X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamuśki z rocznika 87'
Odpowiedz

Mamuśki z rocznika 87'

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2015, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sowa oczywiście że damy radę, nie bez powodu zostałyśmy obdarzone taką rolą ;)
    Jesteśmy silne a przy okazji posiadamy wysoki próg bólu, czego tak do końca nie można powiedzieć o mężczyznach :D

• siamyrka Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 06:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :)

My mielismy kiepska noc. przy kazdej zmianie pozycji, budzilam sie bo brzuch mi sie stawial. Wzielam nad ranem nospe i aspargin. To znowu w pachwinach zaczelo ciagnac :/ wiec od 4 nie spie. I zapewne zaczne przysypiac, jak trzeba bd wstac...

A dzis zaczynamy juz z Synkiem 29 tydz :)))

Milego dnia Kobietki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2015, 06:25

gptupjt.png

ganns65gq7vssnlc.png
  • Dada Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 06:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam.To moje pierwsza ciaza ,czekam z niecierpliwością na syna :) Dzis wizyta takze zobaczymy jak sie chowa ;)
    Miłego dnia :)

Lena87 lubi tę wiadomość

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • Wonderwall Ekspertka

Wysłany: 13 marca 2015, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2015, 23:54

• Dżuls Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boszzz, same chłopaki! Jestem na innym wątku i tam też same chłopaki jak do tej pory :D A mi się marzy dziewczynka do kompletu :D Na zobaczymy, dziś usg, może już coś gin wypatrzy :P
    Co do bólu itd, to moim zdaniem gdyby to faceci mieliby rodzić dzieci, ludzkośc dawno by wyginęła. Mój mąż był w wojsku sanitariuszem i nie jedno widział, ale przy porodzie widziałam, że trochę wymięka :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2015, 07:14

Lena87 lubi tę wiadomość

8pdp47e.png
  • Wonderwall Ekspertka

Wysłany: 13 marca 2015, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2015, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2015, 19:35

• sowa28 Ekspertka

Wysłany: 13 marca 2015, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też kiepsko w nocy. Odkąd się dowiedziałam , że szyjka jest lekko rozszerzona, każdy najmniejszy szczegół przykuwa moją uwagę i zaraz się nakręcam czy wszystko ok. Budziłam się ze 100 razy dzisiaj. Za to poranek zapowiada się bardzo słonecznie. Miłego dnia dziewczyny :-)

cbyga1h.png
    h0b9tl5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2015, 19:35

• sowa28 Ekspertka

Wysłany: 13 marca 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bluberry wrote:
    Sowa skąd jesteś? Bo u mnie to zimno i leje deszcz, pożycz trochę słońca :)
    Trójmiasto - wieje, ale słońce pięknie świeci.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2015, 10:32

cbyga1h.png
    h0b9tl5.png
  • Kiniaminia Przyjaciółka

Wysłany: 13 marca 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj ja też dziś miałam koszmary w nocy, nie wiem skąd się biorą takie porąbane sny. My nie wiemy na kogo czekamy- będzie niespodzianka:)

relg3e5e5eurhywm.png
  • siamyrka Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja już pozałatwiałam wszystko i teraz siedzę, wcinam banana i odpoczywam. brzuch przestał boleć na całe szczęście i już się nie napina. Misio "tańcuje" więc jest dobrze :)

powiem Wam, że ostatnio wokół mnie rodziły sie same dziewczynki- ja powiem szczerze, też po cichutku marzyłam o córeczce, nawet przez minutkę na usg mój Urwis był dziewczynką, ale po chwili Pani dr się poprawiła, przeprosiła i powiedziała, że jednak to chłopak ;) ważne, że zdrowy (i niech tak zostanie! :) )

Sowa- ja też mieszkałam i studiowałam w 3mieście przez 4 lata (najpierw w Sopocie, potem w Gdańsku, potem w Gdyni ;) ).
    a ogólnie to pochodzę z Katowic :)

co do snów, to ja też mam głupie odkąd jestem w ciąży, ale to podobno normalne.

u mnie w Drammen dziś pięknie słonko świeci, zimno jeszcze, bo ok 5 st., ale te promienie słoneczne pozytywnie człowieka nastawiają :)

gptupjt.png

ganns65gq7vssnlc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczynki, ja również chciała bym dziewczynkę albo coś czuję że będzie chłop jak dąb ;)

W nocy oczywiście spać też nie mogłam ;) taki nasz urok kobietki :D

Od rana jeździłam i załatwiałam, dzwonili z ośrodka gdzie miałam robić połówkowe że moje skierowanie może być nie przyjęte, ale odwiedziłam na szybko Gina później ośrodek i wszystko w jak najlepszym porządku ;) wcale nie musiałam jeździć ;)
    ale mam święty spokój, bo zaoszczędzę 200 zł :D
    A zależało Mi bardzo na tym bo to na NFZ :D

Życzę Udanych Wizyt Kochane ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2015, 12:33

• sowa28 Ekspertka

Wysłany: 13 marca 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siamyrka, czyli znane Ci są nadmorskie klimaty :-)

Mam pytanie a propos napinania brzucha. Nie jestem pewna jak taka sytuacja wyglada. Czy chodzi o takie uczucie napiętej skóry? Bo wczoraj coś takiego odczułam, ale nie było to bolesne w żaden sposób.

cbyga1h.png
    h0b9tl5.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sowa28 wrote:
    Siamyrka, czyli znane Ci są nadmorskie klimaty :-)

Mam pytanie a propos napinania brzucha. Nie jestem pewna jak taka sytuacja wyglada. Czy chodzi o takie uczucie napiętej skóry? Bo wczoraj coś takiego odczułam, ale nie było to bolesne w żaden sposób.
    Robi się twardy, czujesz jakby Ci się w środku coś kurczyło i ściągało w jedno miejsce.

8pdp47e.png
  • siamyrka Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sowa- napinanie się na pewno poznasz. brzuch rośnie w jednej chwili jak balon- twardnieje. po czym po chwili "puszcza" i wraca do normy. ja pierwsze napięcia poczułam chyba coś ok 26 tyg. niby lek mówi, że to normalne, bo macica przygotowuje się do porodu powoli. ale częste lub bolesne mogą być groźne.

gptupjt.png

ganns65gq7vssnlc.png
  • sowa28 Ekspertka

Wysłany: 13 marca 2015, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok, dzięki za info.

cbyga1h.png
    h0b9tl5.png
  • Kiniaminia Przyjaciółka

Wysłany: 13 marca 2015, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja też nie umiałam tego poznać i dopiero jak byłam w szpitalu powiedzieli mi, ze tak sie dzieje i dostałam magnez na to.

relg3e5e5eurhywm.png
  • Wonderwall Ekspertka

Wysłany: 13 marca 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś

• LoLkA Przyjaciółka

Wysłany: 13 marca 2015, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was! Jestem mama 10 miesiecznego synusia a obecnie staramy sie o drugie (nie ukrywam ze chcialabym dziewczynke). Mam nadzieje ze nie bede dlugo czekac;) Pozdrawiam

https://www.suwaczki.com/tickers/relg3e5ecg4oqqc3.png
1 2 3 4 5 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ