X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie z Śląska - łączymy się :)
Odpowiedz

Mamusie z Śląska - łączymy się :)

Oceń ten wątek:
  • jesslin87 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2016, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamenkaa gratulacje :) fajnie odszedł czop i od razu poród i szybki :) niech Amelka teraz duzo spi :) jak będziesz miała trochę wolnego opisz poród pewnie dziewczynom się przyda :)

A jak pomiarowo się urodziła :) pochwał się :)

Ehh kochana ale mi się buzia uśmiecha teraz :)

paola89, kamenkaa lubią tę wiadomość

74diqps6a69lyc94.png
  • mychakruszyna Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2016, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde Kamenkaa normalnie się wzruszyłam :) gratuluje córeczki i szybkiego porodu :)

jesslin87, kamenkaa lubią tę wiadomość

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • paola89 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2016, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jesslin87 wrote:
    Paola jak maluszek Ci tak zapłacze a weźmiesz go w ramiona zobaczysz jak szybko sie uspokoi jak tylko poczuje Twoje ciepielko :)

mam nadzieję , bo inaczej serce mi pęknie heh :)

mychakruszyna, jesslin87 lubią tę wiadomość

Nasze maleństwo :* Kinga <3 21.08.2016r.

Wysłany: 19 czerwca 2016, 00:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja życzę sobie i wam wszystkim żebyśmy miały poród szybki jak Kamenkaa :)

jesslin87, paola89, kamenkaa lubią tę wiadomość

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • Agabtm Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2016, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super kamenkaa gratuluję ;);) wszystkie czekalysmy na info.
    My w domku jesteśmy po wizycie dzisiaj młody waży 3600 jeśli nie urodze do 27 to prawdopodobnie będzie cc lub wywołań przez oksytocyne... Bo młody bardzo szybko przybiera na wadze i mogę go nie wypchnac także czekamy zobaczymy co to będzie. Teraz co dwa trzy dni jeździc mamy na ktg.

kamenkaa, jesslin87, paola89 lubią tę wiadomość

Syn Filip 28 czerwiec ;);)
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2016, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamenkaa - gratulacje <3 Poszło błyskawicznie. Ciesz się tą małą kruszynką, bo ani się obejrzysz, a już będziesz spacerówkę wyciągać :)

Paola - dużo zależy od dziecka. Mój tylko tak delikatnie zakwilił jak go położna obcierała, a potem trafił mi na brzuszek to od razu był spokój. Następnie poszedł z położną na mierzenie/warzenie i ani razu nie zapłakał. Natomiast pół godziny po mnie urodziła inna lasa i jej synek ryczał wniebogłosy non stop. Po porodzie ta laska leżała obok mnie na sali i mój ciągnął sobie cycka, a jej non stop ryczał na całą porodówkę. Tak więc na nic się nie nastawiaj :)
    A to że będzie się odzywał po urodzeniu to powód to radości i szczęście, że z dzieciątkiem jest wszystko okej! Taka piękna chwila - pierwszy raz usłyszeć swojego potomka <3

kamenkaa, jesslin87, paola89 lubią tę wiadomość

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • kamenkaa Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2016, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jesslin87 wrote:
    Kamenkaa gratulacje :) fajnie odszedł czop i od razu poród i szybki :) niech Amelka teraz duzo spi :) jak będziesz miała trochę wolnego opisz poród pewnie dziewczynom się przyda :)

A jak pomiarowo się urodziła :) pochwał się :)

Ehh kochana ale mi się buzia uśmiecha teraz :)

hej kochana napisałam przeciez oo tym w poście :) ile ma miarowo ;p

paola89 lubi tę wiadomość

• jesslin87 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2016, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha kamenkaa rzeczywiście byłam tak szczęśliwa że mój mózg tego nie zalogowal :D

74diqps6a69lyc94.png
  • paola89 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2016, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina@ wrote:
    Kamenkaa - gratulacje <3 Poszło błyskawicznie. Ciesz się tą małą kruszynką, bo ani się obejrzysz, a już będziesz spacerówkę wyciągać :)

Paola - dużo zależy od dziecka. Mój tylko tak delikatnie zakwilił jak go położna obcierała, a potem trafił mi na brzuszek to od razu był spokój. Następnie poszedł z położną na mierzenie/warzenie i ani razu nie zapłakał. Natomiast pół godziny po mnie urodziła inna lasa i jej synek ryczał wniebogłosy non stop. Po porodzie ta laska leżała obok mnie na sali i mój ciągnął sobie cycka, a jej non stop ryczał na całą porodówkę. Tak więc na nic się nie nastawiaj :)
    A to że będzie się odzywał po urodzeniu to powód to radości i szczęście, że z dzieciątkiem jest wszystko okej! Taka piękna chwila - pierwszy raz usłyszeć swojego potomka <3

Karolina, Twój synuś to w ogóle spokojne dziecko ;p
    no ale jak widać każdy dzidziuś jest inny , więc masz rację nie nastawiam się na nic :) co ma być to będzie
    Już się doczekać nie mogę żeby ją zobaczyć :)

Dziewczyny a u Was to się sprawdziło że jak dzidziuś był dość aktywny w brzuszku to potem po porodzie też się to dało odczuć ?

• jesslin87 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2016, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paola mój byl bardzo aktywny... no i jest bardzo aktywny zresztą widzialas noo i miałam wrażenie że w brzuchu wogole nie spi no i mało sypia w sumie prawie że od urodzenia.

Ale to może być akurat wina zębów ;)

74diqps6a69lyc94.png
  • kamenkaa Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2016, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jesslin87 wrote:
    Haha kamenkaa rzeczywiście byłam tak szczęśliwa że mój mózg tego nie zalogowal :D

hehehe no co Tyyyyyyy :P hihihi :) zdarza sie spokojnie;)
    Ale wiesz juz mnie nic nie boli tak ładnie wszystko w Knurowie mi zrobili . Jeden szewek który wogole jest nie wyczuwalny -rozpuszczalny czuje sie centralnie jak przed ciążą :) Czasem lekkie bóle bo macica surcza mam nadzieje ze szybko miną od czasu do czasu je czuje a tak to zupelnie ok

mychakruszyna lubi tę wiadomość

• jesslin87 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2016, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamenkaa poród marzenie nic tylko rodzić następne :)

A jak Amelka? Jak sobie radzicie w domu? A jak karmienie?

74diqps6a69lyc94.png
  • paola89 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2016, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesslin, widziałam , jak zacznie Ci chodzić to nie będziesz mogła nadążyć ;p hihi no ale wiesz , po kimś to wszystko ma ;p

jej Kamkenka ale masz dobrze :) , maluch przy Tobie, czujesz się dobrze, widać że zadowolona też jestes i spokojna a to najważniejsze :)
    własnie jak sobie radzicie :) ?

jesslin87 lubi tę wiadomość

• jesslin87 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak tak wszystko co złe to ma po mężu hehe :D

Ale i tak w gościach to on jest grzeczny w domu to taki diabeł mały ale przynajmniej jest zabawnie :)

74diqps6a69lyc94.png
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki!

Pogoda dzisiaj tragiczna, ale podobno od jutra upały :) Wczoraj mieliśmy odpust i Młody po raz drugi dostał balona. Co za radość!! Wiążę mu tego balona na nóżce bądź rączce i jak się rusza to balon razem z nim. Kładę go na łóżku i mam minimum godzinę spokoju :D

Jesslin tak wstępnie ten spacer w czwartek co? Ewentualnie jutro?

Kamenkaa - podłączam się do pytania dziewczyn - jak sobie radzicie? W ogóle skąd jesteś że rodziłaś w Knurowie? Być może blisko mnie mieszkasz :)

Paola89 - a jak Ty się czujesz? Kingusia daje Ci żyć? :) Co do Twojego pytania o ruchy to nie wiem jak odpowiedzieć - czy się dużo ruszał czy mało. Jak będę w drugiej ciąży i będę miała porównanie to Ci powiem :)

A co się dzieje z pozostałymi dziewczynami? Odezwijcie się co u Was :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2016, 10:19

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • paola89 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wrr wszystko mi się skasowalo co napisałam ...

Jesslin, masz rację, wszystko co najgorsze to przecież tylko po ojcu bo rodzicielka tego nie byłaby w stanie zrobić swojemu dziecku hihi ;p
    Dobrze że synuś jest taki, przynajmniej nei masz nudno :) no i nie będziesz miała też później ;p

Karolina, nie narzekam ;) młoda się rusza, w nocy kręci się razem ze mną :), chociaż dzisiaj zrobiła sobie dzień lenia, trochę się powypina, porusza i koniec :) ale niech już będzie ten koniec lipca/początek sierpnia , bo wszystko mi naciska na żołądek i przepone, a jeszcze coraz częściej myślę o porodzie ;p
    Karolina, chyba że trafi Ci się drugi taki spokojny maluszek to ciężko bedzie porównać ;p

Karolina@ lubi tę wiadomość

Wysłany: 20 czerwca 2016, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się dopiero wstałam ;) wczoraj byliśmy na imprezce i trochę zaszalałam bo do 24 szaleliśmy z mężem na parkiecie :P ale z maluszkiem wszystko ok więc korzystałam :P teraz tylko jestem opuchnieta ręce i nogi masakra nie wiem jak tego się pozbyć :(

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mychakruszyna wrote:
    Witam się dopiero wstałam ;) wczoraj byliśmy na imprezce i trochę zaszalałam bo do 24 szaleliśmy z mężem na parkiecie :P ale z maluszkiem wszystko ok więc korzystałam :P teraz tylko jestem opuchnieta ręce i nogi masakra nie wiem jak tego się pozbyć :(

Korzystaj z tak dobrej formy. Lada dzień zaczynasz III trymestr i teraz Twoja sprawność poleci w dół. Pamiętam jak na końcówce ciąży miałam się podnieść z łóżka to była prawdziwa operacja logistyczna :D
    Jeżeli opuchlizna Ci zejdzie to prawdopodobnie od tańców. Ale może być też tak, że zaczynasz zbierać wodę w organizmie. Wtedy musisz powiedzieć o tym lekarzowi.

paola89, mychakruszyna lubią tę wiadomość

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynom z maluszkami, ktore maja juz przy sobie-gratuluje! Teraz najcięższa praca przed wami, wychowańie tych małych istotek :) życzę dużo cierpliwości i spokoju :)

Ja podjęłam decyzje ze od przyszłego cyklu zaczynamy starania o rodzeństwo dla Ani :) chciałabym te 2 lata różnicy miedzy maluchami :) mam nadzieje, ze sie szybko uda :)

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***

Wysłany: 20 czerwca 2016, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opuchlizna zeszła bo to typowa "imprezowa" ;)

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
‹‹ 48 49 50 51 52 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ