Mamy z rocznika 91
-
WIADOMOŚĆ
-
Loczek super wiadomość
Ja też miałam w zwartek 2 cm i zamknięta więc dajesz mi nadzieję że też dotrwamy nawet na luteinie i duphastonie. Ale mi poprawiłs nastrój
Paulina daj znać jak po wizycie.
Darika dobrze że szybka reakcja była i mała niech zdrowiejeLoczek2018 lubi tę wiadomość
6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyPani w rejestracji to taka śmieszna babka.. pytała jak było po wizycie.
To jej powiedziałam że nie unikne chyba cesarki.. na co walnęła takim tekstem:
"Wszystkie chcecie rodzić naturalnie.. do pierwszego skurczu.. Potem blagacie o cesarkę..
Więc jak są wskazania to brać i się nie zastanawiać!"
agniecha2101, Loczek2018, mala_misia, tym_janek lubią tę wiadomość
-
Mała misia dla mnie te 4 tygodnie trzymania go w brzuchu to będzie koszmar pewnie i zastanawianie co z tą szyjka. Ale fakt bliżej niż dalej
Ja mam ktg 2x dziennie w szpitalu i już się nasluchalam pierwszy raz fajny a teraz to się już irytuje na sprzęt ;p
Jestem w ogóle w szoku że na patologii ciąży są głównie dziewczyny po terminie, a takie jak ja z problemem donoszenia są nieliczneWiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2018, 14:07
-
U Was przynajmniej cos sie dzieje a ja zrezygniwalam dwa miesiace temu z lekarza prywatnego ktory wszystko mi mowil i chodze tylko na nfz a ta znowu niewylewna i nawet nie wiem jaka mam szyjke... Ciagle slysze tylko ze macica przygotowuje sie do porodu i wszystko ok... Skierowanie do szpitala na psn juz dostalam i teraz tylko czekac na akcje.
A na ktg kiedy sie powinno isc bo ja nic a nic na ten temat od lekarza nie slyszalam wiec nawet nie wiem kiedy ma zamiar mnie wyslac...Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2018, 07:26
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny ja wychodzę ze szpitala
Szyjka wróciła i ma 4cm!
Czekam na wypis i miesiąc mam się oszczędzać w razie co kamień z serca mi spadł.mala_misia, PLPaulina, Loczek2018, agniecha2101, tym_janek lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Wiecie co u mnie to tak wyszło, że chyba lekarka która mnie przyjmowała zrobiła beznadziejnie usg..
Moja szyjka jest skrzywiona, a ona poleciała po prostej.. i pewnie nigdy nie miała 2cm tylko więcej, już nie mówiąc o tym, że tak mi młodego pomierzyła, że na usg kontrolnym z naprawdę fajnym lekarzem okazało się, że oprócz nóżki to to moje dziecko w tydzień zmalało.. nie wiem jak ona mogła to tak beznadziejnie pomierzyć.
Mi zostały do poprasowania bluzeczki ale to odpuszczę bo i tak mu tego nie założę w szpitalu
Domawiam 2 koszule jeszcze i staniki i kończę tą wyprawkę. Teraz relaks i odliczam dni do 18 lipca jak będę miała ciążę donoszoną wtedy też wracam do ćwiczeń bo na razie oczywiście zakaz ćwiczeń i współżycia6cs: 08.2018 - synek
-
Podobno są 2 szkoły mierzenia szyjki - jedna że wkłada gin sondę dopochwowa i przyciska do szyjki i mierzy. Druga że po włożeniu sondy wycofuje ją w pochwie tak żeby nie gnieść szyjki. Pierwsza metoda podobno zafałszowuje wynik - szyjka wydaje sie dłuższa niż jest w rzeczywistości, w moim przypadku była to różnica praktycznie 1cm.
Moja gin mi zmierzyła szyjkę drugą metodą, wyszły ledwo 2cm, dala skierowanie na patologie ciąży, a tam baba zmierzyła mi szyjkę tak że jak ją rozgniotła to wyszły jej 3cm. Nieprzyjemne to było badanie. I po co sterydy jak przecież nic mi nie jest.. A na wizycie kontrolnej po szpitalu u mojej gin prowadzącej - znów 2cm, ale jako że długość szyjki sie zatrzymała na 2cm to już dala na spokoj, ale z zastrzeżeniem ze jak ruszy to od nowa dostane skierowanie na patologie.
Na szczęście 36t i chyba bd ok, i mam nadzieje ze tak bd bo kurde ani sterydów ani pessara nie dostałam.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2018, 08:20
-
nick nieaktualny
-
Loczek teraz już jesteście bezpieczni, sterydy też tylko do 34tc się daje.
Paulina będę trzymać kciuki żeby przestało
Ja mam że ktg się robi w 38 i 39 tc w karcie ciąży.
Z tą szyjką to on raczej mi nic nie naciągał, jak mierzył ją zgiętą, a nie na prosto..6cs: 08.2018 - synek
-
Loczek, a nie możesz dopłacić za dodatkowe 5 zdjęć? Czy możesz ale wolisz nie?
U mnie dziś pierwszy raz wystąpiły skurcze BH i powiem Wam, że są dla mnie wyjątkowo nieprzyjemne. Nie trwają długo, przebiegają wręcz książkowo - od dna macicy przesuwają się w dół. Ale bolą dziadowsko. Jak stoję albo idę to aż mnie w pół zgina, a jak siedziałam akurat, to aż mnie zatkało na moment, bo nie mogłam oddechu wziąć. Spytam o to, bo mam wizytę za 2 tygodnie. Ale generalnie jestem trochę zaniepokojona tym faktem, bo podobno im bliżej porodu tym skurcze przepowiadajcie są częstsze, dłuższe i silniejsze...👧🏼 wrzesień 2018
🧒🏼 sierpień 2020 -
Za każde dodatkowe zdjecie +25zl. Nastawiłam sie ze dodatkowe ujęcia to bd brala z noworodkowej która bd bardziej rozchwytywana przez wszystkich, ciążowa to taka bardziej dla nas ..
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/08a4315c6cb8.png
No troche niepokojące tym_Janek. Skurcze Braxtona nie bolą podobno.. Ja nie wiem bo 36t i mocno mi to nie dokucza, chyba ze się styram, to mam brzuch jak kamień.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2018, 07:32
-
Zdjecie super ale bez brzuszka
Tak jedziemy w piątek, na szczęście wybrałam taka w studio to sobie usiądę jak mi będzie ciężko w każdej chwili. Ja mam niby też mieć 15 zdjęć ale wydaje mi się to tak dużo bardzo i też jakoś dopłata ok. 20-25 za każde kolejne.
Tym Janek ja chyba w ogóle nie miałam tych skurczy.. w szpitalu mi się trzy raz zapisały lekkie na ktg i Nie wiedziałam że to skurcz tylko myślałam że młody się tak wygina. Następnym razem jak tak czułam to już zapisu na ktg nie było więc do teraz nie wiem czy to skurcz lekki czy młody akrobacje wyczynia. Dziewczyny po terminie miały skurcze na zapisie z ktg a nic nie czuły czasami więc może zapytaj lekarza może masz za mało magnezu albo coś?6cs: 08.2018 - synek