Mamy z rocznika 91
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMy mamy za małą sypialnię.. A plus to, że mąż będzie mógł się wyspać do pracy.. lub ja czasami będę miała sypialnię za azyl.
Ale to duży remont nie jest. Pokój jest w stanie ogólnym dobrym. Tylko odmalowac.
Zaczniesz robić wyprawkę to potem samo wszystko poleci. łapie się te chęć.
Ochraniacz szyję mi teściowa. Modułowy. Są prześwity. Nie jest mocno zabudowany.
Kosz Mojżesza też będę miała używany więc też ciut taniej. Ale tak to za bardzo nie mam takiej możliwości. więc prawie wszystko nowe.
mala_misia lubi tę wiadomość
-
Loczek2018 wrote:Jestem na rozkurczowych i luteinie bo od 20t brzuch mam twardy jak kamień. A poza tym nic sie nie dzieje.. No pessar chyba tez nas czeka
To mnie martwi w tych moich wizytach raz na cztery tygodnie.. tyle może się wydarzyć, a ja nawet nie poczuję Będzie dobrze, zaopiekują się Tobą
mala_misia ja się muszę powstrzymywać jak widzę te słodkie ubranka
A takie body to i na większy rozmiar można zabrać bo dzieciaki w tym chodzą bardzo długo, też bym miała mniej rzeczy gdybym tyle nie dostała. Jeszcze moja mama co jest w sklepie to coś musi kupić Nie odbieraj sobie tez tej przyjemności żeby w sklepie te ubranka pooglądać i po dotykać6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
Ja ochraniacz kupuję na allegro to jest koszt niecałych 30zł, na razie od strony ściany, a później włożę do łóżeczka dopiero, moją fanaberią za to jest falbanka do łóżeczka
Ja mieszkam w mieszkaniu w bloku, więc też nie ma szału z miejscem, w sypialni jak przestawimy łóżko to mąż będzie musiał nade mną z niego wychodzić ale nie chcę robić pokoiku jeszcze w tym roku za dwa lata się mam nadzieję wybudujemy to wtedy zrobię młodemu pokoik już będzie kumaty to sobie kolor wybierze6cs: 08.2018 - synek
-
To nas czeka generalnie przeprowadzka i cala wykonczeniowka, wiec teraz tez nie kupuje za wiele, by miec mniej do przenoszenia, to raz, a dwa - trzymam kase na wykonczenie mieszkania, bo ubranka czy meble jak bedzie trzeba to zawsze mozna kupic uzywane, a uzywanej podlogi czy toalety nie zamontuje👧🏼 wrzesień 2018
🧒🏼 sierpień 2020 -
Chęci chęciami, ale u Nas tez taka sama sytuacja jak u tym_janka - na głowie dodatkowo wykończenie domu i po prostu czasami trzeba decydować co pierwsze i ważniejsze To takie koszty, że aż czekam momentu, gdy się wprowadzę, bo chociaż życie kosztuje to jednak to nie będzie tak jak teraz A teraz czuję się jak taka "rozdzielnia" - z jednej strony wyprawka, a z drugiej głównie kuchnia i odbiór domu, bo już prawie wszystko mamy Ale za to potem jak będzie pięknie - na nowym domku z maleństwem
Marta..a, tym_janek, Cukierniczka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
My w przyszłym roku ruszymy z budową to trochę się odłoży do tego czasu, w tym roku płaciliśmy za projekt, przyłącza itp. żeby przy ładnej pogodzie w nowym roku ruszyć z fundamentami. Rok pewnie potrwa budowa to wykończenie gdzieś na 2020 dopiero. Wtedy mam nadzieję, że będę na tym etapie co teraz i będę szykować wyprawkę dla rodzeństwa Tylko odpadnie mi koszt łóżeczka, wózka itp. bo zamierzam wszystko po młodym zostawić. Nawet ubranka bo nie liczę na córkę, tylko pewnie kolejnego chłopa będę miała, nawet bym tak chciała to będę mogła męża namawiać na trzecie żeby spróbować trafić w córkę
agniecha2101, PLPaulina, mala_misia lubią tę wiadomość
6cs: 08.2018 - synek
-
Już widzę nasza przeprowadzkę z tym moim bebzolem, bo już wtedy będzie spory Będzie armagedon niezły, bo na pewno moi rodzice i teściowie będą chcieli pomagać, mój M. uparty będzie chciał jak najwięcej sam zrobić, a ja będę tylko stała i patrzyła na te cyrki haha.
Nawet nie wiesz jak nie możemy się doczekać Paulina! Co prawda wykończeni psychicznie, fizycznie i finansowo, ale kurcze i tak wartoagniecha2101, PLPaulina lubią tę wiadomość
-
Projekt kupiliśmy gotowy ale poprzestawialiśmy wszystkie ściany prawie oprócz nośnych w środku mąż ma już dwie albo trzy ekipy wycenione i czekamy na projekt rekuperacji jeszcze
My się pewnie wprowadzimy jak tylko uda nam się zrobić podłogi, pomalować ściany i zrobić łazienkę i kuchnie, resztę czyli meble itp. w międzyczasie będziemy kupować jak się coś odłoży. Tak w mieszkaniu też ruszaliśmy i oglądaliśmy tv na górze koców i starych kołder i poduszek, no i też jedliśmy w pracy bo w domu stołu nie byłomala_misia lubi tę wiadomość
-
Loczek2018 wrote:Jestem na rozkurczowych i luteinie bo od 20t brzuch mam twardy jak kamień. A poza tym nic sie nie dzieje.. No pessar chyba tez nas czeka👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
U Nas tak samo Marta, dlatego właśnie została Nam ta kuchnia, bo oprócz zlewu nie mam nic, i jeszcze drzwi wewnętrzne, bo to też spory koszt, a potem odbiór i wprowadzka I zostanie Nam tylko wtedy wyposażenie sypialni i salonu, więc to prawie jak nic
Na początku zresztą i tak będziemy żyć szczęściem, że w ogóle się wprowadziliśmyMarta..a, PLPaulina, tym_janek lubią tę wiadomość
-
mala_misia wrote:Już widzę nasza przeprowadzkę z tym moim bebzolem, bo już wtedy będzie spory Będzie armagedon niezły, bo na pewno moi rodzice i teściowie będą chcieli pomagać, mój M. uparty będzie chciał jak najwięcej sam zrobić, a ja będę tylko stała i patrzyła na te cyrki haha.
Nawet nie wiesz jak nie możemy się doczekać Paulina! Co prawda wykończeni psychicznie, fizycznie i finansowo, ale kurcze i tak warto
Haha To u mnie tak samo bo przeprowadzka planowana jest na koniec wrzesnia, a termin porodu w 2 tygodniu października. Mam nadzieje, że mała nie będzie się specjalnie śpieszyć na świat :p👧🏼 wrzesień 2018
🧒🏼 sierpień 2020 -
Loczek2018 wrote:Nie przyjęli nas, 5h na IP i propozycja przejechania do innego szpitala. Zwątpiłam i leżymy w domu. Spróbujemy jutro....
Co za ludzie... daj znać jak dzisiaj. Może faktycznie lepiej pojechać gdzieś indziej?6cs: 08.2018 - synek
-
Loczek oby dziś było lepiej. Masakra
tym_janek ja też mam nadzieję, że maleństwo nie będzie się śpieszyło przed terminem, bo my też gdzieś koniec września będziemy się przeprowadzać dopiero Miało być latem, ale mój Tato, który robi Nam ocieplenie i będzie malował ma teraz remont u siebie, więc wszystko się samoistnie przesunęłotym_janek lubi tę wiadomość
-
Loczek trzymam kciuki!
Dostałam informację, że usg III trymestru będę miała 28.05! To ostatnie usg, więc później już czekać będę na spotkanie face to face z synkiem. Dzisiaj zaczynam też III trymestr i z tej okazji wczoraj zamówiłam wózek i foteliki bebetto tito + besafe modular
Iii umówiłam się na sesję brzuszkową na 29.06, wyobraziłam sobie już, że w holu w domu powiesimy takie wielkie nasze zdjęcie mąż+ja+brzuszek i drugie później mąż+ja+synek, bo od razu mam też sesję noworodkową
Któraś się zastanawiała nad taką sesją?mala_misia lubi tę wiadomość