X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamy z Krakowa
Odpowiedz

Mamy z Krakowa

Oceń ten wątek:
  • Kai Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bylam w tym dobreusg, jest ok, tylko drogo trochę 300 zł. Ale lekarze profesjonalni. I dają płytkę z nagraniem.

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • pigułka Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wszystkie te wazne usg robilam w ultramedice. Dostajesz filmik na plytce i zdjecia. Pierwsze kosztuje 280 zl, potem 250 i ostatnie 200 jesli wszystkie wykonujesz u nich. Ja bylam zadowolona.
    Odnosnie szkoly rodzenia to ja chodzilam przy szpitalu Narutowicza bo tam zamierzam rodzic, ale duzo ludzi chwali Koale.

3i49io4pwtvv3zn2.png
  • Serducho Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kai wrote:
    Bylam w tym dobreusg, jest ok, tylko drogo trochę 300 zł. Ale lekarze profesjonalni. I dają płytkę z nagraniem.

CZytałam ze 300 zl kosztuje u dr Wiechec (czy jakos tak) a mnie zapisali do jakies innej Pani Doktor i 250 zl.

endometrioza, 2 operacje
    29 dpt mamy ❤

mhsvupjyytz3xgxj.png
  • ira3000 Debiutantka

Wysłany: 8 lipca 2016, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pigułka wrote:
    Odnosnie szkoly rodzenia to ja chodzilam przy szpitalu Narutowicza bo tam zamierzam rodzic, ale duzo ludzi chwali Koale.
    Pigułka, możesz opowiedzieć jak było w tej szkole przy szpitalu Narutowicza? czy warto? Bo akurat też tam zamierzam rodzić i myślę, żeby pójść tam do szkoły rodzenia.

w4sqdqk3heo6m29l.png
  • ira3000 Debiutantka

Wysłany: 8 lipca 2016, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Serducho wrote:
    A ja mam pytanie o usg genetyczne pierwszego trymestru gdzie w Krakowie polecacie zrobić?
    Ja robiłam w placówce Scanmedu na Podgórskiej, 36, co prawda miałam tam skierowanie z Medicover, więc nic nie płaciłam i nie wiem ile kosztuje. Ale spodobało mi się, robił dr. Jerzy Jakubowski, bardzo delikatnie, wszystko opowiadał co widzimy na USG, podpisał też skany z USG, gdzie są jakie narządy u maluszka, nagrał płytę i nawet dowiedziałam się o płci w 13 tc :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2016, 23:46

w4sqdqk3heo6m29l.png
  • pigułka Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ira3000 wrote:
    Pigułka, możesz opowiedzieć jak było w tej szkole przy szpitalu Narutowicza? czy warto? Bo akurat też tam zamierzam rodzić i myślę, żeby pójść tam do szkoły rodzenia.
    Wedlug mnie bylo ok. W sumie jest 16 spotkan z czego polowa to wyklady a polowa ćwiczenia. Jesli lekarz nie wyrazi zgody na ćwiczenia to chodzi sie na same wyklady. Kazde zajecia sa z inna osoba: o porodzie z lekarzami, o noworodkach z neonatologiem o pielegnacji dziecka z poloznymi. Sa tez zajecia praktyczne z kapieli i pielegnacji noworodka bez limitu czasu,mozna wtedy o wszystko indywidualnie dopytac. Cwiczenia sa dla pań, tylko 2 spotkania w parach. Fizjoterapeutka opowiada o porodzie, pokazuje pozycje do porodu a pomiedzy tym sie ćwiczy. Cwiczenia lekkie ale sporo daja. Na zajeciach w parach wprowadzenie panow w czym moga pomoc, kiedy jechac do szpitala itp. Ja jestem bardzo zadowolona bo mnie to mocno uspokoilo. Wiadomo, ze oni tam opowiadaja raczej w superlatywach i ze tak super nie bedzie, ale pozwala sie to oswoic z tym co nas czeka.

ira3000 lubi tę wiadomość

3i49io4pwtvv3zn2.png
  • nanu Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2016, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też chodziłam do szkoły rodzeniu przy Narutowiczu i byłam bardzo zadowolona. Po każdych ćwiczeniach wychodziłam naładowana pozytywną energią, wykłady raz ciekawsze, raz mniej ale ogólnie na plus. Najbardziej pomocne były zajęcia z pielęgnacji noworodka. Z wiedzy wyniesionej z tych zajęć i ćwiczeń przerobionych na lalce potem faktycznie korzystaliśmy.

Chyba jedyne co mi się nie spodobało to zaraz chyba na pierwszym wykładzie puszczenie nagrania z sali porodowej. Wszystko było ok do momentu gdy kamera bezwstydnie pokazała całe krocze rodzącej i jak wychodzi główka ;/ Gdybym wiedziała, że będzie tam ta scena to bym zwyczajnie wyszła, bo ja od dawien dawna postanowiłam nie oglądać takich nagrań. No a tutaj bez ostrzeżenia dostałam po oczach.

ira3000 lubi tę wiadomość

• pigułka Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2016, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nanu to chyba cos zmodyfikowali, bo owszem nagranie z porodu bylo, ale az takich scen nie. Aczkolwiek chcialo mi sie plakac jak widzialam jak sie ta kobieta meczy...

3i49io4pwtvv3zn2.png
  • nanu Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam na szkole rodzenia prawie cztery lata temu, więc mogli dać nowe nagranie. Pamiętam, że tamto było dosyć stare, zaraz z początków gdy zrobili sale do porodów rodzinnych.

• claudiuszek Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny, ja planuję rodzić w szpitalu na Siemiradzkiego (chodziłam do nich do szkoły rodzenia, mój lekarz tu pracuje ) w sobotę byłam na dniu otwartym- przyszło 60 par! Z tego względu zwiedzanie porodówki było bardzo utrudnione, szybkie i oprócz sali do porodu rodzinnego (naprawdę full wypas) nic nie zobaczyłam.
    Pytanie mam o położną- czy któraś z Was miała opłaconą położną?Jeśli tak, to którą polecacie?
    Koszt masakryczny bo 900 zł, waham się , myślę, stresuję... Nie wiem co robić ;/
    Salę do porodu rodzinnego mamy w gratisie (normalnie 200 zł) za uczestnictwo w szkole rodzenia u nich.

Pomóżcie ;-)

mhsvi09k4211dm8g.png

• Kai Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2016, 06:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie planuję prywatnej położnej. Chciałam rodzić w Żeromskim, ale nie wiem, czy mnie lekarka nie umieści w Koperniku ze względu na cukrzycę ciążową.

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • nanu Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2016, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kai, masz insulinę czy samą dietę? Jak samą dietę to możesz rodzić gdzie chcesz, nie musi być Kopernik

• Kai Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2016, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na razie samą dietę. Bronie się przed insulina ile sie da i mam nadzieję, ze mi się uda.

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • Krakuska Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2016, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Serducho wrote:
    A ja mam pytanie o usg genetyczne pierwszego trymestru gdzie w Krakowie polecacie zrobić?
    Dr polecal mi dobreusg.pl na Felinskiego. Co myslicie ? :-)

Ja tam byłam na usg w 13 tygodniu i połówkowym i mogę polecić :) ponoć rewelacyjne usg maja, bardzo dokładne. Tylko drogo, fakt.

mjvyanli3sn49jip.png
    relgs65ghndjbduu.png

Beta hcg:
    13.02 - 248
    16.02 - 872
    22.02 - 6184
  • Krakuska Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2016, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do SR, ja sie zdecyduje na tą szkole Siemiradzkiego... Jeśli bede miec poród SN, to wlasnie tam, a jeśli planowana cesarka, to chciałabym Żeromskiego.

mjvyanli3sn49jip.png
    relgs65ghndjbduu.png

Beta hcg:
    13.02 - 248
    16.02 - 872
    22.02 - 6184
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Allmita wrote:
    a ja znów mysle nad RYdygierem ale malo sie o nim na forum generalnie pisze...

Ja rodziłam w Rydygierze 2 lata temu i nie polecam. Tzn sam poród był ok i tutaj nie mam się do czego doczepić, ale rodziłam z wykupioną położną i dzięki niej wszystko było jak chciałam. Gorzej po. Panie na noworodkach nieuprzejme, sfochowane. Najpierw wmawiały mi że nie mam pokarmu i kazały dokarmiać bo dziecko nie przybiera, później nie chciały dawać mleka bo przecież jest pokarm. Jak prosiłaś o pomoc w przystawieniu to robiły to na odwal się, a jak coś się potrzebowało można było prosić po 5 razy. W pierwszą noc chciałam zawieźć małą na salę by 2 h się zdrzemnąć a krztusiła się wodami więc pytałam czy mogę ją na chwilę tam dać by się nic nie stało. Położna mi odpowiedziała z pretensjami: Po co chce Pani to dziecko tam oddać? Ja mogę zabrać ale jak zacznie płakać to ją zaraz Pani przywiozę. I taka pomoc generalnie. Sale przepełnione. Po 4 osoby leżały na 2 osobowych salach.W łazienkach tak wiało że trzeba było piersi zakrywać ręcznikiem by nie dostać zapalenia. Brak papieru toaletowego. Jedna łazienka na 6 czasem 8 osób. Może jak nie ma przepełnienia jest lepiej ale w takim wypadku to koszmar gdy po porodzie musisz czekać 20-30 min na zrobienie siku gdzie czasem nie jesteś w stanie. Drugi raz za żadne skarby bym tam nie rodziła. Leżałam 6 dni

Allmita lubi tę wiadomość

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Usg genetyczne polecam u dr Wiechecia. Najlepszy specjalista w Krakowie moim zdaniem i koleżanek które u niego robiły. Jak tylko da się zobaczyć w I trymestrze określa płeć i prawie się nie myli:)

atdc8u69hnetasq1.png
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • Allmita Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DZiewczyny, czy któraś z Was jest wpisana na szkołe rodzenia bezpłatną do Żeromskiego na listopad? jestem zapisana...ale nie pamiętam dokładnie kiedy się zaczyna, a dosć potrzebna mi ta informacja na szybko....dodzwonic sie do nich nie da-a jak juz sie dodzwaniam to zaraz sie rozłączaja że potrzebuja telefon,albo że nic nie wiedzą..masakra....

https://www.maluchy.pl/li-72886.png
    https://www.maluchy.pl/ci-73456.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madu, Bacha Wy miałyście rodzić w Żeromskim czy możecie coś na ten temat napisać. Czy jest jeszcze ktoś kto rodził w Żeromskim sn bądź cc. Jak tam jest teraz po remoncie?

I jeszcze jedno pytanie czy jest w Krakowie jakaś gimnastyka dla kobiet w ciąży tylko przed 16 tygodniem?

atdc8u69hnetasq1.png
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • mysz85 Koleżanka

Wysłany: 19 października 2016, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rodziłam cc w lutym. CC nueplanowane więc najpierw spędziłam 12 godzin w sali porodowej ze skurczami no i najbardziej wkurzala mnie wspólna łazienka dla wszystkich sal. Trzeba było przejść przez korytarz. Poza tym całkowity brak wentylacji pod prysznicem. Sauna się robiła. Trzeba było zostawiać otwarte drzwi. No i nie miałam szczęścia do położnych, ale to już inna sprawa.

Pilates dla kobiet w ciąży również tych przed 16 tyg jest w klubie Laloba na ul.douna (przecznica od nowosadeckiej).polecam!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2016, 23:13

‹‹ 17 18 19 20 21 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ