Mamy z Krakowa
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Hej, melduję się również z Krakowa. Ja planuję rodzic w Żeromskim. W koperniku rodziła moja znajoma, była zadowolona- niestety nic więcej nie wiem. Ujastek prezentuje się całkiem dobrze, ale słyszałam, że na siłe przyspieszają akcje porodową, ze względu na duża ilość pacjentek. ile z tego prawdy - nie wiem
Matleena lubi tę wiadomość
21.10.2015 Leon -
Matleena, ostatio dostałam jakąś ulotkę sklepu entliczek, mają miedzy innymi wózki
. Jeszcze tam nie byłam. Za to byłam w Toysrus, drogo, ale tez mają wozki, foteliki, łóżeczka i przeogrom zabawek. Jak bym była dzieckiem i weszła do tego sklepu to bym sie z radosci posikała
Co do ubranek, to ładne i fajne sa w C&A i H&M
21.10.2015 Leon -
nick nieaktualnyMy chcemy mieć opłaconą położną w Siemiradzkim - oczywiście w Siemiradzkim możesz sobie opłacić wszystko - sale"de lux", lekarza, położną, znieczulenie - niektórzy na to narzekają inni sobie to chwalą.
Co do wózków to ja nie mam pojęcia - nie orientowałam się w temacie, bo my wózek będziemy mieć od siostry - dzięki temu mamy problem wyboru z głowy - bo tyle tego jest:)
A tak wogóle to nie wiem czy słyszałyście o tym - organizowane jest właśnie pod patronatem Siemiradzkiego.
Serdecznie zapraszamy wszystkie Kobiety Ciężarne wraz z osobami towarzyszącymi do wzięcia udziału w ,,Sympozjum dla Ciężarnych - BEZPIECZNY PORÓD'' - wstęp bezpłatny.
Sympozjum odbędzie się w dniu 20 czerwca 2015r. w godzinach 10.00 - 13.00 w Galerii Kazimierz, sala kinowa Cinema City, ul. Podgórska 34 w Krakowie.
Tematy Sympozjum:
1. Jak urodzić bezpiecznie?
2. Poród bez bólu - znieczulenie porodu.
3. Korzyści i zagrożenia cięcia cesarskiego.
4. Jak zadbać o linię w ciąży?
5. Bezpieczne ćwiczenia fizyczne w ciąży.
6. Pierwsze chwile z mamą - jak zaopiekować się noworodkiem?
7. Jak sprawnie karmić piersią?
8. Powrót do kondycji fizycznej - rehabilitacja po porodzie.
Tematy przedstawione zostaną w postaci lekkich w formie, zwięzłych i zrozumiałych wykładów i dyskusji.
Po zakończeniu spotkania Uczestniczkom wręczone zostaną upominki od OrganizatorówWiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2015, 12:56
madu lubi tę wiadomość
-
O, widzę wątek dla Krakowianek
Wyemigrowałam do Krakowa na studia, na stałe mieszkam tu od ślubu (czyli już niedługo będą cztery lata). Mam dwuletnią córeczkę i trzy tygodnie temu urodziłam przed terminem synka (termin miałam na czerwiec).kwiatakacji lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ja jestem zadowolona. Dodam, że do pierwszego porodu przyszłam niemal "z ulicy", bo zdążyłam tylko przyjść przed porodem dwa razy na ktg. Nie znałam tak żadnego lekarza ani położnej. Za drugim razem było ciutkę inaczej ale i tak nie miałam tam swojego lekarza prowadzącego i nie wykupywałam położnej.
Wiadomo, że idealnie nie jest (podstawą żywienia jest jedzenie dostarczane przez rodzinę, a nie to szpitalne bo bywało, że z jakiegoś tajemniczego powodu w ogóle nie dostałyśmy śniadania lub obiad był opóźniony o trzy godziny), łóżka potwornie skrzypią ale sale porodowe są super odnowione, na położniczym każda sala ma swoją łazienkę. Co do pielęgniarek to wiadomo - na kogo się trafi i w jaki dzień bo niektóre kobiety miały przeprawy gdy szły po mleko dla dziecka. Ale ogólnie absolutnie nie żałuję, że właśnie na ten szpital postawiłam. Zwłaszcza, że i dwa lata temu i teraz musiałam siedzieć tam ponad tydzień ze względu na problemy u dzieci i neonatologię mają na naprawdę świetnym poziomie. Tak więc to nie jest szpital typu - jak jest dobrze to jest dobrze, a gdy wyjdą komplikacje to są problemy i odsyłają gdzie indziej/umywają ręce.kwiatakacji lubi tę wiadomość