X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamy z rocznika 91
Odpowiedz

Mamy z rocznika 91

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2018, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W końcu ktoś też dziewczynkę. Bo już czułam się strasznie samotna. :D :D

• tym_janek Autorytet

Wysłany: 18 maja 2018, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja! I ja! Też mam dziewczynkę ;) Niby na 80%, ale we wtorek się już powinno wyjaśnić. Ja jak patrzę na to zdjęcie to nie wiem jakim cudem mógłby być chłopiec :P

PLPaulina, darika, Cukierniczka lubią tę wiadomość

👧🏼 wrzesień 2018
    🧒🏼 sierpień 2020
  • Marta..a Autorytet

Wysłany: 18 maja 2018, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Równowaga w przyrodzie zachowana :D

Jadę za godzinę odebrać karocę dla mojego królewicza małego, jestem mega podekscytowana! Do tego dorwałam truskawki na straganiku przed marketem i przyszły moje kosmetyki i pędzle do makijażu.

Świat znowu jest piękny :)

edit. i mam wyniki moczu :) wszystko cacy znowu bakterie tylko pojedyncze, więc wg. lekarza standard bo nie da się tak próbki dostarczyć żeby był czysty całkowicie wg. niego :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2018, 15:42

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2018, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś odbierałam wózek +fotelik. :)
    Dokupilam przewijak na komode, 2x kocyk, otulacz, rożek, 2x ręczniki.. :) :D

Byłam też rano oddać krew i mocz żeby na poniedziałek kiedy mam wizytę były wyniki. :D :D
    Potem byłam u diabetologa.. diabetolog każe walczyć z dużymi cukrami bo Hania może za bardzo urosnąć i wtedy grozi mi cc.. :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2018, 17:29

• Marta..a Autorytet

Wysłany: 18 maja 2018, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I się posypało :( nie ten kolor wózka przyszedł.. jeszcze w sklepie zobaczyłam kolor tapicerki i nie zwróciłam uwagi że dół gondoli jest z serii s-line czyli jest biała a nie grafitowa... jutro jedziemy to oddać. Jesteśmy mega gamonie z mężem że nie wyciagnelismy wszystkiego z kartonu tylko otworzyliśmy sprawdzić kolor i nic więcej :(

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2018, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta zdarza się. :) muszą wymienić i będzie dobrze. :)

• mala_misia Autorytet

Wysłany: 21 maja 2018, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój M. to przez pierwsze dwa dni chodził dumny jak paw, że będzie miał córeczkę i wszystkim to mówi dookoła :D haha. Oczywiście, gdyby był chłopiec też bylibyśmy przeszczęśliwi, ważne by było zdrowe. A radość wynika z tego, że to dziecko przestało być takie 'bezpłciowe', że mogę mówić już "że moja Mała.." lub po prostu Pola :D I już wiemy na kogo czekamy z ogromną niecierpliwością :)

A w ogóle to w czwartek i piątek, bo ubrałam wtedy pierwszy raz obcisłą koszulę i było bardziej widać w końcu mój brzuch, to i tak wszyscy dookoła, że "o jedy, jaki malutki brzuszek", "ta i ta dziewczyna miały większy", na początku się śmiałam z tego, bo ogólnie to był dopiero 17 tydzień w zeszłym tygodniu, więc on zaczynał rosnąć, ale wiadomo jak to hormony ciążowe, wczoraj wieczorem zastanawiałam się, czy na pewno wszystko ok :P a Wy dziewczyny jak miałyście? Pocieszcie niezdecydowaną :D

zpbnroeqnmec200u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2018, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My późno dowiedzieliśmy się o płci: 19tc.
    Hania zawsze była źle ułożona i gin nie mogła spojrzeć. :)
    Nie mieliśmy preferencji co do płci.. Ale babcie i ciotki musiały wyrażać opinie- i każdy nam mówił że to na pewno chłopiec.. I za duże sugestie to były. Bo byliśmy w szoku że dziewczynka :)

Wiec zabobony to bzdura. :) :)

Brzuch rośnie u każdej inaczej. U mnie ciąży bardzo długo nie było widać. Aż się martwilam. :/
    Po 20tc zaczęło się dziać.. I przestać nie chce. Hehe
    Brzuchol mam już ogromny. :D

O 12 wizyta więc dowiem się ile Hania waży i jak tam rośnie. :D
    I powiem o tych moich bólach krocza. Może się dowiem co to jest.. :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2018, 08:57

tym_janek lubi tę wiadomość

• mala_misia Autorytet

Wysłany: 21 maja 2018, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akurat u mnie dużo osób mówiło, że będzie dziewczynka i się sprawdziło :D ale ja się z tego śmiałam i tak czekałam, co powie lekarz, bo to on będzie wi(e)dział najlepiej :D

Ogólnie mi się wydaje, że brzuszek jest dość spory. Znaczy tak było do tej pory, bo potem już zwątpiłam totalnie po tych słowach :D Staram się sobie powtarzać, co sam ginekolog mi mówił wcześniej, że brzuch dopiero zaczyna rosnąć od 17-18tc, a zresztą to moja pierwsza ciąża to na początku mu wolniej idzie, ale wiadomo - ludzie nagadali to człowiek się martwi :) Na ostatniej wizycie mieliśmy tylko kontrolę, czy serduszko bije, jak szyjka i sprawdzał tą płeć, nie mierzył ani nie ważył małej, więc już w to wszystko zwątpiłam :P

Trzymam kciuki Paulina!

zpbnroeqnmec200u.png
  • Cukierniczka Autorytet

Wysłany: 21 maja 2018, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie się dzisiaj znajoma w pracy zapytała "I jak tam, tyjesz?" oczywiście miło i z uśmiechem ;) i mówię jej, że no przecież chyba widać, niech tylko popatrzy na mnie :P a ona zdziwiona i mówi, że nie, nie widać jeszcze :P chodzę co prawda w luźnych bluzkach, bo tak mi jakoś wygodniej teraz, ale mnie się wydaje, że mam taki brzuch-gigant, a tu ludzie jeszcze nie widzą ;-)

atdc3e5euobdwxyo.png
    www.zcukremalbowcale.com
  • darika Autorytet

Wysłany: 21 maja 2018, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też - na pewno będzie chłopiec. Ake my już w 13 tc na prenatalnych dowiedzieliśmy się, że będzie córeczka ;-). Choć jeszcze czekaliśmy potem na potwierdzenie :-)
    Ja brzuch miałam ogromny i szybko widoczny. Każdy myślał, że będziemy mieli bliźniaki ;-). Ale Amelka zawsze była troszkę większa niż z Om, poza tym miałam bardzo dużo wod (w pewnym momencie było wielowodzie) więc to pewnie dlatego ;-).

29.09.2016 Aniołek (10 tc)
    09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
    16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
    lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
  • tym_janek Autorytet

Wysłany: 21 maja 2018, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja teściowa i babcie meza caly czas uwazaja, ze bedzie chlopiec i 80% ze dziewczynka, to zadna pewnosc :p Ja pierwotnie wolalam chlopca, maz marzył o dziewczynce, teraz jak oboje wiemy, ze bedzie dziewczynka to sie BARDZO cieszymy :) Ja generalnie wolałam chłopca tylko z 1 powodu, nie chciałam aby moje dziecko musialo sie zmagać z tym samym co ja, a PCOS niestety z matki na córkę przechodzi bardzo często, w zasadzie niemal zawsze. Ale podobno ruszają badania kliniczne nad lekarstwem, to może już coś powstanie zanim mała wejdzie w okres dojrzewania :) A brzuszek mi rośnie skokowo. Wyskoczył pewnej nocy tak, że rano była wypukłość i tak zostalo na miesiąc. Potem kolejnego poranka z rana już góra wyraźna pod pępkiem i tak juz zostało, ale pod ciuchami nie widać jeszcze, chociaż spodni w wiekszości nie dopinam już ;)

👧🏼 wrzesień 2018
    🧒🏼 sierpień 2020
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2018, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem już po wizycie.
    Hania moja kluseczka ma się Dobrze, waży nie całe 1500g. <3
    Jest skierowana główką w dół.
    Wszystkie parametry prawidłowe. :) :)

Ja zgłosiłam swoje bóle. Gin mnie popytala o parę rzeczy, pomacala tu i tam. I mam skierowanie do ortopedy z podejrzeniem rozejscia spojenia łonowego.. :/ :/

mala_misia, Marta..a, tym_janek, darika lubią tę wiadomość

• mala_misia Autorytet

Wysłany: 21 maja 2018, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale dużą masz tą dziewczynkę Paulina! :) Super wieści :)

zpbnroeqnmec200u.png
  • tym_janek Autorytet

Wysłany: 21 maja 2018, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina, super, że z małą dobrze, ale spojenie łonowe - kiepsko :( Jakby się potwierdziło to to chyba wskazanie do cesarkie jest w ogóle, czy nie?
    Daj znać co tam wyjdzie u ortopedy. W ogóle jestem ciekawa jak sprawdzają to spojenie, czy usg czy rezonans? No bo rtg czy tk odpadają z przyczyn oczywistych...

👧🏼 wrzesień 2018
    🧒🏼 sierpień 2020
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2018, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spróbuje najpierw dostać się na NFZ do lekarza - liczę na to że się uda. :D

Ponoć usg się wykonuje by zmierzyć ile ma to rozejscie..
    Bo od jakiegoś pułapu grozi to cc. :/

• Zuuziaaaa Autorytet

Wysłany: 21 maja 2018, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tym_janek mam pytanie z innej beczki - z jakiej czesci PL jestes? Bo nie dosc ze obie jesteśmy roczniki 91 to jeszcze mamy identyczny wiek ciąży :D

ex2b73sb82yeq2e0.png

zpbnvut1l2ii4he1.png

• darika Autorytet

Wysłany: 21 maja 2018, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    Spróbuje najpierw dostać się na NFZ do lekarza - liczę na to że się uda. :D

Musi się udać ;-). Pamiętaj, że MUSZĄ Ci znaleźć termin w ciągu 7 dni, a jeśli odmówia poproś o odmowę na piśmie ;-).

tym_janek, PLPaulina lubią tę wiadomość

29.09.2016 Aniołek (10 tc)
    09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
    16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
    lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
  • tym_janek Autorytet

Wysłany: 21 maja 2018, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuuziaaaa wrote:
    Tym_janek mam pytanie z innej beczki - z jakiej czesci PL jestes? Bo nie dosc ze obie jesteśmy roczniki 91 to jeszcze mamy identyczny wiek ciąży :D

Z Krakowa :) A Ty?

👧🏼 wrzesień 2018
    🧒🏼 sierpień 2020
  • Zuuziaaaa Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tym_janek wrote:
    Z Krakowa :) A Ty?
    A juz myslalam ze spotkamy sie na porodowce :) ja z Gdyni, w razie czego xapraszam nad morze :D

tym_janek lubi tę wiadomość

ex2b73sb82yeq2e0.png

zpbnvut1l2ii4he1.png

‹‹ 39 40 41 42 43 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ