Mamy z rocznika 91
-
WIADOMOŚĆ
-
Mmma gratulacje! Jak się czujesz? Dużo zdrowia dla Was!
Marta...a, teraz trzymamy kciuki za ciebie
Ja jestem z siebie super dumna bo obiecałam sobie spakować torbę do szpitala do końca lipca i udało się - stoi spakowana od godziny mam nadzieję, że tak sobie będzie stać kolejne 9-11 tygodni, ale przynajmniej jeden temat mam z głowy👧🏼 wrzesień 2018
🧒🏼 sierpień 2020 -
tym_janek oby ładnie czekała
Ja swoją skończyłam kompletować tak na prawdę tydzień temu bo nie miałam przekąsek i wody. Teraz już wszystko razem jest.
Upały są straszne, dziś jeszcze mówili rano, że może być najcieplejszy dzień tego lata.. na szczęście klima bucha i w jednym pokoju mogę usiedzieć
Macie już dziewczyny wyprawki? Nic się nie chwalicie, jak usg połówkowe i już pomału III trymestru?
Ja jestem po dodatkowej wizycie bo złapał mnie silny ból miesiączkowy i ponoć moja szyjka już jest gotowa i bardzo rozpulchniona, czekamy tylko na skurcze. Po czym rozmawiałam z mamą i okazało się, że ona nie czuła nigdy skurczy! I poszła właśnie z takim bólem miesiączkowym do szpitala, tam dali jej jakieś tabletki i mówili kiedy ma przeć kontrolując ktg bo ona nie czuła.. trochę mnie to przeraziło. W piątek mam wizytę, jak po niej dostanę takich bóli to jadę na ip, może i na mnie już czas6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
nick nieaktualny
-
PLPaulina wrote:U mnie bóle @ zapisały sie na ktg jako skurcze..
Dzis mamy 2 wizytę położnej. zobaczymy ile Hania urosła.
Jeszcze lepiej.. cały czas czuję szyjkę czy co tam że jest wrażliwa jak podczas okresu, takie to nieprzyjemne uczucie.. czekam do piątku na wizytę i staram się nie panikować, że nie poczuję skurczy. W najgorszym wypadku szyjka się skróci i pójdą wody. To będę wiedzieć na 100%, że czas na szpital
edit. i nie kusi Cię, żeby ją zważyć? wejść z nią na wagę a potem sama i odjąć?Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2018, 10:26
6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
Dzis chyba wyjdziemy. Po cc czuje sie tak sobie przez ta rane i szew. Malutka jest cudowna, uczymy sie karmic bo mleka na razie malo ale dzis byla pani doradca laktacyjna i wytlumaczyla co i tak. Ogolnie jestem zawiedziona ze nie udalo mi sie urodzic sn. bylo blisko, a jednak sie nie udalo. A takoe male dziecko 3kg, no nic trudno. Teraz chcemy tylko wyjsc do domku. Malutka wynagrodzila wszystko
U mnie bylo tak ze bardzo zaczela sie kopac o 23, wstalam bo chcialam jakas melise czy miete i jak wstalam momentalnie mnie wody zalaly jak z kranu, lecialy i lecialy, poszlam pod prysznic i dzwonilam i tak samo wody dalej lecialy. Zero skurczy tylko jechac do szpitala kazali i tez zero skurczy, od 24 do 8 rano. O 8 podlaczyli oxy i do 14 bylo pelne rozwarcie i skurcze. Od 14 do 16 parlam i nic. O 17:20 juz bylo cc i urodzila sie Natalka. A o 18 operacja zakonczona. -
U Nas wyprawka już w 60%, może trochę więcej skompletowana. Brakuje Nam tylko jeszcze trochę ciuszków na 62, dla mnie koszuli i stanika do karmienia, a tak to chyba już jakieś drobnostki. Ale z większych to łóżeczko, choć już wybrane jest, po prostu kupimy je z naszym łóżkiem do sypialni jak otrzymamy odbiór domu, by się nie kurzyło oraz fotelik, ale w tym jesteśmy totalnie zieloni i planuję w przyszłym tygodniu wyciągnąć Męża na zakupy, bo to już czas I ja póki co nie pakuję torby do szpitala, bo w połowie sierpnia muszę się położyć na obserwację w związku z wykrytą cukrzycą ciążową, więc prędzej spakuje się na to tylko Póki co układam sobie tylko w kartonach wszystko co mam, by przy przeprowadzce było łatwiej, a przy okazji odhaczam z listy, co mam
Ja USG III trymestru mam chyba pod koniec sierpnia, nie wiem dokładnie, bo mój ginekolog nie mówił, czy będzie to takie typowe USG, bo robi mi je zresztą na każdej wizycie
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyHania urodziła sie w 38tc, ale miała byc duża..
i nie kupilam zbyt duzo ubranek na 56. Bodziaków mi brakuje. a duzo schodzi ubranek. A to uleje. A to siusiu pojdzie..
Dzis spotkałam sasiadke - doradce laktacyjną. Ona wyjezdza. Ale dała numer do kolezanki.. i bedziemy badac sprawę z tym lenistwem Hani przy ssaniu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2018, 09:42
tym_janek lubi tę wiadomość
-
Amelka była duża ale też na początku nosilysmy rozmiar 56 i wszystko było za duże. Najlepiej sprawdzałysię te z Pepco ale tam 56 odpowiada 50. Teraz, jakbym miała robić wyprawkę pewnie kupiłbym trochę ciuszków 56 właśnie z Pepco. Rzeczy są niedrogie a dziecko nie wygląda jak po starszej siostrze bo na początku wszystkie rękawki musialysmy podwijac.
Fakt, że dzieci rosną szybko. My najmniej uzylysmy ciuchow w rozmiarze 62. Jakoś tak szybko przeskoczylysmy na 68, które pewnie za miesiąc już będzie robiło się przymale. A myślałam, że 68 będzie nosiła dopiero na jesień .29.09.2016 Aniołek (10 tc)
09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
-
nick nieaktualnyTe z h&m 56 to spokojnie 62 wypadają..
Ale to jednak spore ulatwienie miec wiecej ubranek. Rzadziej pralka i żelazko idą w ruch.
Takie maluchy to i tak spokojne sa.. potem gorzej z czasem bedzie.
Teraz biore deske obniżam, siadam i prasuje. Blizna po cc mnie ciagnie. Miesnie nie dzialają i jak chwile musze stac to kregoslup mi siada. -
A ja prasowałam tylko pierwsze pranie czyli przed przyjściem Amelki na świat . Potem ani razu nie prasowałam ciuszków Małej, chyba, że były bardzo wygniecione .
Tak, h&m ma trochę większa rozmiarówke. Ostatnio były duże wyprzedaże w Next i obkupilam Mała już na rozmiar 80 .
Teraz zresztą ciuszków mało nam idzie bo Amelka w te upały leży przeważnie w samej pieluszce (a czasami bez ). A na noc zakładam jej tylko body na ramiączka.
Paulina jak po wizycie cdl?29.09.2016 Aniołek (10 tc)
09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
-
nick nieaktualny