X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamy z rocznika 91
Odpowiedz

Mamy z rocznika 91

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2018, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy za małą sypialnię.. A plus to, że mąż będzie mógł się wyspać do pracy.. lub ja czasami będę miała sypialnię za azyl. :D :D
    Ale to duży remont nie jest. Pokój jest w stanie ogólnym dobrym. Tylko odmalowac. :)

Zaczniesz robić wyprawkę to potem samo wszystko poleci. ;) łapie się te chęć. :D

Ochraniacz szyję mi teściowa. Modułowy. Są prześwity. Nie jest mocno zabudowany. :)

Kosz Mojżesza też będę miała używany więc też ciut taniej. Ale tak to za bardzo nie mam takiej możliwości. :) więc prawie wszystko nowe.

mala_misia lubi tę wiadomość

• Marta..a Autorytet

Wysłany: 8 maja 2018, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loczek2018 wrote:
    Jestem na rozkurczowych i luteinie bo od 20t brzuch mam twardy jak kamień. A poza tym nic sie nie dzieje.. No pessar chyba tez nas czeka

To mnie martwi w tych moich wizytach raz na cztery tygodnie.. tyle może się wydarzyć, a ja nawet nie poczuję :( Będzie dobrze, zaopiekują się Tobą :)

mala_misia ja się muszę powstrzymywać jak widzę te słodkie ubranka :D
    A takie body to i na większy rozmiar można zabrać bo dzieciaki w tym chodzą bardzo długo, też bym miała mniej rzeczy gdybym tyle nie dostała. Jeszcze moja mama co jest w sklepie to coś musi kupić :) Nie odbieraj sobie tez tej przyjemności żeby w sklepie te ubranka pooglądać i po dotykać :)

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
  • Marta..a Autorytet

Wysłany: 8 maja 2018, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ochraniacz kupuję na allegro to jest koszt niecałych 30zł, na razie od strony ściany, a później włożę do łóżeczka dopiero, moją fanaberią za to jest falbanka do łóżeczka :)

Ja mieszkam w mieszkaniu w bloku, więc też nie ma szału z miejscem, w sypialni jak przestawimy łóżko to mąż będzie musiał nade mną z niego wychodzić ale nie chcę robić pokoiku jeszcze w tym roku :) za dwa lata się mam nadzieję wybudujemy to wtedy zrobię młodemu pokoik już będzie kumaty to sobie kolor wybierze :)

• tym_janek Autorytet

Wysłany: 8 maja 2018, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To nas czeka generalnie przeprowadzka i cala wykonczeniowka, wiec teraz tez nie kupuje za wiele, by miec mniej do przenoszenia, to raz, a dwa - trzymam kase na wykonczenie mieszkania, bo ubranka czy meble jak bedzie trzeba to zawsze mozna kupic uzywane, a uzywanej podlogi czy toalety nie zamontuje ;)

👧🏼 wrzesień 2018
    🧒🏼 sierpień 2020
  • mala_misia Autorytet

Wysłany: 8 maja 2018, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chęci chęciami, ale u Nas tez taka sama sytuacja jak u tym_janka - na głowie dodatkowo wykończenie domu i po prostu czasami trzeba decydować co pierwsze i ważniejsze :D To takie koszty, że aż czekam momentu, gdy się wprowadzę, bo chociaż życie kosztuje to jednak to nie będzie tak jak teraz :D A teraz czuję się jak taka "rozdzielnia" - z jednej strony wyprawka, a z drugiej głównie kuchnia i odbiór domu, bo już prawie wszystko mamy :) Ale za to potem jak będzie pięknie - na nowym domku z maleństwem <3

Marta..a, tym_janek, Cukierniczka lubią tę wiadomość

zpbnroeqnmec200u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2018, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pamiętam swoją przeprowadzkę. Oj roboty dużo..
    I życie całkiem inaczej już na takim typowym "swoim" wygląda.. :) :)

• Marta..a Autorytet

Wysłany: 8 maja 2018, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My w przyszłym roku ruszymy z budową to trochę się odłoży do tego czasu, w tym roku płaciliśmy za projekt, przyłącza itp. żeby przy ładnej pogodzie w nowym roku ruszyć z fundamentami. Rok pewnie potrwa budowa to wykończenie gdzieś na 2020 dopiero. Wtedy mam nadzieję, że będę na tym etapie co teraz i będę szykować wyprawkę dla rodzeństwa :) Tylko odpadnie mi koszt łóżeczka, wózka itp. bo zamierzam wszystko po młodym zostawić. Nawet ubranka bo nie liczę na córkę, tylko pewnie kolejnego chłopa będę miała, nawet bym tak chciała to będę mogła męża namawiać na trzecie żeby spróbować trafić w córkę ;)

agniecha2101, PLPaulina, mala_misia lubią tę wiadomość

• mala_misia Autorytet

Wysłany: 8 maja 2018, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już widzę nasza przeprowadzkę z tym moim bebzolem, bo już wtedy będzie spory :D Będzie armagedon niezły, bo na pewno moi rodzice i teściowie będą chcieli pomagać, mój M. uparty będzie chciał jak najwięcej sam zrobić, a ja będę tylko stała i patrzyła na te cyrki :D haha.

Nawet nie wiesz jak nie możemy się doczekać Paulina! Co prawda wykończeni psychicznie, fizycznie i finansowo, ale kurcze i tak warto :) :) :)

agniecha2101, PLPaulina lubią tę wiadomość

zpbnroeqnmec200u.png
  • mala_misia Autorytet

Wysłany: 8 maja 2018, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jaki projekt wybraliście Marta? To ekipa też już załatwiona? :) Nam budowa zeszła półtora roku i myślę, że to tak optymalnie, ani za długo, ani za krótko. Choć wiadomo, że na końcu już się dłuży :P

zpbnroeqnmec200u.png
  • Marta..a Autorytet

Wysłany: 8 maja 2018, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Projekt kupiliśmy gotowy ale poprzestawialiśmy wszystkie ściany prawie oprócz nośnych w środku :) mąż ma już dwie albo trzy ekipy wycenione i czekamy na projekt rekuperacji jeszcze :)
    My się pewnie wprowadzimy jak tylko uda nam się zrobić podłogi, pomalować ściany i zrobić łazienkę i kuchnie, resztę czyli meble itp. w międzyczasie będziemy kupować jak się coś odłoży. Tak w mieszkaniu też ruszaliśmy i oglądaliśmy tv na górze koców i starych kołder i poduszek, no i też jedliśmy w pracy bo w domu stołu nie było :P

• agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2018, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loczek2018 wrote:
    Jestem na rozkurczowych i luteinie bo od 20t brzuch mam twardy jak kamień. A poza tym nic sie nie dzieje.. No pessar chyba tez nas czeka
    Moja siostra miała problematyczną całą ciążę, miała założony pesar, a na koniec urodziła ponad tydzień po terminie :-) Będzie dobrze :-) :-*

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • mala_misia Autorytet

Wysłany: 8 maja 2018, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U Nas tak samo Marta, dlatego właśnie została Nam ta kuchnia, bo oprócz zlewu nie mam nic, i jeszcze drzwi wewnętrzne, bo to też spory koszt, a potem odbiór i wprowadzka :) I zostanie Nam tylko wtedy wyposażenie sypialni i salonu, więc to prawie jak nic :)

Na początku zresztą i tak będziemy żyć szczęściem, że w ogóle się wprowadziliśmy :D

Marta..a, PLPaulina, tym_janek lubią tę wiadomość

zpbnroeqnmec200u.png
  • Loczek2018 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2018, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie przyjęli nas, 5h na IP i propozycja przejechania do innego szpitala. Zwątpiłam i leżymy w domu. Spróbujemy jutro....

qb3cp07w5ku95ses.png
  • tym_janek Autorytet

Wysłany: 8 maja 2018, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mala_misia wrote:
    Już widzę nasza przeprowadzkę z tym moim bebzolem, bo już wtedy będzie spory :D Będzie armagedon niezły, bo na pewno moi rodzice i teściowie będą chcieli pomagać, mój M. uparty będzie chciał jak najwięcej sam zrobić, a ja będę tylko stała i patrzyła na te cyrki :D haha.

Nawet nie wiesz jak nie możemy się doczekać Paulina! Co prawda wykończeni psychicznie, fizycznie i finansowo, ale kurcze i tak warto :) :) :)

Haha :D To u mnie tak samo bo przeprowadzka planowana jest na koniec wrzesnia, a termin porodu w 2 tygodniu października. Mam nadzieje, że mała nie będzie się specjalnie śpieszyć na świat :p

👧🏼 wrzesień 2018
    🧒🏼 sierpień 2020
  • Marta..a Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loczek2018 wrote:
    Nie przyjęli nas, 5h na IP i propozycja przejechania do innego szpitala. Zwątpiłam i leżymy w domu. Spróbujemy jutro....

Co za ludzie... daj znać jak dzisiaj. Może faktycznie lepiej pojechać gdzieś indziej?

• mala_misia Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loczek oby dziś było lepiej. Masakra :(

tym_janek ja też mam nadzieję, że maleństwo nie będzie się śpieszyło przed terminem, bo my też gdzieś koniec września będziemy się przeprowadzać dopiero :P Miało być latem, ale mój Tato, który robi Nam ocieplenie i będzie malował ma teraz remont u siebie, więc wszystko się samoistnie przesunęło :P

tym_janek lubi tę wiadomość

zpbnroeqnmec200u.png
  • Loczek2018 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to zaczynamy podejscie nr 2. Trzymajcie kciuki.

qb3cp07w5ku95ses.png
  • Marta..a Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loczek trzymam kciuki! :)

Dostałam informację, że usg III trymestru będę miała 28.05! :) To ostatnie usg, więc później już czekać będę na spotkanie face to face z synkiem. Dzisiaj zaczynam też III trymestr i z tej okazji wczoraj zamówiłam wózek i foteliki :D bebetto tito + besafe modular :)

Iii umówiłam się na sesję brzuszkową na 29.06, wyobraziłam sobie już, że w holu w domu powiesimy takie wielkie nasze zdjęcie mąż+ja+brzuszek i drugie później mąż+ja+synek, bo od razu mam też sesję noworodkową :D
    Któraś się zastanawiała nad taką sesją?

• Loczek2018 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde. Siedzę dzis od 7:30 i jakas paranoja. Powtórka z rozrywki

qb3cp07w5ku95ses.png
  • Loczek2018 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udalo sie. O boże...

Marta..a, PLPaulina, agniecha2101, tym_janek lubią tę wiadomość

qb3cp07w5ku95ses.png
‹‹ 35 36 37 38 39 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ