X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamy z rocznika 91
Odpowiedz

Mamy z rocznika 91

Oceń ten wątek:
  • Marta..a Autorytet

Wysłany: 26 maja 2018, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jak Pualina pisze, zależy jaki wózek, jakie mebelki :)
    Na mój wózek miałam czekać tydzień, a że przyszedł zły model to z tygodnia zrobią się ponad 3 tygodnie.
    Łóżeczko niby 15 dni, ale że wyjechaliśmy to czekam też tydzień dłużej bo poprosiłam o późniejszą wysyłkę. Materac mam z ikea, więc od ręki. Foteliki też od ręki bo popularne więc mieli na stanie w sklepie akurat :)

Ja chciałam kompletować ubranka wcześniej żeby załapać się na jakieś promocje i żeby były rożne a nie wszystkie z jednej firmy jeszcze :)

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
  • tym_janek Autorytet

Wysłany: 27 maja 2018, 03:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za informacje :) Ja jestem rozbita, bo z jednej strony wolałabym zamawiać większe rzeczy do nowego mieszkania, aby ich nie musieć przeprowadzać potem. Z drugiej strony wykończenie mieszkania planowane jest na koniec września, ja mam termin na 12 października, więc jak mała postanowi urodzić się przed czasem to byłby duży problem... no i tak o właśnie to wygląda, że nie wiem co robić. Małe gabaryty, jak ciuszki i pieluchy itd. to już ogarnę wcześniej myślę, ostatecznie jedno pudło przeprowadzkowe z ciuchami więcej to nie łóżeczko czy szafa...

👧🏼 wrzesień 2018
    🧒🏼 sierpień 2020
  • Cukierniczka Autorytet

Wysłany: 27 maja 2018, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tym_janek mój mąż twierdzi, że wcześniej jak pod koniec lipca się nie wprowadzimy, a ja wtedy wpadam w panikę, że nie zdążę wszystkiego ogarnąć przed porodem jeśli chodzi właśnie o łóżeczko etc także rozumiem co czujesz ;-) ja mam termin na 4 października, ale ostatnio mały był 2 dni młodszy także nie wiadomo kiedy postanowi się przywitać :-)

Edit: i oczywiście w tej panice ciągle mówię, że na pewno do końca czerwca damy radę się wprowadzić. W przypływie paniki już nawet ogarnęłam sama zakup kuchni i jakichś płytek etc w Castoramie :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2018, 09:39

tym_janek lubi tę wiadomość

atdc3e5euobdwxyo.png
    www.zcukremalbowcale.com
  • Marta..a Autorytet

Wysłany: 27 maja 2018, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym na Twoim miejscu przygotowała łóżeczko z miesiąc wcześniej bo ono musi się tez wywietrzyć z zapachu nowości, a jak będziesz rodzić to mąż powinien sobie poradzić, żeby je rozmontować i przewieźć, a pozostałe mebelki jak chcesz jakieś już na nowe :)
    Przewijak możesz kupić na start usztywniany, że sobie go na łóżeczko położysz, nie potrzebujesz od razu mebla :)

tym_janek lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2018, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze Marta mówi..
    Pok9j Hanii aktualnie strasznie śmierdzi od wózka, mebli I innych rzeczy. :D

• Marta..a Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, chciałam się pochwalić moje 11,5kg do przodu :D (a zgodnie ze zdjęciami nawet 12,5 bo schudłam na początku :()
    Serio.. gdzie te kilogramy oprócz brzucha :(

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/bece756e9a55.jpg

agniecha2101, darika, PLPaulina, tym_janek, mala_misia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2018, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie wiem gdzie te kilogramy są..

Fajne te zdjęcia Twojego brzuszka. Super pokazuje jak rośnie!♡ wyglądasz super!

Ja mam juz około +13kg
    I mąż mówi, że tylko brzuch mam ogromny.
    A jest on typem szczerego człowieka więc jego opini mogę ufać.. :)

Mnie tylko martwi, że jak lekarz zabroni mi aktywności przez te rozejscie spojenia to będę tylko tyla i wyglądała jak hipopotam. :/
    Teraz przy życiu trzyma mnie dieta + basen ! :D

Dziś po basenie nie czuje się najlepiej.. chodzę szurajac stopami bo nóg podnieść nie mogę. :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2018, 20:35

• tym_janek Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta, piękny brzuszek! Ale na prawdę aż ciężko uwierzyć, że to aż 11,5 kg na plus. Jakbym miała strzelać na oko to dałabym pewnie z 7-8 kg. Za to ja chudłam równo do 18 tygodnia, a od 18 tygodnia teraz waga stoi w miejscu i nie idzie anie dalej na minus (na szczęście), ale też nie idzie nic na plus. Więc mój aktualny wynik względem wagi sprzed ciąży to -9 kg. W sumie nie pogniewałabym się, jakbym finalnie wyszła na 0 ;) tym bardziej, że ginka mówi, że wyniki mam super, a mała rośnie książkowo :)

👧🏼 wrzesień 2018
    🧒🏼 sierpień 2020
  • mala_misia Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tym_janek nie pocieszasz mnie, zresztą Ty Marta też, bo Twoje 11,5kg w 30tc to i tak chyba nic, że ja ledwo połowa, a już mam 7-8kg na plus, hahaha :D a ogólnie też jestem taka szczupła jak Ty Marta i jakoś nie jem baaaaaardzo dużo od początku ciąży, tak normalnie :D

Ja dziś pierwsze zakupy w biedrze - podkłady do przewijania, płyny do prania, termometr bezdotykowy :P czekam na dzień dziecka, bo wtedy są różne promocje w sklepach z ciuszkami, a mam kilka rzeczy upatrzonych na stronie Pinokio to wtedy zamówię, potem po połówkowych też jadę na pierwsze łowy. I tak powoli będę wszystko zbierać, bo żeby kupować wszystko na koniec to za duży wydatek dla Nas przy wykańczaniu domu, a najwyżej potem Mąż będzie miał troszkę więcej do noszenia, dla swojej księżniczki da radę :D

zpbnroeqnmec200u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2018, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny będzie dobrze. Kilogramy zrzucimy po ciąży ! :D

mala_misia lubi tę wiadomość

• Marta..a Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala_misia w 19 miałam 2kg na plusie potem mi ruszyło.. ale najpierw 3 kg mi spadły. Jej jakby mi spadło 9 to bym ważyła 44kg o jej.. moja najniższa waga w dorosłym życiu to 45.5 jak zbijalam ja na zawody sportowe :) przed ciąża miałam niecałe 53. Tym Janek życzę Ci żebyś wyszła na 0 albo tak +3 do 4 :)

Paulina pewnie tak źle się czujesz przez ten upał... ja mam tak obolale i opuchnięte stopy że masakra.. wymoczylam je w wodzie zimnej, teraz posmarowałam żelem na opuchnięte nogi i położyłam na poduszce żeby były wyżej. Może basenu nie zabroni :)

I się pochwale młody waży z tego niecałe 1,6kg ;)

mala_misia, PLPaulina, tym_janek lubią tę wiadomość

• mala_misia Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje stopy też są obolałe.. Strasznie szybko się męczą. A tu jeszcze do pracy i trzeba je "więzić" w balerinach :P

No jasne, że zrzucimy, ja ogólnie nie martwię się moimi kilogramami, ważne, by maleństwo było zdrowe :D Może nawet nie będę zrzucać aż tak dużo, bo ja np. jestem dość niska i przed ciążą ważyłam 47-48kg, a zawsze chciałam mieć to 50kg chociaż :)

zpbnroeqnmec200u.png
  • darika Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie martwcie się dodatkowymi kilogramami! Szybko zrzucicie, zapewniam was. Ja 3 dni przed porodem miałam +16kg. Teraz (7 tyg po porodzie) został 1kg. I ani nie ćwiczę (bo jeszcze nie byłam u gin) ani nie karmie piersią, jem, co mi wpadnie w ręce ;-). Zresztą po 7 dniach po porodzie było już ponad 10 kg mniej niż w ciąży ;-). I waga sama leciała z dnia na dzień.

Marta..a, PLPaulina, tym_janek lubią tę wiadomość

29.09.2016 Aniołek (10 tc)
    09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
    16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
    lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
  • Marta..a Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mala_misia wrote:
    Moje stopy też są obolałe.. Strasznie szybko się męczą. A tu jeszcze do pracy i trzeba je "więzić" w balerinach :P

No jasne, że zrzucimy, ja ogólnie nie martwię się moimi kilogramami, ważne, by maleństwo było zdrowe :D Może nawet nie będę zrzucać aż tak dużo, bo ja np. jestem dość niska i przed ciążą ważyłam 47-48kg, a zawsze chciałam mieć to 50kg chociaż :)

to miałaś moją wymarzoną wagę! a ile masz wzrostu? Ja 159cm :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2018, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale Wy malutkie i chudziutkie. :D fajnie. :)

• Marta..a Autorytet

Wysłany: 29 maja 2018, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurduple takie :)

w poniedziałek znowu ubranka w Lidlu, chyba zakochałam się w tej koszuli lnianej dla chłopców :P kupię może rozm jakiś większy żeby miał na przyszły rok :)
    I pościel w chmurki jest śliczna. Oczywiście body tez mnie kuszą bo są rozpinane całe ale maż chybaby mnie zabił :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2018, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też się wybieram do Lidla- właśnie po te pościel w chmurki.. A się przyda. :D :D

I ubranka też obejrzę. Mąż już nawet nie komentuje. :D

• Marta..a Autorytet

Wysłany: 30 maja 2018, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podpisałam dzisiaj umowę z pbkm i czekam na pakiet do pobrania krwi i sznura pepowiny :)

PLPaulina, mala_misia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2018, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    darika wrote:
    Dziewczyny nie martwcie się dodatkowymi kilogramami! Szybko zrzucicie, zapewniam was. Ja 3 dni przed porodem miałam +16kg. Teraz (7 tyg po porodzie) został 1kg. I ani nie ćwiczę (bo jeszcze nie byłam u gin) ani nie karmie piersią, jem, co mi wpadnie w ręce ;-). Zresztą po 7 dniach po porodzie było już ponad 10 kg mniej niż w ciąży ;-). I waga sama leciała z dnia na dzień.

U mnie stale 7 kg na plusie. Choć ja miałam przed ciążą niedowagę te 3 kg. Jakby nie patrzeć. Chcę te 4 kg zrzucić a ni w ząb :D

Niestety dziewczynki, nie nadrobię was.

Widziałam brzucha! Śliczny... ah ten stan ciążowy piękna sprawa :) Jak znosicie upały?

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2018, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta..a wrote:
    Kurduple takie :)

w poniedziałek znowu ubranka w Lidlu, chyba zakochałam się w tej koszuli lnianej dla chłopców :P kupię może rozm jakiś większy żeby miał na przyszły rok :)
    I pościel w chmurki jest śliczna. Oczywiście body tez mnie kuszą bo są rozpinane całe ale maż chybaby mnie zabił :P

A ja Ci powiem, że body kopertowe są super na pierwsze 2 tygodnie. Później mnie już wkurzały te zapięcia. :)
    My mamy kilka ubranek z Lidla i właśnie te kopertowe się rozciągają przy ramionach. Na długość w sam raz a na górze mały ma odsłonięte ramiona. Nie podoba mi się to.

‹‹ 41 42 43 44 45 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ