Mamy z rocznika 91
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Równowaga w przyrodzie zachowana
Jadę za godzinę odebrać karocę dla mojego królewicza małego, jestem mega podekscytowana! Do tego dorwałam truskawki na straganiku przed marketem i przyszły moje kosmetyki i pędzle do makijażu.
Świat znowu jest piękny
edit. i mam wyniki moczuwszystko cacy znowu bakterie tylko pojedyncze, więc wg. lekarza standard bo nie da się tak próbki dostarczyć żeby był czysty całkowicie wg. niego
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2018, 15:42
6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
nick nieaktualnyJa dziś odbierałam wózek +fotelik.
Dokupilam przewijak na komode, 2x kocyk, otulacz, rożek, 2x ręczniki..
Byłam też rano oddać krew i mocz żeby na poniedziałek kiedy mam wizytę były wyniki.
Potem byłam u diabetologa.. diabetolog każe walczyć z dużymi cukrami bo Hania może za bardzo urosnąć i wtedy grozi mi cc..Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2018, 17:29
-
I się posypało
nie ten kolor wózka przyszedł.. jeszcze w sklepie zobaczyłam kolor tapicerki i nie zwróciłam uwagi że dół gondoli jest z serii s-line czyli jest biała a nie grafitowa... jutro jedziemy to oddać. Jesteśmy mega gamonie z mężem że nie wyciagnelismy wszystkiego z kartonu tylko otworzyliśmy sprawdzić kolor i nic więcej
6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
nick nieaktualny
-
Mój M. to przez pierwsze dwa dni chodził dumny jak paw, że będzie miał córeczkę i wszystkim to mówi dookoła
haha. Oczywiście, gdyby był chłopiec też bylibyśmy przeszczęśliwi, ważne by było zdrowe. A radość wynika z tego, że to dziecko przestało być takie 'bezpłciowe', że mogę mówić już "że moja Mała.." lub po prostu Pola
I już wiemy na kogo czekamy z ogromną niecierpliwością
A w ogóle to w czwartek i piątek, bo ubrałam wtedy pierwszy raz obcisłą koszulę i było bardziej widać w końcu mój brzuch, to i tak wszyscy dookoła, że "o jedy, jaki malutki brzuszek", "ta i ta dziewczyna miały większy", na początku się śmiałam z tego, bo ogólnie to był dopiero 17 tydzień w zeszłym tygodniu, więc on zaczynał rosnąć, ale wiadomo jak to hormony ciążowe, wczoraj wieczorem zastanawiałam się, czy na pewno wszystko oka Wy dziewczyny jak miałyście? Pocieszcie niezdecydowaną
-
nick nieaktualnyMy późno dowiedzieliśmy się o płci: 19tc.
Hania zawsze była źle ułożona i gin nie mogła spojrzeć.
Nie mieliśmy preferencji co do płci.. Ale babcie i ciotki musiały wyrażać opinie- i każdy nam mówił że to na pewno chłopiec.. I za duże sugestie to były. Bo byliśmy w szoku że dziewczynka
Wiec zabobony to bzdura.
Brzuch rośnie u każdej inaczej. U mnie ciąży bardzo długo nie było widać. Aż się martwilam.
Po 20tc zaczęło się dziać.. I przestać nie chce. Hehe
Brzuchol mam już ogromny.
O 12 wizyta więc dowiem się ile Hania waży i jak tam rośnie.
I powiem o tych moich bólach krocza. Może się dowiem co to jest..Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2018, 08:57
tym_janek lubi tę wiadomość
-
Akurat u mnie dużo osób mówiło, że będzie dziewczynka i się sprawdziło
ale ja się z tego śmiałam i tak czekałam, co powie lekarz, bo to on będzie wi(e)dział najlepiej
Ogólnie mi się wydaje, że brzuszek jest dość spory. Znaczy tak było do tej pory, bo potem już zwątpiłam totalnie po tych słowachStaram się sobie powtarzać, co sam ginekolog mi mówił wcześniej, że brzuch dopiero zaczyna rosnąć od 17-18tc, a zresztą to moja pierwsza ciąża to na początku mu wolniej idzie, ale wiadomo - ludzie nagadali to człowiek się martwi
Na ostatniej wizycie mieliśmy tylko kontrolę, czy serduszko bije, jak szyjka i sprawdzał tą płeć, nie mierzył ani nie ważył małej, więc już w to wszystko zwątpiłam
Trzymam kciuki Paulina! -
Mnie się dzisiaj znajoma w pracy zapytała "I jak tam, tyjesz?" oczywiście miło i z uśmiechem
i mówię jej, że no przecież chyba widać, niech tylko popatrzy na mnie
a ona zdziwiona i mówi, że nie, nie widać jeszcze
chodzę co prawda w luźnych bluzkach, bo tak mi jakoś wygodniej teraz, ale mnie się wydaje, że mam taki brzuch-gigant, a tu ludzie jeszcze nie widzą
www.zcukremalbowcale.com -
U mnie też - na pewno będzie chłopiec. Ake my już w 13 tc na prenatalnych dowiedzieliśmy się, że będzie córeczka
. Choć jeszcze czekaliśmy potem na potwierdzenie
Ja brzuch miałam ogromny i szybko widoczny. Każdy myślał, że będziemy mieli bliźniaki. Ale Amelka zawsze była troszkę większa niż z Om, poza tym miałam bardzo dużo wod (w pewnym momencie było wielowodzie) więc to pewnie dlatego
.
29.09.2016 Aniołek (10 tc)
09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
-
Moja teściowa i babcie meza caly czas uwazaja, ze bedzie chlopiec i 80% ze dziewczynka, to zadna pewnosc :p Ja pierwotnie wolalam chlopca, maz marzył o dziewczynce, teraz jak oboje wiemy, ze bedzie dziewczynka to sie BARDZO cieszymy
Ja generalnie wolałam chłopca tylko z 1 powodu, nie chciałam aby moje dziecko musialo sie zmagać z tym samym co ja, a PCOS niestety z matki na córkę przechodzi bardzo często, w zasadzie niemal zawsze. Ale podobno ruszają badania kliniczne nad lekarstwem, to może już coś powstanie zanim mała wejdzie w okres dojrzewania
A brzuszek mi rośnie skokowo. Wyskoczył pewnej nocy tak, że rano była wypukłość i tak zostalo na miesiąc. Potem kolejnego poranka z rana już góra wyraźna pod pępkiem i tak juz zostało, ale pod ciuchami nie widać jeszcze, chociaż spodni w wiekszości nie dopinam już
👧🏼 wrzesień 2018
🧒🏼 sierpień 2020 -
nick nieaktualnyJestem już po wizycie.
Hania moja kluseczka ma się Dobrze, waży nie całe 1500g.
Jest skierowana główką w dół.
Wszystkie parametry prawidłowe.
Ja zgłosiłam swoje bóle. Gin mnie popytala o parę rzeczy, pomacala tu i tam. I mam skierowanie do ortopedy z podejrzeniem rozejscia spojenia łonowego..mala_misia, Marta..a, tym_janek, darika lubią tę wiadomość
-
Paulina, super, że z małą dobrze, ale spojenie łonowe - kiepsko
Jakby się potwierdziło to to chyba wskazanie do cesarkie jest w ogóle, czy nie?
Daj znać co tam wyjdzie u ortopedy. W ogóle jestem ciekawa jak sprawdzają to spojenie, czy usg czy rezonans? No bo rtg czy tk odpadają z przyczyn oczywistych...👧🏼 wrzesień 2018
🧒🏼 sierpień 2020 -
nick nieaktualny
-
PLPaulina wrote:Spróbuje najpierw dostać się na NFZ do lekarza - liczę na to że się uda.
Musi się udać. Pamiętaj, że MUSZĄ Ci znaleźć termin w ciągu 7 dni, a jeśli odmówia poproś o odmowę na piśmie
.
tym_janek, PLPaulina lubią tę wiadomość
29.09.2016 Aniołek (10 tc)
09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️