WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamy z Krakowa
Odpowiedz

Mamy z Krakowa

Oceń ten wątek:
  • Kai Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bylam w tym dobreusg, jest ok, tylko drogo trochę 300 zł. Ale lekarze profesjonalni. I dają płytkę z nagraniem.

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • pigułka Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wszystkie te wazne usg robilam w ultramedice. Dostajesz filmik na plytce i zdjecia. Pierwsze kosztuje 280 zl, potem 250 i ostatnie 200 jesli wszystkie wykonujesz u nich. Ja bylam zadowolona.
    Odnosnie szkoly rodzenia to ja chodzilam przy szpitalu Narutowicza bo tam zamierzam rodzic, ale duzo ludzi chwali Koale.

3i49io4pwtvv3zn2.png
  • Serducho Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kai wrote:
    Bylam w tym dobreusg, jest ok, tylko drogo trochę 300 zł. Ale lekarze profesjonalni. I dają płytkę z nagraniem.

CZytałam ze 300 zl kosztuje u dr Wiechec (czy jakos tak) a mnie zapisali do jakies innej Pani Doktor i 250 zl.

endometrioza, 2 operacje
    29 dpt mamy ❤

mhsvupjyytz3xgxj.png
  • ira3000 Debiutantka

Wysłany: 8 lipca 2016, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pigułka wrote:
    Odnosnie szkoly rodzenia to ja chodzilam przy szpitalu Narutowicza bo tam zamierzam rodzic, ale duzo ludzi chwali Koale.
    Pigułka, możesz opowiedzieć jak było w tej szkole przy szpitalu Narutowicza? czy warto? Bo akurat też tam zamierzam rodzić i myślę, żeby pójść tam do szkoły rodzenia.

w4sqdqk3heo6m29l.png
  • ira3000 Debiutantka

Wysłany: 8 lipca 2016, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Serducho wrote:
    A ja mam pytanie o usg genetyczne pierwszego trymestru gdzie w Krakowie polecacie zrobić?
    Ja robiłam w placówce Scanmedu na Podgórskiej, 36, co prawda miałam tam skierowanie z Medicover, więc nic nie płaciłam i nie wiem ile kosztuje. Ale spodobało mi się, robił dr. Jerzy Jakubowski, bardzo delikatnie, wszystko opowiadał co widzimy na USG, podpisał też skany z USG, gdzie są jakie narządy u maluszka, nagrał płytę i nawet dowiedziałam się o płci w 13 tc :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2016, 23:46

w4sqdqk3heo6m29l.png
  • pigułka Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ira3000 wrote:
    Pigułka, możesz opowiedzieć jak było w tej szkole przy szpitalu Narutowicza? czy warto? Bo akurat też tam zamierzam rodzić i myślę, żeby pójść tam do szkoły rodzenia.
    Wedlug mnie bylo ok. W sumie jest 16 spotkan z czego polowa to wyklady a polowa ćwiczenia. Jesli lekarz nie wyrazi zgody na ćwiczenia to chodzi sie na same wyklady. Kazde zajecia sa z inna osoba: o porodzie z lekarzami, o noworodkach z neonatologiem o pielegnacji dziecka z poloznymi. Sa tez zajecia praktyczne z kapieli i pielegnacji noworodka bez limitu czasu,mozna wtedy o wszystko indywidualnie dopytac. Cwiczenia sa dla pań, tylko 2 spotkania w parach. Fizjoterapeutka opowiada o porodzie, pokazuje pozycje do porodu a pomiedzy tym sie ćwiczy. Cwiczenia lekkie ale sporo daja. Na zajeciach w parach wprowadzenie panow w czym moga pomoc, kiedy jechac do szpitala itp. Ja jestem bardzo zadowolona bo mnie to mocno uspokoilo. Wiadomo, ze oni tam opowiadaja raczej w superlatywach i ze tak super nie bedzie, ale pozwala sie to oswoic z tym co nas czeka.

ira3000 lubi tę wiadomość

3i49io4pwtvv3zn2.png
  • nanu Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2016, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też chodziłam do szkoły rodzeniu przy Narutowiczu i byłam bardzo zadowolona. Po każdych ćwiczeniach wychodziłam naładowana pozytywną energią, wykłady raz ciekawsze, raz mniej ale ogólnie na plus. Najbardziej pomocne były zajęcia z pielęgnacji noworodka. Z wiedzy wyniesionej z tych zajęć i ćwiczeń przerobionych na lalce potem faktycznie korzystaliśmy.

Chyba jedyne co mi się nie spodobało to zaraz chyba na pierwszym wykładzie puszczenie nagrania z sali porodowej. Wszystko było ok do momentu gdy kamera bezwstydnie pokazała całe krocze rodzącej i jak wychodzi główka ;/ Gdybym wiedziała, że będzie tam ta scena to bym zwyczajnie wyszła, bo ja od dawien dawna postanowiłam nie oglądać takich nagrań. No a tutaj bez ostrzeżenia dostałam po oczach.

ira3000 lubi tę wiadomość

• pigułka Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2016, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nanu to chyba cos zmodyfikowali, bo owszem nagranie z porodu bylo, ale az takich scen nie. Aczkolwiek chcialo mi sie plakac jak widzialam jak sie ta kobieta meczy...

3i49io4pwtvv3zn2.png
  • nanu Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam na szkole rodzenia prawie cztery lata temu, więc mogli dać nowe nagranie. Pamiętam, że tamto było dosyć stare, zaraz z początków gdy zrobili sale do porodów rodzinnych.

• claudiuszek Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny, ja planuję rodzić w szpitalu na Siemiradzkiego (chodziłam do nich do szkoły rodzenia, mój lekarz tu pracuje ) w sobotę byłam na dniu otwartym- przyszło 60 par! Z tego względu zwiedzanie porodówki było bardzo utrudnione, szybkie i oprócz sali do porodu rodzinnego (naprawdę full wypas) nic nie zobaczyłam.
    Pytanie mam o położną- czy któraś z Was miała opłaconą położną?Jeśli tak, to którą polecacie?
    Koszt masakryczny bo 900 zł, waham się , myślę, stresuję... Nie wiem co robić ;/
    Salę do porodu rodzinnego mamy w gratisie (normalnie 200 zł) za uczestnictwo w szkole rodzenia u nich.

Pomóżcie ;-)

mhsvi09k4211dm8g.png

• Kai Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2016, 06:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie planuję prywatnej położnej. Chciałam rodzić w Żeromskim, ale nie wiem, czy mnie lekarka nie umieści w Koperniku ze względu na cukrzycę ciążową.

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • nanu Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2016, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kai, masz insulinę czy samą dietę? Jak samą dietę to możesz rodzić gdzie chcesz, nie musi być Kopernik

• Kai Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2016, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na razie samą dietę. Bronie się przed insulina ile sie da i mam nadzieję, ze mi się uda.

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • Krakuska Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2016, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Serducho wrote:
    A ja mam pytanie o usg genetyczne pierwszego trymestru gdzie w Krakowie polecacie zrobić?
    Dr polecal mi dobreusg.pl na Felinskiego. Co myslicie ? :-)

Ja tam byłam na usg w 13 tygodniu i połówkowym i mogę polecić :) ponoć rewelacyjne usg maja, bardzo dokładne. Tylko drogo, fakt.

mjvyanli3sn49jip.png
    relgs65ghndjbduu.png

Beta hcg:
    13.02 - 248
    16.02 - 872
    22.02 - 6184
  • Krakuska Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2016, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do SR, ja sie zdecyduje na tą szkole Siemiradzkiego... Jeśli bede miec poród SN, to wlasnie tam, a jeśli planowana cesarka, to chciałabym Żeromskiego.

mjvyanli3sn49jip.png
    relgs65ghndjbduu.png

Beta hcg:
    13.02 - 248
    16.02 - 872
    22.02 - 6184
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Allmita wrote:
    a ja znów mysle nad RYdygierem ale malo sie o nim na forum generalnie pisze...

Ja rodziłam w Rydygierze 2 lata temu i nie polecam. Tzn sam poród był ok i tutaj nie mam się do czego doczepić, ale rodziłam z wykupioną położną i dzięki niej wszystko było jak chciałam. Gorzej po. Panie na noworodkach nieuprzejme, sfochowane. Najpierw wmawiały mi że nie mam pokarmu i kazały dokarmiać bo dziecko nie przybiera, później nie chciały dawać mleka bo przecież jest pokarm. Jak prosiłaś o pomoc w przystawieniu to robiły to na odwal się, a jak coś się potrzebowało można było prosić po 5 razy. W pierwszą noc chciałam zawieźć małą na salę by 2 h się zdrzemnąć a krztusiła się wodami więc pytałam czy mogę ją na chwilę tam dać by się nic nie stało. Położna mi odpowiedziała z pretensjami: Po co chce Pani to dziecko tam oddać? Ja mogę zabrać ale jak zacznie płakać to ją zaraz Pani przywiozę. I taka pomoc generalnie. Sale przepełnione. Po 4 osoby leżały na 2 osobowych salach.W łazienkach tak wiało że trzeba było piersi zakrywać ręcznikiem by nie dostać zapalenia. Brak papieru toaletowego. Jedna łazienka na 6 czasem 8 osób. Może jak nie ma przepełnienia jest lepiej ale w takim wypadku to koszmar gdy po porodzie musisz czekać 20-30 min na zrobienie siku gdzie czasem nie jesteś w stanie. Drugi raz za żadne skarby bym tam nie rodziła. Leżałam 6 dni

Allmita lubi tę wiadomość

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Usg genetyczne polecam u dr Wiechecia. Najlepszy specjalista w Krakowie moim zdaniem i koleżanek które u niego robiły. Jak tylko da się zobaczyć w I trymestrze określa płeć i prawie się nie myli:)

atdc8u69hnetasq1.png
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • Allmita Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DZiewczyny, czy któraś z Was jest wpisana na szkołe rodzenia bezpłatną do Żeromskiego na listopad? jestem zapisana...ale nie pamiętam dokładnie kiedy się zaczyna, a dosć potrzebna mi ta informacja na szybko....dodzwonic sie do nich nie da-a jak juz sie dodzwaniam to zaraz sie rozłączaja że potrzebuja telefon,albo że nic nie wiedzą..masakra....

https://www.maluchy.pl/li-72886.png
    https://www.maluchy.pl/ci-73456.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madu, Bacha Wy miałyście rodzić w Żeromskim czy możecie coś na ten temat napisać. Czy jest jeszcze ktoś kto rodził w Żeromskim sn bądź cc. Jak tam jest teraz po remoncie?

I jeszcze jedno pytanie czy jest w Krakowie jakaś gimnastyka dla kobiet w ciąży tylko przed 16 tygodniem?

atdc8u69hnetasq1.png
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • mysz85 Koleżanka

Wysłany: 19 października 2016, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rodziłam cc w lutym. CC nueplanowane więc najpierw spędziłam 12 godzin w sali porodowej ze skurczami no i najbardziej wkurzala mnie wspólna łazienka dla wszystkich sal. Trzeba było przejść przez korytarz. Poza tym całkowity brak wentylacji pod prysznicem. Sauna się robiła. Trzeba było zostawiać otwarte drzwi. No i nie miałam szczęścia do położnych, ale to już inna sprawa.

Pilates dla kobiet w ciąży również tych przed 16 tyg jest w klubie Laloba na ul.douna (przecznica od nowosadeckiej).polecam!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2016, 23:13

‹‹ 17 18 19 20 21 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ