X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamy z rocznika 91
Odpowiedz

Mamy z rocznika 91

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2018, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie mamy z rocznika 91 :). Nieśmiało się przyłączam :).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2018, 10:32

tym_janek, Marta..a, mala_misia, Loczek2018 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2018, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy. :D

• malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2018, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, u Ciebie to już zaawansowany stan :) Chciałabym być na takim etapie :)

f1d9680377.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2018, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Hej, u Ciebie to już zaawansowany stan :) Chciałabym być na takim etapie :)

Zobaczysz jak to szybko zleci :). Mam wrażenie, że chwilę temu się dowiedziałam o ciąży, a tu już 14 tydzień dobiega końca :).

malutka_mycha lubi tę wiadomość

Wysłany: 11 sierpnia 2018, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malami91 wrote:
    Zobaczysz jak to szybko zleci :). Mam wrażenie, że chwilę temu się dowiedziałam o ciąży, a tu już 14 tydzień dobiega końca :).
    Oby bez większych niespodzianek. Strasznie stresujący czas.

Dzisiaj mi się śniło że bliźniaki będą :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2018, 12:02

f1d9680377.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2018, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A chciałabyś bliźniaki?

Wysłany: 11 sierpnia 2018, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie nie wiem. Nie mam pojęcia jak sobie poradzę z jednym ale później to już chyba siła rozpędu. Tak sobie myślę, że gdybym miała pyknac dwójkę za jednym razem a później mieć spokój to jest to kuszące :)

f1d9680377.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2018, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie boję bliźniaków. I tylko mam nadzieje, że za drugim razem sie nie trafią. :O

Ale ogolnie wiem o czym mówisz, Fajnie jest miec bliźniaki.
    Jedna ciąża i problem z głowy. :D
    ale teraz mając dziecko wiem, ze przy dwójce na raz pomoc jest konieczna.. :D czy to mamy, czy męża- chociaz na początku by sobie móc ogarnąć system. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2018, 13:49

Wysłany: 11 sierpnia 2018, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    Ja sie boję bliźniaków. I tylko mam nadzieje, że za drugim razem sie nie trafią. :O

Ale ogolnie wiem o czym mówisz, Fajnie jest miec bliźniaki.
    Jedna ciąża i problem z głowy. :D
    ale teraz mając dziecko wiem, ze przy dwójce na raz pomoc jest konieczna.. :D czy to mamy, czy męża- chociaz na początku by sobie móc ogarnąć system. :)
    Ja mam całą rodzinę na miejscu, wszyscy przejęci więc z pomocą na pewno nie byłoby problemów. A tak jak mówisz jak mają być bliźniaki to lepiej w pierwszej ciąży a nie kolejnych :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2018, 15:13

f1d9680377.png
  • tym_janek Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2018, 01:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy malami91 :) USG 1 trymestru już za tobą? Wszystko ok? :)

👧🏼 wrzesień 2018
    🧒🏼 sierpień 2020
  • Marta..a Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2018, 01:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny :)

Ka walczę jest ciężej niż myślałam. Miałam kilka załaman że płacze a ja nie potrafię pomóc i lecę do położnych. Igor ważył jednak 4550 tak ma w papierach. Teraz nie wiem czyn go wazyli i coś spadł. Dokarmiamy mlekiem bo że mnie jedna siara leci a on już 40ml potrafi wypić.
    Paulina wygląda jak miesięczne dziecko więc pewnie dali by mu więcej :)

Cieszę się i rycze jednocześnie. Na szczęście mąż pomaga od 11 do 21 jutro nawet na 10 spróbuje może go nie wygonia bo odwiedziny niby 12-20 oficjalnie.
    Mam nadzieję że wyjdziemy we wtorek.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2018, 01:28

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2018, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta nie przejmuj sie. :)

To nie jest tak, ze od razu my wszystko wiemy. Przeciez to nasze pierwsze dziecko. :)
    Musimy sie wszystkiego nauczyć..
    Bedzie dobrze!:*

Duzy facet to i jedzenia potrzebuje wiecej. ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2018, 09:53

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2018, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tym_janek wrote:
    Witamy malami91 :) USG 1 trymestru już za tobą? Wszystko ok? :)

Tak, USG już za nami. Dziecko nie chciało za bardzo współpracować, wierciło się bardzo, stało na głowie, ale finalnie udało się wszystko pomierzyć i ocenić. Wg lekarza wszystko jest w porządku. Nie robiłam żadnych badań prenatalnych z krwi, bo lekarz stwierdził, że nie ma wskazań. Niby mogłam sobie zrobić co chcę na własną rękę, ale zaufałam lekarzowi.

Dziewczyny, kiedy poznałyście płeć?

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2018, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bardzo późno 18-20tc. Moja Hania zawsze miała skrzyzowane nóżki i nie chciala nic pokazać. :D

• darika Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2018, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My płeć poznaliśmy na pierwszych badaniach prenatalnych czyli w 13 tc :-).

Marta pamiętaj, że z dnia na dzień będzie coraz lepiej - zobaczysz! A po skończonym 3 miesiącu to już w ogóle inna bajka. Dziecko kontaktowe, można coś z nim porobić :-). No chyba, że idą zęby... Jak nam. Wiadomo - są gorsze i lepsze dni. Ale każdy uśmiech wynagradza wszystko :-).

U nas też każdy miał pomagać. Ooo rany, jak byłam w ciąży to każdy aż się rwał i mówił jak to nie pomoże. A jak się okazało, że Amelka taka placzliwa i drazliwa to zostaliśmy sami sobie. Na szczęście mąż ma taką pracę, własna działalność po drugiej stronie podwórka, że ma możliwość przyjść w każdej chwili. Pierwsze dwa tygodnie był z nami non stop, potem na "moje zawołanie" ;-). Teraz wychodzi z domu około 8 wraca o 18. Ale tak jak pisałam w razie czego jest pod ręką ;-).

A my chyba dzusiaj przesiadamy się w spacerowke. Mamy Torino i tam jest rozkładana zupełnie na płasko. A że Amelka to ciekawska istotka i najlepiej na raczkach jak wszystko widzi to liczę, że polubi się z wózkiem jak będzie widziała więcej :-).

29.09.2016 Aniołek (10 tc)
    09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
    16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
    lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
  • darika Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2018, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bliźniakow bardzo bym nie chciała ;-). Przez pierwsze miesiące Amelka za bardzo dała nam w kość, a jak pomyślę, że miałoby to być razy dwa to... Brrrr. Nie, nie, nie. Zdecydowanie wolę jedno ;-)

29.09.2016 Aniołek (10 tc)
    09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
    16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
    lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2018, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym pomaganiem to tez miałam tak samo.
    Przeciez to ich pierwsza wnuczka.

Tesciowa i mama miały byc na telefon - a potem szlag ich zapewnienia trafił. :)
    Rozumiem ze to zawodowo aktywne jeszcze kobiety. Ale gadać glupot ze pomogą chociaz nie musiały..

Ja po cc. Mąż wlasna firma i tylko 3 dni udało sie ze byl w domu. :) oczywiscie gdy cos się dzieje lub wizyty u lekarza to zawsze moge na niego liczyc.

A tak to z Hanią jesresmy same. A nie przepraszam jeszcze moja suczka jest z Nami. Wiec 3 kobiety same w domu. :D :D

Ale świetnie dajemy sobie radę! :) i moze dobrze ze sami bo nikt Nas nie poucza. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2018, 10:57

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2018, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak Amelka to ciekawa istota to bedzie zachwycona spacerowka.. :D nowe wrazenia. Juz nie tylko buzia mamy.. a caly świat przed jej iczami. :)

Wysłany: 12 sierpnia 2018, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    Z tym pomaganiem to tez miałam tak samo. Tesciowa i mama miały byc na telefon - a porem szlag ich zapewnienia trafił. :)
    Rozumiem ze to zawodowo aktywne jeszcze kobiety. Ale gadać glupot ze pomogą chociaz nie musiały..

Ja po cc. Mąż wlasna firma i tylko 3 dni udało sie ze byl w domu. :) oczywiscie gdy cos się dzieje lub wizyty u lekarza to zawsze moge na niego liczyc. A tak to z Hanią jesresmy same. A nie przepraszam jeszcze moja suczka jest z Nami. Wiec 3 kobiety same w domu. :D :D

Ale świetnie dajemy sobie radę! :) i moze dobrze ze sami bo nikt Nas nie poucza. :)

A to ja właśnie reagowaniem na pouczanie sama mogę wszystkich wykurzyc. Nic nie wiem o malucha j więc chętnie rady przygarne. Ale jak ktoś mi kilka razy mówi jedno i to samo a ja akurat na ten temat mam inne zdanie to nie ma zmiłuj. Więc może lepiej niech nie przychodzą :)
    Wiadomo że zapewnienia sobie a życie sobie. Ja od nikogo wymagać nie będę żeby mi nagle z dziećmi non stop pomagał. Sami się zdecydowaliśmy to sami sobie poradzimy. I z 5 na raz :)

f1d9680377.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2018, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez nie mam pojecia o dzieciach. :) ale uwierz ze przez 9msc wyrobisz sobie poglądy, opinię. Dużo poczytasz :)

Rady tesciowej i mojej mamy - a co sie będziesz meczyc kp. Jeszcze płacić babie od tej laktacji zamierzasz. Bierz butlę i karm. :/ :/

‹‹ 60 61 62 63 64 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ