X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie z Śląska - łączymy się :)
Odpowiedz

Mamusie z Śląska - łączymy się :)

Oceń ten wątek:
  • mychakruszyna Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2016, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh może tak choć miałam nadzieje że infekcje w końcu zwalczylam, bo jestem po antybiotykach dwóch :( w pt wizyta zobaczę co powie lekarz ;)

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • FreshMm Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2016, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mychakruszyna wrote:
    Eh może tak choć miałam nadzieje że infekcje w końcu zwalczylam, bo jestem po antybiotykach dwóch :( w pt wizyta zobaczę co powie lekarz ;)

Trzymam kciuki, żeby to nie była infekcja ^^ A wiesz, zajrzałam do swojego pamiętnika ciążowego i...
    - w 35t0d pisałam tak:
    "Rano zauważyłam, że brzuch zmienił nieco kształt i się obniżył. Ciekawe, czy jeszcze wróci w górę, czy już do porodu pozostanie obniżony ;) "

- w 36t6d pisałam tak:
    "Myślę, że się obniżył główką, bo uciska mi czasami na spojenie łonowe. Oj, idę właśnie pogadać z synem, bo teraz czymś tam mi ciśnie, a to boli " - czyli miałam to samo, co Ty :D a nie miałam infekcji, Artura urodziłam w 37t6d, zatem to może być normalne :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2016, 22:36

mychakruszyna lubi tę wiadomość

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

Wysłany: 17 lipca 2016, 23:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hola hola tylko ze ten twój synek cie tam cisna jakies 4 tyg później niż mnie:P oj chyba z Wiktorkiem sobie porozmawiamy :P
    Martwi mnie jeszcze jedno..maly w dzien ledwo pare ruchów daje za to od 22-5 rano bez ustanku wierci sie intensywnie :/ a co za tym idzie moja noc zaczyna się po 5 :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2016, 23:56

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png

Wysłany: 18 lipca 2016, 00:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrzcie jakie cudo zamawiam na jesień dla synka normalnie zakochana jestem :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/365344d58743.jpg

Pani w Rybniku robi takie cuda :) kocykowo na fb ;) cena rozmiaru 0-3 25zl :) 3-6 35zl 6-9 45zl chyba ;)

FreshMm, paola89, _cherryLady, olka24, Kamila ;) lubią tę wiadomość

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • FreshMm Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 04:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mycha, ale śliczne :D łobuziak mały... Spać mamie nie daje <3

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• _cherryLady Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chce juzz swoja kruszynke przy sobie miec... :) mam szyjke 1 cm rozwarcie na palucha ale 0 bolesnych skurczow... :(

Nasza Marcysia jest już z nami <3
    bobas.gif
  • paola89 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CherryLady kiedy masz znowu wizytę ?

Ja dzisiaj ide na macanko u położnej :P pewnie się nic nie zmieniło

A to ZZO bierzesz ?

_cherryLady lubi tę wiadomość

Nasze maleństwo :* Kinga <3 21.08.2016r.
  • _cherryLady Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola89 wrote:
    CherryLady kiedy masz znowu wizytę ?

Ja dzisiaj ide na macanko u położnej :P pewnie się nic nie zmieniło

A to ZZO bierzesz ?
    Zzo biore jak sie wpasuje z rozwarciem :) wizyta za tydz w srode ( mam nadzieje ze juz do niej nie dotrwam) jutro mam tylko ktg

paola89 lubi tę wiadomość

Nasza Marcysia jest już z nami <3
    bobas.gif
  • paola89 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to życzę Ci żebyś już do tygodnia max tuliła swoją pszczółkę :P

_cherryLady, FreshMm lubią tę wiadomość

• FreshMm Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie, co bym zmieniła... 2 godziny po porodzie poszłabym spać, a nie wpatrywała się godzinami w buźkę dziecka, na które czekałam tyle miesięcy, nie wysyłałabym smsów itd... bo dziecko po porodzie jest zmęczone i tak wiele godzin sobie śpi. Jak potem po kilku godzinach Artur w nocy ożył, już wypoczęty, dał mi wycisk, to ja w ogóle nie byłam wyspana od kilkunastu godzin. Byłam jedną wielką tragedią xD chociaż to trudne, postarałabym się pójść spać hehe... xDD
    Ale mogę sobie gadać, a przy następnym dziecku pewnie i tak nie pójdę spać po porodzie, tylko będę się na nie patrzeć, patrzeć i patrzeć...

Falon, mychakruszyna, paola89, Karolina@, jesslin87, klaudia12369 lubią tę wiadomość

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• Karolina@ Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FreshMm - u mnie było to samo. Patrzyłam się na niego non stop. Oczu z niego nie spuszczałam. Nawet miałam opory aby iść pod prysznic, bo musiałam go wtedy na chwilę zostawić. Tak mniej więcej do 3 miesiąca życia jak Tomcio zasypiał po wieczornym rytuale to siadałam przy łóżeczku, do ręki paczka chusteczek i płakałam z szczęścia :) Nadal tak mam - jak śpi to patrzę na niego jak się uśmiecha, jakie słodkie minki robi przez sen. Magia i tyle.

P.S. gdzie to lato ?! Wczoraj musiałam popołudniu przepalić w piecu bo temp w domu spadła do 20 stopni i nie mogłabym Młodego kąpać...
    P.S. zamówiłam nosidło dla mojego Tomcia. Właśnie się szyje. Jestem taka podekscytowana ! :P

paola89, FreshMm lubią tę wiadomość

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • paola89 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FreshMm po porodzie pewnie są takie emocje że nie da się spać :) na pewno byłaś dumna że sobie poradziłaś i urodziłaś, musiałaś przyjrzeć się dziecku a potem wszystkim jeszcze pochwalić swoim skarbem więc pewnie by się chciało odpocząć no ale jak to zrobić :P

FreshMm lubi tę wiadomość

• paola89 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina, własnie to jest fajne że można tak siedzieć i dosłownie gapić się w swoje dziecko , póki jeszcze nie daje tak popalić hehhe :D ;)

No pogoda typowo wiosenna a nie letnia, w lipcu słoneczne dni to można na palcach policzyć , dla nas jeszcze w miarę ok ale biednym dzieciom jest chłodno , już nie mówiąc o wyjściu gdzieś jak ciągle pada :/

• Karolina@ Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola89 wrote:
    FreshMm po porodzie pewnie są takie emocje że nie da się spać :) na pewno byłaś dumna że sobie poradziłaś i urodziłaś, musiałaś przyjrzeć się dziecku a potem wszystkim jeszcze pochwalić swoim skarbem więc pewnie by się chciało odpocząć no ale jak to zrobić :P

Paola - przed 07:00 trafiłam na oddział położniczy i chyba do południa wisiałam na telefonie. Rodzina już wiedziała, bo mój mąż wysłał zdjęcie jeszcze z porodówki, ale musiałam poinformować przyjaciół. Co chwilę ktoś dzwonił, pisał smsy. Przerwać tę transzę mógł tylko obchód. A popołudniu zaczęły się odwiedziny :)

Jak to dobrze, że Tomcio to dopiero moje pierwsze dziecko. Mam nadzieję, że będzie mi dane jeszcze przynajmniej raz albo i dwa razy przeżyć taką fantastyczną przygodę jaką jest ciąża, poród i pierwsze dni/tygodnie życia dziecka <3

paola89, mychakruszyna, FreshMm lubią tę wiadomość

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • paola89 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina a jakie nosidło zamowiłaś ? :) pochwal się :)

A dziewczyny, czy wy korzystałyście z np. otulaczy ? albo zawijałyście dzieciaczki w ten kokon ?

• Karolina@ Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola89 wrote:
    Karolina, własnie to jest fajne że można tak siedzieć i dosłownie gapić się w swoje dziecko , póki jeszcze nie daje tak popalić hehhe :D ;)

No pogoda typowo wiosenna a nie letnia, w lipcu słoneczne dni to można na palcach policzyć , dla nas jeszcze w miarę ok ale biednym dzieciom jest chłodno , już nie mówiąc o wyjściu gdzieś jak ciągle pada :/

Pogoda jesienna! Wczoraj jak wychodziłam na spacer z Tomciem to tak go grubo ubrałam jakby był co najmniej październik! Przeszłam z pół km i musiała się wracać, bo zaczęło padać...

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • paola89 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina , masz rację :) tzn. emocje których można doświadczyć kilka razy w życiu i nic nei jest w stanie im dorównać :) takie wyjątkowe chwile , wszystkim chce się chwalić :)

Dla mnie póki mała jest w brzuszku to już jest takie niesamowite, każdy ruch obserwuje , zupełnie inaczej do tego podchodzi mój T , chociaż wiem że dzieci uwielbia to teraz nie jest w stanie przeżywać tego tak jak ja :)

• paola89 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina@ wrote:
    Pogoda jesienna! Wczoraj jak wychodziłam na spacer z Tomciem to tak go grubo ubrałam jakby był co najmniej październik! Przeszłam z pół km i musiała się wracać, bo zaczęło padać...

No kiepsko z taką pogodą :/ ani wyjść bo pada/wieje/zimno , dzieci nic nie mogą skorzystać , potem też z tą pogodą różnie bywa i znowu jesień/zima i zaś siedzenie w domu :/

• Karolina@ Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola89 wrote:
    Karolina a jakie nosidło zamowiłaś ? :) pochwal się :)

A dziewczyny, czy wy korzystałyście z np. otulaczy ? albo zawijałyście dzieciaczki w ten kokon ?

Nosidło zamówiłam od Pathi (wpisz se w google, ma stronkę i fb). Tylko pamiętaj, że nosidełko (nie wisiadło!!!) jest dla dzieci już siedzących. Wcześniej chusta. Jak już mi przyjdzie to wrzucę fotkę.

Tak, ja zawijałam dziecko w kokon tak przez mniej więcej pierwszy miesiąc. U nas chyba każda marcówka tak robiła, jest to bardzo bardzo potrzebne dziecku, aby czuło się jak w brzuszku mamy. Poza tym na początku dziecko ma bardzo silny odruch moro i dziecko się tak ciasno zwija, aby go ten odruch nie budził. Ja osobiście zawijałam dziecko w kocyk z polaru. Wiele dziewczyn miało śpiworki. Nie przemawiają do mnie bety, w ogóle go nie kupowałam. Otulacz moim zdaniem można stosować latem, jak jest wysoka temp. Ja Tomcia otulałam jak na tym filmiku:
    https://www.youtube.com/watch?v=zY0cz5jfwSE

paola89 lubi tę wiadomość

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • paola89 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Karolina :)
    z ciekawości poszukałam różnic między nosidłem a wisiadłem i nawet nie wiedziałam że aż tak to wygląda :)
    A nosidło z tej firmy co zamawiałas to fajne :) i sporo kolorków do wyboru , chociaż cena spora :p

Co do otulania, to też już zapisałam sobie obrazek jak się otula :) żeby potem młodej nie męczyć ;) a otulałaś synka tylko do spania ?

‹‹ 61 62 63 64 65 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ