Marcowe (2023) Mamusie
-
WIADOMOŚĆ
-
Aasha, dobrze że te bole Ci przeszły ! Dobrze pamietam, ze będziesz pisała jakiś egzamin z księgowości ?
Gusia wyraz współczucia. Mam nadzieje, że się jakoś trzymasz!
Konieczynka u nas na topie playmobile. Super są te zestawy- na Mikołajka i pod choinkę tez dostanie
BoboBolek zazdroszczę tego snu. Ja chodzę permanentnie niewyspana. Nadal sypiam na siedząco. Mam olbrzymi brzuch i jest mi super ciężko. Każdy pyta się czy rodzę jeszcze przed świetami.. -
Hejo 😊
Gusia przykro mi z powodu Twojej straty
My już oboje z mężem nie mamy ani babć ani dziadków i zawsze mnie to smuci.
Chicaloca u mnie brzuch ciążowy dopiero się pojawił i mąż się ze mnie śmieje, że pierwszy raz widzi kogoś kto się cieszy, że mu brzuch rośnie 😁
Czekam na piątkową wizytę u lekarza prowadzącego ale korci mnie żeby przed świętami iść prywatnie na USG bo to na NFZ pozostawia wiele do życzenia 🤔
A na USG III trymestru planuję się umówić w okolicach 12 stycznia 😊 -
Chicaloca pokazny brzuszek ale u Was juz dwojeczka na stanie. U mnie tez spory jak na ten wiek ciazy… zaczelam sie rozgladac za kurtka ciazowa jednak bo zimno w rozpietej
Ja w poerwszej ciazy mialam skurcze przepowiadajace, w drugiej nie. Teraz mega mnie to zaskoczylo…
-
Chicaloca 😍
Faktycznie brzusio spory, ale dwójka dżentelmenów w środku rośnie 💙💙
Ja mam mniejszy, ale spory jak na ciąże pojedynczą.
Zbliżony do Konieczynki. Zawsze tydzień, dwa po tym jak wstawi zdjęcie to mój brzuch wyglada dokładnie tak samo 😅
Mieszczę się jeszcze w płaszczu oversize. Miałam nadzieję, że starczy na całą ciążę… ta nadzieja z każdym tygodniem maleje 😅⏰ PTP 09.03.2023
💙 Chłopak!
❤️19.07.2022
⏸ 29.06.2022
👧🏼 2020 -
Gusia, dopiero doczytalam ze u Ciebie tez dziwna akcja byla w sb. Jejku jakie to sa stresy, masakra… ja gdybym wiedziala, ze w tej ciazy coagle cos bedzie nie tak I pod gorke, i tyle stresow to bedzie kosztowac, to raczej bym sie nie zdecydowala na 3 dziecko… mam naprawde nadzieje ze donosze I zapomne o tym strasznym czasie. Wiecie, jak bylam w pierwszej ciazy i musialam lezec, to bylo jednak troche inaczej, bo nie mialam dzieci. A teraz lzy do oczu mi sie cisna, bo ilosc wspolnych “aktywnosci” jest bardzo ograniczona. Szkoda mi dzieci
-
Aasha szybko zleci, teraz już z górki 😘
Mi tak wywaliło brzuch przez ostatnie 2 tygodnie, że jestem w ciężkim szoku. A tu jeszcze 3 miesiące...Sukienka kupiona na święta może być trochę na styk 🙈
A dzisiaj jakoś twardnieje mi brzuch... jak leżę to jest OK chociaż Mała się wierci i się wypycha co chwilę, ale jak chodzę to w samym dole czuję jakby ciągnięcie i ciężko mi 😑Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2022, 17:45
💗 Iga 👶 3540 g 54 cm
-
Chicalola Ty masz dwóch lokatorów to co innego Mnie dziś na wadze stuknęło +10 kg i dzwoniła do mnie babeczka z kliniki, ze musza mi przełożyć termin 3 usg. Albo w tym tygodniu między świetami a Sylwestrem, ale do innego lekarza, albo po nowym roku do tego, co mi robił dwa poprzednie. Wiec umówiłam się na 5, bo ten lekarz mi bardzo pasuje
-
Gusia- bardzo mi przykro... Który Ty masz dokładnie tydz? Ja ok 5,5 kg ale jakoś w ostatnich dniach się kiepsko czuję- ociężała, zadyszkę łapię itd
Ja jutro lecę w końcu na krzywą i już mnie skręca na myśl że mam tam siedzieć tyle czasu. I bez kawy
Starania od 2014 ,
1 ICSI maj 2018, ❄️❄️❄️
2 ICSI sierpień 2019, ❄️❄️❄️❄️❄️
3 ICSI kwiecień 2021❄️❄️❄️
9 transferów NOVUM (1cb, 1 poronienie zatrzymane)
10. transfer INVIMED (podane 2 blastki 3BB i 2CC) - 29.06.22 r.: 7dpt-20, 9 dpt- 60,12 dpt - 346, 14 dpt - 1096, 17 dpt- 4020, 20 dpt- 7200, 22 dpt - 14200
4 ICSI lipiec 2024- brak zdrowych zarodków
5 ICSI wrzesień 2024 - ❄️❄️ (zdrowe po PGTA)
11. transfer, beta<0,2
12. transfer 09.01.25 beta 6dpt:59,6 , 8dpt:152, 11dpt: 1024, 13dpt:2630, 16dpt: 8693
6+0 mamy ❤️ -
26 skończony u mnie ale zaczynałam z niedowagi i lekarz mówi, ze te przyrosty są ok. Zreszta w poprzedniej ciąży przytyłam 18 kg. Plus taki, ze szybko zeszło 😅
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2022, 19:51
-
U mnie 5 kg na plusie 🙈
Jusia powodzenia na krzywej. Ja powinnam tez iść, ale nie mam jak ze względu na chorobę.
Aasha rozumiem Twoje rozgoryczenie dotyczące małego zaangażowania w starszaki. Ja czuje beznadziejne wyrzuty sumienia bo siedzimy we dwoje kolejny tydzień, a ja coraz czesciej sięgam po pilota, żeby włączyć bajkę 🙄Jusia 82 lubi tę wiadomość
-
Gusia trzymaj sie, wyrazy współczucia
Ja juz po wizycie, w zasadzie nie moge(i nie ma potrzeby) napisac nic wiecej niz to, ze wszystko w porzadku. Mala nam rosnie, aktualnie ponad kilogram, szyjka ponad 4 cm i mocno trzyma i ogolnie ok.
Dobrze, ze notuje pytania do gina skrupulatnie, to pan dzis mial litanie moich pytan (zgaga, hemoroidy, cisnienie, krzywa cukrowa itd.).Kaczka, Hermiona5, Mikaaa92, Jusia 82 lubią tę wiadomość
14.02.2023 - Maja (47cm/2980g) 🥰🥳💝
-
Gusia, współczuję straty, trzymaj się.
U mnie było ostatnio koło 8 na plusie, muszę się zważyć rano.
Mikka u mnie to samo z brzuchem! A właściwie w tydzień. Naprawdę spory już jest. Obiecywałam sobie że będę robić tyle zdjęć i oczywiście zapominam.
Zaczyna mnie martwić to ogromne zmęczenie, od soboty chce mi się ciągle spać i wszystko mam takie ociężałe. Może to w związku z powiększeniem się brzucha...
Chicaloca jak na dwóch lokatorów w środku to masz i tak zgrabny brzuszek 🙂
Wiem o co chodzi niestety w związku ze starszymi dziećmi, już odczuwam trochę wyrzuty sumienia że nie mam siły albo warunków żeby mu poświęcić a co dopiero będzie jak pojawi się siostra...to rozerwanie między dziećmi, poczucie że nie daje wystarczająco ani jednemu ani drugiemu. Przynajmniej tak sobie to dosyć ciężko wyobrażam i tak mi mówiła koleżanka ale a nuz się pozytywnie zaskoczę.
-
U mnie 10 na plusie 🙈ale przed ciaza bylam mega aktywna, a teraz glownie poleguje… i wysoka tez jestem. Dzis juz nie mialam zadnych straszakow, na razie biore magnez i nospe zgodnie z zaleceniami lekarza, jak sie troche wyciszy sytuacja to odstawie nospe. Wiem, znam historie o zespolach ponospowych, moja starsza corka tez miala wzmozone napiecie i tez pol ciazy na nospie. Ale urodzila sie w terminie i jest zdrowa dziewczynka, po prostu troche cwiczylismy z fizjo w pierwszym roku zycia. Ja wole hamowac te skurcze niz zeby mial sie Krzys za wczesnie urodzic.
U nas dzis kolejny rok Mikolajki zamiast w przedszkolu to w domu. Dziewczynki przeziebione, mnie tez juz wzielo.
-
Wesołych Mikołajek dziewczyny 🎁🎅
Też mam takie wyrzuty sumienia że zaniedbuje starszaki, syn potrzebuje uwagi i kontroli przy lekcjach. Niby pierwsza klasa i za dużo tej nauki nie ma, ale strasznie nie chce czytać, mają jakieś proste czytanki do nauczenia się w domu. A on mówi że nic nie było zadane, potem czytam sobie na grupie na Messenger (trochę to straszne że matki tak kontrolują dzieci) że jednak coś było do domu do nauczenia. I mam takie mieszane uczucia, z jednej strony chciałabym żeby sam pilnował swoich lekcji i poniósł konsekwencje nieróbstwa , a z drugiej nie chce żeby miał zaległości.
Córka niby w przedszkolu dopiero, ale też ciągnie mnie do zabawy. Mamo gonisz mnie? Mamo, szukaj, Mamo pomocy - utknęłam 😅 Mamo bawimy się ...
A mama jakby przyklejona do kanapy. Te moje samopoczucie od 11-12 dni to dramat.
Co do skurczy. U mnie to jest tak że w pierwszej ciąży bardzo mnie stresowały, brałam noSPE, magnez itd. Jak tylko mnie chwytaly to się kładłam. Syn urodziny po terminie. Z córką było to samo, ale stres w związku z tym już mniejszy bo raz to wcześniej przeszłam. A teraz powtórka z rozrywki, czasem jest to już dość bolesne, ale nieregularne. I będąc na Malcie robiliśmy długie kilometry spacerem, teraz leżę już drugi tydzień, intensywność skurczy mam taką samą. Więc u mnie ten odpoczynek jakoś nie ma związku.
Asha u mnie też 9,5na plusie było ostatnio, to pewnie teraz z 10lekko.
I dziś Mikołaj przyniósł mi przewodnik po Gruzji, Armenii i Azerbejdżanie w jednej książce.
Moja list krajów do odwiedzenia właśnie się powiększyła 🤣
Tzn Gruzja już od dawna mi się marzy, ale jeszcze sąsiedzi zaczęli mnie ciekawić 😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2022, 09:59
-
Cześć dziewczyny!
Radosnych Mikołajek 🎅🏼
Córka od rana zajęta nowymi „zabawkami” i książeczkami.
Także dzisiaj trochę rozrywki ma. Jutro idzie do klubiku.
Wy ile czekacie po antybiotyku zanim puścicie znowu dzieci do żłobka lub przedszkola?
Aasha,
Ja w poprzedniej ciąży ani jednej Nospy nie wzięłam, a córka miała wzmożone napięcie na obwodzie i obniżone w centrum. Dalej się z tym bujamy. Także przyczyny mogą być różne, niekoniecznie NospaWiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2022, 10:37
⏰ PTP 09.03.2023
💙 Chłopak!
❤️19.07.2022
⏸ 29.06.2022
👧🏼 2020 -
Hej dziewczyny ☺
Wczoraj poczyniłam pierwsze zamówienie apteczne przy okazji zamawiania witamin prenatalnych. Czuję, że muszę się już wziąć za wyprawkę, bo niestety mam tendencję do odkładania wszystkiego na ostatnią chwilę 😜
Wczoraj miałam gorszy dzień, wróciły duszności i polegiwałam na kanapie, nawet obiadu nie miałam siły przygotować, więc mężu wracając z pracy pojechał po burgery (dla mnie wege, bo ja nie jem mięsa) ❤
Dzisiaj póki co jest lepiej, ale dzień się ledwo zaczął, więc zobaczymy.
Miłych Mikołajek Wam życzę 😘 dzisiaj w Biedronce przeceny na kalendarze adwentowe, wysłałam męża przed pracą, ale u nas już nie było ani jednego, może którejś z Was się poszczęści, bo wielki kalendarz z Lindt jest za 19,99zł -
Hej hej 🙂
U mnie też zmęczenie. Chwilę coś porobie i tętno 130 więc muszę usiąść.
Dziewczyny ja staram się wyzbywać tych wyrzutów, że nie mogę się zająć mała jak bym chciała, bo to przyjdzie zwariować. Się człowiek zamyśli i wpędzi w coś. Jak ogląda więcej bajek bo mam kryzys ( a ja w ogóle nie mogę z nią rozmawiać przez ślinotok) i zaczynam biadolić to mnie zaraz M postawi do pionu, że nic jej nie będzie i że ten czas minie.
Miałam dzis jechać na krzywa, ale mała wstała o 4 i o 7 już byłam zbyt głodna. Oczywiście jak od początku ciąży nie zarlam nic słodkiego tak teraz napada mnie i wpierdzielam kilogramami. -
Hej, za mną ciężka noc
Najpierw nie mogłam zasnąć a potem miałam maraton chorych snów 😳
Hermiona ja również z tych co mają na wszystko czas. Nie zrobiłam żadnych zakupów wyprawkowych 🙄 jedynie siostra mi odda troche rzeczy. Jakoś nie potrafię się za to zabrać.
Wesołych Mikołajek ❄️☃️
U nas pogoda bardzo mocno jesienna, szaro-buro i pada co chwilę -
No mi się udało odwalić tą krzywą dziś. Pierwszy raz miałam tak że po wypiciu tej glukozy w głowie mi się zaczęło mega kręcić. Czekamy na wynik.
Lucy- ja ogólnie jem mało słodyczy a teraz aż zła na siebie jestem, bo pochłaniam bez sensu:(
No u mnie pogoda też koszmarna. Nawet na spacer się nie chce iść z psem, więc ją biedaczkę na podwórko tylko wypycham
Starania od 2014 ,
1 ICSI maj 2018, ❄️❄️❄️
2 ICSI sierpień 2019, ❄️❄️❄️❄️❄️
3 ICSI kwiecień 2021❄️❄️❄️
9 transferów NOVUM (1cb, 1 poronienie zatrzymane)
10. transfer INVIMED (podane 2 blastki 3BB i 2CC) - 29.06.22 r.: 7dpt-20, 9 dpt- 60,12 dpt - 346, 14 dpt - 1096, 17 dpt- 4020, 20 dpt- 7200, 22 dpt - 14200
4 ICSI lipiec 2024- brak zdrowych zarodków
5 ICSI wrzesień 2024 - ❄️❄️ (zdrowe po PGTA)
11. transfer, beta<0,2
12. transfer 09.01.25 beta 6dpt:59,6 , 8dpt:152, 11dpt: 1024, 13dpt:2630, 16dpt: 8693
6+0 mamy ❤️