WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamy z Krakowa
Odpowiedz

Mamy z Krakowa

Oceń ten wątek:
  • Kai Autorytet

Wysłany: 7 maja 2016, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I znowu cisza... Hej, krakowianki, jesteście tam? ;-)

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • Benus Autorytet

Wysłany: 7 maja 2016, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też nie znam innych mam z Krakowa, chętnie bym sobie pogadała :)

1usajw4zhir034nn.png[/url]
  • Kai Autorytet

Wysłany: 7 maja 2016, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Benus, ja chętnie ☺. A jakbyś chciała pogadać z taką, co już urodziła, to odszukaj Hagne i powołaj się na mnie. ☺

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • nanu Autorytet

Wysłany: 7 maja 2016, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam w Krakowie jedną przyjaciółkę (też dzieciatą) ale niestety widuję się z nią tylko raz na kilka miesięcy przy okazji wizyty mojego syna w prokocimiu (przyjaciółka mieszka o rzut beretem od szpitala). Reszta przyjaciółek albo za granicą albo w rodzinnym mieście i bez dzieci, więc prowadzą całkiem inne życie niż ja.

• zgredka Autorytet

Wysłany: 7 maja 2016, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie znajomi też bez dzieci, a ostatnio do mnie kobitka zagadala na placu zabaw, a ja odburknelam coś glupio, a są!a marudzilam, że muszę zapoznać kogoś..
    Muszę nad tym popracować ..

Moja dziś była pierwszy raz na placu zabaw w piaskownicy

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • boo123 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej!! :) Ja też z Krakowa, obecnie 29 tc. Chętnie porozmawiam z Wami :)

Benus, widzę, że jesteśmy na podobnym etapie ciąży. Wybrałaś może już szpital? Ja się cały czas waham między Ujastkiem a Kopernikiem.

2 lata starań o 👦
    08.2016 synek ♥️

Starania o rodzeństwo od 05.2018

05.2020 9tc 💔
  • Benus Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    boo123 dokładnie to samo :D waham się między Ujastkiem a Kopernikiem, chyba ze względu na miejsce zamieszkania oraz Światowe Dni Młodzieży zdecyduję się na Ujastek.

Masz już wybraną położną środowiskową? Bo jeśli wybierzesz, którąś z Pań z Ujastka to można chodzić na bardzo ciekawe wykłady "pogaducha do brzucha" :) ja się właśnie na nie wybieram od 24 maja

• zgredka Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak poprzednio Kopernik

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Kai Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się właśnie zastanawiam nad Żeromskim, choć lekarkę mam z Kopernika. Słyszałam coś, że w Koperniku poród ok, ale opieka poporodowa to dramat: wieloosobowe sale i zero pomocy w karmieniu czy pielęgnacji. Czy tak jest rzeczywiście?

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • Benus Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też tak słyszałam właśnie, chociaż remont był na oddziale i już chyba nie ma tych wieloosobowych sal

• boo123 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja koleżanka rodziła w Koperniku i była bardzo zadowolona. Porodówka po remoncie, znieczulenie na życzenie bez problemu. W szpitalu wszystko zapewniają dla dziecka, więc trzeba mieć tylko ciuszki na wyjście. Chociaż fakt, że trzeba trafić na dobrą położną. Moją koleżanką zajmowały się dwie, jedna była super, z drugą było troszkę gorzej. Ale wszystko zależy od szczęścia, pewnie jak wszędzie.

Inna koleżanka rodziła na Ujastku i też nie narzekała. Ostatnio byłam na dniu otwartym właśnie w Ujastku i byłam mile zaskoczona jak to wszystko wygląda.

Benus, ja znowu mam dużo bliżej na Kopernika, ale właśnie też się boję jak to będzie z tymi ŚDM, bo z tego co patrzyłam to ulice wokół szpitala mają być zamknięte i nie wiem jak z dojazdem. Muszę się w ogóle wybrać obejrzeć porodówkę w Koperniku.
    Nie wiecie czy z ulicy można wejść, czy są jakieś konkretne dni kiedy można obejrzeć?

A jeśli chodzi o położną, to już się zapisałam, ale do położnej z Rydygiera, bo chodzę do szkoły rodzenia Ecopartus i żeby zajęcia były darmowe to własnie trzeba było się zapisać do nich. Bardzo fajnie kobietki ogólnie te położne stamtąd i gdyby nie warunki w tym szpitalu (porodówka od ładnych paru lat czeka na gruntowny remont) to pewnie bym chciała rodzić właśnie w Rydygierze.

2 lata starań o 👦
    08.2016 synek ♥️

Starania o rodzeństwo od 05.2018

05.2020 9tc 💔
  • pigułka Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boo odnośnie ŚDM to mój lekarz coś ostatnio wspomniał, że jakbym rodziła akurat w te dni, to będę musiała dzwonić po karetkę, bo inaczej do nich nie dojadę (chcę rodzić w Narutowiczu). Nie wiem tylko, czy karetka zawiezie mnie tak gdzie chcę, bo mam minimalnie bliżej do Rydygiera.

boo123 lubi tę wiadomość

3i49io4pwtvv3zn2.png
  • polly_ Znajoma

Wysłany: 26 maja 2016, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny!
    tez jestem z Krakowa :) moja młodsza córcia ma 2 latka a starsza prawie 15 lat :)
    Zajmuję się fotografią rodzinną i noworodkową. Ostatnio spotkała mnie ogromna radość, ponieważ aż 3 moje zdjęcia zdobył uznanie na arenie międzynarodowej :)
    Z tej okazji, a także Dnia Matki i Dnia Dziecka ogłosiłam konkurs na facebooku, w ktorym można wygrać sesję zdjęciowa, do wyboru kilka rodzajów sesji, ciążowa, rodzinna,dziecięca. Serdecznie zapraszam !

https://www.facebook.com/KatarzynaSzoldrowskaFotografia/

link trzeba skopiować do wyszukiwarki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2016, 10:19

• zgredka Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kai wrote:
    Ja się właśnie zastanawiam nad Żeromskim, choć lekarkę mam z Kopernika. Słyszałam coś, że w Koperniku poród ok, ale opieka poporodowa to dramat: wieloosobowe sale i zero pomocy w karmieniu czy pielęgnacji. Czy tak jest rzeczywiście?

Nieprawda, mają tam panią specjalistę od laktacji i bardzo pomaga. Dają laktator też z lovi. Generalnie są bardzo za kp
    Każda sala do rodzenia to jedynka po porodzie chyba największa 4

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Kai Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to będę jeszcze myśleć. Jak sądzicie, czy to ważne, by rodzic w tym szpitalu, z którego ma się lekarza?

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • nanu Autorytet

Wysłany: 29 maja 2016, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kai wrote:
    No to będę jeszcze myśleć. Jak sądzicie, czy to ważne, by rodzic w tym szpitalu, z którego ma się lekarza?

Z mojego doświadczenia - nie. Ja chodziłam do medicaveru, przy pierwszej ciąży mój gin pracował w Ujastku, a drugi nawet nie wiem gdzie. Obydwa porodu w Narotowicza gdzie do pierwszego porodu weszłam niemal z ulicy, a przy drugim no to już trochę mnie znali. Nie wykupywałam położnej.

• Allmita Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny! ja tez z Krakowa-moja pierwsza ciąża a mam już 34 lata..:P

pytanie narazie odnośnie ciuchów ciążowych...ostatnio byłam aw H&M-ie i przeraziły mnie ceny ciuchów ciążowych....potem próbowałam szukac w ciucholandach ale bez rezultatu..:(

czy macie jakies sprawdzone miejsca w Krakowie z ciuchami ciążowymi? ew internetowo?

narazie brzuszek mały więc radze sobie w sukienkach zwykłych..;)

https://www.maluchy.pl/li-72886.png
    https://www.maluchy.pl/ci-73456.png
  • Allmita Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    drugie pytanie czy któraś z Was robiła albo cos wie o bad prenatalnych u dr Zalewskiego? normalnie chodze prywatnie, ale udało mi sie tez dostać na nfz badania więc korzystam....na necie ma dobre opinie ten lekarz ale chciałabym wiadomości z pierwszej ręki..;)

• Kai Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, Allmita, nie wiedziałam, że też jesteś z Krakowa :). Ciuchy mam z H&M, dr Zalewskiego nie znam.

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • Allmita Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kai wrote:
    Hej, Allmita, nie wiedziałam, że też jesteś z Krakowa :). Ciuchy mam z H&M, dr Zalewskiego nie znam.

wiem własnie tylko o h&m iel narazie...ale jak poszłam i zobaczyłam ceny to mnie przeraziło..;) więc narazie nosze te sukienki hehe...dobrze ze lato...

Kai gdzie chodzisz do lekarza? ja generalnie chodze do dr Kwiatkowskiej-PAnek prywatnie a oprocz tego do dr Rokickiego na nfz..;) a na usg genetyczne idę do dr Zalewskiego..;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2016, 11:57

‹‹ 14 15 16 17 18 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ