X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamy z Krakowa
Odpowiedz

Mamy z Krakowa

Oceń ten wątek:
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja u niego robiłam w scm :) mile wspominam

Paula_29 lubi tę wiadomość

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • JoJo86 Ekspertka

Wysłany: 24 czerwca 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://cpz51q.webwavecms.com/Kursy_szkoly_rodzenia

tutaj maja podpisaną umowę z nfz i szkoła rodzenia jest bezpłatna, nie wiem jak tam jest bo nie znam nikogo kto tam chodził , ale się zapisałam

FasUla lubi tę wiadomość

uwo943r8xa2yg4kz.png
  • marlenak_me Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja 4 i 5 lipica mam zajęcia na ujastku, zobacze, jak tam jest i dam znać.

720fbe94f2.png
  • marlenak_me Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marrtka.. daj znać, jak jest na Ujastku. Też chcę tam rodzić. Jak wygląda opiekapołożnych/ ZZO.Czy trzeba za coś dopłacać?

720fbe94f2.png
  • Beeblu Przyjaciółka

Wysłany: 24 czerwca 2015, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JoJo86 wrote:
    http://cpz51q.webwavecms.com/Kursy_szkoly_rodzenia

tutaj maja podpisaną umowę z nfz i szkoła rodzenia jest bezpłatna, nie wiem jak tam jest bo nie znam nikogo kto tam chodził , ale się zapisałam

Hej, ja mieszkam niedaleko tej szkoły i też się nad nią zastanawiałam ale stwierdziłam że jeszcze za wcześnie, ale widzę że mamy podobny termin :) Wiesz może kiedy i w jakich godz odbywają się zajęcia? Nie mogłam się tam dodzwonić..

p19uvkcbq15t6635.png
  • Beeblu Przyjaciółka

Wysłany: 24 czerwca 2015, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak jeszcze do tematu szkół rodzenia..

Dziewczyny, istnieje może takie cudo jak szkoła rodzenia z kartą Multisport w Krakowie? Szukałam na necie ale udało mi się tylko znalezc szkołę "Piccolino" na Lea gdzie honorują Multisport ale tylko w opcji ze zniżką tzn. i tak jest drogo...

p19uvkcbq15t6635.png
  • madu Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beeblu też sie rozglądałam z tą opcją, ale nie znalazłam. w Koali dają 5 % rabatu na niebieską kartę rabatową benefitu.

21.10.2015 Leon <3
  • Matleena Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2016, 20:07

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • nanu Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matleena, zwykle do szkoły możesz się zapisać po którymś tc (już nie pamiętam którym, chyba 25tc ale każda szkoła może mieć własne wytyczne). Ogólnie ja polecam pójść bardziej bliżej porodu żeby nie zapomnieć całej wiedzy ;)

• Matleena Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś

tt1ce913.aspx?&fake.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • JoJo86 Ekspertka

Wysłany: 2 lipca 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beeblu wrote:
    Hej, ja mieszkam niedaleko tej szkoły i też się nad nią zastanawiałam ale stwierdziłam że jeszcze za wcześnie, ale widzę że mamy podobny termin :) Wiesz może kiedy i w jakich godz odbywają się zajęcia? Nie mogłam się tam dodzwonić..

Ja zapisałam sie już jakiś miesiąc temu i wiem że mają ograniczoną liczbę miejsc, więc trzeba się spieszyć. Ja jestem zapisana od 19 sierpnia do 23 września, 6 spotkań raz w tygodniu w środę o godz 17.40. I trzeba u nich złożyć deklarację do położnej żeby móc uczestniczyc w zajęciach. Ostatnio słyszałam dobre opinie o tej szkole, położne są z Rydygiera i są bardzo fajne, konkretne kobietki ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2015, 11:44

Beeblu lubi tę wiadomość

uwo943r8xa2yg4kz.png
  • Hermiona Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My chodziliśmy do Koali, bardzo bardzo polecam. Są różne rodzaje kursu - do porodu naturalnego i do cesarki, weekendowe i wieczorowe. Chodziliśmy na wieczorowy - to 6 spotkań (2x w tyg.) po 2,5h, ale czasem troszkę dłużej, bo mieliśmy wszyscy dużo pytań. W razie czego służę informacjami. Aha, 400zł kosztuje, ale w cenie jest herbatka na każdym spotkaniu ;)

Co do połówkowego i tych innych ważnych USG, to mnie mój lekarz prowadzący skirował do dra Zarotyńskiego, przyjmuje na Rusznikarskiej, ma super fajny sprzęt i widać, że się zna. Każde USG kosztowało 250zł, trwa dość długo, bo lekarz dokładnie wysztstko ogląda, pokazuje, tłumaczy, odpowiada na pytania. Trzeba sobie zarezerwować ok. godzinę. Jedyny minus: za każdym razem wchodziliśmy z opóżnieniem. To tu: http://meavita.pl/kontakt/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2015, 23:10

Beeblu lubi tę wiadomość

ijpbo7esx952zvu4.png
  • Beeblu Przyjaciółka

Wysłany: 6 lipca 2015, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hermiona wrote:

Co do połówkowego i tych innych ważnych USG, to mnie mój lekarz prowadzący skirował do dra Zarotyńskiego, przyjmuje na Rusznikarskiej, ma super fajny sprzęt i widać, że się zna. Każde USG kosztowało 250zł, trwa dość długo, bo lekarz dokładnie wysztstko ogląda, pokazuje, tłumaczy, odpowiada na pytania. Trzeba sobie zarezerwować ok. godzinę. Jedyny minus: za każdym razem wchodziliśmy z opóżnieniem. To tu: http://meavita.pl/kontakt/

Ja już robiłam 2 USG u dr Zarotyńskiego na Rusznikarskiej i tez zadowolona jestem. Aha, mój lekarz prowadzący też mnie tam skierował, dr Piskorz :) Pewnie wszystkie pacjentki tam kieruje ;)

p19uvkcbq15t6635.png
  • marrtka Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marlenak_me wrote:
    Marrtka.. daj znać, jak jest na Ujastku. Też chcę tam rodzić. Jak wygląda opiekapołożnych/ ZZO.Czy trzeba za coś dopłacać?

Nie płaciłam za nic, rodziłam bez znieczulenia,ale mój poród był szybki. Koleżanka, z którą byłam w pokoju 2-os po porodzie, dostała zzo, miała wywoływany poród. Położną przy porodzie miałam super, przyniosła mi piłkę, ale nawet nie zdążyłam skorzystać. Pomagała mi znaleźć "swoją" pozycję do porodu i chciała chronić krocze przed nacięciem. Niestety nie trafiłam na fajną lekarkę, spieszyło jej się na obchód i kazała położnej ciąć. Samo nacięcie nic nie bolało, podczas szycia zostałam znieczulona. Po porodzie położna przyniosła mi do pokoju kanapki, bo byłam strasznie głodna, a to był już poźny wieczór :D po upływie dwóch godzin mogłam zjeść.
    DZiecko cały czas było ze mną. Bardzo pilnują,aby dziecko przybierało na wadze. Opieka nad noworodkami na wysokim poziomie.Duży plus za to, że każda kobieta ma robione usg przed wyjściem do domu. Nie wiem, czy tak jest wszędzie.

marlenak_me lubi tę wiadomość

dxomkrhms4puy6o2.png
  • marlenak_me Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    super, w weekend byliśmy na zajeciach SR na Ujastki i przrkonałam się, że chcę tam rodzić. Przeważyło to znieczulenie i fakt, że szpital jest przyjemny :)

marrtka lubi tę wiadomość

720fbe94f2.png
  • Matleena Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś

Beeblu, Sajgonara lubią tę wiadomość

tt1ce913.aspx?&fake.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • nanu Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matleena, Ty naprawdę wierzysz, że personel szpitala będziesz faktycznie dawać znieczulenie rodzącej która o to poprosi? Ja jestem pewna, że będzie tak samo jak teraz, czyli najpierw powiedzą, że za wcześnie i nie można, a potem nagle już za późno i też nie można.

• marlenak_me Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my mięslimy zajecia z młodym lekarzem pracującym na ujastku, który stwierdził, że dyrekcja promuje znieczulenie i chcą dawać wszystkim- nawet tym, którzy nie poproszą (bo za 2 h zmienią pewnie zdanie), więc wszystkim przy przyjęciu pobierają badania w kierunku znieczulenia i ok. 80% porodów SN odbywa się z ZZO.

720fbe94f2.png
  • Hermiona Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mam pytanie: macie jakiś sklep stacjonarny w Krakowie, gdzie można kupić staniki do karmienia?

Czasem zdarza mi się kupować staniki w ciemno w internecie, ale to jak mam stanik swojego sprawdzonego rozmiaru i sprawdzonej firmy. Problem jest jadnak taki, że staników o obwodzie 65 znalazłam do karmienia na allegro raptem 1 (słownie: jeden). Muszę więc chyba poszukać jakiejś 70-tki licząc, że będzie ciasna... A tego już bym nie chciała robić w ciemno, więc chyba lepiej pójść do sklepu i coś pomierzyć...

Swoją drogą to dziwne, że nie robią staników dla karmiących z obwodem 65. Jakby szczupłe laski nie miały dzieci :/

Będę wdzięczna za namiary!

ijpbo7esx952zvu4.png
  • BiB Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hermiona, ja polecam staniki z Alles mama. Możesz je kupić np w entliczku na dobrego pastrza, w takim małym z bielizną na krowoderskiej i w M1 (ale nie pamiętam nazyw sklepu)

kwiatakacji, Hermiona lubią tę wiadomość

relg9vvjzvb9a3my.png
    f2w30dw4i59sqele.png
‹‹ 2 3 4 5 6 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ