X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamuśki z rocznika 87'
Odpowiedz

Mamuśki z rocznika 87'

Oceń ten wątek:
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny :) Przeglądam sobie forum i co widzę - mamusie rocznik '87 :)
    To moje drugie dziecko, mam już 3-letniego synka. Teraz z kolei od jakis trzech tygodni borykam się z nawracającym krwiakiem i jestem uziemiona w łóżku :( Dziś weszłam w drugi trymestr, a to jutro mam usg genetyczne i zobaczymy co z dzieckiem i krwiakiem, trzymajcie kciuki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2015, 17:30

8pdp47e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2015, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka Dżuls, ja też byłam uziemiona z powodu krwiaka ..
    Leżałam plackiem ponad 2 tygodnie, wstawałam tylko do WC i brałam dużą dawkę luteiny ..

Zapewne będzie wszystko w porządku, głowa do góry ;)

• Dżuls Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trochę jestem tym zdołowana, ale z drugiej strony trzeba być dobrej myśli. Gin powiedział, że biorę już końską dawkę progesteronu i oprócz leżenia już więcej nic nie może poradzić. Na dodatek mam cukrzycę ciążową i jestem na insulinie. Ogólnie pierwsza ciąża była książkowa, a w tej od samego początku jest pod górkę, no ale czego się nie robi dla dobra dziecka :)
    Jak ja nie mogę się już doczekać tego usg! Idziemy do jakiegoś gina z super sprzętem najnowszej generacji, więc nieśmiało, po cichu liczę na płeć, może cos wypatrzy :P :D

8pdp47e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2015, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls, jak bym samą siebie czytała ..
    u Mnie również cały czas pod górkę było, dużą dawkę progesteronu czyli ile ?

Od początku ciąży faszerowałam się tabletkami, witaminami, zastrzykami - to mam do końca ciąży ..
    Teraz daje Mi w kość spojenie łonowe, ale trzeba jakoś sobie radzić ;)

Moja pierwsza ciąża zakończyła się bardzo szybko więc trzeba wierzyć że wszystko będzie w porządku :D

• sowa28 Ekspertka

Wysłany: 12 marca 2015, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello, ja tez witam :-)
    Pierwsza ciąża - zapowiada się synek. Dotychczas wszystkie wyniki ok, prenatalne też bardzo dobrze. Jednak na wizycie w tym tygodniu bardzo się zmartwiłam. Z dzieckiem ok, ale szyjka delikatnie rozszerzona. Lekarz zapisał luteinę, kazał odpoczywać i za tydzien do kontroli. Mówił, żeby sie nie denerwować, że często jest to fałszywy alarm - np. zbierze się śluz. Bardzo się zestresowałam, mam nadzieje, że sprawa się unormuje i obędzie się bez szwu itd. Ehhh :-(

cbyga1h.png
    h0b9tl5.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena87 wrote:
    Dżuls, jak bym samą siebie czytała ..
    u Mnie również cały czas pod górkę było, dużą dawkę progesteronu czyli ile ?
    Teraz 3x2 tabletki duphastonu, dodatkowo 2x1 luteina i nospa doraźnie, a wcześniej też 3x2, świeżo po krwawieniach.

8pdp47e.png
  • siamyrka Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Dziewczynki,

kurcze- nie zazdroszczę Wam tych krwiaków, cukrzyc i innych :( ale na pewno bd dobrze! :) trzymam mooooocno kciuki! i niedługo wszystkie będziemy się chwalić zdjęciami Naszych Pociech :)

mi (dzięki Bogu!) tylko ból brzucha doskwierał. od ok 16 tyg się uspokoiło i teraz sporadycznie pobolewa.

sowa28, Dżuls lubią tę wiadomość

gptupjt.png

ganns65gq7vssnlc.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie pociesza też to, że to moje drugie dziecko i nie planuję następnych, więc przemęczę się przez tę ciążę i mogę uznać, że plan wykonany :)

Lena87 lubi tę wiadomość

8pdp47e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2015, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:
    Teraz 3x2 tabletki duphastonu, dodatkowo 2x1 luteina i nospa doraźnie, a wcześniej też 3x2, świeżo po krwawieniach.

Dopochwowa luteina jest lepsza i szybciej wchłanialna ..
    Aplikowałam 4 razy dziennie setki ..

A przede wszystkim tańsza jedno opakowanie około 5 zł ..

• Dżuls Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena87 wrote:
    Dopochwowa luteina jest lepsza i szybciej wchłanialna ..
    Aplikowałam 4 razy dziennie setki ..

A przede wszystkim tańsza jedno opakowanie około 5 zł ..
    Na razie krwawiłam, więc gin uznał, że nie ma sensu dawać nic dopochwowo, mam wizytę we wtorek, więc skoro plamienia uposkoiły się, to może zmieni. Ten duphaston jest koszmarnie drogi, na dodatek ceny w różnych aptekach mogą wahać się nawet o 10 zł... :/

8pdp47e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2015, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls, nie powiedział Ci lekarz że te plamienie mogło być od krwiaka ?
    On się wchłania bądź wydala - oczyszcza ;)

• sowa28 Ekspertka

Wysłany: 12 marca 2015, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    siamyrka wrote:
    hej Dziewczynki,

kurcze- nie zazdroszczę Wam tych krwiaków, cukrzyc i innych :( ale na pewno bd dobrze! :) trzymam mooooocno kciuki! i niedługo wszystkie będziemy się chwalić zdjęciami Naszych Pociech :)

mi (dzięki Bogu!) tylko ból brzucha doskwierał. od ok 16 tyg się uspokoiło i teraz sporadycznie pobolewa.

Mam nadzieję, że wszystko bedzie dobrze. Trzeba być dobrej myśli, chociaż stres jest.

siamyrka lubi tę wiadomość

cbyga1h.png
    h0b9tl5.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasne, że od krwiaka, ale powiedział że to się z luteiną będzie babrać i dał tylko doustne.

8pdp47e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2015, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najważniejsze aby się oczyściło ;)

• Dżuls Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena87 wrote:
    Najważniejsze aby się oczyściło ;)
    Wiadomo :) Ale stresik jest, nie ukrywam. Muszę się uzbroić w cierpliwość i mam nadzieję, że w ciągu kilku tygodni intruz się ewakuuje, a ja będę mogła się wreszcie cieszyć tą ciążą, bo jak do tej pory to albo byłam zmęczona, albo miałam mega nudności, potem bóle brzucha, a na końcu krwiak. Już o cukrzycy nie wspominając.

8pdp47e.png
  • Kiniaminia Przyjaciółka

Wysłany: 12 marca 2015, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam:) też jestem rocznik 87. To moje pierwsze dzieciątko i też jestem pełna obaw bo mam problemy z ciśnieniem:( musimy być dobrej myśli i wierzyć w to ze niedługo będziemy tulić nasze szkraby:)

sowa28, Bluberry lubią tę wiadomość

relg3e5e5eurhywm.png
  • sowa28 Ekspertka

Wysłany: 12 marca 2015, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Damy radę, jak nie nasz rocznik, to żaden ;-)

Bluberry lubi tę wiadomość

cbyga1h.png
    h0b9tl5.png
  • Kiniaminia Przyjaciółka

Wysłany: 12 marca 2015, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sowa28 wrote:
    Damy radę, jak nie nasz rocznik, to żaden ;-)

Zgadzam się w 100%:) nasz rocznik jest najlepszy:)

relg3e5e5eurhywm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2015, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2015, 19:35

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2015, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bluberry, zmartwienia całe życie będą Nam towarzyszyć ;)
    Trzeba cieszyć się z każdego dnia mimo tego że czasami ten piękny stan daje Nam popalić ;)

Nie ukrywam, że i ja na początku byłam pesymistycznie nastawiona do wszystkiego, bo przez 13 tygodni ciągle pod górkę było ..

Sama nie potrafię w to uwierzyć, że już jutro zacznę 22tc , czas leci bardzo szybko i gdyby nie brzuszek i smyranie dzieciątka nie powiedziała bym że jestem w ciąży :)
    Za niedługo zacznę kompletować wyprawkę i będę odliczać do lipca :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2015, 22:52

1 2 3 4 5 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ