WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamy z Krakowa
Odpowiedz

Mamy z Krakowa

Oceń ten wątek:
  • Benus Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej co do ciuchów to ja większość kupiłam przez facebooka - grupa ciążowe ubrania dla mamy, resztę w h&m, bo w porównianiu np. z happymum w bonarce i tak mają dość takie ceny. Lekarza niestety nie znam

Allmita lubi tę wiadomość

1usajw4zhir034nn.png[/url]
  • Kai Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Allmita wrote:
    wiem własnie tylko o h&m iel narazie...ale jak poszłam i zobaczyłam ceny to mnie przeraziło..;) więc narazie nosze te sukienki hehe...dobrze ze lato...

Kai gdzie chodzisz do lekarza? ja generalnie chodze do dr Kwiatkowskiej-PAnek prywatnie a oprocz tego do dr Rokickiego na nfz..;) a na usg genetyczne idę do dr Zalewskiego..;)
    Ja chodzę do dr Joanny Borzeckiej-Klec. Młoda lekarka, ale bardzo fajna. Pracuje w Koperniku, ale ja chodzę do niej prywatnie. Na te wazne usg chodzę do takiego miejsca www.dobreusg.pl. Pierwsze miałam u dra Wiechecia, drugie u dr Knafel.

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • Allmita Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tez mi te nazwiska lekarzy nic nie mówią..;) widac Kraków duzy jest i duzo ma lekarzy..:)

https://www.maluchy.pl/li-72886.png
    https://www.maluchy.pl/ci-73456.png
  • Kai Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z pewnością ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2016, 15:54

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2016, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj urodzilam, mialam rodzic w koperniku, ale nie bylo miejsca (ujastek)

Allmita lubi tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Kai Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2016, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooo! Jak się czujesz? Jak tam dzidziuś?

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • Benus Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2016, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje! Jak ochłoniesz i odpoczniesz możesz podzielić się świeżymi wrażeniami z Ujastka? Pozdrowienia dla Ciebie i Dzidziusia!

1usajw4zhir034nn.png[/url]
  • pigułka Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2016, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow, gratulacje :)

3i49io4pwtvv3zn2.png
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2016, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czuje sie ok
    Wody odeszly po 6, zero skurczy, dostalam oksytocyne po 15, skurcze gdzies od 19 bardzo sie meczylam, bo kazali lezec, kolo 23 na sale porodowa przejscie

Opieka poloznej w czasie porodu lepsza niz na kopernika, ale po porodzie lepsza nad malym w koperniku, tutaj badanie przy mamie, tam zabieraja do pokoju i sie maluchem zajmuja, jeszcze nie wiem czy tu myja, tam wieczorem zabierali na mycie, w srodku wyglada moze i lepiej, choc kopenik odnowiony, acz to stary budynek, a tu z zewnatrz jest to barak..

Tu mlodszy personel

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Madlene.:) Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2016, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewuszki jak rodziłam w marcu na ujastku. Wody odeszły mi o 23 a o 24 byłam już na ujastku. Najpierw izba przyjęć, lekarz młody gbur jak nie wiem. Po wypełnieniu papierów przeszłam na sale przedporodową, położna pierwsza super plus praktykantka. ( dźwięki z sali porodowej przerażają, ale nie ma co się bać, każda kobieta inaczej przeżywa ból i wcale nie jest tak źle ;) ) Całą noc leżałam i nic rano dostałam oksytocynę i czopek żeby powiększyć rozwarcie, przyszła druga zmiana położnych i ta już była zupełnie inna, poważna, bez uśmiechu, ale oceniam ją dobrze bo w momencie porodu dużo mi pomogła. Urodziłam ze znieczulenie dopiero o 18.
    Opieka po porodzie to też zależy na kogo się trafi, ale dała bym tak 4 z minusem :) Za to wielką porażka jest doradca laktacyjny, ma cię konkretnie w dupie, byłam tam od wt-pt i żadna normalna się nie trafiła, dopiero jak dostałam gorączki od piersi to się mną zainteresowały. Właściwie najlepiej z karmieniem pomogła mi pielęgniarka z noworodków jak ją poprosiłam, sama do mnie przyszła i pomagała przystawiać. Moja sytuacja była kiepska byłam mocno obolała i byłam zdana na pomoc innych i może dlatego moje niezadowolenie w niektórych sprawach.

28whyx8d41olhvnv.png
  • Madlene.:) Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2016, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieciaczka myją w 2 dobie, przynajmniej tak myli moją Martynie :)

28whyx8d41olhvnv.png
  • Kai Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2016, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, dla mnie poród to jeszcze czysta abstrakcja. I mam wrażenie, że to jeszcze tyle czasu... zostały niecałe cztery miesiące. Zastanawiam się, czy to szybko miarę zleci, czy się będzie wloklo.

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • nanu Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2016, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kai, zleci szybko. Im bliżej porodu tym szybciej czas zasuwa ;)

Zgredka, gratulacje!!!

• zgredka Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2016, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj rzeczywiscie byla taka sobie od laktacji, trzeba bylo ja meczyc, ale dzis babeczka sama przychodzi kilka razy, pyta co i jak, tlumaczy itd. U nas nie ma wiekszych problemow, maly spioch to trzeba troche wybudzac, zeby za duzo na wadze nie spadl i mi tu pobytu jie przedluzyli.
    Polozna do porodu sobie chwale, a i przy przyjeciu lekarka sie mila trafila.

Jednak nadal wybralabym.kopernika, nie wiem moze.przez sentyment

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Kai Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2016, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jak tam, Zgredka, kiedy wychodzicie?

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • ira3000 Debiutantka

Wysłany: 2 lipca 2016, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kai wrote:
    Ja mam rodzić w październiku. Jest tu ktoś też z terminem na październik?
    Cześć wszystkim,
    rodzę w październiku ;) z OM mam na 13, z USG na 16 października.

w4sqdqk3heo6m29l.png
  • Kai Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2016, 23:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A gdzie chcesz rodzić? Ja chcę w Żeromskim.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2016, 23:53

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • ira3000 Debiutantka

Wysłany: 3 lipca 2016, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też tam chciałam, ale przeczytałam opinie i widzę, że tam jest bardzo ciasno, za dużo chętnych tam rodzić i często przerzucają na patologię, gdzie już nie jest wcale fajnie, a ja chcę ochronę krocza i bez pośpiechu, więc myślę o Narutowiczu.

w4sqdqk3heo6m29l.png
  • Allmita Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja znów mysle nad RYdygierem ale malo sie o nim na forum generalnie pisze...

https://www.maluchy.pl/li-72886.png
    https://www.maluchy.pl/ci-73456.png
  • Agusienka1985 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Allmita wrote:
    a ja znów mysle nad RYdygierem ale malo sie o nim na forum generalnie pisze...
    Ja tam będę raczej na 100%, to zdam relacje. Byłam tam na patologii i przynajmniej jeśli chodzi o opiekę nad pacjentkami, to wydaje mi sie, ze stają na wysokości zadania. Często robią badania, niczego nie lekceważą i nie zaniedbują.

relganliumoc9u3n.png
‹‹ 15 16 17 18 19 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ