Mamy z rocznika 91
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnybrunetka91 wrote:Hey Moja dzisiejsza beta 3427. Jutro mam wizytę u ginekologa. Będzie już widać pęcherzyk zoltkowy? Bo na serduszko pewnie jeszcze za prędko.. Mam dzisiaj równy 6 tydzień 0 dni
-
nick nieaktualny
-
A ja wam się chyba nie chwalilam że od tygodnia mamy dwie dolne jedynki wyszły obie na raz i nie zauważyliśmy z mężem żeby mały był marudny tylko krzyczał na plastikowe zabawki jak je gryzł na dwa dni wcześniej
malutka_mycha, mala_misia lubią tę wiadomość
6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
nick nieaktualnyTo tylko sie cieszyć ze nic go nie rusza..
Oby tak dalej!
U Nas widac, ze Hania bólu nie lubi. I zadowolona zarówno z zębów jak i choroby nie była. a dolne sie zatrzymaly.. i teraz górne sie pchają.
Ale gdzies tam z doświadczeń chyba wole jak Hania jest taka alarmująca potrzeby i problemy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2019, 10:10
-
Teraz już szukam i mam wrażenie że górne też są gotowe bo jakby widać że dziasla są grubsze pośrodku.. Ale pewnie mi się wydaje dzisiaj też gryzaczek długo ciumkal.
A na plastikowy młotek krzyczał.6cs: 08.2018 - synek
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDziewczyny karmiące piersią, jak często Wasze maluszki jedzą? My póki co z 12x na dobę się karmimy, zastanawiam się jak to jest później... Czy faktycznie z czasem przerwy między karmieniami się wydłużają?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2019, 20:38
-
U nas dopóki nie zaczęła jeść stałych posiłków cycała co godzinę - półtora w dzień i co trzy - cztery w nocy. Tylko u nas od początku było ekspresowe jedzenie, bo nie wiem czy 2 minuty to trwało... Więc jadła mało, ale często. Po rozszerzeniu diety stopniowo ubywało karmień, bo coraz więcej najadała się stałymi i teraz np. mamy 3 pełne posiłki, 1-2 przekąski, a cyc jest rano, do spania, raz albo dwa w ciągu dnia i czasami, ale nie zawsze raz w nocy. Ale Twoje to jeszcze maleństwo, takie podobno mogą wisieć na piersi całymi dniami ja nie wiem jak to jest na samym początku, bo u nas było trochę problemów i ja przez pierwsze 2 miesiące odciagałam mleko i podawałam w butli, później udało nam się dopiero przejść na samą pierś
-
nick nieaktualnymalami91 wrote:Dziewczyny karmiące piersią, jak często Wasze maluszki jedzą? My póki co z 12x na dobę się karmimy, zastanawiam się jak to jest później... Czy faktycznie z czasem przerwy między karmieniami się wydłużają?
W okresie noworodkowym cyc 24h ma dobę.
Teraz 6-8x + 3 posiłki uzupełniające. -
nick nieaktualny
-
Ja karmiłam małego nawet 14x w ciągu doby. Natomiast zazwyczaj miał przerwy 2-3h na początku. W nocy nawet 6.. później mu się odmieniło Teraz je 2x jedzonko, 1x kaszke, 1x butlę i do tego cycek. Wychodzi w sumie 8-12 razy na dobę więc cycka z tego jest 4-6x. Zaczęłam kończyć kp stąd butla jeden raz. Od piątku chce kolejne karmienie zamienić. I skłaniam się do tego mleka na usypianie bo piersi się przyzwyczaiły więc będzie butla na dobranoc i po pierwszym przebudzeniu w nocy6cs: 08.2018 - synek
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny