SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamy z rocznika 91
Odpowiedz

Mamy z rocznika 91

Oceń ten wątek:
  • Cukierniczka Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2018, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loczek, Mmma gratulacje!!!

Nie bardzo mam Kiedy pisać, ale zaglądam na bieżąco i też przeżywam te Wasze porody ;-) cieszę się, że wszystko dobrze :-)

atdc3e5euobdwxyo.png
    www.zcukremalbowcale.com
  • darika Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2018, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje! ❤

29.09.2016 Aniołek (10 tc)
    09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
    16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
    lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
  • Marta..a Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2018, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmma gratulacje!

No to teraz ja jestem w kolejce :D proszę mnie już nikt nie ma wyprzedzić! :D

Loczek2018 lubi tę wiadomość

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
  • mala_misia Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2018, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dziewczyny! :)

Marta no teraz pozostałaś już chyba tylko Ty, bo my pozostałe póki co nie planujemy jeszcze się rozpakowywać :D Trzymam kciuki, bo na pewno upały dają Ci się we znaki :) :)

zpbnroeqnmec200u.png
  • tym_janek Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2018, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmma gratulacje! <3 Jak się czujesz? Dużo zdrowia dla Was!

Marta...a, teraz trzymamy kciuki za ciebie :)

Ja jestem z siebie super dumna bo obiecałam sobie spakować torbę do szpitala do końca lipca i udało się - stoi spakowana od godziny :D mam nadzieję, że tak sobie będzie stać kolejne 9-11 tygodni, ale przynajmniej jeden temat mam z głowy :)

👧🏼 wrzesień 2018
    🧒🏼 sierpień 2020
  • Marta..a Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tym_janek oby ładnie czekała :)
    Ja swoją skończyłam kompletować tak na prawdę tydzień temu bo nie miałam przekąsek i wody. Teraz już wszystko razem jest.

Upały są straszne, dziś jeszcze mówili rano, że może być najcieplejszy dzień tego lata.. na szczęście klima bucha i w jednym pokoju mogę usiedzieć :)

Macie już dziewczyny wyprawki? Nic się nie chwalicie, jak usg połówkowe i już pomału III trymestru? :)

Ja jestem po dodatkowej wizycie bo złapał mnie silny ból miesiączkowy i ponoć moja szyjka już jest gotowa i bardzo rozpulchniona, czekamy tylko na skurcze. Po czym rozmawiałam z mamą i okazało się, że ona nie czuła nigdy skurczy! I poszła właśnie z takim bólem miesiączkowym do szpitala, tam dali jej jakieś tabletki i mówili kiedy ma przeć kontrolując ktg bo ona nie czuła.. trochę mnie to przeraziło. W piątek mam wizytę, jak po niej dostanę takich bóli to jadę na ip, może i na mnie już czas :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie bóle @ zapisały sie na ktg jako skurcze..

Dzis mamy 2 wizytę położnej. :) zobaczymy ile Hania urosła. :) :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2018, 09:56

Marta..a, mala_misia lubią tę wiadomość

• Marta..a Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    U mnie bóle @ zapisały sie na ktg jako skurcze..

Dzis mamy 2 wizytę położnej. :) zobaczymy ile Hania urosła. :) :)

Jeszcze lepiej.. cały czas czuję szyjkę czy co tam że jest wrażliwa jak podczas okresu, takie to nieprzyjemne uczucie.. czekam do piątku na wizytę i staram się nie panikować, że nie poczuję skurczy. W najgorszym wypadku szyjka się skróci i pójdą wody. To będę wiedzieć na 100%, że czas na szpital :D

edit. i nie kusi Cię, żeby ją zważyć? wejść z nią na wagę a potem sama i odjąć? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2018, 10:26

• Mmma Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis chyba wyjdziemy. Po cc czuje sie tak sobie przez ta rane i szew. Malutka jest cudowna, uczymy sie karmic bo mleka na razie malo ale dzis byla pani doradca laktacyjna i wytlumaczyla co i tak. Ogolnie jestem zawiedziona ze nie udalo mi sie urodzic sn. bylo blisko, a jednak sie nie udalo. A takoe male dziecko 3kg, :/ no nic trudno. Teraz chcemy tylko wyjsc do domku. Malutka wynagrodzila wszystko :)

U mnie bylo tak ze bardzo zaczela sie kopac o 23, wstalam bo chcialam jakas melise czy miete i jak wstalam momentalnie mnie wody zalaly jak z kranu, lecialy i lecialy, poszlam pod prysznic i dzwonilam i tak samo wody dalej lecialy. Zero skurczy tylko jechac do szpitala kazali i tez zero skurczy, od 24 do 8 rano. O 8 podlaczyli oxy i do 14 bylo pelne rozwarcie i skurcze. Od 14 do 16 parlam i nic. O 17:20 juz bylo cc i urodzila sie Natalka. A o 18 operacja zakonczona.

event.png
    eve
  • mala_misia Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U Nas wyprawka już w 60%, może trochę więcej skompletowana. Brakuje Nam tylko jeszcze trochę ciuszków na 62, dla mnie koszuli i stanika do karmienia, a tak to chyba już jakieś drobnostki. Ale z większych to łóżeczko, choć już wybrane jest, po prostu kupimy je z naszym łóżkiem do sypialni jak otrzymamy odbiór domu, by się nie kurzyło oraz fotelik, ale w tym jesteśmy totalnie zieloni i planuję w przyszłym tygodniu wyciągnąć Męża na zakupy, bo to już czas :) I ja póki co nie pakuję torby do szpitala, bo w połowie sierpnia muszę się położyć na obserwację w związku z wykrytą cukrzycą ciążową, więc prędzej spakuje się na to tylko :P Póki co układam sobie tylko w kartonach wszystko co mam, by przy przeprowadzce było łatwiej, a przy okazji odhaczam z listy, co mam :)

Ja USG III trymestru mam chyba pod koniec sierpnia, nie wiem dokładnie, bo mój ginekolog nie mówił, czy będzie to takie typowe USG, bo robi mi je zresztą na każdej wizycie :)

zpbnroeqnmec200u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta..a wrote:
    edit. i nie kusi Cię, żeby ją zważyć? wejść z nią na wagę a potem sama i odjąć? :)

Myślałam nad tym. Ale pomiar moze nie byc tak dokładny... :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie z wyprawki. Musze dokupic troche ubranek 56.. :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my po wizycie położnej..

Hania zbyt mala przybiera na wadze.. :/
    Okazuje sie ze mam leniwy egzemplarz..
    Jest niejadkiem. :/
    Musimy wrocic do piersi + butla.. :(

• mala_misia Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czemu Paulina musisz dokupić ciuszki na 56? Ile ich miałaś wcześniej? :) A co do przybierania na wadze to na pewno będzie dobrze :)

zpbnroeqnmec200u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hania urodziła sie w 38tc, ale miała byc duża.. :O
    i nie kupilam zbyt duzo ubranek na 56. Bodziaków mi brakuje. :) a duzo schodzi ubranek. A to uleje. A to siusiu pojdzie.. :O

Dzis spotkałam sasiadke - doradce laktacyjną. Ona wyjezdza. Ale dała numer do kolezanki.. i bedziemy badac sprawę z tym lenistwem Hani przy ssaniu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2018, 09:42

tym_janek lubi tę wiadomość

• mala_misia Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozumiem Paulina, ja tyle ile mam póki co to zostanę przy tym, teraz skupiam się na 62 rozmiarze :) Najwyżej będę dokupywać, w tych czasach to żaden problem na szczęście :)

Marta, jak tam?

zpbnroeqnmec200u.png
  • darika Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amelka była duża ale też na początku nosilysmy rozmiar 56 i wszystko było za duże. Najlepiej sprawdzałysię te z Pepco ale tam 56 odpowiada 50. Teraz, jakbym miała robić wyprawkę pewnie kupiłbym trochę ciuszków 56 właśnie z Pepco. Rzeczy są niedrogie a dziecko nie wygląda jak po starszej siostrze :-D bo na początku wszystkie rękawki musialysmy podwijac.
    Fakt, że dzieci rosną szybko. My najmniej uzylysmy ciuchow w rozmiarze 62. Jakoś tak szybko przeskoczylysmy na 68, które pewnie za miesiąc już będzie robiło się przymale. A myślałam, że 68 będzie nosiła dopiero na jesień :-P.

lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te z h&m 56 to spokojnie 62 wypadają.. :)

Ale to jednak spore ulatwienie miec wiecej ubranek. Rzadziej pralka i żelazko idą w ruch. :D :D

Takie maluchy to i tak spokojne sa.. potem gorzej z czasem bedzie. :)

Teraz biore deske obniżam, siadam i prasuje. Blizna po cc mnie ciagnie. Miesnie nie dzialają i jak chwile musze stac to kregoslup mi siada. :/

• darika Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja prasowałam tylko pierwsze pranie czyli przed przyjściem Amelki na świat :-D. Potem ani razu nie prasowałam ciuszków Małej, chyba, że były bardzo wygniecione :-P.

Tak, h&m ma trochę większa rozmiarówke. Ostatnio były duże wyprzedaże w Next i obkupilam Mała już na rozmiar 80 :-D.

Teraz zresztą ciuszków mało nam idzie bo Amelka w te upały leży przeważnie w samej pieluszce (a czasami bez :-P). A na noc zakładam jej tylko body na ramiączka.

Paulina jak po wizycie cdl?

lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ta druga tez sie urlopuje. :( :( wiec szukam jakies na wlasną rękę.. :(

Bo nie zbyt dobrze by bylo czekac az wroca.. :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2018, 11:29

‹‹ 56 57 58 59 60 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ