mała waży 2700 także waga ok cała reszta również

MłodaDama hejka :)Ja tez Ryb :) lecz bede rodzic w Knr

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2016, 16:22

paola89 lubi tę wiadomość

Wysłany: 1 czerwca 2016, 06:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamenkaa ale to zleciało! Zazdroszczę ci ale myślę że mi też zleci;) choć trochę mnie w tym momencie poród przeraził :P mi nie będą musieli lewatywy robić bo ze strachu przez miesiąc będę miała biegunkę :P

paola89, kamenkaa lubią tę wiadomość

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • paola89 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamenkaa, super inf :) mam nadzieję że się chociaż trochę uspokoiłaś :)

Mychakruszyna , haha dobre, ja też mam wrażenie że się sama oczyszcze z nerwów ;p i pewnie odechce mi się jeść z tego wszystkiego

‹‹ 35 36 37 38 39 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ