Mamusie z Śląska - łączymy się :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Jesslin, no to świetnie ze udało wam sie wszystkim zgrac fajne wspomnienia ..
Karolina , Ty to najlepsza pore wybralas i sie chyba nie meczylas a mały ma teraz fajny czas na spacerkijesslin87 lubi tę wiadomość
Nasze maleństwo :* Kinga 21.08.2016r. -
paola89 wrote:
Karolina , Ty to najlepsza pore wybralas i sie chyba nie meczylas a mały ma teraz fajny czas na spacerki
Dokładnie. Zresztą już to mówiłam nie raz - koniec zimy/wczesna wiosna na na prawdę fajny czas na rodzeniepaola89, jesslin87 lubią tę wiadomość
-
Karolina niby tak ale koleżanka urodziła koniec kwietnia jak mały miał dwa miesiące to rok temu były nieziemskie upały i mały miał mnóstwo odparzeń bidulek ni się wydaje że najlepiej jest urodzić wrzesień październik
Dziecko małe daje się spokojnie ubrać a teraz jakbym go miała ubierać w kombinezon to chyba bym się wściekła a tak to samo body i już wychodzimy z domu -
Jesslin, niestety ktoś musi się nacierpieć ;p albo my będąc w ciązy w okresie letnim albo dzidziol jak sie urodzi w te upalne dni
Koniec roku / początek nowego wydaje się być fajnym okresem dla matki i dzieckamychakruszyna, jesslin87 lubią tę wiadomość
Ja urodziłam w kwietniu, i teraz tez tak celuje marzec-czerwiec. Jak dla mnie lepiej trafić nie mogłam...zaraz po powrocie ze szpitala mała była juz na spacerze, było cieplutko, a potem juz całe dnie na powietrzu. Zima (w ciąży) chodziło sie super, bo mi było gorąco, okno ciagle otwarte, pod kurtka krotki rękawek nie wyobrażam sobie koncówki ciąży w te upały, noł łej
Mam nadzieje, ze sie uda w ciagu dwóch-trzech cykliWiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2016, 22:45
paola89, jesslin87 lubią tę wiadomość
-
Lara w tym roku jest fajnie jak na razie takich parnych dni było bardzo mało. Ale w tamtym roku było bardzo upalne lato już dawno takie nie było. Nawet w cieniu człowiek się dusił z ciepla.
I w takie lato z maluszkiem zostaje chyba siedzenie w domu.
Jak na razie pogoda jest super dla noworodkowpaola89 lubi tę wiadomość
-
paola89 wrote:u mnie pada i brzydko się zrobiło ale to dobrze bo wczoraj to nawet wyjść się nei dało ;/ chcoiaż tyle że u mnie w pokoju jest w miarę przyjemnie.
Jejku Kamenkaa, jak to przeleciało xD aż wierzyć sie nie chce .. masakra jak te dni lecą ... a karmisz mm czy piersią ? jak się ogarniacie ?
ja to odliczam już do następnej wizyty bo cieakwa jestem co z szyjką i malutką. mam nadzieję że pod koniec lipca/początek sierpnia młoda zechce wyjść bo cieżko mi .. jeszcze te upały ..
już zapowiedziałam mojemu T że drugie dziecko to na zimę musimy zrobić bo w lato to już nie dla mnie ;p
Hejka nie karmie piersią Karmie MM Bebilonem
mychakruszyna tak kropelki na kolki pomagają jest lepiej
Karolina@ tak podaje przecież pisałam o tym...
A u mnie wzzystko ok malutka coraz wieksza brat dzielnie sie nią opiekuje w koncu ma juz 15lat kawaler z niego ale mega zadowolony z siostrzyczki:)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2016, 00:05
jesslin87, paola89, mychakruszyna lubią tę wiadomość
-
No to Lara życzę powodzenia żebyście się wstrzelili w termin który wam pasuje
Kamenkaa, fajnie że masz wsparcie syna chłopak się przy okazji podszkoli hehe a na spacerki już wychodzicie ? jak się czujesz ?kamenkaa lubi tę wiadomość
Moja ciotka miała już nastolatków - syna i córkę - jak stwierdzili z mężem że nie chcą potem zostać sami to przed 40 machnęli sobie 3 dziecko. Lata przeleciały , najmłodsza kuzynka w przyszłym roku kończy 18 lat, mieszka z rodzicami różnie życie się układa ważne żeby to były świadome decyzje a nie takie nieprzemyślane
Słyszałam wiele jeszcze podobnych sytuacji, jednej kobicie udało się w wieku 40 lat dopiero zajść w ciąże i od razu bach bliźniaki, a znajomy ze studiów na 40 dostał prezent od żony - 3 córcię ;pNasze maleństwo :* Kinga 21.08.2016r. -
Aaaaaa Aga urodziła napisała na czerwcowkach takie coś;
Kochane Urodziłam 28.06 o 8;20 powiem krótko poród tragedia rodziłam ponad 24 godziny w mekach okrutnych na sam koniec młody wyciagany był za pomocą PróżnoCiagu ponieważ tracił tętno a moje parcie niewiele dawały.
Ogólnie jestem szczęśliwa, że młody juz jest na świecie jednak moje Krocze jest w opłakanym stanie niestety -
paola89 wrote:No to Lara życzę powodzenia żebyście się wstrzelili w termin który wam pasuje
Kamenkaa, fajnie że masz wsparcie syna chłopak się przy okazji podszkoli hehe a na spacerki już wychodzicie ? jak się czujesz ?
ojej na spacerki to juz chodze w trzeciej dobie jej zycia heh wyszłam w 2dobie a na trzecią juz byłam na spacerku i wychodzę codziennie dziś ma 13dni była praktycznie od rana do wieczora na dworze w ogrodzie;) tylko przychodzilam do domu jej dac mleczko:)
Jesslin87 a co to takiego normalna rzecz przeciez Za 2lata chce jeszcze trzecie Mam nadzieje ze sie uda
teraz moje cisnienie jednak zostało i mam je wieksze niz w ciazy masakra
Agabtm Gratuluje synusia kochana zdrówka dla Was !!!
jesslin87, paola89 lubią tę wiadomość
-
Aga bidulo, mam nadzieje że szybko jednak wrócisz do siebie i synuś pomoże Ci zapomnieć :* gratuluje dzidziola
Kamenka, no to super pogoda Wam dopisuje więc nic tylko korzystać. A chodzisz na jakies kontrole z tym ciśnieniem ?Nasze maleństwo :* Kinga 21.08.2016r. -
Aga, najważniejsze ze to juz za Toba, a maluszek juz jest obok ogromne gratulacje życzenia zdrówka dla maluszka i cierpliwości dla Ciebie
Btw ciekawa jestem opisu porodu
Kamenkaa, ja tez byłam z mała szybko na spacerze, w 5 dż -
Kamenkaa co do ciśnienie to ja jakieś dwa tygodnie po porodzie miałam bardzo wysokie ciśnienie, sięgało nawet 180/120, przyszedł dzień, że samo spadło, nie jest jakiś super niskie bo nadal około 140/90 ale jest już lepiej, tabletki nadal biore