Marcowe (2023) Mamusie
-
WIADOMOŚĆ
-
Elza życzę Ci, żeby to był tylko gorszy dzień. Mnie też czasami łapie rwa kulszowa. Na pewno rzadziej niż w poprzedniej ciąży, ale jednak. To jest męczące... A co do zwiedzania Polski ja tam bardzo to lubię Fajnie czasem zmienić klimat, ale nasze góry są niczego sobie. Morze też kocham odkąd zamieszkałam w Trójmieście. Czasem mi tęskno za Gdańskiem.
Ja krzywą chyba będę robić we wtorek. Jak mąż dostanie wolne. Nie mam z kim zostawić młodej, a na 2 godziny do przychodni na pewno jej nie wezme, bo rozniesie poczekalnię. No i sezon infekcyjny, lepiej, żeby nie bywała w takich miejscach, jeśli nie musi
Ja dziś zamówiłam kocyk dla Zosi! Zamawiałam sweter mężowi z Zary i przy okazji zajrzałam na Zara Home Także kolejna rzecz z mojej mega krótkiej tym razem listy zakupów odhaczona. Została ta baza do fotelika i apteka. Reszte mamy. Kurcze, aż mi z tym dziwnie po ogromnych zakupach 2 lata temu, kiedy zaczynałam od zera No i wreszcie pomalowaliśmy pokój dziewczynek! Jeszcze oświetlenie, podłoga, meble i koniec. Nie macie pojecia, jak mnie wymęczył ten ciągnący się remont...
BoboBolek zaktualizowałam listęWiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2022, 21:55
-
Elza głowa do góry! Odnośnie bóli w pośladku to spróbuj się delikatnie porozciągać, polecam jogę dla kobiet w ciąży z Małgosią Mostowską na youtube - mi pomaga na bóle nóg i pośladków, które pojawiają się u mnie po nocy (!)
Co do imienia to my mamy dawno wybrane, ja wybierałam dla chłopca, a mąż dla dziewczynki i u nas będzie Tamara 🥰
Wód płodowych mam "w normie", nie wiem czy gdzieś to ginekolodzy zapisują? Jeśli tak to muszę poszukać
U mnie 4kg na plusie tak jak u kilku z Was, więc idę z Wami równo 😅Madzixon lubi tę wiadomość
-
Rozpisałyście się Kochane Ja ciągle w biegu i jeszcze ten remont... Nie mogliśmy się zdecydować na kolor do pokoju dziecięcego i w końcu jak wybrałam to chyba zadowolona nie jestem po prostu - cała ja !!!
Imię nie wybrane u nas też ciągle. Czuję, że do ostatniej chwili będzie wałkowany temat.
U mnie też jakieś 4,5 na plusie, ale pomimo że ćwiczę, to widzę że sporo poszło w uda i pupę :p
Wczoraj byłam na usg i lekarz powiedział, że mały to okaz zdrowia Uśmiechał się do mnie i mamy fajne fotkiHermiona5, Mikaaa92 lubią tę wiadomość
Starania od 2014 ,
1 ICSI maj 2018, ❄️❄️❄️
2 ICSI sierpień 2019, ❄️❄️❄️❄️❄️
3 ICSI kwiecień 2021❄️❄️❄️
9 transferów NOVUM (1cb, 1 poronienie zatrzymane)
10. transfer INVIMED (podane 2 blastki 3BB i 2CC) - 29.06.22 r.: 7dpt-20, 9 dpt- 60,12 dpt - 346, 14 dpt - 1096, 17 dpt- 4020, 20 dpt- 7200, 22 dpt - 14200
4 ICSI lipiec 2024- brak zdrowych zarodków
5 ICSI wrzesień 2024 - ❄️❄️ (zdrowe po PGTA)
11. transfer, beta<0,2
12. transfer 09.01.25 beta 6dpt:59,6 , 8dpt:152, 11dpt: 1024, 13dpt:2630, 16dpt: 8693
6+0 mamy ❤️ -
Roksi nospa na mnie nie działa, magnez biorę regularnie. Jak na złość mój lekarz prowadzący będzie dopiero za tydzień 😳 wczoraj na IP stwierdzono jeszcze, że z dzieckiem wszystko dobrze ale to ze mną może być coś nie tak 😳 Proponowano hospitalizacje, jestem taka dzika i nieprzygotowana, że odmówiłam.
Chyba zrobię w poniedziałek wyniki krwi i moczu, jak coś będzie nie tak to będę dzwonić do lekarza. Może to faktycznie tylko fizjologiczne bóle.
Już nie muszę robić krzywej cukrowej bo robiłam w ósmym tygodniu i cukrzycę mam więc nie kazano mi powtarzać. -
Nas też czeka przygotowanie pokoju dla dziecka, w sumie mojego męża i on już się cieszy na malowanie ścian 🤣 bo przy wykończaniu mieszkania obiecywał, że nigdy więcej sam nie będzie tego robił a musi przemalować ciemny fiolet (tak,mój pomysł) na biało. My z tych co mają na wszystko czas i robią na ostatnią chwilę także dopiero po nowym roku się ogarniemy.
Czy komoda Wam wystarczyła na rzeczy dla dziecka czy raczej kupowałyscie więcej mebli? -
Rozumiem Angelina. Porób sobie badania na spokojnie, lepiej wszystko sprawdzic dwa razy i mieć spokojna głowę 😊
Ja za to siedzę od wczoraj i ciagle myśle ze za mało tych wód i ze może one wypływają a ja nawet nie czuje…nawet nie wiem czy lekarz by widział to na usg ze wypływają. Mam tysiace pytań do niego, ale dopiero jak usiadłam na spokojnie i pomyślałam. A może to dziecko za mało siusia i przez to tych wód mniej? Ale nerki niby ok..ehh 😣 ruchy tez tak srednio czuje wiec tak siedzę i się nakrecam🤦🏻♀️
Andżelina moim zdaniem komoda na pierwszy rok zycia spokojnie starczy, później od rozmiaru 80/86 te ciuszki już są większe i np mnie denerwowało składanie wiec wszystko mam powieszone na wieszakach a komodę przejmie bobas
Ktoś jeszcze wizyta w tym tyg? 😊 polowkowe to chyba wszystkie już miały?
Ja mam za dwa tyg wizytę te na NFZ co mi lekarka kazała isc i za 2 u swojej juz gdzie musze zrobić krzywa, toxo itp wiec może jakos zleci ten czas….Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2022, 08:09
-
Albo ja jestem taka przewrażliwiona w tej ciąży albo na serio co chwilę coś mi się przydarza.
Co do wód płodowych ja mam tylko adnotacje, że w normie więc nawet nie wiem czy są w górnej czy dolnej granicy. Ruchy czuję głównie wtedy jak odpoczywam ale mam łożysko na przedniej ścianie więc sobie tłumaczę,że dlatego są spokojniejsze.
Roksi myślę, że jak lekarz podejrzewałby odpływanie wód to by powiedział. Nie wiem czy, któraś z dziewczyn w poprzednich ciążach miała sączenie wód ale może ktoś powie jak to wygląda. -
Ja na krzywej cukrowej właśnie, cytrynowa nie była zła, pod koniec miałam parę wzdrygnięć ale dałam radę. Bardzo miło w tym laboratorium, mało ludzi, dostałam leżankę w gabinecie 😄
Elza też mam ostatnio nasilony zespół niespokojnych nóg! Mi pomaga robienie przysiadów😅 wyglądam zapewne jak wariatka robiąc przysiady w środku nocy po ciemku z brzuchem ale takie zmęczenie ich pozwala mi usnąć.
Jusia my wybieraliśmy kolor z pół godziny w sklepie, po czym na ścianie wygląda prawie tak samo jak ten, który mamy w reszcie domu 😅 przynajmniej gusta nam się nie zmieniają heh.
U mnie na plusie 6,5kg, startowałam z bmi waga prawidłowa więc raczej do jakiś chudzin nie należę.
Ja mam wizytę za 1,5 tyg u swojego lekarza.
Andzelina ja też miałam bóle nie wiadomo skąd, teraz już mniejsze co prawda ale widzę że koreluje to z wysiłkiem zazwyczaj. Nie jest to stawianie się macicy, po prostu taki ciagły ból podbrzusza. Ale co kobieta i ciąża to inny przypadek, trzeba zbadać. -
Dzień dobry
Zazdroszczę Wam tych pokoików dla dzieci, u nas z racji na małe mieszkanko dzidzia będzie z nami w sypialni, kącik jakiś tylko będzie, dom dopiero w budowie więc dopiero gdzieś za 2 lata spełni się moje marzenie o urządzeniu pokoiku 🙈
Ja mam przeznaczoną na razie taką komodę dla małego
https://www.ikea.com/pl/pl/p/brimnes-komoda-4-szuflady-bialy-szklo-matowe-40392044/?gclsrc=aw.ds&gclid=Cj0KCQiA1NebBhDDARIsAANiDD2_p6Exys7RYs0eSPzTBm_H4Xe0W_1gI_05NZ6NSYOdQS-r8_mfJLIaArxEEALw_wcB&gclsrc=aw.ds
Mam jeszcze przewijak wolnostojący też z Ikei z dwoma półkami więc tam też pewnie coś poupychane. Jak braknie miejsca to będę robić miejsce u siebie w szafie.
Nie wiem w co mnie wczoraj mały kopał ale tak mnie z dwa razy zabolało, w ogóle wieczorami to mam wszystko tak napięte, pachwiny tak bolą że ciężko mi się wstaje i chodzi. Rano wszystko ok ale później dramat.
A, i widzę, że Mikołaj popularny na forum, u nas również będzie właśnie Mikołaj 😁👧+🧑+👶+🐻❄️
2023 - synek ❤️
31.12.2024 ⏸️ beta 33
2.01.2025 beta 123
23.01 - wizyta -
Aniamania właśnie u mnie też jest to ciągły ból i w sumie jak mi się wydaje, że przechodzi i wstanę z łóżka to atakuje podwójnie 😔 macica się nie stawia więc nie są to skurcze.
Twilight to ja Ci zazdroszczę budowy domu 😊 sama sobie nie wyobrażam mieszkania do końca życia w bloku mimo, że moje mieszkanie jest dosyć spore to troche słabo pomyślany rozkład. -
Twilight, ja mam tak samo. Ogolnie do obiadu smigam i w ogole brzuszka nie czuje, a potem im blizej wieczora tym gorzej. Powiem Wam, ze ja spokojnje tez nie przechodze tej ciazy… najpierw krwawienia do 16tc, potem informacje o torbielach I bright spot I lozysku… I ciagle infekcje. Boje sie na maksa ze jakas wredna bakteria sie wda i urodze przedwczesnie. Wczoraj byl dzien wczesniaka, jak czytalam te wszysykie historie to mialam tylko w glowie “Boze aby mnie to nie spotkalo…’… Sam porod I polog jest trudny, a co dopiero jak dziecko rodzi sie za wczesnie i wymaga intensywnej terapii… oby jak najdluzej w dwupaku.
Ja mam to szczescie, ze mieszkam w domu, przeprowadzilismy sie jak starsza corka miala rok a ja bylam w wysokiej ciazy z Młoda I uwielbiam w nim przebywac, ciesze sie ze od roku pracuje w 100% zdalnie. Dziewczynkom pokoik tez urzadzilam, ale I tak coagle tam jest balagan
U Was tez juz pada snieg?
Ja wizytuje w poniedzialek, jestem mega ciekawa co tam slychac. Och jakbym chciala zeby tych torbieli juz nie bylo 🙏
-
Andzelina wrote:Albo ja jestem taka przewrażliwiona w tej ciąży albo na serio co chwilę coś mi się przydarza.
Co do wód płodowych ja mam tylko adnotacje, że w normie więc nawet nie wiem czy są w górnej czy dolnej granicy. Ruchy czuję głównie wtedy jak odpoczywam ale mam łożysko na przedniej ścianie więc sobie tłumaczę,że dlatego są spokojniejsze.
Roksi myślę, że jak lekarz podejrzewałby odpływanie wód to by powiedział. Nie wiem czy, któraś z dziewczyn w poprzednich ciążach miała sączenie wód ale może ktoś powie jak to wygląda.
Ja w ostatnim tyg. gorzej czułam maluszka i wczoraj mówiłam o tym lekarzowi. Powiedział, że na tym etapie nie trzeba aż tak tego analizować bo maleństwo robi tam niezłe fikołki i jeśli zaczyna kopać w łożysko to działa ono jak poduszka powietrzna i możemy tego nie czuć.
Aniamania- pół godziny to ja próbki farby wybierałam
Ja chcę długą komodę (taką z 150 cm) bo mamy długą ścianę na której będziemy ją stawiać i tak 100 cm moze głupio wyglądać. To wcale nie proste taką znaleźć...Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2022, 09:33
Starania od 2014 ,
1 ICSI maj 2018, ❄️❄️❄️
2 ICSI sierpień 2019, ❄️❄️❄️❄️❄️
3 ICSI kwiecień 2021❄️❄️❄️
9 transferów NOVUM (1cb, 1 poronienie zatrzymane)
10. transfer INVIMED (podane 2 blastki 3BB i 2CC) - 29.06.22 r.: 7dpt-20, 9 dpt- 60,12 dpt - 346, 14 dpt - 1096, 17 dpt- 4020, 20 dpt- 7200, 22 dpt - 14200
4 ICSI lipiec 2024- brak zdrowych zarodków
5 ICSI wrzesień 2024 - ❄️❄️ (zdrowe po PGTA)
11. transfer, beta<0,2
12. transfer 09.01.25 beta 6dpt:59,6 , 8dpt:152, 11dpt: 1024, 13dpt:2630, 16dpt: 8693
6+0 mamy ❤️ -
Hej wszystkim
Ale tutaj gwarno od rana. U nas śnieg nie pada, ale jest zimnoooo! Myślałam, że dam radę bez kurtki zimowej i oblecę w alpace, ale zaczęłam się zastanawiać.
My mamy pokoik dla Małej, ale odłożyliśmy remont na przyszły rok, powieszę tylko zasłony, ogarnę przewijak, powkładam ciuszki do komody i będzie to na razie taki "pokój roboczy", bo spać będzie z nami w sypialni 😊
Ja też mam lepsze i gorsze dni, raz mam brzuszek super, zazwyczaj od rana i w południe jest OK, pod wieczór robi się napompowany, ale to też chyba kwestia jelit. Ja jestem drobnej budowy i aktualnie mam tylko taką piłkę z przodu 😄 nawet jak się więcej najem to mam wrażenie, że zaraz eksploduję.
A z decyzyjnością u mnie zawsze był problem, a w ciąży to już przechodzę sama siebie 😅 Niedługo mam urodziny, mama kazała mi wybrać sobie biżuterię, wybrałam i po dosłownie dwóch dniach już mi się podobała inna, mąż pyta od dawna co chcę - ja ciągle zmieniam zdanie, imię dla Małej to już szczyt nie potrafię się zdecydować, nawet ostatnio nad drożdżówką w cukierni myślałam jakby to był wybór życia... 😆 Mówię Wam, mózg mi chyba podmienili 😉💗 Iga 👶 3540 g 54 cm
-
Mikaa ja tez mam ciążowy problem z podejmowaniem decyzji! 😂 ostatnio powiedziałam mężowi, żeby mnie nie pytał o głupoty tylko sam decydował, bo po prostu mam siano zamiast mózgu, zwłaszcza wieczorami 😅Czasem wtedy tez pojawiają się jakieś mocniejsze ciągnięcia w pachwinach i nadal koło 19.00 okropnie chce mi się spac. Ale jak to przetrwam potem już jest okej i nawet jeszcze ostatnio 21-22 trochę pracuje
Co do pokoiku, to my kończymy dziś te malowanie! Nie wiecie, jak się cieszę. Już coraz bliżej końca! Po malowaniu podłoga i można będzie sprzątnąć. A na krzywa wybieram się we wtorek, tak mężowi pasuje wziąć wolne, wiec to będzie sądny dzień u mnie 😅 kupiłam dwie glukozy cytrynowe na wszelki wypadek. Trochę się zawsze boje tej krzywej, niby mam cukry zawsze w normie jak badam, ale w górnej granicy. A ze strony mamy mnóstwo osób w rodzinie ma cukrzyce, wiec trochę mam lęk. Ewentualne zapisywanie posiłków i w ogóle myślenie o nich, jakieś planowanie mnie trochę przeraża 😅 nie nadaje się do życia „na godziny” itd. U mnie zwykle spontan…
A jeszcze Wam powiem z zakupowych rzeczy, ze zamówiłam kocyk dla Zosi wreszcie. Fioletowy, bo takiego nie mamy 😅❤️Mikaaa92 lubi tę wiadomość
-
Jestem z siebie dumna, zamówiłam pierwsze ubranka dla Dzidziulki i koszulę do karmienia dla siebie, przy okazji kilka pieluszek 😄
A moja lista w Gemini urosła do 450zł i chyba za tydzień zrobię już zamówienie żeby nie kumulować kosztów w lutym 🙈💗 Iga 👶 3540 g 54 cm
-
Kurczę ja to oprócz z 3/4 kompletów ubranek i skarpetek nic nie kupiłam jeszcze..musze zabrac się za przejrzenie ciuchow po córce 🤔
Apteczkę tez musze zrobić listę, ale dużo Mika Ci wyszło 🫣 albo to takie drogie wszystko teraz albo już nie pamietam ile kupowałam za pierwszym razem 😂🫣 -
Mikaa, a masz w swoim zamówieniu na Gemini Tantum Rosa? dla mnie to takie higieniczne must have do szpitala polecam takie już od razu przygotowane do użycia (w butelkach), później może być w saszetkach.
My nic nie kupujemy i nie remontujemy młodych musimy jakoś upchnąć w szafie starszaka. Mam nadzieję, że uda mi się wygospodarować ze dwie półki.
Ja od rana objadam się ciastkami i czytam mądre książki
-
chicaloca wrote:Mikaa, a masz w swoim zamówieniu na Gemini Tantum Rosa? dla mnie to takie higieniczne must have do szpitala polecam takie już od razu przygotowane do użycia (w butelkach), później może być w saszetkach.
Chicaloca myślałam o piance Ginexid, polecacie bardziej Tantum Rosa?
Roksi sporo wyszło, ale mam tam bardzo różne rzeczy 😉 a to maść na brodawki, wkładki laktacyjne, olej ze słodkich migdałów, majtki poporodowe, jakieś apteczne rzeczy i nawet miskę higieniczną, więc poszłam szeroko 😃
Aniamania chyba najlepiej skonsultować to z lekarzem, ja się nie znam 😞
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2022, 12:29
💗 Iga 👶 3540 g 54 cm