X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamuśki z rocznika 87'
Odpowiedz

Mamuśki z rocznika 87'

Oceń ten wątek:
  • siamyrka Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 06:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bluberry- dziekuje za zyczenia zdrowka dla Taty.

Ja meza wyprawilam do pracy i zasnac nie moge. Sama ide na 9 na pare godz do pracy. Ale to juz ostatnie godz bo juz wszystko mnie strasznie meczy.

Dzis nawet dobrze spalam. Oby tak czesciej :)

Milego dnia!

gptupjt.png

ganns65gq7vssnlc.png
  • Fatim Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane :) przemyślałam ten zakup detektora tętna i wstrzymam się z tym na razie ;) dr nie chce mi robić jeszcze usg dooplerowskiego, na którym słychać serduszko, bo to mocniejsze usg i nie chce stresować maluszka więc i ja nie będę :)

Lena87, Bluberry, siamyrka lubią tę wiadomość

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2015, 19:36

Fatim lubi tę wiadomość

• siamyrka Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fatim- bardzo dobra decyzja :)

Bluberry - tak, pracuje na 1/2 etatu jeszcze. Ale juz raczej ni dlugo. Bylam juz na zwolnieniu, bo bol brzucha nie przechodzil. Ale po 2 m-ach lek pozwolil troszke popracowac. Dzieki temu nie umieram z nudow- ile mozna w domu sprzatac :p hehe

U mnie pogoda sie zepsula - gdzie ta wiosna: slonko, ciepelko :/ ???

Fatim lubi tę wiadomość

gptupjt.png

ganns65gq7vssnlc.png
  • Kiniaminia Przyjaciółka

Wysłany: 16 marca 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam po weekendowo:)Fatim bardzo dobra decyzja:) będzie wszystko dobrze, nie można się nakręcać. Mnie coś ostatnio brzuch twardnieje, też mnie to martwi, chyba w tej ciąży całkiem osiwieje.

Fatim lubi tę wiadomość

relg3e5e5eurhywm.png
  • siamyrka Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiniaminia- mi ost też bardzo napinał się brzuch. tu moja położna twierdzi, że to normalne (ehhh...), na szczęście w ndz lecę do Pl i mam wizytę u lek. zadzwoniłam do mojej lekarki i pow mi żebym brała nospę i aspargin 3x1 i już jest dobrze.
    ale mnie też każda taka sytuacja strasznie martwi i denerwuje, więc nie będziesz jedyna siwa ;)

gptupjt.png

ganns65gq7vssnlc.png

Wysłany: 16 marca 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    siamyrka wrote:
    Kiniaminia- mi ost też bardzo napinał się brzuch. tu moja położna twierdzi, że to normalne (ehhh...), na szczęście w ndz lecę do Pl i mam wizytę u lek. zadzwoniłam do mojej lekarki i pow mi żebym brała nospę i aspargin 3x1 i już jest dobrze.
    ale mnie też każda taka sytuacja strasznie martwi i denerwuje, więc nie będziesz jedyna siwa ;)
    Chyba wszystkie kobiety w ciąży się tak przejmują. Do tej pory wszystko szło gładko, ale już jesteśmy na takim etapie ciąży,że różne rzeczy mogą się dziać.
    A gdzie mieszkasz? na każdą wizytę latasz do Polski??

relg3e5e5eurhywm.png
  • siamyrka Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 05:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mieszkam w Norwegii. bylam dotychczas na 3 wizytach w Pl, ze wzgledu, iz tu ciaze prowadzi polozna, robia tylko 1 usg w trakcie calej ciazy i badania gin nie uraczysz. A ze wzgledu na 1 poronienie I brak przeciwwskazan do latania wole jednak sluzbe zdrowia w Pl. Mam tu co m-ac wizyte u poloznej, ale mierza wtedy tylko cisnienie, waza, mierza brzuch I sluchaja tetna dziecka (po 20-tym tyg). Wiec wiele zostaje do zyczenia... Ja umarlabym ze strachu o Malenstwo, gdyby nie mozliwosc badania w Pl.
    Ale za to wiekszosc Polek, chwali sobie bardzo porod I pobyt w szpitalu.wiec tyle dobrze.

gptupjt.png

ganns65gq7vssnlc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2015, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2015, 19:36

• LoLkA Przyjaciółka

Wysłany: 18 marca 2015, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mieszkam w holandii i jest dokladnie tak samo. W ciagu calej ciazy mialam tylko 2 usg, 1 badanie krwi a na kazdej wizycie u poloznej pomiar cisnienia waga i sluchanie bicia serca. Ja sobie bardzo zachwalalam taki system i tez miedzy innymi dlatego zdecydowalismy sie na drugiego dzidziusia, nie mam obaw. A sam porod byl super (oprocz boli).

https://www.suwaczki.com/tickers/relg3e5ecg4oqqc3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2015, 19:37

• MonisiaK Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, jestem Monika :)
    26.01.2015 urodziłam śliczną córeczkę Blaneczkę :)

Fatim, Bluberry lubią tę wiadomość

ex2b9vvj4jxe17l2.png
    km5siei3wv50qtno.png
  • siamyrka Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    powiem Wam dziewczyny, że nawet z tym 1 usg można spokojnie przeżyć, ale jak robi je ktoś kompetentny, a nie położna, która na pytanie ile waży Dzidziuś odp, że nie wie... ale istnieje możliwość szybkiej komunikacji między krajami i ja się z tego cieszę ;)

MonisiaK - gratuluję!

a ja odebrałam dziś gości- przylecieli na pare dni do nas. aktualnie odsypiają ;)
    i na dodatek dostałam dziś chyba mandat z fotoradaru. szlak by to... :(

gptupjt.png

ganns65gq7vssnlc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2015, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    /

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2015, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam :)
    miałam założyć wątek z rocznika 87 ale na szczęście jest istnieje :)
    Czy mogę do was dołączyć ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2015, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wysłany: 20 marca 2015, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Wszystkim:) Oo Siamyrka mój mąż tez w Norwegii Jest, a ja siedze w Polsce. Byłam parę razy u niego, ale teraz w ciąży ani razu bo się bałam lecieć samolotem. Ja ostatnio też dostałam mandat z fotoradaru- ale się wkurzyłam, dziady wyciągaja tylko kasę.
    Co tam u Was dziewczyny?? Oglądałyście Zacmienie słonca??:)
    Bluberry ,ale masz juz dużego synka:)

relg3e5e5eurhywm.png
  • siamyrka Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ojj nawet nie mów Kiniaminia- tutaj mandaty z fotoradarów są baaaardzo wysokie i mam nadzieję, że załapię się na ten najniższy... :/
    u nas niestety nie było widoczne zaćmienie. poza tym i tak zachmurzenie było.

mnie jakieś przeziębienie dopadło. póki co - i mam nadzieję,że tak zostanie- tylko katar, ale męczy strasznie.

w ndz lecę do Pl, a w pon usg- nie mogę się doczekać :)))
    ciekawe ile mój Niuniuś już waży?

gptupjt.png

ganns65gq7vssnlc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2015, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• sowa28 Ekspertka

Wysłany: 20 marca 2015, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jestem już po wizycie i wszystko w normie, szyjka - ok. Alarm odwołany ;-) dzięki Bogu :-) Wam też życzę zdrowia :-)

siamyrka lubi tę wiadomość

cbyga1h.png
    h0b9tl5.png
‹‹ 4 5 6 7 8 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ