Marcowe (2023) Mamusie
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja pierdzielę to tak jakby poszła ta doktor do piekarni po pieczywo a ekspedientka by jej powiedziała coś w stylu ,,znów pani będzie żarła, z takim małym głodem to mogła pani iść do Lidla po ta bułkę albo zapić woda,,
Na te 2 prenatalne na 90% nie pójdę, ale może mi się odmieni heeh wyszło teraz, że wszystko jest dobrze, później będzie mnie badał mój ginekolog. W 1 ciąży w ogóle prenatalnych nie robiłam. Badanie mi lekarz robił przez brzuch 😁 wszystko na bieżąco mówił, co widzi, co sprawdza. Ale też co 15 minut dobry hajs przyjmuje od pacjentek więc nie ma wyjścia jak być miłym 🙈 koszula, mankiet na spinki, na mankietach wyszyte inicjały. Mówie Wam laski, elegancik mi się trafił hehe -
Ja się dopiero witam dzisiaj. Gapsy ale Ci się trafiła podła baba z tej lekarki ☹️ współczuję przeżyć, najadłas się stresu.
U nas trochę lepiej, tylko w nocy 39 st gorączki, spadła po lekach i póki co utrzymuje się ponad 37.
Ja na razie bez objawów, boli mnie trochę głowa i moja podświadomość już się nakręca. -
Sa wyniki! Zdrowy chlopiec. No nie wierze moj maz nie przestaje sie cieszyc
Zniechecona, Gusia_, Roksi, Ulaa, Kaczka, Hermiona5, Lucy010, Tyśka , Niewidzialnaa, Aniamania, Ciążowa_Gapsy, Mikaaa92, Konieczynka, Jusia 82, Madzixon lubią tę wiadomość
-
Aasha super! A ja właśnie odebrałam wyniki pappa i wyliczone ryzyka. Wszystkie niskie Nawet prawdopodobieństwo wewnątrzmacicznego zatrzymania wzrastania płodu tylko 1;300
Ulaa, Hermiona5, Tyśka , Niewidzialnaa, Aniamania, Ciążowa_Gapsy, Mikaaa92, Konieczynka, Madzixon lubią tę wiadomość
-
Aasha gratulacje!
Gosia super wieści 🙂 dzięki Twojej wiadomości wiem, że mój wynik też jest dobry a myślałam, że jakiś niskawy haha a mam 1:560
Moją córkę też coś toczy. Zoladkowo ja złapało w czwartek poprzedni. W sobotę juz było ok, ale widzę, że coś tam jeszcze siedzi w niej. -
Ciążowa Gaspy współczuję tej historii i trzymam kciuki żeby wszystko się ułożyło. Jak przeczytałam Twoją historię o krwawieniu przy wypróżnianiu to zdałam sobie sprawę, że to moje trochę pomarańczowego śluzu było właśnie przy wypróżnianiu się, a niestety towarzyszą mi zaparcia zastanawiam się teraz czy ten krwiak to też nie z tego, bo od początku obserwuję zależność między bólami i ciągnieciem a zaparciami żałuję, że nie zapytalam o to lekarkę. Dziś mam delikatne bóle podbrzusza, ale stres przeżywam straszny i cały czas płacze. Nie chce z tymi bólami jechać do szpitala bo właśnie boję się takiego potraktowania przez kogoś kogo tam spotkam
Ciążowa_Gapsy lubi tę wiadomość
-
Konieczynka faktycznie widać! 4/5 miesiąc jak nic 😜 u mnie tez już bardziej widać niż z córka, ale jestem zapisana w listopadzie do fizjoterapeuty uroginekologicznego ciekawe jak tam moje mięśnie brzucha 😅
-
Gusia_ wrote:A mnie wyszła dziś opryszczka na ustach. Grrr… Nawet nic nie mam w domu, bo już kilka lat nie miałam. Jutro rano apteka
Mi też wylazła kilka dni temu, ale już powoli schodzi, używam w ciągu dnia plasterków, a na noc smaruję zoviraxem -
Konieczynka wrote:
Faktycznie duży brzuszek 😍
Ja mam taki pod koniec ciąży zwykle 🤭 zawsze mam taką małą piłeczkę i wszystko idzie w brzuszek na szczęście 😃 -
Konieczynka wrote:
😍
Mój jest mniejszy troszkę, ale czuję, że to kwestia 2-3 tygodni i będzie taki sam.
Jak to jest? W pierwszej ciąży dopiero na początku 5mc ciąża zaczęła być widoczna.
Czy to znaczy, że w 9mc będę miała brzuchol dwa razy większy niż w poerwszej? 🤔
To byłoby komiczne… i niewygodne 🤯⏰ PTP 09.03.2023
💙 Chłopak!
❤️19.07.2022
⏸ 29.06.2022
👧🏼 2020 -
Bobobolek możliwe ze przez rozejście mięśni brzucha, ja w 6 mc ciąży miałam chyba na około 3/3.5 cm co jakas tragedia nie bylo, ale myśle ze po porodzie mam więcej..dlatego jestem ciekawa co mi powie 🙈
-
BoboBolek wrote:😍
Mój jest mniejszy troszkę, ale czuję, że to kwestia 2-3 tygodni i będzie taki sam.
Jak to jest? W pierwszej ciąży dopiero na początku 5mc ciąża zaczęła być widoczna.
Czy to znaczy, że w 9mc będę miała brzuchol dwa razy większy niż w poerwszej? 🤔
To byłoby komiczne… i niewygodne 🤯
Jak wiesz, to moja czwarta ciąża, moje mięśnie brzucha są widocznie na tyle mocne, że ciążowy brzuszek wygląda tak samo jak w pierwszej ciąży 🤭
Albo taka moja uroda 🤷♀️ -
Hm. No średnio rozumiem 😅
Na kontroli u urofizjoterapeuty po ciąży nie miałam rozejścia.
Teraz coś się zadziało, że brzuch pokazał się szybko.
No nic. Nie przeszkadza mi to. Pod warunkiem, że z czasem przestanie tak intensywnie rosnąć i nie zrobi się za duży.
⏰ PTP 09.03.2023
💙 Chłopak!
❤️19.07.2022
⏸ 29.06.2022
👧🏼 2020