Mamy z Krakowa
-
WIADOMOŚĆ
-
hej
trochę mnie nie było tutaj...ale ogólnie jakaś cisza tu panuje więc no
mimoza z ginekologiem na nfz nie pomogę bo ja chodzę do luxmedu, a niedługo myślę o wizytach prywatnych dodatkowo
Zorganizowana ja tutaj mieszkam ponad 5 lat ale też nie ogarniam szpitali, lekarzy itd wiec witam w klubieteż siedzę w domu, więc mam czas na forum i milion innych sprawy także zapraszam do rozmowy
Ja wczoraj byłam na USG połówkowym w luxmedzie, z którego średnio jestem zadowolona, bo nawet zdjęcia nie dostałam ale przynajmniej potwierdzono, że faktycznie będzie chłopakCzyli na USG w 13 tyg. tak przypuszczali i się nie pomylili
Własnie co do USG miedzy 11- 14 tyg. i kolejnych mogę Wam polecić jedną osobę z krakowa. Byliśmy u niej własnie w 13 tygodniu, dostaliśmy kilkanaście zdjęć maleństwa w tym super zdjęcia 3d i wszystko było super posprawdzaneTeraz też się wybieramy na połówkowe do niej 2 marca, bo nie mam zaufania do tego wczorajszego USG. Doktorka się nazywa Katarzyna Pośpiech - Gąsior. Ma wszystkie potrzebne certyfikaty i podczas badania opowiada i pokazuje na bierząco co widzi i co mierzy
Pierwszy raz byliśmy u niej w Harmonii Zdrowia i Urody a teraz wybieramy się do prywatnego gabinetu na ul. Tynieckiej
-
Cześć Dziewczyny, jestem z Krakowa- mogę dołączyć?
Termin porodu mam na czerwiec 2017- i chciałam zapytać czy któraś z Was rodziła lub planuje poród w szpitali Rydygiera ? Prośba o opinie- macie może jakąś położną do polecenia?
Z góry dziękuje za odpowiedźMikik_09 -
Mikik_09 wrote:Cześć Dziewczyny, jestem z Krakowa- mogę dołączyć?
Termin porodu mam na czerwiec 2017- i chciałam zapytać czy któraś z Was rodziła lub planuje poród w szpitali Rydygiera ? Prośba o opinie- macie może jakąś położną do polecenia?
Z góry dziękuje za odpowiedź2017 #1
2019 #2
-
hej hej, ja mam lekarkę z Żeromskiego (chodzę prywatnie) i dlatego od razu wybieram ten szpital, a lekarka jest przecudowna! Dzisiaj byliśmy an USG i tłumaczyła nam wszystko krok po kroku. Prenatalne mam u dr Knafel podobno genialna Pani doktor jeżeli chodzi o takie badania, z certyfikatem
-
kamika23 wrote:hej
trochę mnie nie było tutaj...ale ogólnie jakaś cisza tu panuje więc no
mimoza z ginekologiem na nfz nie pomogę bo ja chodzę do luxmedu, a niedługo myślę o wizytach prywatnych dodatkowo
Zorganizowana ja tutaj mieszkam ponad 5 lat ale też nie ogarniam szpitali, lekarzy itd wiec witam w klubieteż siedzę w domu, więc mam czas na forum i milion innych sprawy także zapraszam do rozmowy
Ja wczoraj byłam na USG połówkowym w luxmedzie, z którego średnio jestem zadowolona, bo nawet zdjęcia nie dostałam ale przynajmniej potwierdzono, że faktycznie będzie chłopakCzyli na USG w 13 tyg. tak przypuszczali i się nie pomylili
Własnie co do USG miedzy 11- 14 tyg. i kolejnych mogę Wam polecić jedną osobę z krakowa. Byliśmy u niej własnie w 13 tygodniu, dostaliśmy kilkanaście zdjęć maleństwa w tym super zdjęcia 3d i wszystko było super posprawdzaneTeraz też się wybieramy na połówkowe do niej 2 marca, bo nie mam zaufania do tego wczorajszego USG. Doktorka się nazywa Katarzyna Pośpiech - Gąsior. Ma wszystkie potrzebne certyfikaty i podczas badania opowiada i pokazuje na bierząco co widzi i co mierzy
Pierwszy raz byliśmy u niej w Harmonii Zdrowia i Urody a teraz wybieramy się do prywatnego gabinetu na ul. Tynieckiej
Super chętnie porozmawiam:) -
Witajcie,
To przyłącze się i ja.
Termin na 15 czerwca.
Moja trzecia ciąża, w Krakowie od zawsze wiec służę w razie pytań. Jeśli będę wiedziała to postaram się pomóc.
Rodzic będę w Żeromskim, u lekarza który odbierał córkę i syna. Ze szpitala byłam bardzo zadowolona i nie chcę gdzie indziej.
To będzie moja trzecia cesarka.
Pozdrawiam.Zorganizowana:) lubi tę wiadomość
-
pingui wrote:Witajcie,
To przyłącze się i ja.
Termin na 15 czerwca.
Moja trzecia ciąża, w Krakowie od zawsze wiec służę w razie pytań. Jeśli będę wiedziała to postaram się pomóc.
Rodzic będę w Żeromskim, u lekarza który odbierał córkę i syna. Ze szpitala byłam bardzo zadowolona i nie chcę gdzie indziej.
To będzie moja trzecia cesarka.
Pozdrawiam.
Doświadczona mama:) super, a powiedz jak wygląda szpital ogólnie w porządku?
-
Porodówka zwana "bocianowką" naprawdę super. Można się wybrać i obejrzeć. Jak to na położniczym najlepiej jeśli Twój lekarz tam pracuje, choć to nie oznacza oczywiście że się nie urodzi. Tak jest generalnie w całym Krakowie, w innych miastach nie wiem.
Jeśli chce się karmić piersią to w Żeromskim staną na głowie i nauczą. Dokramiają tylko jeśli stan dziecka tego wymaga.
Dziecko nawet po cesarce dostaje się od razu, w wielu szpitalach dopiero w drugiej dobie po cesarce.
Jeśli się nie planuje karmienia piersią to lepiej wybrać Ujastek, tak dokarmiają na całego.
Ale jeśli akcja porodowa zaczyna się grubo przed terminem to lepiej od razu jechać na Ujastek, bo tam jest neonatologia, a z innych szpitali poprostu zabiorą dziecko na Ujastek lub Kopernika.