X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamy z rocznika 91
Odpowiedz

Mamy z rocznika 91

Oceń ten wątek:
  • tym_janek Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 00:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś miałam połówkowe, mała na 100% dziewczynka i wszystko jest w porządku :)

A nad morze wybieram się w czerwcu, ale w rejony bardziej na zachód od trójmiasta. Znając życie znów wybiorę jakieś totalnie odludzie ;) Jednak jak ktoś na co dzień mieszka w centrum miasta to na wakacjach szuka natury, ciszy i spokoju :)

Jutro idę na polowanie ciuchów ciążowych lub takich co ogarną brzuszek do końca, bo po selekcji ubrań, w które już się nie do końca mieszczę albo przez brzuszek są już za krótkie z przodu, moja szafa zaczęła świecić pustkami...

darika, PLPaulina, mala_misia, Loczek2018, Marta..a lubią tę wiadomość

👧🏼 wrzesień 2018
    🧒🏼 sierpień 2020
  • mala_misia Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jakiś czas temu robiłam porządki, ale też z tego powodu, że już ledwo mieściliśmy się w obecnej szafie i zostało znacznie mniej ciuchów :D A od tego czasu już tez brzuch urósł, więc kolejne ciuchy odpadły :D Znaczy w spodnie to żadne już nie wchodzę, ale od czego jest związywanie ich gumką, dobry patent obecnie :D Szkoda mi wydawać kasy na ciuchy ciążowe, planuje chyba tylko kupić spodnie z typowym pasem w 1 sztuce, a tak to będę latem ratować się sukienkami, które mam nadzieję znaleźć w lumpkach :D

zpbnroeqnmec200u.png
  • tym_janek Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja właśnie nie lubię sukienek, więc ani nie mam ich zbyt wiele, ani nie chce teraz kupować, bo bym się czuła jak w przebraniu a nie ubraniu. Nawet na swoim weselu miałam spodnie ;)
    A jako, że patent na gumkę już nie daje rady też to planuje 2x długie i 2x krótkie ciążowe i kilka bluzek, które będą też później ok do karmienia.

👧🏼 wrzesień 2018
    🧒🏼 sierpień 2020
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2018, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem zadowolona że spodni ciążowych. Ten pas na brzuch to wybawienie.. :) :D

Ale też kupiłam legginsy. I wykorzystuje tuniki sprzed ciąży.. :) :D

tym_janek lubi tę wiadomość

• Zuuziaaaa Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tym_janek wrote:
    No ja właśnie nie lubię sukienek, więc ani nie mam ich zbyt wiele, ani nie chce teraz kupować, bo bym się czuła jak w przebraniu a nie ubraniu. Nawet na swoim weselu miałam spodnie ;)
    A jako, że patent na gumkę już nie daje rady też to planuje 2x długie i 2x krótkie ciążowe i kilka bluzek, które będą też później ok do karmienia.
    Tym_janek ja ostatni chciałam kupić w H&M spodenki ciążowe, ale zwyczajnie mi się nie podobaly, a nie chciałam kupować "bo innych nie znajdę". Ja staram się chodzić w sukienkach bo mi wygodniej, ale wolałabym mieć spodenki... których nigdzie nie mogę dostać :(

ex2b73sb82yeq2e0.png

zpbnvut1l2ii4he1.png

• tym_janek Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znaleźć fajne krótkie to wyzwanie - nie znalazłam żadnych co by mi się podobały. Będę szukać chyba w internecie już po prostu i najwyżej zwracać jakby rozmiar był niedobry. Za to długich kupiłam zaplanowane 2 pary i kupiłam sobie 4 bluzki. Ten co wymyślił ten pas w spodniach ciążowych był genialny! Super wygodnie, w końcu nic nie ciśnie, ale też nic nie spada <3 Rewelacja po prostu. Coś czuję, że po porodzie zanim się brzuch całkiem wciągnie to jeszcze w tych ciążowych sobie będę chodzić :P

👧🏼 wrzesień 2018
    🧒🏼 sierpień 2020
  • mala_misia Autorytet

Wysłany: 24 maja 2018, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś rano stwierdziłam, że brakuje mi z dwóch t-shirtów, które po prostu będą wygodne do noszenia, ale że do najbliższej galerii mam ok. 40km, więc w sobotę skoczę sobie do lumpeksów w mojej miejscowości, a nuż uda mi się coś znaleźć sensownego, a jak nie to po połówkowych jadę na zakupy to wtedy sobie coś kupię :) Mój brzuch nie jest malutki i rośnie coraz szybciej, patent na gumki się sprawdza, ale ja w pracy zawsze się boję, czy na pewno mi nie widać, że nie mam zapiętych tych spodni i trochę guziki niezapięte sprawiają, że bluzki mi się brzydko układają na brzuchu, więc taki pas to na pewno wybawienie i wygoda 100% :)

zpbnroeqnmec200u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2018, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w h&m zamawialam przez neta ..
    Bo nie chciało mi się jeździć.. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2018, 11:42

• Loczek2018 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2018, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tym_Janek jak to leci:).. Jeszcze pamiętam Twoje rozterki z początków ciąży a to już połówkowe :) dużo zdrówka dla was dziewczynki!:)
    Nam zostały równo 2miesiace do terminu, ale nadal twardo straszą że nie doczekamy. Wiec zagęszczamy ruchy wyprawkowe:), najpóźniej w połowie czerwca chcemy mieć wszystko dopięte na ostatni guzik.

tym_janek, PLPaulina, mala_misia lubią tę wiadomość

qb3cp07w5ku95ses.png
  • tym_janek Autorytet

Wysłany: 24 maja 2018, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sama nie wiem kiedy to zleciało :D Coś czuję, że druga połowa ciąży zleci mi jeszcze szybciej... Loczek, a jak się czujesz tak generalnie?

👧🏼 wrzesień 2018
    🧒🏼 sierpień 2020
  • Marta..a Autorytet

Wysłany: 25 maja 2018, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja kończę urlop nad morzem właśnie krótko bo od poniedziałku :)

Ja z ciazowych kupiłam
    2x długie spodnie z h&m
    5x koszulka z krótkim rękawem w tym 4 z h&m 1 z bonprix
    2× krótkie spodenki jedne h&m jedne bonprix
    2x koszulka bez rękawów z Lidla
    1x leginsy z Lidla
    2x rajstopy ciążowe żadne grube... jedne użyłam drugie leżę nierozpakowane. Też z Lidla

No i 4 staniki nowe większe ale to w pepco już i tak też stanik sportowy musiałam bo do ćwiczeń. Myślę że już nic nie dokupie. Sukiebkami ratowalam się luzniejszymi nie ciazowymi.

Mi wasze ciążę tak lecą a moja się dłuży strasznie ;p

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2018, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi z jednej strony się dłuży.. A z drugiej czas leci jak szalony.. :)

Udało mi się na NFZ zapisać do ortopedy.
    Idę 30.05, no zobaczymy jak tam te moje rozejscie spojenia.. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2018, 12:47

• tym_janek Autorytet

Wysłany: 25 maja 2018, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewyczyny, wy tez tak macie, ze niby wiecie, że jesteście w ciąży i życie się toczy normalnie, ale sa takie dni, że nagle doznajcie znowu takiego olśnienia, że ten fakt jakby dociera do Was bardziej?

Dziś jakoś tak pomyślałam sobie, że to ostatni dzień mamy, kiedy jeszcze nie jestem mamą i za rok o tej porze będę miała moją ukochaną, wyczekaną i wystaraną córeczkę obok, i ona już będzie miała ponad pół roku, więc pewnie już będziemy sobie siedzieć razem, bo ona już będzie siedzieć w tym wieku...i nagle ta ciąża znów się zrobiła hiperrealna, a ja się cieszę jak w dniu kiedy pierwszy raz zobaczyłam 2 krechy na teście :D

Cukierniczka lubi tę wiadomość

👧🏼 wrzesień 2018
    🧒🏼 sierpień 2020
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2018, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do mnie ogólnie nie do końca dociera. :D :D

• Loczek2018 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2018, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak się czuję? Powoli jak orka :D.. już mam +8kg na plusie, strasznie dłonie i stopy mi puchną, szczególnie w nocy. Śpię już tylko w tej mojej poduszce ciązowej, a na swojej starej poduszce trzymam stopy żeby były wyżej, tylko taka wersja gwarantuje że prześpię noc :), mąż nie wie jak się do mnie przytulić tak jestem opatulona :D.. A śpię w ogromnych ilościach, jak nie ja, do południa jestem poza zasięgiem :)... Brzuch twardy, chyba taka moja uroda, zobaczymy na jak długo Proluton starczy, szyjka 23mm. Sterydów nie dali ani pessara, więc jestem pod obserwacją czy nic dalej nie będzie się działo, urok NFZ.. Ostatnio dużo śluzu mi odchodzi, momentami taka lekka galaretka, głęboko się zastanawiam czy to czop czy nie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2018, 16:36

qb3cp07w5ku95ses.png
  • tym_janek Autorytet

Wysłany: 26 maja 2018, 00:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak możesz spać to śpij ile się da :) Nie da się wyspać niestety na zapas, ale jak jest możliwość to warto próbować ;)

Nie wiem czy w ciąży to będzie pomocne, ale jak po wypadku limfa mi z nóg nie chciała długo zejść i miałam takie napuchnięte, to właśnie dawałam je do góry i robiłam, uwaga, ciepły! okład na całe nogi. Ciepło rozszerza naczynia co ułatwia odprowadzenie zalegającej limfy. Może warto spróbować? A nóż pomoże trochę, a na pewno nie zaszkodzi :)

👧🏼 wrzesień 2018
    🧒🏼 sierpień 2020
  • Marta..a Autorytet

Wysłany: 26 maja 2018, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tam mamuśki? :)

Mi stopy i dłonie puchna, ja to widzę i mój mąż ale moja mama już nie więc chyba nie jest tragicznie :)

W przyszły weekend składamy łóżeczko i jestem mega podekscytowana że to juz :D opalilam się nad morzem trochę i odpoczelam od domowych czterech ścian :)
    W poniedziałek mam usg 3 trymestru i zobaczymy co z moją szyjka się dzieje i moim pasozytem małym :)

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2018, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi strasznie puchną ręce i stopy.
    mój mąż, który też to widzi. :D :D :D

U mnie czas szybko leci. Zawsze coś do roboty. :)

Trochę odpoczynku a trochę mężowi pomagam w urządzaniu pokoju. :D mebelki i wózek już w domu. :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2018, 18:18

Marta..a lubi tę wiadomość

• tym_janek Autorytet

Wysłany: 26 maja 2018, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ile tak mniej więcej założyć na oczekiwanie na wózek? 2 tygodnie? Miesiąc?

W ogóle co jeszcze warto zamówić wcześniej? Mebelki i coś jeszcze?

👧🏼 wrzesień 2018
    🧒🏼 sierpień 2020
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2018, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My odebralismy wózek kilka dni temu, czas oczekiwania akurat u Nas to było 30 dni roboczych. :D meble też gdzieś tak.

Ale nie żałuję że wcześniej zamówiłam. Bo komoda przyszła uszkodzona. I skladalismy reklamacje. :)

Każdy sklep ma swoją politykę. My z mężem jeździliśmy oglądać wszystko i pytaliśmy jaki czas oczekiwania.. :)

U nas też na fotelik do auta czekaliśmy tyle ile na wózek. :) materac od ręki akurat..
    Hmm. Co jeszcze ? Jak mi się przypomni coś to napisze..

☆ ooo fotel dla mnie do pokoju Hani to czas około 1.5 - 2 tygodnie.
    Akurat chciałam inny kolor z katalogu. I trzeba czekać. :D

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/758d84cd0c75.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2018, 22:43

Marta..a, tym_janek, Cukierniczka, mala_misia lubią tę wiadomość

‹‹ 40 41 42 43 44 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ