X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamy z Krakowa
Odpowiedz

Mamy z Krakowa

Oceń ten wątek:
  • Kai Autorytet

Wysłany: 7 maja 2016, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I znowu cisza... Hej, krakowianki, jesteście tam? ;-)

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • Benus Autorytet

Wysłany: 7 maja 2016, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też nie znam innych mam z Krakowa, chętnie bym sobie pogadała :)

1usajw4zhir034nn.png[/url]
  • Kai Autorytet

Wysłany: 7 maja 2016, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Benus, ja chętnie ☺. A jakbyś chciała pogadać z taką, co już urodziła, to odszukaj Hagne i powołaj się na mnie. ☺

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • nanu Autorytet

Wysłany: 7 maja 2016, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam w Krakowie jedną przyjaciółkę (też dzieciatą) ale niestety widuję się z nią tylko raz na kilka miesięcy przy okazji wizyty mojego syna w prokocimiu (przyjaciółka mieszka o rzut beretem od szpitala). Reszta przyjaciółek albo za granicą albo w rodzinnym mieście i bez dzieci, więc prowadzą całkiem inne życie niż ja.

• zgredka Autorytet

Wysłany: 7 maja 2016, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie znajomi też bez dzieci, a ostatnio do mnie kobitka zagadala na placu zabaw, a ja odburknelam coś glupio, a są!a marudzilam, że muszę zapoznać kogoś..
    Muszę nad tym popracować ..

Moja dziś była pierwszy raz na placu zabaw w piaskownicy

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • boo123 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej!! :) Ja też z Krakowa, obecnie 29 tc. Chętnie porozmawiam z Wami :)

Benus, widzę, że jesteśmy na podobnym etapie ciąży. Wybrałaś może już szpital? Ja się cały czas waham między Ujastkiem a Kopernikiem.

2 lata starań o 👦
    08.2016 synek ♥️

Starania o rodzeństwo od 05.2018

05.2020 9tc 💔
  • Benus Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    boo123 dokładnie to samo :D waham się między Ujastkiem a Kopernikiem, chyba ze względu na miejsce zamieszkania oraz Światowe Dni Młodzieży zdecyduję się na Ujastek.

Masz już wybraną położną środowiskową? Bo jeśli wybierzesz, którąś z Pań z Ujastka to można chodzić na bardzo ciekawe wykłady "pogaducha do brzucha" :) ja się właśnie na nie wybieram od 24 maja

• zgredka Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak poprzednio Kopernik

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Kai Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się właśnie zastanawiam nad Żeromskim, choć lekarkę mam z Kopernika. Słyszałam coś, że w Koperniku poród ok, ale opieka poporodowa to dramat: wieloosobowe sale i zero pomocy w karmieniu czy pielęgnacji. Czy tak jest rzeczywiście?

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • Benus Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też tak słyszałam właśnie, chociaż remont był na oddziale i już chyba nie ma tych wieloosobowych sal

• boo123 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja koleżanka rodziła w Koperniku i była bardzo zadowolona. Porodówka po remoncie, znieczulenie na życzenie bez problemu. W szpitalu wszystko zapewniają dla dziecka, więc trzeba mieć tylko ciuszki na wyjście. Chociaż fakt, że trzeba trafić na dobrą położną. Moją koleżanką zajmowały się dwie, jedna była super, z drugą było troszkę gorzej. Ale wszystko zależy od szczęścia, pewnie jak wszędzie.

Inna koleżanka rodziła na Ujastku i też nie narzekała. Ostatnio byłam na dniu otwartym właśnie w Ujastku i byłam mile zaskoczona jak to wszystko wygląda.

Benus, ja znowu mam dużo bliżej na Kopernika, ale właśnie też się boję jak to będzie z tymi ŚDM, bo z tego co patrzyłam to ulice wokół szpitala mają być zamknięte i nie wiem jak z dojazdem. Muszę się w ogóle wybrać obejrzeć porodówkę w Koperniku.
    Nie wiecie czy z ulicy można wejść, czy są jakieś konkretne dni kiedy można obejrzeć?

A jeśli chodzi o położną, to już się zapisałam, ale do położnej z Rydygiera, bo chodzę do szkoły rodzenia Ecopartus i żeby zajęcia były darmowe to własnie trzeba było się zapisać do nich. Bardzo fajnie kobietki ogólnie te położne stamtąd i gdyby nie warunki w tym szpitalu (porodówka od ładnych paru lat czeka na gruntowny remont) to pewnie bym chciała rodzić właśnie w Rydygierze.

2 lata starań o 👦
    08.2016 synek ♥️

Starania o rodzeństwo od 05.2018

05.2020 9tc 💔
  • pigułka Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boo odnośnie ŚDM to mój lekarz coś ostatnio wspomniał, że jakbym rodziła akurat w te dni, to będę musiała dzwonić po karetkę, bo inaczej do nich nie dojadę (chcę rodzić w Narutowiczu). Nie wiem tylko, czy karetka zawiezie mnie tak gdzie chcę, bo mam minimalnie bliżej do Rydygiera.

boo123 lubi tę wiadomość

3i49io4pwtvv3zn2.png
  • polly_ Znajoma

Wysłany: 26 maja 2016, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny!
    tez jestem z Krakowa :) moja młodsza córcia ma 2 latka a starsza prawie 15 lat :)
    Zajmuję się fotografią rodzinną i noworodkową. Ostatnio spotkała mnie ogromna radość, ponieważ aż 3 moje zdjęcia zdobył uznanie na arenie międzynarodowej :)
    Z tej okazji, a także Dnia Matki i Dnia Dziecka ogłosiłam konkurs na facebooku, w ktorym można wygrać sesję zdjęciowa, do wyboru kilka rodzajów sesji, ciążowa, rodzinna,dziecięca. Serdecznie zapraszam !

https://www.facebook.com/KatarzynaSzoldrowskaFotografia/

link trzeba skopiować do wyszukiwarki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2016, 10:19

• zgredka Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kai wrote:
    Ja się właśnie zastanawiam nad Żeromskim, choć lekarkę mam z Kopernika. Słyszałam coś, że w Koperniku poród ok, ale opieka poporodowa to dramat: wieloosobowe sale i zero pomocy w karmieniu czy pielęgnacji. Czy tak jest rzeczywiście?

Nieprawda, mają tam panią specjalistę od laktacji i bardzo pomaga. Dają laktator też z lovi. Generalnie są bardzo za kp
    Każda sala do rodzenia to jedynka po porodzie chyba największa 4

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Kai Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to będę jeszcze myśleć. Jak sądzicie, czy to ważne, by rodzic w tym szpitalu, z którego ma się lekarza?

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • nanu Autorytet

Wysłany: 29 maja 2016, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kai wrote:
    No to będę jeszcze myśleć. Jak sądzicie, czy to ważne, by rodzic w tym szpitalu, z którego ma się lekarza?

Z mojego doświadczenia - nie. Ja chodziłam do medicaveru, przy pierwszej ciąży mój gin pracował w Ujastku, a drugi nawet nie wiem gdzie. Obydwa porodu w Narotowicza gdzie do pierwszego porodu weszłam niemal z ulicy, a przy drugim no to już trochę mnie znali. Nie wykupywałam położnej.

• Allmita Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny! ja tez z Krakowa-moja pierwsza ciąża a mam już 34 lata..:P

pytanie narazie odnośnie ciuchów ciążowych...ostatnio byłam aw H&M-ie i przeraziły mnie ceny ciuchów ciążowych....potem próbowałam szukac w ciucholandach ale bez rezultatu..:(

czy macie jakies sprawdzone miejsca w Krakowie z ciuchami ciążowymi? ew internetowo?

narazie brzuszek mały więc radze sobie w sukienkach zwykłych..;)

https://www.maluchy.pl/li-72886.png
    https://www.maluchy.pl/ci-73456.png
  • Allmita Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    drugie pytanie czy któraś z Was robiła albo cos wie o bad prenatalnych u dr Zalewskiego? normalnie chodze prywatnie, ale udało mi sie tez dostać na nfz badania więc korzystam....na necie ma dobre opinie ten lekarz ale chciałabym wiadomości z pierwszej ręki..;)

• Kai Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, Allmita, nie wiedziałam, że też jesteś z Krakowa :). Ciuchy mam z H&M, dr Zalewskiego nie znam.

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • Allmita Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kai wrote:
    Hej, Allmita, nie wiedziałam, że też jesteś z Krakowa :). Ciuchy mam z H&M, dr Zalewskiego nie znam.

wiem własnie tylko o h&m iel narazie...ale jak poszłam i zobaczyłam ceny to mnie przeraziło..;) więc narazie nosze te sukienki hehe...dobrze ze lato...

Kai gdzie chodzisz do lekarza? ja generalnie chodze do dr Kwiatkowskiej-PAnek prywatnie a oprocz tego do dr Rokickiego na nfz..;) a na usg genetyczne idę do dr Zalewskiego..;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2016, 11:57

‹‹ 14 15 16 17 18 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ