Mamuśki z rocznika 87'
-
WIADOMOŚĆ
-
Bluberry- dziekuje za zyczenia zdrowka dla Taty.
Ja meza wyprawilam do pracy i zasnac nie moge. Sama ide na 9 na pare godz do pracy. Ale to juz ostatnie godz bo juz wszystko mnie strasznie meczy.
Dzis nawet dobrze spalam. Oby tak czesciej
Milego dnia!
-
Hej kochane przemyślałam ten zakup detektora tętna i wstrzymam się z tym na razie dr nie chce mi robić jeszcze usg dooplerowskiego, na którym słychać serduszko, bo to mocniejsze usg i nie chce stresować maluszka więc i ja nie będę
Lena87, Bluberry, siamyrka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
fatim- bardzo dobra decyzja
Bluberry - tak, pracuje na 1/2 etatu jeszcze. Ale juz raczej ni dlugo. Bylam juz na zwolnieniu, bo bol brzucha nie przechodzil. Ale po 2 m-ach lek pozwolil troszke popracowac. Dzieki temu nie umieram z nudow- ile mozna w domu sprzatac :p hehe
U mnie pogoda sie zepsula - gdzie ta wiosna: slonko, ciepelko ???Fatim lubi tę wiadomość
-
Kiniaminia- mi ost też bardzo napinał się brzuch. tu moja położna twierdzi, że to normalne (ehhh...), na szczęście w ndz lecę do Pl i mam wizytę u lek. zadzwoniłam do mojej lekarki i pow mi żebym brała nospę i aspargin 3x1 i już jest dobrze.
ale mnie też każda taka sytuacja strasznie martwi i denerwuje, więc nie będziesz jedyna siwa -
siamyrka wrote:Kiniaminia- mi ost też bardzo napinał się brzuch. tu moja położna twierdzi, że to normalne (ehhh...), na szczęście w ndz lecę do Pl i mam wizytę u lek. zadzwoniłam do mojej lekarki i pow mi żebym brała nospę i aspargin 3x1 i już jest dobrze.
ale mnie też każda taka sytuacja strasznie martwi i denerwuje, więc nie będziesz jedyna siwa
A gdzie mieszkasz? na każdą wizytę latasz do Polski?? -
Mieszkam w Norwegii. bylam dotychczas na 3 wizytach w Pl, ze wzgledu, iz tu ciaze prowadzi polozna, robia tylko 1 usg w trakcie calej ciazy i badania gin nie uraczysz. A ze wzgledu na 1 poronienie I brak przeciwwskazan do latania wole jednak sluzbe zdrowia w Pl. Mam tu co m-ac wizyte u poloznej, ale mierza wtedy tylko cisnienie, waza, mierza brzuch I sluchaja tetna dziecka (po 20-tym tyg). Wiec wiele zostaje do zyczenia... Ja umarlabym ze strachu o Malenstwo, gdyby nie mozliwosc badania w Pl.
Ale za to wiekszosc Polek, chwali sobie bardzo porod I pobyt w szpitalu.wiec tyle dobrze.
-
nick nieaktualny
-
Ja mieszkam w holandii i jest dokladnie tak samo. W ciagu calej ciazy mialam tylko 2 usg, 1 badanie krwi a na kazdej wizycie u poloznej pomiar cisnienia waga i sluchanie bicia serca. Ja sobie bardzo zachwalalam taki system i tez miedzy innymi dlatego zdecydowalismy sie na drugiego dzidziusia, nie mam obaw. A sam porod byl super (oprocz boli).https://www.suwaczki.com/tickers/relg3e5ecg4oqqc3.png
-
nick nieaktualny
-
powiem Wam dziewczyny, że nawet z tym 1 usg można spokojnie przeżyć, ale jak robi je ktoś kompetentny, a nie położna, która na pytanie ile waży Dzidziuś odp, że nie wie... ale istnieje możliwość szybkiej komunikacji między krajami i ja się z tego cieszę
MonisiaK - gratuluję!
a ja odebrałam dziś gości- przylecieli na pare dni do nas. aktualnie odsypiają
i na dodatek dostałam dziś chyba mandat z fotoradaru. szlak by to... -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Hej Wszystkim:) Oo Siamyrka mój mąż tez w Norwegii Jest, a ja siedze w Polsce. Byłam parę razy u niego, ale teraz w ciąży ani razu bo się bałam lecieć samolotem. Ja ostatnio też dostałam mandat z fotoradaru- ale się wkurzyłam, dziady wyciągaja tylko kasę.
Co tam u Was dziewczyny?? Oglądałyście Zacmienie słonca??
Bluberry ,ale masz juz dużego synka:) -
ojj nawet nie mów Kiniaminia- tutaj mandaty z fotoradarów są baaaardzo wysokie i mam nadzieję, że załapię się na ten najniższy...
u nas niestety nie było widoczne zaćmienie. poza tym i tak zachmurzenie było.
mnie jakieś przeziębienie dopadło. póki co - i mam nadzieję,że tak zostanie- tylko katar, ale męczy strasznie.
w ndz lecę do Pl, a w pon usg- nie mogę się doczekać ))
ciekawe ile mój Niuniuś już waży? -
nick nieaktualny