X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamuśki z rocznika 87'
Odpowiedz

Mamuśki z rocznika 87'

Oceń ten wątek:
  • siamyrka Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 06:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bluberry- dziekuje za zyczenia zdrowka dla Taty.

Ja meza wyprawilam do pracy i zasnac nie moge. Sama ide na 9 na pare godz do pracy. Ale to juz ostatnie godz bo juz wszystko mnie strasznie meczy.

Dzis nawet dobrze spalam. Oby tak czesciej :)

Milego dnia!

gptupjt.png

ganns65gq7vssnlc.png
  • Fatim Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane :) przemyślałam ten zakup detektora tętna i wstrzymam się z tym na razie ;) dr nie chce mi robić jeszcze usg dooplerowskiego, na którym słychać serduszko, bo to mocniejsze usg i nie chce stresować maluszka więc i ja nie będę :)

Lena87, Bluberry, siamyrka lubią tę wiadomość

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2015, 19:36

Fatim lubi tę wiadomość

• siamyrka Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fatim- bardzo dobra decyzja :)

Bluberry - tak, pracuje na 1/2 etatu jeszcze. Ale juz raczej ni dlugo. Bylam juz na zwolnieniu, bo bol brzucha nie przechodzil. Ale po 2 m-ach lek pozwolil troszke popracowac. Dzieki temu nie umieram z nudow- ile mozna w domu sprzatac :p hehe

U mnie pogoda sie zepsula - gdzie ta wiosna: slonko, ciepelko :/ ???

Fatim lubi tę wiadomość

gptupjt.png

ganns65gq7vssnlc.png
  • Kiniaminia Przyjaciółka

Wysłany: 16 marca 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam po weekendowo:)Fatim bardzo dobra decyzja:) będzie wszystko dobrze, nie można się nakręcać. Mnie coś ostatnio brzuch twardnieje, też mnie to martwi, chyba w tej ciąży całkiem osiwieje.

Fatim lubi tę wiadomość

relg3e5e5eurhywm.png
  • siamyrka Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiniaminia- mi ost też bardzo napinał się brzuch. tu moja położna twierdzi, że to normalne (ehhh...), na szczęście w ndz lecę do Pl i mam wizytę u lek. zadzwoniłam do mojej lekarki i pow mi żebym brała nospę i aspargin 3x1 i już jest dobrze.
    ale mnie też każda taka sytuacja strasznie martwi i denerwuje, więc nie będziesz jedyna siwa ;)

gptupjt.png

ganns65gq7vssnlc.png

Wysłany: 16 marca 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    siamyrka wrote:
    Kiniaminia- mi ost też bardzo napinał się brzuch. tu moja położna twierdzi, że to normalne (ehhh...), na szczęście w ndz lecę do Pl i mam wizytę u lek. zadzwoniłam do mojej lekarki i pow mi żebym brała nospę i aspargin 3x1 i już jest dobrze.
    ale mnie też każda taka sytuacja strasznie martwi i denerwuje, więc nie będziesz jedyna siwa ;)
    Chyba wszystkie kobiety w ciąży się tak przejmują. Do tej pory wszystko szło gładko, ale już jesteśmy na takim etapie ciąży,że różne rzeczy mogą się dziać.
    A gdzie mieszkasz? na każdą wizytę latasz do Polski??

relg3e5e5eurhywm.png
  • siamyrka Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 05:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mieszkam w Norwegii. bylam dotychczas na 3 wizytach w Pl, ze wzgledu, iz tu ciaze prowadzi polozna, robia tylko 1 usg w trakcie calej ciazy i badania gin nie uraczysz. A ze wzgledu na 1 poronienie I brak przeciwwskazan do latania wole jednak sluzbe zdrowia w Pl. Mam tu co m-ac wizyte u poloznej, ale mierza wtedy tylko cisnienie, waza, mierza brzuch I sluchaja tetna dziecka (po 20-tym tyg). Wiec wiele zostaje do zyczenia... Ja umarlabym ze strachu o Malenstwo, gdyby nie mozliwosc badania w Pl.
    Ale za to wiekszosc Polek, chwali sobie bardzo porod I pobyt w szpitalu.wiec tyle dobrze.

gptupjt.png

ganns65gq7vssnlc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2015, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2015, 19:36

• LoLkA Przyjaciółka

Wysłany: 18 marca 2015, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mieszkam w holandii i jest dokladnie tak samo. W ciagu calej ciazy mialam tylko 2 usg, 1 badanie krwi a na kazdej wizycie u poloznej pomiar cisnienia waga i sluchanie bicia serca. Ja sobie bardzo zachwalalam taki system i tez miedzy innymi dlatego zdecydowalismy sie na drugiego dzidziusia, nie mam obaw. A sam porod byl super (oprocz boli).

https://www.suwaczki.com/tickers/relg3e5ecg4oqqc3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2015, 19:37

• MonisiaK Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, jestem Monika :)
    26.01.2015 urodziłam śliczną córeczkę Blaneczkę :)

Fatim, Bluberry lubią tę wiadomość

ex2b9vvj4jxe17l2.png
    km5siei3wv50qtno.png
  • siamyrka Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    powiem Wam dziewczyny, że nawet z tym 1 usg można spokojnie przeżyć, ale jak robi je ktoś kompetentny, a nie położna, która na pytanie ile waży Dzidziuś odp, że nie wie... ale istnieje możliwość szybkiej komunikacji między krajami i ja się z tego cieszę ;)

MonisiaK - gratuluję!

a ja odebrałam dziś gości- przylecieli na pare dni do nas. aktualnie odsypiają ;)
    i na dodatek dostałam dziś chyba mandat z fotoradaru. szlak by to... :(

gptupjt.png

ganns65gq7vssnlc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2015, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    /

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2015, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam :)
    miałam założyć wątek z rocznika 87 ale na szczęście jest istnieje :)
    Czy mogę do was dołączyć ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2015, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wysłany: 20 marca 2015, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Wszystkim:) Oo Siamyrka mój mąż tez w Norwegii Jest, a ja siedze w Polsce. Byłam parę razy u niego, ale teraz w ciąży ani razu bo się bałam lecieć samolotem. Ja ostatnio też dostałam mandat z fotoradaru- ale się wkurzyłam, dziady wyciągaja tylko kasę.
    Co tam u Was dziewczyny?? Oglądałyście Zacmienie słonca??:)
    Bluberry ,ale masz juz dużego synka:)

relg3e5e5eurhywm.png
  • siamyrka Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ojj nawet nie mów Kiniaminia- tutaj mandaty z fotoradarów są baaaardzo wysokie i mam nadzieję, że załapię się na ten najniższy... :/
    u nas niestety nie było widoczne zaćmienie. poza tym i tak zachmurzenie było.

mnie jakieś przeziębienie dopadło. póki co - i mam nadzieję,że tak zostanie- tylko katar, ale męczy strasznie.

w ndz lecę do Pl, a w pon usg- nie mogę się doczekać :)))
    ciekawe ile mój Niuniuś już waży?

gptupjt.png

ganns65gq7vssnlc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2015, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• sowa28 Ekspertka

Wysłany: 20 marca 2015, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jestem już po wizycie i wszystko w normie, szyjka - ok. Alarm odwołany ;-) dzięki Bogu :-) Wam też życzę zdrowia :-)

siamyrka lubi tę wiadomość

cbyga1h.png
    h0b9tl5.png
‹‹ 4 5 6 7 8 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ