X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamy z rocznika 91
Odpowiedz

Mamy z rocznika 91

Oceń ten wątek:
  • Cukierniczka Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2018, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loczek, Mmma gratulacje!!!

Nie bardzo mam Kiedy pisać, ale zaglądam na bieżąco i też przeżywam te Wasze porody ;-) cieszę się, że wszystko dobrze :-)

atdc3e5euobdwxyo.png
    www.zcukremalbowcale.com
  • darika Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2018, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje! ❤

29.09.2016 Aniołek (10 tc)
    09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
    16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
    lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
  • Marta..a Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2018, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmma gratulacje!

No to teraz ja jestem w kolejce :D proszę mnie już nikt nie ma wyprzedzić! :D

Loczek2018 lubi tę wiadomość

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
  • mala_misia Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2018, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dziewczyny! :)

Marta no teraz pozostałaś już chyba tylko Ty, bo my pozostałe póki co nie planujemy jeszcze się rozpakowywać :D Trzymam kciuki, bo na pewno upały dają Ci się we znaki :) :)

zpbnroeqnmec200u.png
  • tym_janek Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2018, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmma gratulacje! <3 Jak się czujesz? Dużo zdrowia dla Was!

Marta...a, teraz trzymamy kciuki za ciebie :)

Ja jestem z siebie super dumna bo obiecałam sobie spakować torbę do szpitala do końca lipca i udało się - stoi spakowana od godziny :D mam nadzieję, że tak sobie będzie stać kolejne 9-11 tygodni, ale przynajmniej jeden temat mam z głowy :)

👧🏼 wrzesień 2018
    🧒🏼 sierpień 2020
  • Marta..a Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tym_janek oby ładnie czekała :)
    Ja swoją skończyłam kompletować tak na prawdę tydzień temu bo nie miałam przekąsek i wody. Teraz już wszystko razem jest.

Upały są straszne, dziś jeszcze mówili rano, że może być najcieplejszy dzień tego lata.. na szczęście klima bucha i w jednym pokoju mogę usiedzieć :)

Macie już dziewczyny wyprawki? Nic się nie chwalicie, jak usg połówkowe i już pomału III trymestru? :)

Ja jestem po dodatkowej wizycie bo złapał mnie silny ból miesiączkowy i ponoć moja szyjka już jest gotowa i bardzo rozpulchniona, czekamy tylko na skurcze. Po czym rozmawiałam z mamą i okazało się, że ona nie czuła nigdy skurczy! I poszła właśnie z takim bólem miesiączkowym do szpitala, tam dali jej jakieś tabletki i mówili kiedy ma przeć kontrolując ktg bo ona nie czuła.. trochę mnie to przeraziło. W piątek mam wizytę, jak po niej dostanę takich bóli to jadę na ip, może i na mnie już czas :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie bóle @ zapisały sie na ktg jako skurcze..

Dzis mamy 2 wizytę położnej. :) zobaczymy ile Hania urosła. :) :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2018, 09:56

Marta..a, mala_misia lubią tę wiadomość

• Marta..a Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    U mnie bóle @ zapisały sie na ktg jako skurcze..

Dzis mamy 2 wizytę położnej. :) zobaczymy ile Hania urosła. :) :)

Jeszcze lepiej.. cały czas czuję szyjkę czy co tam że jest wrażliwa jak podczas okresu, takie to nieprzyjemne uczucie.. czekam do piątku na wizytę i staram się nie panikować, że nie poczuję skurczy. W najgorszym wypadku szyjka się skróci i pójdą wody. To będę wiedzieć na 100%, że czas na szpital :D

edit. i nie kusi Cię, żeby ją zważyć? wejść z nią na wagę a potem sama i odjąć? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2018, 10:26

• Mmma Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis chyba wyjdziemy. Po cc czuje sie tak sobie przez ta rane i szew. Malutka jest cudowna, uczymy sie karmic bo mleka na razie malo ale dzis byla pani doradca laktacyjna i wytlumaczyla co i tak. Ogolnie jestem zawiedziona ze nie udalo mi sie urodzic sn. bylo blisko, a jednak sie nie udalo. A takoe male dziecko 3kg, :/ no nic trudno. Teraz chcemy tylko wyjsc do domku. Malutka wynagrodzila wszystko :)

U mnie bylo tak ze bardzo zaczela sie kopac o 23, wstalam bo chcialam jakas melise czy miete i jak wstalam momentalnie mnie wody zalaly jak z kranu, lecialy i lecialy, poszlam pod prysznic i dzwonilam i tak samo wody dalej lecialy. Zero skurczy tylko jechac do szpitala kazali i tez zero skurczy, od 24 do 8 rano. O 8 podlaczyli oxy i do 14 bylo pelne rozwarcie i skurcze. Od 14 do 16 parlam i nic. O 17:20 juz bylo cc i urodzila sie Natalka. A o 18 operacja zakonczona.

event.png
    eve
  • mala_misia Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U Nas wyprawka już w 60%, może trochę więcej skompletowana. Brakuje Nam tylko jeszcze trochę ciuszków na 62, dla mnie koszuli i stanika do karmienia, a tak to chyba już jakieś drobnostki. Ale z większych to łóżeczko, choć już wybrane jest, po prostu kupimy je z naszym łóżkiem do sypialni jak otrzymamy odbiór domu, by się nie kurzyło oraz fotelik, ale w tym jesteśmy totalnie zieloni i planuję w przyszłym tygodniu wyciągnąć Męża na zakupy, bo to już czas :) I ja póki co nie pakuję torby do szpitala, bo w połowie sierpnia muszę się położyć na obserwację w związku z wykrytą cukrzycą ciążową, więc prędzej spakuje się na to tylko :P Póki co układam sobie tylko w kartonach wszystko co mam, by przy przeprowadzce było łatwiej, a przy okazji odhaczam z listy, co mam :)

Ja USG III trymestru mam chyba pod koniec sierpnia, nie wiem dokładnie, bo mój ginekolog nie mówił, czy będzie to takie typowe USG, bo robi mi je zresztą na każdej wizycie :)

zpbnroeqnmec200u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta..a wrote:
    edit. i nie kusi Cię, żeby ją zważyć? wejść z nią na wagę a potem sama i odjąć? :)

Myślałam nad tym. Ale pomiar moze nie byc tak dokładny... :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie z wyprawki. Musze dokupic troche ubranek 56.. :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my po wizycie położnej..

Hania zbyt mala przybiera na wadze.. :/
    Okazuje sie ze mam leniwy egzemplarz..
    Jest niejadkiem. :/
    Musimy wrocic do piersi + butla.. :(

• mala_misia Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czemu Paulina musisz dokupić ciuszki na 56? Ile ich miałaś wcześniej? :) A co do przybierania na wadze to na pewno będzie dobrze :)

zpbnroeqnmec200u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hania urodziła sie w 38tc, ale miała byc duża.. :O
    i nie kupilam zbyt duzo ubranek na 56. Bodziaków mi brakuje. :) a duzo schodzi ubranek. A to uleje. A to siusiu pojdzie.. :O

Dzis spotkałam sasiadke - doradce laktacyjną. Ona wyjezdza. Ale dała numer do kolezanki.. i bedziemy badac sprawę z tym lenistwem Hani przy ssaniu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2018, 09:42

tym_janek lubi tę wiadomość

• mala_misia Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozumiem Paulina, ja tyle ile mam póki co to zostanę przy tym, teraz skupiam się na 62 rozmiarze :) Najwyżej będę dokupywać, w tych czasach to żaden problem na szczęście :)

Marta, jak tam?

zpbnroeqnmec200u.png
  • darika Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amelka była duża ale też na początku nosilysmy rozmiar 56 i wszystko było za duże. Najlepiej sprawdzałysię te z Pepco ale tam 56 odpowiada 50. Teraz, jakbym miała robić wyprawkę pewnie kupiłbym trochę ciuszków 56 właśnie z Pepco. Rzeczy są niedrogie a dziecko nie wygląda jak po starszej siostrze :-D bo na początku wszystkie rękawki musialysmy podwijac.
    Fakt, że dzieci rosną szybko. My najmniej uzylysmy ciuchow w rozmiarze 62. Jakoś tak szybko przeskoczylysmy na 68, które pewnie za miesiąc już będzie robiło się przymale. A myślałam, że 68 będzie nosiła dopiero na jesień :-P.

lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te z h&m 56 to spokojnie 62 wypadają.. :)

Ale to jednak spore ulatwienie miec wiecej ubranek. Rzadziej pralka i żelazko idą w ruch. :D :D

Takie maluchy to i tak spokojne sa.. potem gorzej z czasem bedzie. :)

Teraz biore deske obniżam, siadam i prasuje. Blizna po cc mnie ciagnie. Miesnie nie dzialają i jak chwile musze stac to kregoslup mi siada. :/

• darika Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja prasowałam tylko pierwsze pranie czyli przed przyjściem Amelki na świat :-D. Potem ani razu nie prasowałam ciuszków Małej, chyba, że były bardzo wygniecione :-P.

Tak, h&m ma trochę większa rozmiarówke. Ostatnio były duże wyprzedaże w Next i obkupilam Mała już na rozmiar 80 :-D.

Teraz zresztą ciuszków mało nam idzie bo Amelka w te upały leży przeważnie w samej pieluszce (a czasami bez :-P). A na noc zakładam jej tylko body na ramiączka.

Paulina jak po wizycie cdl?

lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ta druga tez sie urlopuje. :( :( wiec szukam jakies na wlasną rękę.. :(

Bo nie zbyt dobrze by bylo czekac az wroca.. :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2018, 11:29

‹‹ 56 57 58 59 60 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ