X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe (2023) Mamusie
Odpowiedz

Marcowe (2023) Mamusie

Oceń ten wątek:
  • Jusia 82 Autorytet

Wysłany: 25 października 2022, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe... no widzę, że te teściowe to w tym aspekcie wielu z nam za skórę zachodzą. Moja jest bardzo otyła i też jak zaczęła komentować to chciałam coś odpalić, ale w ostatnim momencie ugryzłam się w język... Chciałabym móc olać to co mówi, ale przeszłam zaburzenia odżywiania kilka lat temu i naprawdę takie teksty na mnie dobrze nie działają... ech...
    Chica- ja też odkryłam super ciucholand z rzeczami tylko dla dzieci i wczoraj się wybraliśmy. Super sprawa bo mają dużo markowych, porządnych rzeczy i niektóre nawet z metkami ;) Parę ciuszków kupiłam :P

chicaloca lubi tę wiadomość

age.png

Starania od 2014 ,
    1 ICSI maj 2018, ❄️❄️❄️
    2 ICSI sierpień 2019, ❄️❄️❄️❄️❄️
    3 ICSI kwiecień 2021❄️❄️❄️
    9 transferów NOVUM (1cb, 1 poronienie zatrzymane)
    10. transfer INVIMED (podane 2 blastki 3BB i 2CC) - 29.06.22 r.: 7dpt-20, 9 dpt- 60,12 dpt - 346, 14 dpt - 1096, 17 dpt- 4020, 20 dpt- 7200, 22 dpt - 14200

4 ICSI lipiec 2024- brak zdrowych zarodków
    5 ICSI wrzesień 2024 - ❄️❄️ (zdrowe po PGTA)

11. transfer, beta<0,2
    12. transfer 09.01.25 beta 6dpt:59,6 , 8dpt:152, 11dpt: 1024, 13dpt:2630, 16dpt: 8693
  • chicaloca Autorytet

Wysłany: 25 października 2022, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozumiem. Bardzo to przykre :/
    Niestety ja po ślubie nauczyłam się ucinać nieprzyjemne dla mnie rozmowy, bo tesciowka za bardzo się rozhulała.
    Po porodzie również dawałam jasno znać co mi pasuje, a co nie. Np bardzo krępowało mnie karmienie piersią, a ONA ZAWSZE WCHODZIŁA W TRAKCIE i mi się gapiła na cycki. Na początku starałam się jakoś okrężną drogą jej mówić, że takie wpatrywanie się powoduje u mnie dyskomfort, ale chyba nie ogarniała. Także prosto z mostu. I do niej i do moich rodziców. Najlepsza jest moja mama, która miesiąc temu pytała na kiedy brać urlop żeby mi pomagać 😆 ja jej ze nie wiem kiedy urodzę to raz, a dwa będzie pomagał mi mąż. Oczywiście usłyszałam ze nie dam rady itp i że nawet to musi sama planować 🥴 przy starszaku ta pomoc również mnie stresowała.. dlatego tym razem powiedziałam że nie chce tej pomocy i tyle. Bardziej byłoby mi miło jakby zajęła sie straszakiem- zawieźć/ odebrać z przedszkola. Takiej pomocy bym może rzeczywiście potrzebowała, a nie siedzenie na chacie kiedy mi chlusta z pochwy na lewo i prawo, a ja marzę o tym, żeby chodzić z gołym bobrem po mieszkaniu 😅 sory za dosłowność.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2022, 14:59

cmllp2.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 25 października 2022, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, u nas zdrowa córeczka ❤️ Zosia ❤️

Mikaaa92, Roksi, BoboBolek, Madzixon, Hope28, Zniechecona, Tyśka , Hermiona5, Jusia 82, Twilight, Luusia, Lucy010, Niewidzialnaa, Patiii22, Aasha, chicaloca, Ulaa lubią tę wiadomość

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Mikaaa92 Autorytet

Wysłany: 25 października 2022, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Supeeer! Zosieńko rośnij zdrowo ❤🤗

💗 Iga 👶 3540 g 54 cm

• Madzixon Autorytet

Wysłany: 25 października 2022, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia gratulacje! 😍 A jak łożysko, poszło do góry?

Starania od 12.2019
    Lipiec 2021 Sono Hsg ✅
    29.01.2022 1 IUI ❌
    (leki : Clostilbegyt+ Ovitrelle)
    01.03.2022 2 IUI - ❌
    (leki: Aromek + Ovitrelle)
    ➡️ 05.2022 IVF - ICSI 🤞🏻
    Leki : od 21 dc Estrofen💊
    Krótki protokół - stymulacja : Bemfola 175, Orgalutran 0.25, przed punkcją : Ovitrelle +Gonapeptyl.
    Wychodowalam 13 pęcherzyków.
    Punkcja 31.05.2022🥚 - > pobrano 9 komórek-> blastki 5dniowe 3x❄️❄️❄️ transfer odroczony
    1 FET 30.06.2022 🤞🏻-beta Hcg 9dpt 241! 🤞🏻🧡, beta Hch 12dpt 1177! 🤞🏻🧡
    USG 5+5 - > mamy zarodek 🧡🙏🏻
    USG 7+4 - > zarodek dalej z nami i jest serduszko 😍 crl 1, 32 cm tętno 160
    USG 9+3/9+6->bejbik dalej na pokładzie 😍crl 2,97 cm tętno 180 🧡❤️
    10+6 badanie Sanco - wynik prawidłowy ❤️ będzie synek 🧡👶🏼
  • Tyśka Ekspertka

Wysłany: 25 października 2022, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje 😃

preg.png
  • Lucy010 Autorytet

Wysłany: 25 października 2022, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia super wiadomość 🙂

Ja po wizycie. Nadal nie znał płci.

Pytałam o zastrzyk. W 1 ciąży nie brałam ale przy 2 z minusowa krwią już by wypadało. Mówi, że zrobimy przeciwciała i się zobaczy czy trzeba.

SU7zp2.png
    WJrFp2.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 25 października 2022, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzixon tak, pytałam lekarza i się podniosło. Nadal jest na przedniej ścianie ale już dużo wyżej. Ogólnie to byłam w mega szoku, ze dziewczynka, jakoś myślałam, ze chłopiec ale ogromnie się cieszymy. Mój mąż od początku mówił, ze córka 😅 No i odetchnęłam, ze lekarz nic nie znalazł niepokojącego ❤️ Zośka wazy już 327 g. Dopiero teraz miałam czas się odezwać.

Madzixon, Tyśka , Roksi, Jusia 82, Zniechecona lubią tę wiadomość

preg.png

👧👧 dwie córki

Hashimoto
  • Mikaaa92 Autorytet

Wysłany: 25 października 2022, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi po południu z brzucha zrobił się kamień, już wzięłam Nospę, myślałam nawet czy nie jechać na izbę ale jutro mam te połówkowe to chyba się wstrzymam... mam nadzieję że przez noc sytuacja się unormuje. Jeszcze mnie w pachwinach ciągnie i przy pępku ech 😣

💗 Iga 👶 3540 g 54 cm

• Aniamania Autorytet

Wysłany: 25 października 2022, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chicaloca mój synek w podobnym wieku i też mamy nocne przebije, łączę się w bólu😒
    Co do teściowych to jak byłam w 9 miesiącu ciąży siostra teściowej mówi do mnie że mam ładną sukienkę, a jak schudnę to można paskiem przepiąć i będzie też fajnie wyglądać, na co teściowa 'no chyba że nie schudnie HAHAH' już sobie to zapamiętam na amen.
    Albo dobra tez była babcia mojego męża, przyjechali dzień po porodzie do szpitala zobaczyć małego i mówi do mnie 'ale na ten brzuch to chyba dadzą Ci jakieś tabletki??' żeby nie było, sama urodziła 3 dzieci😅. Tak więc tym razem w szpitalu nie będzie raczej u mnie odwiedzin.

age.png
    14.03.2023 💗
    28.06.2019 💙
  • AniaAnia1 Autorytet

Wysłany: 25 października 2022, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,
    Jestem w 17 tyg. Od 2 tyg. przy napinaniu mięśni i jakby przy wypychaniu mam uczucie jakbym coś miała w pochwie (porownałabym to do uczucia źle założonego tamponu).
    Mój ginekolog prowadzący zbadał szyjkę, dodatkowo wziernikiem, usg...wszystko ok...
    No ale uczucie jest nieprzyjemne...
    Może to cewka moczowa? Badanie moczu ok.
    Macie jakiś pomysł?

• chicaloca Autorytet

Wysłany: 25 października 2022, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia moje gratulacje ! Wspaniała wiadomość 🥰
    Jusia ale oprócz tego że nadal nie znasz płci, to wszystko okej z dzidzią?

Aniamania ja nie wiem o co chodzi z tymi dziecmi 🥴 ale to noce tak mnie męczą że nie da się tego opisać
    Co do odwiedzin w szpitalu to ja powiedziałam całej rodzinie, że tylko rodzice mogą być 🙈 dzięki temu uniknęła tych tłumnych wycieczek nie wiem w jakim celu 🙈

Milka mam nadzieje ze twardnienie przeszło.

Ania ja nie pomoge, nie miałam takiego problemu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2022, 22:04

cmllp2.png
  • Ulaa Autorytet

Wysłany: 25 października 2022, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaAnia1 wrote:
    Hej dziewczyny,
    Jestem w 17 tyg. Od 2 tyg. przy napinaniu mięśni i jakby przy wypychaniu mam uczucie jakbym coś miała w pochwie (porownałabym to do uczucia źle założonego tamponu).
    Mój ginekolog prowadzący zbadał szyjkę, dodatkowo wziernikiem, usg...wszystko ok...
    No ale uczucie jest nieprzyjemne...
    Może to cewka moczowa? Badanie moczu ok.
    Macie jakiś pomysł?

Ja tak miałam i mam często nadal. U mnie jest to związane z noszeniem synka i z dużą ilością ruchu. Im więcej odpoczywam tym rzadziej pojawia się te uczucie

15.10.2013 syn 💙
    21.10.2015 syn 💙
    06.2020 💔
    28.08.2021 syn 💙
    21.02.2023 córeczka 💗

age.png
  • Andzelina Ekspertka

Wysłany: 25 października 2022, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaAnia1 też tak miałam kilka dni. Położna mówiła, że to właśnie może być od dźwigania albo po współżyciu

• Konieczynka Autorytet

Wysłany: 26 października 2022, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z kawą ☕

Dziewczyny mam nadzieję że te niepokojące wieści zostaną tylko straszakami. A każde z naszych dzieci urodzi się zdrowe.

AniaAnia jedyne co mi przychodzi do głowy to takie uczucie gdy mój młody się wierci i najbardziej nieprzyjemne jest to właśnie w okolicy pochwy. Nawet trudno mi określić miejsce. Czułam ruchy już od 14 tygodnia, teraz w 22, prawie 23 tygodniu , widać gołym okiem jak na brzuchu pojawiają się fale.
    A może skonsultuj to z urofizjo? Za duże lub za małe napięcie mięśni dna miednicy? 🤔

Pisaliście o dotykaniu brzucha, nie wiem skąd u ludzi, szczególnie u kobiet bierze się taka potrzeba macania ciążowego brzucha. 🙈 Teraz mam takiego nerwa na to wesele w sobotę, że posypią się komentarze apropo mego wyglądu, pytania ile to przytyłam itd. plus ręce wyciągnięte w kierunku mego brzucha.
    Nie mam nic przeciwko jak moje dzieci lub mąż chcą " porozmawiać" z Kacperkiem. Ale jakaś ciotka, która widziałam wieki temu 😤
    Wczoraj zadzwoniła do mnie siostra cioteczna, nie widziałam jej kilka lat, mieszka w Holandii teraz. I żeby zagaić rozmowę pyta mnie czy to prawda że jestem w ciąży, który to miesiąc i ile przytyłam. 🙈

Po porodzie pierworodnego teściowa przyszła do szpitala i zamiast do wnuka to usiadła koło mnie i mnie pyta czemu brzuch nadal taki duży i czy mnie ten brzuszek boli. Przed drugim porodem wszyscy mieli zakaz odwiedzin w szpitalu do odwołania.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2022, 09:12

Owulacja w 37dc zakończona ciąża - KACPER 4040g i 58cm.

starania od grudnia 2017, 26.09. 2019 córeczka :)
    23.07.2015 - synek

event.png
  • chicaloca Autorytet

Wysłany: 26 października 2022, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konieczynka wrote:
    Witam się z kawą ☕ [...]
    Przed drugim porodem wszyscy mieli zakaz odwiedzin w szpitalu do odwołania.

Cieszę się, że ktoś podziela moje poglądy :D

Witam się z Wami pełna energii po spokojnej nocy :D
    właśnie siadam do projektu, który mam dziś w planach mocno pocisnąć ;) Termin oddania zbliża się wielkimi krokami, a postępy nadal marne.
    ale najpierw.... kawka ;)

Dobrego dnia!

cmllp2.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 26 października 2022, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja tez nie wyobrażam sobie, żeby mnie ktoś więcej w szpitalu odwiedził niż mąż, wiec dobrze Was rozumiem. Poród i ten czas po to jest dla mnie bardzo intymny czas, czas naszej domowej rodziny. Człowiek obolały, ta krew, mleko lejące się wszędzie, u nas odwiedziny się zaczynaja 2-3 tygodnie po porodzie, niektórzy może są zawiedzeni, ale to moje i męża zasady i na szczęście są szanowane

Jusia 82, chicaloca lubią tę wiadomość

preg.png

👧👧 dwie córki

Hashimoto
  • Jusia 82 Autorytet

Wysłany: 26 października 2022, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej dziewczyny.... Ja w ogóle nie pomyślałam, że ktoś oprócz męża miałby pomysł mnie odwiedzić w szpitalu !!! NIGDY !!! Ale z tego co piszecie to chyba trzeba to jasno zakomunikować.

chicaloca, Mikaaa92 lubią tę wiadomość

age.png

Starania od 2014 ,
    1 ICSI maj 2018, ❄️❄️❄️
    2 ICSI sierpień 2019, ❄️❄️❄️❄️❄️
    3 ICSI kwiecień 2021❄️❄️❄️
    9 transferów NOVUM (1cb, 1 poronienie zatrzymane)
    10. transfer INVIMED (podane 2 blastki 3BB i 2CC) - 29.06.22 r.: 7dpt-20, 9 dpt- 60,12 dpt - 346, 14 dpt - 1096, 17 dpt- 4020, 20 dpt- 7200, 22 dpt - 14200

4 ICSI lipiec 2024- brak zdrowych zarodków
    5 ICSI wrzesień 2024 - ❄️❄️ (zdrowe po PGTA)

11. transfer, beta<0,2
    12. transfer 09.01.25 beta 6dpt:59,6 , 8dpt:152, 11dpt: 1024, 13dpt:2630, 16dpt: 8693
  • BoboBolek Autorytet

Wysłany: 26 października 2022, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry w środę!

Dzisiaj mam połówkowe. Z jednej strony się cieszę, z drugiej stresuje.

Dwa lata temu podczas mojego pobytu w szpitalu był zakaz odwiedzin.
    I jak sobie o tym pomyślę to w sumie jakoś nie ubolewam z tego powodu.
    Pierwsze 2 doby z bobasem w szpitalu wspominam jako bardzo intensywne.
    Ostatnie czego mi brakowało to towarzystwa zadającego pytania, patrzącego mi na ręce jak przewijam lub karmię itp 🙈

Tym razem MOŻE męża zaproszę 😜 Jeśli będę czegoś potrzebować…
    Chociaż on pewnie też średnio będzie chciał przyjeżdżać do szpitala.
    W tym czasie będzie miał na głowie telefony z pracy i córkę. I tak będzie zabiegany.
    Istotne jest dla mnie aby był podczas porodu. I później w domu 😅

Ja też idę zrobić sobie kawkę ☕️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2022, 10:17

⏰ PTP 09.03.2023
    💙 Chłopak!
    ❤️19.07.2022
    ⏸ 29.06.2022
    👧🏼 2020
  • Andzelina Ekspertka

Wysłany: 26 października 2022, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja nie mam problemu żeby w szpitalu ktoś mnie odwiedził typu rodzice,siostra moja czy męża 😊
    Za to nie wyobrażam sobie najazdu gości odrazu po powrocie do domu. Zgodzę się z Gusią, te 2-3 pierwsze tygodnie powinny być dla nas, na nowo uczymy się siebie i bycia z dzieckiem.

Dzisiaj mam dużo latania po mieście i przeraża mnie chodzenie po schodach z trzeciego piętra kilka razy 🙄
    Znowu mam chore sny i znowu nie zapłaciłam raty za samochód w terminie 😜

‹‹ 174 175 176 177 178 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ