X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamy z rocznika 91
Odpowiedz

Mamy z rocznika 91

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2018, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też żadnych skurczy nie czuje..

Wydaje mi się, że lepiej zapytać lekarza.. Bo chyba nie powinny być bolesne.

• tym_janek Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2018, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spytam na pewno. Magnezu łykam już dość dużo - 4x100 mg. Wczoraj były 3 razy, dzisiaj 2. Zobaczę na dniach, jak to będzie wyglądało. Jak do środy będzie bez zmian albo tak samo to zadzwonię do gin wczesniej, a jak będzie lepiej to poczekam do wizyty. Poza tymi skurczami generalnie czuje sie swietnie i nic mnie nie boli. Nie wiem, moze to tez dlatego, ze mała ostatnio sie wierci jak dzikus. Jakby mogla to by mi chyba pepkiem wyszla, juz mi tak skore naciaga...

Zdjecie bardzo ladne :)

👧🏼 wrzesień 2018
    🧒🏼 sierpień 2020
  • darika Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2018, 06:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myślę, że każdy inaczej odczuwa skurcze. Tym_janek przypomnij który to tydzień? Macica ćwiczy, to dobrze. Ja też miałam napinania, czasami bolesne, zwłaszcza jak dużo chodziłam. Był etap, że nawet jsk dużo leżalam to też się napinala i bolało. A nic złego się nie działo - szyja była nieruszona ;-). A brałam magnez, luteine i Spasmoline. Nie ma co się stresować na zapas, choć zawsze warto to skonsultować ;-).

My dzisiaj idziemy do domu. Nawet jak nas nie będą chcieli wypuścić to chyba wpisze Mała na własne żądanie bo mocz jałowy i we krwi też już nie ma bakterii. Niestety podlapala jakoś katar i wolę ją wykurowac w domu niz tu ma jeszcze coś złapać i wtedy będziemy miały problem. Zwłaszcza, że jest po silnym antybiotyku więc jest osłabiona. No i źle już tutaj wszystko znosi. Stała się nerwowa, zlekniona, sen ma płytki. Nie mówiąc już o mnie, że ja też wysiadam psychicznie przez to wszystko i te warunki tutaj... Ponad tydzień w szpitalu to zdecydowanie wystarczająco.

29.09.2016 Aniołek (10 tc)
    09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
    16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
    lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
  • Marta..a Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2018, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi młody najczęściej czymś, nogą albo ręką bokiem wyjść chce.. tak mocno naciska, że mam wrażenie że czuję pod skórą jego piszczel albo ramię :P

Darika współczuję z takim maluszkiem tak siedzieć :( a miałaś jak z nią siedzieć czy na krześle Cię posadzili i materacu?

Ja wczoraj miałam wizytę kontrolną u swojego lekarza i on nie widzi, żeby mi się ta szyjka kiedykolwiek skróciła, mam sobie brać duphaston aż mi się skończy 2x1 i odpoczywać. Zlecił mi usg jeszcze rozszerzone, mam się umówić na przyszły tydzień i tu klops... bo ja korzystam z enel-medu a mają problem bo takie usg robią na zewnątrz bo nie mają sprzętu i specjalistów, a dział który umawia takie zewnętrzne wizyty dzisiaj zajmował się zgłoszeniami z pierwszego tygodnia czerwca. Od rana kombinuje jak to przyspieszyć i chyba tekst "panie jak oni za 3 tygodnie zaczną mnie umawiać to ja zdążę urodzić, a nie usg zrobić" chyba podziałał i ponoć dzisiaj mam dostać informację o terminie.. czekam z niecierpliwością. Na razie cisza..

A i się pochwalę że zakończyłam zakupy :)
    Chociaż jak patrzę do szafki to mnie kusi podjechać z mężem do pepco i dokupić parę pajacyków na 56 i 62, bo mam 3 malutkie (takie 50) 7 na 56 mniej więcej i 2 na 62.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2018, 13:55

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2018, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta ale Ty malutkie te ubranka kupiłaś. :D

Ja Na 50 nic nie kupiłam. :)
    56 też nie zbyt dużo..

Hmm. Ż lidla mam takie 50/56 - to 4 bodziaki. :)
    62 mam sporo. :D :D
    Czekam na usg 09.07 - wtedy poznam wagę i długość. To będę myśleć.. :) :) :)

Mała ostatnio była duża. A z mężem się zastanawiamy po kim to taka kluska. :D :D :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2018, 15:44

Mmma lubi tę wiadomość

• Marta..a Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2018, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te na 50 to akurat dostałam używane :)
    bodziaki też mam po 3 sztuki na 50 z długim i krótkim i też to są używane. Ja kupowałam od 56, a te z lidla to ja mam na kupce 56 bo są dosyć duże :)

Tylko myślę, nad pajacykami.. te na 62 bo w sumie jeden jest taki cieplejszy z nich i chyba dokupię ze 2.. jak męża namówię :) a te w pepco są tanie to może mi si uda.

Udało się i ja usg kontrolne szyjki i przepływów mam mieć 5.07! :) I się udało, że to takie rozszerzone więc w sumie powtórkę z III trymestru będę miała. Bardzo się cieszę, że będzie okazja podejrzeć go jeszcze raz.

• Loczek2018 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2018, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja teraz wizyta z USG 9lipca, bo moja gin na urlopie, więc Miki musi grzecznie siedzieć :P... Jutro idę na NFZ wydębić skierowanie na badania żeby nie bulić 120,-, ale po tej wizycie wiele się nie spodziewam, niech tylko skierowanko da.

Tym_Janek - tylko magnez bierzesz? Może Ci dorzucą spasmolinę/nospę i się uspokoi.. Mi to teraz już nic nie pomaga, brzuch jak kamień i bóle miesiączkowe, pogodziłam się z tym, jeszcze max 5tyg i bd po wszystkim, 36t mamy skończone na liczniku, meta blisko.

Darika - duuużo zdrówka dla was.

Macie i brzuszek :) - na zdjęciu około 34t3d. Sesja żaden szał, w lesie niedaleko domu, godzinka spacerku z fotografem, ale klimat i pamiątka jest :)..

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7aea97c6fa7e.png https://naforum.zapodaj.net/thumbs/dab657f97678.png

Marta..a, PLPaulina, agniecha2101, tym_janek, Cukierniczka lubią tę wiadomość

qb3cp07w5ku95ses.png
  • tym_janek Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 00:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piękny masz ten brzuszek ♡

U mnie jest 25 tc i biorę magnez i witaminy dla ciezarnych i swoje leki na tarczyce, nic rozkurczowego. Wizyte z usg mam 6 lipca, wiec jako, ze i tak jestem w rozjazdach to postaram sie w trybie oszczednosciowym dokulac do powrotu do domu i do tej wizyty. Na polowkowych niby szyjka dluga byla, ale nie wiem, mam takie glupie przeczucie, ze cos tam sie rozlazi.

Loczek2018 lubi tę wiadomość

👧🏼 wrzesień 2018
    🧒🏼 sierpień 2020
  • darika Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loczek brzuszek przepiękny! Jej, mi trochę brakuje brzuszka. :-P te kopniaki, ruchy i w ogóle... Cudowny czas ;-).

Marta miałam płatna leżanke. Ale była tak twarda, że wyszłoby na to samo jakbym spała na podłodze. Doceniam teraz jakie mamy wspaniałe łóżko w domu ;-). No i wiecie - jeść nie było można w pokojach a z pokoju z dzieckiem nie można było wychodzić (i tak bym nie wychodziła z Mała) przez co ostatecznie jestem 3,5kg lżejsza. Trzaskanie drzwiami jak dzieci śpią, remont na górze, zrywanie dzieciaków z łóżek rano itp. No i wróciłam z przeziębieniem. Dzisiaj idę ja do lekarza, a jutro idziemy z Małą na kontrolę.

Loczek2018 lubi tę wiadomość

29.09.2016 Aniołek (10 tc)
    09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
    16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
    lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
  • Marta..a Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brzuszek piękny, ja nie mogę doczekać się sesji w piątek :)
    Ja właśnie znowu dostałam skierowanie na hiv, kiłę, hbs, itp. myślałam, że to tylko na początku się robi, a nie jeszcze na koniec. No i standardowo mocz :)

Tym janek, ponoć to co odczuwamy jest bardzo wiarygodne więc jak czujesz, że coś jest nie tak to warto to sprawdzić. Trzymam kciuki, że po prostu Ci tam wszystko pracuje i się rozciąga tak jak powinno :)

Darika tak się domyślałam, że warunki szpitalne nie powalają.. :(

A ja się pochwalę, jeszcze muszę wyprać te ochraniacze i falbankę ale założyłam żeby ocenić czy nie odsyłam :D no i materac rozpakujemy teraz w weekend żeby zaczął się wietrzyć dopiero :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f5a001091a74.jpg

Loczek2018, PLPaulina, Cukierniczka, tym_janek, agniecha2101 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2018, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ta falbanka - super pomysł. :)

• Marta..a Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No musiałam mieć bo mam szufladę i nieładnie wyglądała ta biała deska nad nią.. no i najgorsze to kurz widać :)
    Gdyby nie szuflada to falbanka nie miałaby sensu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2018, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przymierzałam czy wszystko ok, czy pasuje. :D :D

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/cc7f54b5364c.jpg

tym_janek, agniecha2101, Loczek2018, Marta..a, mala_misia lubią tę wiadomość

• Loczek2018 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja sie martwiłam o ciuszki a zaraz szafa mi pęknie w szwach :)... A do tego w sobotę mama przywiezie kolejne. Wiec tylko piorę prasuje piorę prasuje :)....

qb3cp07w5ku95ses.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2018, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To fajnie, że dużo ciuszkow. Zawsze rzadziej pranie będziesz mogła robić. :)

Za dużo mam miejsca, wielka szafa, komoda. I giną mi te wszystkie rzeczy. :O
    Ale ja to chyba aż tak dużo nie mam, drogie są te piękne rzeczy. :D :D A nie wiem ile tak na prawdę ich potrzeba (ile się przyda)
    Żeby potem nie było takich których mała nie użyje. :)

Ostatnio w smyku promocja była to kupiłam trochę.. :) jak będzie brakować to dokupie trochę..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2018, 10:26

• Cukierniczka Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio dostałam od kuzynki 4 kartony ubranek na 56 i 62 i przez chwilę byłam przeszczęśliwa, że już naprawdę wszystko mam (ja rozumiem szał zakupów, ale 28 bodów na 56?). A potem sobie uświadomiłam, że te ubranka to jest wierzchołek góry lodowej właściwie, nic poza nimi nie mam tak naprawdę :P

tym_janek, PLPaulina, Loczek2018 lubią tę wiadomość

atdc3e5euobdwxyo.png
    www.zcukremalbowcale.com
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2018, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże 28 szt body :O :O szaleństwo. :D

Ubranka to kropla w morzu.. To ile potrzeba dla dziecka mnie przeraziło..

Ale też w sumie dopiero nie dawno zaczęłam kompletować resztę. Bo ciągle mi się wydawało że jeszcze dużo czasu zostało..

Ostatnio przyspieszyłam tempo jak się okazało że mogę mieć cesarkę. I mniej czasu mi zostało! :O

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2018, 19:10

• Marta..a Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 26 body ale w tym są 3 różne rozmiary i krótki i długi rękaw :D
    Jak tak patrzę to mam mało chyba tych ubranek ale wydaje mi się że nie ma co szaleć i zawsze sobie domowie, paczki ida max 2 dni więc w zasadzie dokupie z dnia na dzień bez wychodzenia z domu :)

Ka w niedzielę robię ostatnie pranie :) muszę przeprac te dokupione koszulę, kocyk, prześcieradła itp. W sumie nic czego mąż nie mógł by zrobić jak bym już urodziła :) więc czuję się gotowa ale wiadomo jeszcze 2,5 tygodnia.
    Jestem też po sesji, 15 zdjęć wybranych i czekamy na efekt końcowy :)

• mala_misia Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Potem to już chyba nie patrzy się, że ile czego się ma :D Ja co prawda mam póki co po kilka bodów, legginsów czy pajaców, a kupuję początkowo jedynie na 56 i 62, na 68 będę kupować na bieżąco stwierdziłam, ale sama ostatnio w Pepco skusiłam się na półśpiochy za 3.99, bo były w promce, więc kolejna para do kolekcji :P Z drugiej strony też wiem, że na 62 odkupię od innej dziewczyny ubranka z NewBie i zrobię tylko jeszcze jedne zakupy w sierpniu jako prezent na urodziny i nic więcej nie chce kupować, bo nie wiem, ile mi będzie trzeba, a jak pisze Marta zawsze można albo na szybko kupić, albo zamówić internetowo i zaraz paczka już jest :)

Ja mam spisane w zeszycie, wszystko co chcę kupić dla Małej i tak jak początkowo była to jedna wielka czarna otchłań dla mnie to teraz już jakoś tak inaczej na to patrzę i nawet stwierdziłam, że aż tyle tego nie ma :D Póki co mamy kupione trochę rzeczy, ale nie jakoś super dużo i objętościowo to jest sporo, bo jeden kąt pokoju zagracony jest :D

A ja zaczynam swoją przygodę ze zgagą od kilku dni.. :(

zpbnroeqnmec200u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2018, 23:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wyszła bardzo długa lista wyprawkowa.. cenowo też piękna. :D

‹‹ 47 48 49 50 51 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ