Mamusie z Śląska - łączymy się :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Kamenkaa gratulacje fajnie odszedł czop i od razu poród i szybki niech Amelka teraz duzo spi jak będziesz miała trochę wolnego opisz poród pewnie dziewczynom się przyda
A jak pomiarowo się urodziła pochwał się
Ehh kochana ale mi się buzia uśmiecha terazpaola89, kamenkaa lubią tę wiadomość
-
jesslin87 wrote:Paola jak maluszek Ci tak zapłacze a weźmiesz go w ramiona zobaczysz jak szybko sie uspokoi jak tylko poczuje Twoje ciepielko
mam nadzieję , bo inaczej serce mi pęknie hehmychakruszyna, jesslin87 lubią tę wiadomość
Nasze maleństwo :* Kinga 21.08.2016r. -
Super kamenkaa gratuluję wszystkie czekalysmy na info.
My w domku jesteśmy po wizycie dzisiaj młody waży 3600 jeśli nie urodze do 27 to prawdopodobnie będzie cc lub wywołań przez oksytocyne... Bo młody bardzo szybko przybiera na wadze i mogę go nie wypchnac także czekamy zobaczymy co to będzie. Teraz co dwa trzy dni jeździc mamy na ktg.kamenkaa, jesslin87, paola89 lubią tę wiadomość
Syn Filip 28 czerwiec -
Kamenkaa - gratulacje Poszło błyskawicznie. Ciesz się tą małą kruszynką, bo ani się obejrzysz, a już będziesz spacerówkę wyciągać
Paola - dużo zależy od dziecka. Mój tylko tak delikatnie zakwilił jak go położna obcierała, a potem trafił mi na brzuszek to od razu był spokój. Następnie poszedł z położną na mierzenie/warzenie i ani razu nie zapłakał. Natomiast pół godziny po mnie urodziła inna lasa i jej synek ryczał wniebogłosy non stop. Po porodzie ta laska leżała obok mnie na sali i mój ciągnął sobie cycka, a jej non stop ryczał na całą porodówkę. Tak więc na nic się nie nastawiaj
A to że będzie się odzywał po urodzeniu to powód to radości i szczęście, że z dzieciątkiem jest wszystko okej! Taka piękna chwila - pierwszy raz usłyszeć swojego potomkakamenkaa, jesslin87, paola89 lubią tę wiadomość
-
jesslin87 wrote:Kamenkaa gratulacje fajnie odszedł czop i od razu poród i szybki niech Amelka teraz duzo spi jak będziesz miała trochę wolnego opisz poród pewnie dziewczynom się przyda
A jak pomiarowo się urodziła pochwał się
Ehh kochana ale mi się buzia uśmiecha teraz
hej kochana napisałam przeciez oo tym w poście ile ma miarowo ;ppaola89 lubi tę wiadomość
-
Karolina@ wrote:Kamenkaa - gratulacje Poszło błyskawicznie. Ciesz się tą małą kruszynką, bo ani się obejrzysz, a już będziesz spacerówkę wyciągać
Paola - dużo zależy od dziecka. Mój tylko tak delikatnie zakwilił jak go położna obcierała, a potem trafił mi na brzuszek to od razu był spokój. Następnie poszedł z położną na mierzenie/warzenie i ani razu nie zapłakał. Natomiast pół godziny po mnie urodziła inna lasa i jej synek ryczał wniebogłosy non stop. Po porodzie ta laska leżała obok mnie na sali i mój ciągnął sobie cycka, a jej non stop ryczał na całą porodówkę. Tak więc na nic się nie nastawiaj
A to że będzie się odzywał po urodzeniu to powód to radości i szczęście, że z dzieciątkiem jest wszystko okej! Taka piękna chwila - pierwszy raz usłyszeć swojego potomka
Karolina, Twój synuś to w ogóle spokojne dziecko ;p
no ale jak widać każdy dzidziuś jest inny , więc masz rację nie nastawiam się na nic co ma być to będzie
Już się doczekać nie mogę żeby ją zobaczyć
Dziewczyny a u Was to się sprawdziło że jak dzidziuś był dość aktywny w brzuszku to potem po porodzie też się to dało odczuć ?Nasze maleństwo :* Kinga 21.08.2016r. -
jesslin87 wrote:Haha kamenkaa rzeczywiście byłam tak szczęśliwa że mój mózg tego nie zalogowal
hehehe no co Tyyyyyyy hihihi zdarza sie spokojnie;)
Ale wiesz juz mnie nic nie boli tak ładnie wszystko w Knurowie mi zrobili . Jeden szewek który wogole jest nie wyczuwalny -rozpuszczalny czuje sie centralnie jak przed ciążą Czasem lekkie bóle bo macica surcza mam nadzieje ze szybko miną od czasu do czasu je czuje a tak to zupelnie okmychakruszyna lubi tę wiadomość
-
Jesslin, widziałam , jak zacznie Ci chodzić to nie będziesz mogła nadążyć ;p hihi no ale wiesz , po kimś to wszystko ma ;p
jej Kamkenka ale masz dobrze , maluch przy Tobie, czujesz się dobrze, widać że zadowolona też jestes i spokojna a to najważniejsze
własnie jak sobie radzicie ?jesslin87 lubi tę wiadomość
Cześć dziewczynki!
Pogoda dzisiaj tragiczna, ale podobno od jutra upały Wczoraj mieliśmy odpust i Młody po raz drugi dostał balona. Co za radość!! Wiążę mu tego balona na nóżce bądź rączce i jak się rusza to balon razem z nim. Kładę go na łóżku i mam minimum godzinę spokoju
Jesslin tak wstępnie ten spacer w czwartek co? Ewentualnie jutro?
Kamenkaa - podłączam się do pytania dziewczyn - jak sobie radzicie? W ogóle skąd jesteś że rodziłaś w Knurowie? Być może blisko mnie mieszkasz
Paola89 - a jak Ty się czujesz? Kingusia daje Ci żyć? Co do Twojego pytania o ruchy to nie wiem jak odpowiedzieć - czy się dużo ruszał czy mało. Jak będę w drugiej ciąży i będę miała porównanie to Ci powiem
A co się dzieje z pozostałymi dziewczynami? Odezwijcie się co u WasWiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2016, 10:19
paola89 lubi tę wiadomość
-
wrr wszystko mi się skasowalo co napisałam ...
Jesslin, masz rację, wszystko co najgorsze to przecież tylko po ojcu bo rodzicielka tego nie byłaby w stanie zrobić swojemu dziecku hihi ;p
Dobrze że synuś jest taki, przynajmniej nei masz nudno no i nie będziesz miała też później ;p
Karolina, nie narzekam młoda się rusza, w nocy kręci się razem ze mną , chociaż dzisiaj zrobiła sobie dzień lenia, trochę się powypina, porusza i koniec ale niech już będzie ten koniec lipca/początek sierpnia , bo wszystko mi naciska na żołądek i przepone, a jeszcze coraz częściej myślę o porodzie ;p
Karolina, chyba że trafi Ci się drugi taki spokojny maluszek to ciężko bedzie porównać ;p
Karolina@ lubi tę wiadomość
mychakruszyna wrote:Witam się dopiero wstałam wczoraj byliśmy na imprezce i trochę zaszalałam bo do 24 szaleliśmy z mężem na parkiecie ale z maluszkiem wszystko ok więc korzystałam teraz tylko jestem opuchnieta ręce i nogi masakra nie wiem jak tego się pozbyć
Korzystaj z tak dobrej formy. Lada dzień zaczynasz III trymestr i teraz Twoja sprawność poleci w dół. Pamiętam jak na końcówce ciąży miałam się podnieść z łóżka to była prawdziwa operacja logistyczna
Jeżeli opuchlizna Ci zejdzie to prawdopodobnie od tańców. Ale może być też tak, że zaczynasz zbierać wodę w organizmie. Wtedy musisz powiedzieć o tym lekarzowi.paola89, mychakruszyna lubią tę wiadomość
-
Dziewczynom z maluszkami, ktore maja juz przy sobie-gratuluje! Teraz najcięższa praca przed wami, wychowańie tych małych istotek życzę dużo cierpliwości i spokoju
Ja podjęłam decyzje ze od przyszłego cyklu zaczynamy starania o rodzeństwo dla Ani chciałabym te 2 lata różnicy miedzy maluchami mam nadzieje, ze sie szybko uda