Mamy z rocznika 91
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyU nas seksu w ciąży praktycznie zero.
Najpierw byl krwiak i zakaz.
Potem chwila tylko kiedy mogliśmy.
A później ból spojenia mnie dopadł ze ledwo chodziłam. I do tego mój mąż widziałam ze sie nie pcha do tych spraw.. jak próbowałam pytac to ze tak dziwnie, bo mala w brzuchu sie wierci. I jakos to mu nie pasuje. -
nick nieaktualnyMarta za dobrze temu Twojemu synkowi w brzuszku.. i wyjść nie chce do tego świata.
Pamiętam jak razem testowałyśmy.
A Hania wczoraj ważyła juz 3450g.
I dzis ma 17 dni.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2018, 12:05
tym_janek lubi tę wiadomość
-
Marta spokojnie. Igorowi dobrze w brzuszku, przyjdzie i na Ciebie pora, zobaczysz . Pamiętaj, że to nie ty - to hormony!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2018, 12:15
29.09.2016 Aniołek (10 tc)
09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
-
Plan jest taki że jak nie urodze to w środę albo w czwartek kładę się w szpitalu. Powinnam w środę ale to święto więc nie wiem czy jest sens, tam już będą monitorować i reagować, w najgorszym przypadku po skończonym 42 tygodniu będą wywoływać. Jutro na 9 mam lekarza może coś się tam dzieje albo nie tak coś z tetnem będzie to wcześniej się położę.
Paulina coś się obawiam że Igor pomimo że się później urodzi będzie cięższy od Hani ;p
6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMy wczoraj miałyśmy wizytę u lekarza i takze była u Nas położna zajmująca sie laktacją.
Hania wczoraj ważyła 3450g.
Waga ok, główka ok, zoltaczka schodzi.
Za to mnie sie oberwalo, ze za duzo schudłam. I ze cukrów nie kontroluje.
Okazuje sie, ze mała to faktycznie leniuch podczas ssania piersi i trzeba ją ciagle budzić. Stymulować by porządni jadła. A nie tylko ciumciała przez sen..
Mamy 2 strony zaleceń by pobudzuc laktacje. Zobaczymy co to da !
Okazało sie także ze Hania ma wzmożone napięcie mięśniowe.
Czeka nas wizyta u neurologa.. terminy=katastrofa
I zajecia z fizjoterapeutą. -
Dziś o 0:28 powitałam Igora, 62cm, 4460g, 10 punktów przez cc. Nadal w to nie wierzę że jestem mama
O 20 zaczęłam czuć silny ból miesiaczkowy i bolesne skurcze, koło 21 poczułam że coś że mnie leci i niestety były to zielone wody, 21:30 byliśmy w szpitalu, 22 na porodowce i szybka decyzja po usg i badaniu tniemy. Nie miałam regularnej akcji skurczowej, szyjka długa i brak rozwarcia, on kawał chłopa. O polnocy juz leżałam na stole
Teraz boli jak diabli, leżę na sali pooperacyjnej i poce się jak nie wiem co...Loczek2018, agniecha2101, mala_misia, Cukierniczka, Mmma, tym_janek, PLPaulina lubią tę wiadomość
6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
nick nieaktualnyGratulacje. Witamy na świecie Igora!
Hehe, dziwne uczucie nazwac się "mamą".
Na początku to do mnie nie docierało.
Bol po cc jest nie fajny. Ale kilka godzin i bedzie dobrze !!Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2018, 06:03
Marta..a lubi tę wiadomość
-
Gratulacje Marta! Zdrówka dla Ciebie i maluszka!
Pozdrowienia i dużo zdrówka dla kolejnej przyszłej mamusi z rocznika 91 .
A u nas leci ten czas.. jutro 2tyg kończymy. Mamy problem że spaniem w ciągu dnia, najje się, zaśnie, nie mija kwadrans i nie śpi. I kropki mamy na dupce. A poza tym okaz zdrowia - 4450g . Pierwszą wizytę pediatry i położnej mamy za sobą.
USG bioderek mamy umówione, jestem w szoku bo udało się na NFZ a podobno to trudna sprawa.
I temat szczepień się zaczął, za miesiąc idziemy na pierwszą wizytę szczepienna. Wzięłam receptę na szczepionkę na rota, ktoś jest w temacie? Ile jest dawek? 3stowy za dawkę, jakby uchroniło mlodego to może warto..Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2018, 08:05
Marta..a lubi tę wiadomość
-
Marta ogromne gratulacje! ❤ Doczekałas się Igorka . Dobrze, że lekarze szybko zareagowali. I synus jaki duży chłopak .
Loczek my się na rota nie szczepimy. Ja szczepię 6w1. Pewnie w przyszłym tyg czeka nas druga dawka bo przez te upały mieliśmy opóźnione szczepienie.Marta..a lubi tę wiadomość
-
Darika - ja zaczynam chyba od zwykłego obowiazkowego zestawu na NFZ, bd coś się działo to bdmy zmieniac. No i zalecane są rota i meningokoki, to już prywatnie. Rota akurat źle mi się kojarzą bo syn męża leżał w szpitalu z biegunka właśnie od rotawirusów, żebyśmy też ze żłobka nie przynieśli w pierwszych dniach..
Dwa tygodnie minęły a ja krwawie i krwawię, mam powoli dość ...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2018, 08:31
-
nick nieaktualnyMy bedziemy szczepić 6w1. i meningokoki.
Rotawirusy wiele opinii i kontrowersji.
Ja moze mocno nie krwawie.. ale wkladki musze nadal nosic.
Wszystko zalezy od dnia. Raz mniej raz wiecej..Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2018, 09:58
-
Loczek pociesze Cie - ja krwawilam całe 5 tygodni. Po czym miałam kilka dni przerwy i przyszła @. A zaraz za nią następna (po tygodniu). Teraz już się unormowalo i cykle wróciły tak 26cio dniowe. Nawet owulacje czuje ze wzmożoną siła - bardzo jajniki mnie bolą. Ake macica dobrze oczyszczona i wszystko ładnie zagojone mimo kleszczy .
Loczek2018 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
darika wrote:Loczek pociesze Cie - ja krwawilam całe 5 tygodni. Po czym miałam kilka dni przerwy i przyszła @. A zaraz za nią następna (po tygodniu). Teraz już się unormowalo i cykle wróciły tak 26cio dniowe. Nawet owulacje czuje ze wzmożoną siła - bardzo jajniki mnie bolą. Ake macica dobrze oczyszczona i wszystko ładnie zagojone mimo kleszczy .
Darika mialas kleszcze? Mi chcieli kleszczami wyciagac mala ale polozna sie zbuntowala i skonczylo sie cc. Te kleszcze brzmialy jak z horroru. -
Marta, gratuluję! Masz kawał chłopaka życzę Wam dużo zdrowia i abyś szybko doszła do siebie
Po cc podobno krwawienie połogowe trwa krócej, prawda czy mit? No a pocenie się jest całkiem normalne po każdym porodzie, dlatego za radą koleżanki spakowałam do torby do szpitala więcej koszulek na przebranie, bo podobno na początku to człowiek jest cały mokry co chwilę.Marta..a lubi tę wiadomość
👧🏼 wrzesień 2018
🧒🏼 sierpień 2020 -
nick nieaktualny
-
Mmma wrote:Darika mialas kleszcze? Mi chcieli kleszczami wyciagac mala ale polozna sie zbuntowala i skonczylo sie cc. Te kleszcze brzmialy jak z horroru.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2018, 08:09