X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamy z rocznika 91
Odpowiedz

Mamy z rocznika 91

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2019, 06:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas na wątku lutowym jeszcze całkiem niedawno były obroty głową w dół... w granicach 36-37tc.

• malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 06:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malami91 wrote:
    U nas na wątku lutowym jeszcze całkiem niedawno były obroty głową w dół... w granicach 36-37tc.
    Dzięki, czyli nie wszystko stracone :)

f1d9680377.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2019, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2021, 17:02

joe anna lubi tę wiadomość

Wysłany: 14 lutego 2019, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brunetka u każdej to inaczej wygląda więc się nie nastawiaj :) ale beta bardzo ładna.

Brunetka daj znać jak po wizycie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2019, 12:15

f1d9680377.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2019, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

PLPaulina, malutka_mycha, malami91, Marta..a, mala_misia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2019, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    brunetka91 wrote:
    Hey :) Moja dzisiejsza beta 3427. Jutro mam wizytę u ginekologa. Będzie już widać pęcherzyk zoltkowy? Bo na serduszko pewnie jeszcze za prędko.. Mam dzisiaj równy 6 tydzień 0 dni :)
    Witaj u mnie było już widać. Ale u każdej kobiety to inaczej

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2019, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    brunetka91 wrote:
    Jestem po wizycie. Pęcherzyk ciążowy 0,85 cm, pęcherzyk zoltkowy 0,30 cm. Za tydzień powinno być serduszko :)
    Super ;) u mnie już bije serduszko i widać rączki i stópki niesamowite uczucie ;)

Marta..a lubi tę wiadomość

• Marta..a Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wam się chyba nie chwalilam że od tygodnia mamy dwie dolne jedynki :D wyszły obie na raz i nie zauważyliśmy z mężem żeby mały był marudny :D tylko krzyczał na plastikowe zabawki jak je gryzł na dwa dni wcześniej :)

malutka_mycha, mala_misia lubią tę wiadomość

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2019, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To tylko sie cieszyć ze nic go nie rusza.. :)
    Oby tak dalej! :D

U Nas widac, ze Hania bólu nie lubi. I zadowolona zarówno z zębów jak i choroby nie była. :( :( a dolne sie zatrzymaly.. i teraz górne sie pchają. :O

Ale gdzies tam z doświadczeń chyba wole jak Hania jest taka alarmująca potrzeby i problemy. :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2019, 10:10

• Marta..a Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz już szukam i mam wrażenie że górne też są gotowe bo jakby widać że dziasla są grubsze pośrodku.. Ale pewnie mi się wydaje :D dzisiaj też gryzaczek długo ciumkal.
    A na plastikowy młotek krzyczał.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2019, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy bedzie dobrze widac jak dziąsła górne wyglądają :O
    Slini sie ze basen idzie napełnić. I gryzie zabawki z taką złością ze masakra
    (Nie cytujcie. Potem usunę)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2019, 12:40

Wysłany: 19 lutego 2019, 00:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziąseł nie potrafię ocenić ale zdjęcie świetne :)

f1d9680377.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2019, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny karmiące piersią, jak często Wasze maluszki jedzą? My póki co z 12x na dobę się karmimy, zastanawiam się jak to jest później... Czy faktycznie z czasem przerwy między karmieniami się wydłużają?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2019, 20:38

• White Innocent Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2019, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dopóki nie zaczęła jeść stałych posiłków cycała co godzinę - półtora w dzień i co trzy - cztery w nocy. Tylko u nas od początku było ekspresowe jedzenie, bo nie wiem czy 2 minuty to trwało... Więc jadła mało, ale często. Po rozszerzeniu diety stopniowo ubywało karmień, bo coraz więcej najadała się stałymi i teraz np. mamy 3 pełne posiłki, 1-2 przekąski, a cyc jest rano, do spania, raz albo dwa w ciągu dnia i czasami, ale nie zawsze raz w nocy. Ale Twoje to jeszcze maleństwo, takie podobno mogą wisieć na piersi całymi dniami :) ja nie wiem jak to jest na samym początku, bo u nas było trochę problemów i ja przez pierwsze 2 miesiące odciagałam mleko i podawałam w butli, później udało nam się dopiero przejść na samą pierś :)

dqprk6nlms3rllhb.png
    3i49k6nljfqm9pc5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2019, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malami91 wrote:
    Dziewczyny karmiące piersią, jak często Wasze maluszki jedzą? My póki co z 12x na dobę się karmimy, zastanawiam się jak to jest później... Czy faktycznie z czasem przerwy między karmieniami się wydłużają?

W okresie noworodkowym cyc 24h ma dobę. :D :D

Teraz 6-8x + 3 posiłki uzupełniające. :) :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2019, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pocieszyłyście mnie, że to nie tylko u nas tak :-D. Niektóre dni są takie, że ledwo kończy się jedno karmienie a już zaczynamy następne...

• Marta..a Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2019, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja karmiłam małego nawet 14x w ciągu doby. Natomiast zazwyczaj miał przerwy 2-3h na początku. W nocy nawet 6.. później mu się odmieniło :) Teraz je 2x jedzonko, 1x kaszke, 1x butlę i do tego cycek. Wychodzi w sumie 8-12 razy na dobę więc cycka z tego jest 4-6x. Zaczęłam kończyć kp stąd butla jeden raz. Od piątku chce kolejne karmienie zamienić. I skłaniam się do tego mleka na usypianie bo piersi się przyzwyczaiły więc będzie butla na dobranoc i po pierwszym przebudzeniu w nocy :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2019, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2019, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A po co nadal badasz bete ?! :O
    mi gin mówiła by wcale tego nie robic bo to strata czasu..

Wysłany: 21 lutego 2019, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I kasy :)

f1d9680377.png
‹‹ 96 97 98 99 100 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ